Nyheter

Sveriges Oliver Axelsson svårt knivhuggen – ”Tarmarna åkte ut ur kroppen”

Av

Alexander Clausson

28/03/2023
Oliver Axelsson 2

Tidigare i år nominerades Sveriges Oliver Axelsson till ”Årets Svenska proffsdebutant”. Nyligen berättade Axelsson att han har råkat ut för en allvarlig knivhuggning som kunde kostat honom livet.

Oliver Axelsson – ”Jag trodde jag skulle dö”

Axelsson har synts till på den svenska amatörscenen, men det var under det föregående året som han slog igenom på allvar. Inom loppet av sex veckor gick svensken tre proffsmatcher i Thailand. Samtliga matcher resulterade i vinster och avslut i den första ronden.

Axelsson berättade nyligen för Kimura att han blev svårt knivhuggen under sin vistelse i Thailand och fick spendera flera veckor på sjukhus.

Jag körde bil och skulle hämta min vänner på flygplatsen. På vägen dit stannade jag till vid vägen för att köpa vatten. Klockan är 12:00, mitt på dagen. Jag parkerar bilen precis jämte och gick ut. Köpte vatten och var på väg tillbaka till bilen. Då känner jag att någon springer upp bakom mig. Jag hinner halvt vända mig om då hugger han mig. Kniven går djupt och en muskel går av, samt en ven heller vad det heter. Jag faller till backen rätt ut på vägen. Han som hugg mig står bara och skrattar. Folk tar bort honom och jag släpar mig upp på trottoaren. Mina tarmar åkte ut ur kroppen, så jag var tvungen att hålla tryck på såret. Fick en inre blödning och tappade över två liter blod. Jag låg på trottoaren och väntade på ambulansen. Höll på att svimma av  hela tiden och jag trodde jag skulle dö. Ambulansen kommer och kör mig till ett sjukhus. Där kunde dom inte göra någonting, så vi var tvungna åka till ett annat sjukhus för akut operation. Dom ringde min familj och sa att jag kunde dö. Så min mamma och bror fick åka ner.

Axelsson har redan överträffat läkarnas odds och är i nuläget tillbaka i träning.

Jag låg på sjukhus i två veckor, doktorn sa att jag inte skulle kunna gå på flera månader. Kunde gå redan efter en vecka och nu fyra veckor efter kan jag boxas igen.

Det är oklart när Axelsson kommer kunna återvända till buren härnäst.

18 årig gärningsman tagen till mentalsjukhus

En ung gärningsman har gripits efter händelsen.

Polisen tog honom och han är just nu på mentalsjukhus tills rättegången börjar. Han var bara 18 år gammal.

Axelsson har inte klivit in i buren sedan 2022 och står därför med ett totalt professionellt matchfacit som lyder 3-0-0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök