Okategoriserad

Svenskt MMA-proffs dömd till fängelse för våld i hemmet

Fängelse anonym

En svensk MMA-fajter, som bland annat har tävlat i Cage Warriors, dömdes nyligen till fängelse för misshandel och barnfridsbrott.

MMA-proffset dömd till tre månaders fängelse

Tidigare i år kom tingsrättsdomen mot den man som stod misstänkt för misshandel av sin tidigare partner och mamman till deras gemensamma barn. Efter överklagan har nu också hovrättens beslut fastställts. Enligt domen bestod misshandeln av slag i ansiktet som orsakade sårskada, svullnad, blånad och smärta. Enligt domstolsprotokollet från tingsrätten bevittnade parets gemensamma barn misshandeln. Mannen ska, utöver att avtjäna ett fängelsestraff på tre månader, även betala ut ett skadestånd till offret på 20 000 SEK. Detta enligt ett domstolsprotokoll från Svea hovrätt.

Fajtern är medborgare i annat land, men har bott i Sverige under många år och har representerat de blågula färgerna i samband med sina matcher. Han har tävlat på svenska galor, så väl som i internationella organisationer. Bland annat i den Englandsbaserade organisationen Cage Warriors. Han har inte klivit in i buren i år och är heller inte inbokad för någon match.

Flera proffs dömda för brott de senaste åren

Det är inte den första gången i närtid som ett svenskt MMA-proffs döms till fängelse. I november, 2022, dömdes Rahmads Stromanis till ett långt fängelsestraff för sitt deltagande i ett upplopp under de så kallade Påskkravallerna. Fajtern dömdes ursprungligen till sex års fängelse, men straffet sänktes till tre år och tre månaders fängelse i hovrätten.

Tidigare i år dömdes en svensk proffsfajter till fängelse för narkotikabrott. Domen landade på ett år och åtta månader.

Föregående artikel

Vi listar världens 24 främsta MMA-fajters någonsin – Lucka 10

Nästa artikel

Devin Haney vs. Regis Prograis: Fullständiga resultat och höjdpunkter

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök