Spel och casino jämförelse

Svenska sändningstider för MMA och UFC i Sverige

Av

kimura

05/07/2021
Tv tider

Ett av de största bekymren svenska fans som följer internationella sporter har är gisslet med att lista ut var en match eller gala sänds och vilken tid eventet sänds i Sverige.

Sändningstider för MMA i Sverige

Under UFCs tidiga år var den klassiska tiden som galorna sändes på klockan 04:00 i Sverige. Då var alternativet att antingen dygna och försöka hålla sig vaken, vilket kunde vara en riktig utmaning vid sega matcher, eller att försöka klämma in så mycket sömn som möjligt för att gå upp tidigt. Idag ser det annorlunda ut och i takt med att galor sänds på olika kanaler och på olika platser runtom i världen så blir det extra rörigt för fans att hålla sig uppdaterade på när galorna äger rum.

Vi på Kimura skriver alltid ut de svenska sändningstiderna inför samtliga UFC-galor, tillsammans med matchkortet och en genomgång av de största matcherna på galan. I andra sporter kan det vara knepigare och det kan bli extra snurrigt vid internationella mästerskap som inte sker lika ofta som UFCs galor som nästan är varje helg. En annan sport som ibland kan upplevas som MMA är ishockey. JVM är på ingång och här finner man alla TV-tider för JVM

Den gången då UFC höll en gala mitt i natten i Sverige

UFC har haft kring ett halvt dussin galor på svensk mark och av dessa galor är det en som sticker ut extra mycket. Det är UFC on FOX 14: Gustafsson vs. Johnson. Galan blev den MMA-gala i Sverige med överlägset mest publik hittills när den ägde rum på ett fullsatt Tele2 Arena med närmare 30 000 personer på läktarna.

Inte nog med att UFC varit ambitiösa nog att försöka nästan dubbla sitt tidigare publikrekord i Sverige från galorna i Globen, nej de skulle göra det mitt i natten. Galans ”tidiga” underkort drog nämligen igång vid 22:00, det ordinarie underkortet startade 23:00 och huvudkortet startade inte förrän 02:00. Det innebar att huvudmatchen mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Anthony ”Rumble” Johnsoninte ägde rum förrän ungefär 04:00 på söndagsmorgonen.

Även fast resultaten från galan är något vi svenskar gärna vill glömma efter att samtliga tre svenskar på kortet fick se sig besegrade så var blev det sannerligen en unik upplevelse för fans på plats att få ta del av en MMA-gala i en så enorm arena och dessutom mitt i natten. Dessutom fick vi se en livs levande MMA-legend i Dan Henderson på galan. Även Ryan Bader, Gegard Mousasi och Phil Davis var här. Och så slog den finska stjärnan Makwan Amirkhani igenom globalt efter sin spektakulära knock på Andy Ogle efter endast åtta sekunder och ett flygande knä.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök