Nyheter

Glover Teixeira tror att Alex Pereiera är redo att möta Israel Adesanya

Av

Hugo Lindström

30/03/2022
Israel Adesanya, Alex Pereira och Glover Teixeira

När Alex Pereira (5-1) kom till UFC så började surret från alla håll och kanter. Pereiras meriter i kickboxning omfattar bland annat två vinster mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya (22-1). Glover Teixeira (33-7) tror hårt på Pereira och att dennes nästa match kommer att visa det.

Glover Teixeira tror att Alex Pereira är redo för Israel Adesanya

Alex Pereira har efter bara sex matcher redan hamnat på MMA-världens näthinna. Detta mycket tack vare sin gedigna bakgrund i kickboxning. Nu kan han vara bara en match ifrån en chans på titeln. Som tidigare nämnt har han två vinster mot Adesanya på CV:t, en via knockout och en via domslut.

Planen är att ett möte mellan Pereira och den kontroversiella Sean Strickland (25-3) ska bli verklighet. Strickland som har sex raka segrar med sig har klättrat i viktklassens rangordning och har en delad fjärde plats i mellanvikten. Pereiras träningspartner och mästare i lätta tungvikten Glover Teixeira tror att denna matchen kommer bli eldprovet som visar att Pereira är redo för att ta sig an toppskiktet. I en intervju med The Cornerman MMA berättar han om sina förhoppningar för ”Poatan”.

He’s ready. He’s definitely working his ground, he’s improving every time. He has very good standup, very good at the distance and just a very mature fighter. I think he’s ready to fight Adesanya right now.

Han är redo. Han jobbar definitivt på sin grappling, han blir bättre varje gång. Han är väldigt bra stående, väldigt bra på avstånd och en väldigt mogen fighter. Jag tror att han är redo att möta Adesanya nu. 

Har vunnit sina två matcher i organisationen

Pereira har enbart gått två matcher för UFC, där han vann sin debut med ett spektakulärt hoppknä. Från orankat motstånd till att möta världsfyran kommer att bli ett stort steg, ett steg som Teixeira dock tror att han är mer än redo att ta.

The next fight with Sean, I think it’s going to be a great fight for Alex, and what he wants is to get there. To get there and fight.

Nästa match är mot Sean, jag tror att det kommer vara en bra match för Alex, och det han vill är att komma dit. Att komma dit och slåss.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar