Nyheter

Svenska resultat från IMMAF European Championships – Dag 1

Av

Daniel Schälander

27/09/2022
Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Den svenska landslagstruppen i MMA är på plats i Italien för att ta med sig en drös medaljer tillbaka till Sverige. Här finner ni resultat och sammanfattningar från dagens matcher.

IMMAF World Cup Svenska resultat – Sextondelsfinaler

Idag är första tävlingsdagen av det europeiska mästerskapet i Amatör-MMA. Sverige har tolv atleter på plats, varav fyra går in i tävlingen idag. Sverige har två utövare i juniorklassen och övriga som seniorer. För att delta i  juniorklassen måste du vara mellan 18-21 år gammal. Seniorer är tillåtna från 18 och uppåt.

Då det är färre utövare bland juniorerna kommer deras finaler att äga rum en dag tidigare, på fredag. Det innebär att de också befinner sig ett steg före i turneringen, så juniorerna kör åttondelsfinaler idag medan seniorerna tävlar i sextondelsfinaler. Se resultaten från dagens matcher nedan som uppdateras live!

Vill du se turneringens alla matcher finns det livestream som kostar 7 euro. Matcherna äger rum i tre olika burar och matchordningen uppdateras live här.

Benjamin Hajijan vs. Ori Sarusi (Israel) – Fjädervikt juniorer

Rond 1

Benjamin tar ner nästan direkt och hamnar i Oris guard. Benjamin passerar ett ben och det ser ut som att Ori söker en modifierad buggy choke eller triangel, men han lyckas inte. Ori söker en omoplata som han lyckas svepa med, i scramble som kommer hoppar Ori på giljotin men kan inte avsluta. Svårdömd rond, Ori var mycket mer aktiv med subs och sökte avslut och Benjamin fick inte iväg särskilt mycket skada.

Rond 2

Rond två inleds mer i det stående men även där har Benjamin svårt att få igång något produktivt. Istället söker Benjamin ytterligare en nedtagning som han får kämpa med lite innan han lyckas avsluta den med minuten kvar av ronden. Benjamin avslutar med ground and pound innan ronden tar slut.

Rond 3

Nu börjar Benjamin hitta rätt distans och även slagen börjar sitta. Ori går ner i backen men attackerar direkt ett ben. Benjamin etablerar topposition med halva ronden kvar. Benjamin kontrollerar resten av ronden och smyger in lite mer slag innan ronden tar slut.

Benjamin Hajijan vinner på delat domslut och avancerar till kvartsfinal.

Aria Afrasabi vs. Andrew Barrett (Irland) – Lättvikt

Rond 1

Barrett inleder intensivt med en huvudspark följt av ett nedtagningsförsök. Aria vänder ryggen till och Barrett tackar och tar emot för det när han hoppar upp på ryggen. Barrett tar kroppstriangel nu med halva ronden kvar. Barett går på RNC men Aria försvarar och klarar sig ronden ut.

Rond 2

Jämnare start på den andra ronden. Aria pressar på till clinch men blir vänd. Fortfarande jämnt. Med halva ronden kvar får Aria in en nedtagning men Barrett tar sig upp relativt snabbt och börjar pressa i clinchen. Aria hotar med giljotin och knän när ronden tar slut.

Rond 3

Barrett lyckas likt den första ronden ta ryggen relativt tidigt. Men Aria försvarar strypet fortsatt bra och ser ut att kunna ta sig hela vägen ur ronden, han hade behövt en ordentlig prestation för att kunna avsluta eller ta hem domslutet.

Andrew Barrett vinner på enhälligt domslut och avancerar till åttondelsfinaler.

Robin Kohzadi vs. Marek Medovarski (Slovakien) – Lättvikt

Rond 1

Yassine fångar Robin i clinch och får ned svensken ganska tidigt i ronden men Robin tar sig upp snabbt. Men inte långt senare händer exakt samma sak igen men nu landar Robin underst i guard. Mot slutet av ronden kopplar Robin en triangel men han har inte tid att avsluta och Marek räddas av gonggongen.

Rond 2

Marek försöker med en till nedtagning men Robin vänder på det och tar mount. Men när han börjar slå lämnar han för mycket utrymme och Marek kan ta sig upp och lyckas sedan få ner Robin ännu en gång. Det är för inaktivt och domaren ställer dem upp. Marek avslutar ronden starkt och nu måste Robin avsluta i den tredje.

Rond 3

Marek går direkt in med en stark double leg och etablerar position i guard men Robin slänger op triangeln illa kvickt och vänder på steken. Därifrån får han tag i Mareks arm och tvingar slovaken att klappa. Mycket fin grappling av Robin!

Robin Kohzadi vinner på submission (modifierad armbar) och går vidare till åttondelsfinal.

Ratko Tomic vs. Bozhidar Ivanov (Bulgarien) – Weltervikt

Rond 1

Intensiva slagväxlingar i den första halvan av ronden. Det känns som att Ratko är den som träffar bäst. Under ronden har Ratko gått på två nedtagningar men Ivanov har försvarat dessa bra.

Rond 2

Mer slagväxlingar i början på den andra ronden och Ivanov får in ett hårt rakt slag som öppnar Ratkos ögonbryn. Domaren pausar matchen för att konsultera med läkaren. Matchen fortsätter men nu är det bråttom för Ratko som riskerar att få matchen stoppad om såret öppnas mer.

Rond 3

Under pausen kommer läkaren in och kollar på såret igen och det ser ut som att både domaren och läkaren frågar om Ratko vill fortsätta, vilket är underligt. Det är inte många fighters som hade svarat nej på det. Men såret är för djupt och coach Besam Yousef kastar in handduken. Jag har väldigt svårt att se att Ratko skulle bli godkänd under eventuella läkarkontroller imorgon så detta var ett klokt beslut.

Bozhidar Ivanov vinner via TKO (retirement)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök