20 June, 2024
Nyheter

Sveriges starkaste man tvingas till operation efter MMA-fajten

Av

Alexander Clausson

06/06/2024
Sveriges starkaste man Andreas Ståhlberg MMA

Andreas Ståhlberg, Sveriges starkaste man 2022, tvingas nu till operation efter den gångna helgens MMA-debut under Fight Club Rush .

Sveriges starkaste man – ’Vilken dag som helst’

Ett av kortets mest omskrivna matcher under jubileumsgalan Fight Club Rush 20 stod mellan debutanten Ståhlberg och Aldin Reiz. Fajten gick i super tungvikt och blev en kort sådan. Ståhlberg stormade fram och svingade mot Reiz, men den sistnämnda lyckades undvika att bli träffade. Reiz tog ner Ståhlberg på kanvasen och den sistnämnda befann sig på alla fyra när Reiz avfyrade slag mot huvudet från en stående position. Ståhlberg klappade ut till följd av dessa slag och matchdomaren klev emellan. Läsaren kan kolla in en fullständig matchrapport från drabbningen här.

Efter drabbningen slut konstaterade Sthålberg att hans bröstmuskel hade gått sönder i ett tidigt skede av den korta matchen. Skadan var så pass allvarlig att en av landets främsta strongman nu tvingas till en operation för att lösa problemet.

Via ett inlägg på Instagram berättar Ståhlberg att han kommer opereras närsomhelst. Han berättar även att hans resa inom MMA inte är över.

Blir operation vilken dag som helst nu. Kan bli imorgon, lördag, söndag. När som! På ortopeden konstaterade dom att hela fästet hade släppt. Tydligen är det enklare att reparera när den gjort det. Så positivt för mig. Jag kommer tillbaka!

Motståndaren Reiz, som hade en handfull MMA-matcher i bagaget inför den gångna helgens match, har hamnat i rampljuset efter segern. Bland annat har han blivit utmanad till en match av Jiffa.

Nedan kan läsaren kolla in avslutet i den ovannämnda matchen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök