19 June, 2024
Nyheter

Sveriges Alexandra Andersröd inför superfighten i Oktagon – ”Vackert våld”

Av

Alexander Clausson

24/09/2023
Alexandra Andersröd

Sveriges Alexandra Andersröd ska gå match i den europeiska stororganisationen. Det är dock inte MMA som det rör sig om.

Ställs mot hajpade Lucia Szabová – ”Vackert våld”

Andersröd ställs Lucia Szabová, som är obesegrad som MMA-fighter. Hon har gått 6-0 i sin professionella karriär och kommer senast från en vinst över Cornelia Holm. Hon har tävlat inom kickboxning och thaiboxning. Det är inom den sistnämnda disciplinen som matchen mot Andersröd kommer äga rum i.

Under en intervju med Kimura berättade hon hur den, något oväntade, matchningen kom till.

Det är kontrakt för en match, jag fick frågan av Andres (Viracca) från Käftsmällspodden. Eller först från Johan min coach, han frågade om jag kunde tänka mig att möta Lucia. Jag tänkte att javisst. Men sen snackade jag med Andres och då fattade jag hur stort det faktiskt var och det kändes som en chans jag inte ville missa. Om jag förstod det rätt hade de frågat några innan mig och de hade tackat nej så då passade jag på att ta chansen.

Thaiboxning med tunna handskar börjar vinna populärt, inte minst genom galor som arrangeras av ONE Championship.

Jag tror att det är lockande för att det ser fett ut och det blir lite mer brutalt liksom. Vackert våld liksom.

I Sverige har den Göteborgsbaserade organisationen Zone Pro League anordnat thaiboxningsmatcher i bur. Det är dock svårt att få till thaiboxning med tunna handskar i Sverige. I samband med nästa helgs Allstars Fight Night 3, i Solna, har Fabian Misk och thaiboxningsfightern Emil Näsman kommit överens med varandra att mötas i en MMA-match. Överenskommelsen innebär även att ingen av utövarna kommer använda sig av grappling i matchen. I realiteten blir det alltså en slags kockboxningsmatch med tunna handskar. Eftersom det rör sig om amatör-MMA kommer inte armbågar vara tillåtna.

Återvänder till svensk mark i november

Vidare delade Andersröd med sig av sina tankar angående den kommande motståndarinnan Szabová.

Hon är hård i sparkarna och stark i clinchen, precis som jag. Så jag förväntar mig att vi båda kommer slåss om att vara den som pressar den andra motståndaren. Tror ingen kommer stå och tänka, utan det blir krig från rond rond ett.

Det ovannämnda eventet äger rum på Tipos Arena i Bratislava.

Efter utlandsäventyret i oktober väntar en fight på hemmaplan i samband med Zone Pro League, den 4 november.

 Efter den här matchen är jag bokat mot The Zone, också i en bur, fast med vanliga thaiboxningshandskar.

I samband med Zone Pro League 3, 2022, besegrade Andersröd sin motståndarinna Joanna Steffansson via enhälligt domslut. Andersröd är 2-0 som proffs inom thaiboxning och svensk mästarinna i K1.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök