The General – Andreas Michael

Andreas Michael har under de senaste två åren gått från att vara en relativ okänd tränare, till att bli en av Europas absolut bästa MMA-tränare och ha hand om några av världens bästa fighters. I hans team återfinns fighters såsom Nico Musoke, Kristian Lexell, Diego Gonzalez, Magnus ”Jycken” Cedenblad och Alexander Gustafsson:

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus


Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Crixus

  Mycket bra

 • AKA

  Varför pratar både svenska och engelska? ibland börjar han prata svenska och sen överår han till engelska.

  • Rikard

   Han kanske har svårt att uttrycka sig rätt på svenska, så det blir enklare att ta det på engelska.

 • Crixus

  stockholm shoots hemsida funkar inte…. tänkte kolla deras schema och priser :(

  • Jaser Davari

   Crixus, Andreas och stora delar av hans team kommer att köra på ett nytt ställe ”Allstar Gym” på Hagagatan. Mer info om det kommer senare på Kimura.se

   Peace

 • Mike

  Fan vad intressant!! Det här var så bra att jag glömde av min tvättid, men det var det värt! :)

 • Larsa

  Kanske värt att nämnas att Andreas öppnar sin nya klubb den 19e januari på hagagatan.
  http://www.allstarsgym.se

 • Viktor

  Fattar inte varför han snackar engelska när de andra snackar svenska. Han kan ju också svenska.

  Men hoppas det går bra för Sthlm Shoot och svenska mma i överlag i framtiden.

 • Viktor

  Dags att vinna på lotto och flytta in till stan och börja träna på allstar gym kanske. Skulle inte sitta fel.

 • banjoman

  Real Talk…Respect

 • Paul

  Riktigt bra

 • erki

  kommer nexus att lägga ner?

  • Jonas

   Flyttar till Alvik.

 • AdamF

  Om man vill bli den bästa coachen period vill man kanske att Amerikansk media skall förstå vad man säger också..
  Han pratar väl antagligen på det sett som känns mest naturligt för honom…

  Grym video tack !!

 • Brocowich

  Något helt annat.
  Fanns en kille från märsta (tror jag) som bloggade en massa, han hade även en affär (undisputed?), vad hände med honom?.

 • Brocowich

  Ja han verkar ju seriös och vettig!
  Nya gymmet ligger på gatan jag jobbar vilket är nice, synd att det var så dyrt bara.

  • Mike c

   Det är inte dyrt .. Just nu har dom kampanj för 399/månad..

 • souka

  Grymt!

 • Marsman

  Nu tänker jag klaga, Andreas är grym teknisk och taktisk tränare, men han har 2 fighters i sitt stall som kan boxas tekniskt sett, Alexander som har en ganska Öst/Cuba anpassad stil och sen Gonsalez som är en pugilist, resterande tycker jag är väldigt skolboks-MMA lärda med överhands stela som krattor högern/vänstern, elr så ska de försöka med att som hyffsat amatörmässiga inom boxningen försöka sig på att boxa ut sin motständare med en väldig fattig MMA boxning, Första regeln inom boxning fotarbete. Men hela Andreas stall förlitar sig på att Andreas ska ta dem till nästa nivå, Andreas är först och främst en boxningstränare som anpassat sig till MMA, Alexander har en gjuten grund i Öst/Cuba boxning match made in heaven, taktiskt och tekniskt, Gonsalez pugilist, lite svårare då det är Pro-boxning, men funkar att anpassa smått, men sen resterande antingen får ni träna på det tekniska 10 ggr mer, elr så får ni anpassa eran träning och förutsättningar efter hur ni är byggda, kolla runt efter någon tränare som kanske är mer anpassad till Brottnings MMA. Han har en världsstjärna eftersom förutsättningarna är rätt för bägge, men hans träning/teknik/taktik funkar inte för alla i hans stall.

  • Hiltikoskesh

   Jag håller med.

  • Hiltikoskesh

   Det är bara alex som är nåt där, både niko och jonathan westin har enligt min mening lagt på för mycket muskler. Deras sista matcher var katastrof!

   • Marsman

    Jonatan är ett fysmonster, men han försöker bli bäst på felsaker, hans styrka e på marken, så fort han börjar boxas så slår han ut sig sj, för att han tränat fel på boxningen. Brottning är 10 ggr mer konditions krävande men där kan han köra på längre för att han tränat rätt. Jonatan ska eloge för sin stiffa Jabb, men resterande ser bara konstigt ut, för att han sätter ner fötterna fel och för att han spänner sig. På högre nivåer så blir han som en Julklappskalender för en femåring med luckor.

    Nico, är allround tekniskt, men helvete han bantar skiten ur sig.

  • j

   Nja, Diego Gonzalez började träna med Andreas Michael för nåt halvår sen. Han har inte gått en enda match sen han bytte klubb från Hilti.
   Han representerade alltså Hilti under sin senaste match som gick den 24e Maj. Så att ge Andreas credd för Diego är helt fel, den credden börs ge till de på Hilti och Stockholm Muay Thai.. (omar på pancrase har varit med på något hörn kanske?)

   • Marsman

    Menade mer på att Diego och Alexander är de 2 som gynnas mest av Andreas, några up and coming som skulle gynnas stenhårt av att träna med Andreas är Bäckström och Enkamp vet inte om de redan tränar där. Enkamp skulle nog va den som skulle vara utvecklades mest med Andreas.

  • mrt

   Vad jag har förstått så har Andreas en mer engelsk stil av boxning.
   Om man skall lära sig den kubanska stilen skall man istället ta sig till Santiago på Narva.

   Inte jag som sagt utan en numera svensk boxare från Kuba.

 • Hiltikoskesh

  Det är inte så svårt att komma någonstans med alex, killen är ett monster. jag är övertygad att alex till och med blivit grymmare med en annan tränare.

  • Marsman

   Jag vet faktiskt inte, tror att de här e det ultimata för alex, när de kommer till Gameplan för hans matcher, sen kan man ju alltid träna med Mr Roach, kanske Mr Henderson ( fel kanske just nu ) för att toppa sitt game.

 • Sten

  Fan va kul att se en människa vara så engagerad.

 • Dunlop

  Vart kommer han ifrån egentligen??

 • Chickenwing

  Tar han privat timmar säkert dyrre enn kru yod 600 baht

  • FatPat

   Du menar Yod på Tiger? Kungen av Thaitränare

 • Je

  Andreas är tokgrym och har vart ett namn i boxningssverige hur länge som helst nu känns det som. Dom som snackar skit fattar inte riktigt vilken tur svensk MMA har att han fått en man crush på Alex. Nya Allstars-gymmet kommer ta inte bara svensk utan skandinavisk MMA till en ny nivå, sanna mina ord.

  Två tummar upp för den här, Kimura.

  • Marsman

   Utveckla gärna på hur folk snackar skit, när det finns åsikter, på vilka personer som gynnas av Andreas coachning. Jag har mitt tycke att alla tränare inte är, perfekta för alla fighters utan man ska hitta den tränaren som passar dig perfekt.
   Andreas är en boxare i bakgrunden och han har tränat boxare, Martin Lidberg är en Brottare jag gissar på att Lidbergs kunskaper om brottning är extremt mycket bättre än Andreas.
   Jag ser hellre att vi utvecklar MMA brottningen i sverige än boxningen.
   Allstar gymmet kommer inte ta MMA till en ny Nivå, utan det är Alexanders förtjänst, men det blir en bra grogrund för de 13-18 åringarna som kommer att ha deras idoler på en och samma plats, Bara för att det finns en världsstjärna så räkna inte med att vi får fler.

   Så jag hoppas innerligt, att ALLstar gym, inte bara fokuserar sig på det som fungerar för Alex och Andreas utan försöker få in Martin Lidberg, Amir Albazi hela den svenska världseliten i kampsport och utvecklar den till nästa nivå.

   • Je

    Högklassig internationell träning är högklassig internationell träning. Andreas har ju liksom aldrig varit blyg av sig i sitt internationella tänk och fått mycket skit för det också. Blev ju ramaskri när Majid Jelili fick gå och ungtuppen Andreas tog plats men jag tycker det var helt rätt. Han är den kanske mest spännande tränaren vi fått fram på ett bra jäkla tag och det är riktigt tungt att han valt att satsa på MMA där både han och teamet kan växa tillsammans. Samma typ av dynamik man har på Tristar med Zahabi.

    Sen fattar jag inte hur du kan uttala dig om Andreas träning? Kuba-stilen kan du få tröstpoäng för men du vet inte ens om att Enkamp är nere på Nexus? Och är inte resorna till San Diego, London med mera bevis nog på att Andreas förstår sina egna begränsningar? Du nämnde Lidberg men teamet och Alex har tränat med både Jimmy och Martin?

    Det här är liksom bara början i min mening. Man har redan fixat ett nytt gym med internationella resurser och dragit till sig några av Sveriges största namn. Kommer knappast bli sämre utan bara bättre och bättre. Jämför man Andreas med många andra svenska tränare så finns det en anledning till att just han satsar framåt medans dom flesta andra fortfarande har kvar sina små hang-outs. Inget illa om det och all respekt men Andreas har stora ambitioner och vågar tänka stort vilket är precis vad som behövs om man ska fostra champs. Att fiska åt sig stora tränare till Allstar ingår nästan helt säkert i dom ambitionerna…

    • Marsman

     Jag hoppas innerligt att du har rätt

 • http://FöredettaKimura;) Alen Mansour

  Tung dokumentär! Andreas är faktiskt sjukt jävla bra!
  Keep up the good work coach andreas!

 • Pauce

  En liten tanke, Andreas tar med sig hela Sthlm Shoots elitgrupp till sitt nya gym. Väldigt många av dem som fostrats på Sthlm Shoot som är en klubb som alltid haft stor bredd. Dels kan man undra hur den övergången gått, är den helt snyggt gjord av Andreas? Sen hur blir tillväxten på nya gymmet? Kommer de ha stora nybörjargrupper för att fylla på underifrån med lovande fighters? Troligen inte va. Dom som är pro och semi pro kommer få all uppmärksamhet. Vet inte om jag är sjukt imponerad av ett sånt upplägg.

  All lycka till dock och hoppas det blir bra för Svensk MMA. Däremot behövs klubbar som Sthlm Shoot / Nexus som tar fram helt nya talanger för det tror jag inte team som Allstars kommer göra.

 • Jonas

  Ugh, Alex kippar sina pull-ups.

  Fo’ shame.

 • Marsman

  Jag kommer ihåg ett gym som hette Star Fight i Slussen, populärt gym med några av dåtidens världs och Sverige elit, kändisar som flockades för att ta del av glansen medans den hypades och hyllades, de fick fram världsmästare på framtagna giva talanger och kunde hållas rullande med sponsorerna, fly/hype människorna och ibland eget kapital. Tanken var god att samla alla på en och samma plats och konceptet lyckades i början tills stjärna efter stjärna sluta och glansen försvann mer och mer, de som var kvar var de som valt fel bana, glansen bytes till något som inte passar sig på ett världsklass gym. De hade glömt det mest väsentliga, konceptet lockar till sig fighters alltid i början, men när en efter en försvinner så försvinner glansen av att vara där. Skiten stannar som alltid här är något som Sthlm shoot har lyckats med få bort skiten och utveckla egna produkter, handlar om miljön att växa upp i, förebyggande. Så jag hoppas att alla de fighters som går över till allstar gym stannar och tar med sig vad de lärt sig på Sthlm shoot och för de vidare till näst kommande generations fighters..

  • banjoman

   Real talk!

 • John

  han var tränare för damer i boxning i landslaget.. Den enda med grym striking är gustafsson resten är ok

 • John

  Men han har gjort nåt bra med mman det är helt klart hopppas det växer fler driftiga tränare som andreas

 • THE GENERAL

  Hej alla,

  Jag vill börja med att tacka ALLA för era kommentarer
  Jag uppskattar allas åsikter. Jag tar allt annat på engelska så jag kan förklara bättre.

  Some facts about allstars:
  - prices
  Vuxna 549kr mån
  You get more value for your money!!!!

  -students: 399kr, barn 299kr, pensioners 399kr, only gym 199kr.
  everyone is welcome to allstars: )

  Amatuer and pro:
  - allstars is a club for EVERYONE!!! We just happen to have A very good pro sections, fighters. But that is One section of many. The pros are a part of allstars its a section that Will not interfere in a negative way towards any other section. Amatuer or fitness sections (motionär) are just as important for us as anything Else. We demand quality and a great atmosphere from all our allstars instructors. We want you to be The best you can be no matter What level you are. We are by far NOT just a pro gym. : )
  We Will have a great Wrestling and Bjj coach and sw coach working with Everyone we are not just a striking club.
  My focus Will be to make us strong in ALL AREAS with great instructors.

  - VISION:
  We have had great results this year and i am so happy and proud for all The fighters. I by far Do not Take all The credit for the great results achieved by The fighters and thank Everyone involved in our journey.
  Allstars vision is to have great Young amatuers that become great pros and get The average person in great shape. Alot of our energy Will be on developing beginners. Our vision is A productions line of great amatuers of all ages (men, women, teenagers, kids) that if they desire can become pro and have The Chance to reach The stars and make there Dreams reality. That is our vision. One for all and all for One!! A team that has AND creates Champions. Pro and amatuer.
  We are not a pro club!!! We are everyones club!!!

  -FIGHTERS:
  I Give Everyone a choice and Tell Everyone to follow there hearts.
  I dont steal fighters or try to Do anything that is bad.
  I wake up everyday at 6:30 no matter What day it is how The Weather is and always am at Every training. I sms, call, train, help and support all the fighters. I am away from family, friends and work, becuase of camps and tournaments, fights, expos and always try to Find ways to develope The fighters and me as a coach. Many times i pay from My Own pocket out of My own economy. I dont try to steal anyone from anyone. But if someone comes and Tells me they respect everything i have done for Them as a Friend and coach and want to join My club our team i Will not say no. Everyone is welcome.
  I dont force anyone to be in our team. For some reason people choose to Come and train with me, i always Tell Them to speak and fix politics involved in there move and when that is done in a good way after that they are welcome. Sadly not everything can go as Smooth as we Would want it. But Believe me i have tried to make it a smooth journey. I respect all The other coachs and think they are great and want to respect Everyone.
  With Sthlm Shoot i Said to Everyone to follow there hearts. They Do Whatever THEY WANT TO. Everyone has a choice and all i want if for people to follow there hearts. I have been The förbundskapten for The olympic mens team in Sweden and from that What i understood is that you cant force people to be with you if they dont want to.

  Now that i have explained a Little i thank you all again for your support and all My respect to all. I wish for all Clubs and all coachs success. Everyone is welcome to our allstars gym.

  http://Www.allstarsgym.se
  Hagagatan 31
  19 jan öppet hus.
  1000kvm Complete gym, cage, cage Wall, zebra Mats, great instructors.
  Come and be a part of our team. You are all welcome.

  Med vänlig hälsning,
  COACH A

  Ps: thank you all for your support. All support is great and i apreciate you all. I am writing from My mobile and its chaos. Sorry if its a bit messy. I hope you all understand My points.

  • Marsman

   +1

   • jaser davari

    +2

    • http://www.allstarsgym.se Manos

     +3

 • Pauce

  Respekt till dig Andreas som möter upp kritiken här på plats. All lycka till med nya gymmet!

 • http://www.allstarsgym.se Manos

  Jag vill se Andreas blogga här på Kimura!

 • THE GENERAL

  Tack alla för era support. Manos du är grym. Kimura ni är thank you for the oportunity and time you took on me.tack för det här documentary.
  Jag uppskattar alla jätte mkt och ni är viktiga för mig.

  Coach A

 • mrt

  Bra jobbat Andreas för att vinna måste man satsa och jag tror att med rätt folk kommer det nya gymmet stråla! :)

  Sen så är väl priset helt ok? Typ i samma klass som GBGMMA o Gladius här i Gbg…

 • Christopher

  Upp med lite bilder på gymmet, skulle uppskattas !

Fler Nyheter: