Nyheter

Sveriges Cornelia Holm har skrivit kontrakt med PFL MMA

Av

Alexander Clausson

14/02/2023
Cornelia Holm walkout

Sveriges Cornelia Holm är en av deltagarna i PFL MMAs kommande Europasäsong. Det offentliggjorde organisationen under tisdagen.

Cornelia Holm kommer tävla som flugviktare

34 åriga Holm är numera under kontrakt med PFL MMA. Under våren kommer organisationen anordna en säsong på europeisk mark. Fyra viktklasser ställer upp och vinnaren i respektive viktklass erhåller en prissumma på 100 000 amerikanska dollar.

Grundsäsongen kommer inledas i Newcastle, England, den 25 mars. Därefter väntar en gala i Berlin, Tyskland. Det eventet kommer äga rum den 8 juli. Slutspelet äger rum i Paris, Frankrike, den 30 september. Den 8 december avslutas tävlingsåret med finaler i Dublin, Irland.

Holm kommer tävla i organisationens flugviktssäsong, som totalt innehåller åtta stycken fighter. Den tuffaste motståndaren på förhand är den obesegrade Dakota Ditcheva. 24 åringen från England har gått sju matcher sedan den professionella debuten 2021. Samtliga har resulterat i vinster och den tidigare thaiboxningsutövaren avslutade sina motståndare i samband med sex av dessa matcher.

Det är i skrivandes stund oklart vem svenskan kommer ställas mot i hennes första match för organisationen. Holm står med ett totalt matchfacit som lyder 5-5-0.

Utöver Holm kommer även Sveriges Ali Taleb och Norges Kenneth Bergh tävla i samband med säsongen. Taleb i bantamvikt och Bergh i lätt tungvikt.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök