T.J. Dillashaw tror på seger för Dominick Cruz – Cody Garbrandt ‘endimensionell’

TJ-Dillashaw-1025x640-PH

Dominick Cruz kommer härnäst att försvara bantamviktsbältet mot Cody Garbrandt under UFC 207 innan nyår. Den forne mästaren T.J. Dillashaw har uttryckt stort missnöje med att titelmatchen gick till Grabrandt och menar att han endast lyckades snacka till sig matchen.

Dillashaw blev av med bältet när han mötte Cruz i januari och förlorade då via ett delat domslut och har efter detta förgäves försökt få en returmatch, varpå den forne lagkamraten Urijah Faber från Team Alpha Male fick matchen istället. Dillashaw kommer nu att möta John Lineker under samma gala som titelmötet och han tror att det blir Cruz som går segrande ur matchen, då Garbrandt är endimensionell.

Det här berättade Dillashaw via ‘The MMA Hour’:

I think Dominick wins that fight with how smart he’ll fight him. I think Cody is one-dimensional. He’s a great fighter, he’s fast, he’s powerful. He’s good, don’t get me wrong. Anyone’s got a chance. Anybody can obviously win. But if I had to put money on it, I would bet on Cruz. He’s going to fight him too smart, he’s a veteran, he knows what to do. I think the way Cruz fights is Cody’s biggest weakness. I just don’t think he’s ready yet.

Dillashaw stod tidigare med 4 raka vinster och segrade senast mot Raphael Assuncao under UFC 200 i juli. Han står nu med 13 vinster och 3 förluster.

UFC 207 äger rum i Las Vegas den 30 december.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Eric

  Röra sig och gå under slag när Cody kliver in och slår och ta ner honom. Bör vara säkraste receptet. Älskar Cruz nedtagningar, fin timing.

  • Kewken

   Alliance-timingen är grym. Stora likheter mellan Alex’ och Cruz’ nedtagningar, nästan aldrig fråga om råstyrka som t.ex Woodley eller Koscheck när han var som bäst. Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror inte Garbrandt har mycket till chans. Om han mot förmodan vinner så är det ändå det bästa för divisionen, blir en härlig röra då.

   • Styrbjörn

    Förstår vad du menar angående Alex och Cruz. Man såg mycket som förbättrade efter Alex’s stund i Alliance, speciellt hans fotarbete.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Det Cody måste försöka få in mycket tror jag är legkicks. Hårda legkicks för att förstöra Cruz rytm. Sen mixa upp det med att försöka skära vinklar och få in the power shots.

  • Pungsnigel

   Du tror inte att det bara resulterar i att han blir nedtagen?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Inte nödvändigtvis, inte om han gör de sakerna med rätt tajming.

    • Pungsnigel

     Precis min poäng. Lycka till att tajma Cruz, konsekvent nog för att dina sparkar ska göra mer skada än hans nedtagningar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Nobody said it was going to be easy

  • CalleCarlos

   Är Cody ens nå bra med leg-kicks? Har inte så bra koll på honom.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Explosiv och stark.

 • Nils Albertsson

  Cody måste knocka Cruz. Det enda scenario som jag ser han kan vinna på. Fast så mycket (och så ovanligt) som Cruz rör sig, är det inte konstigt han aldrig åkt på en knock förut.

  Han har så otroligt fina nedtagningar och grym timing på dom att jag tror att cody kommer ligga på backen till stora delar av den här fighten.

  Svårt att se något annat än att the dominator står som segrare efter 5 ronder. Blir dock säkert en bra fight

 • Batman

  Insiktsfulla kommentarer från alla som kommenterat! Bra analyser och sammanfattningar! Det kommer att bli en intressant fight på fredag! Jag tror mest på Cruz.

 • Adam Hellqvist

  Efter senaste intervjuerna har Cruz krypet under skinnet på Cody, taktiskt väl planerat rävspel av Dom, antar att Cruz vill få Cody komma ut och svinga för kung och fosterland så han kan plocka ned honom på en gång.

  Jag har alltid en liten man crush på Dom så det blir en nervös tillställning, fast man lugnar nog ner sig rätt fort när de kliver in i buren och Cody boxar luft.

 • Eric

  Jag håller med TJ, men ser inte hur han skulle kunna säga annat. Om man bortser från att han fått stryk av Cruz och har lite av en beef med Alpha Male, så är ju den här matchningen ganska exakt som TJ’s egna. En väldigt tekniskt och all-round fighter med bra fotarbete mot en som primärt förlitar sig på boxning och vinner på att han slår hårt. Passar Cruz vs Cody och TJ vs Lineker. TJ behöver nog tro på mångsidighet och intelligens.

Fler Nyheter: