Nyheter

”The Korean Zombie” släpper uttalande efter den tunga förlusten mot Alexander Volkanovski

Av

Hugo Lindström

11/04/2022

Det gick inte vägen för Chan-Sung Jung (17-7) då han mötte fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (24-1) i söndags. Det blev en ensidig matchbild med fördel mästaren, nu släpper Chan-Sung Jung ett uttalande.

The Korean Zombie om förlusten mot Volkanovski: Jag är ledsen för alla som sett fram emot att se mig

När Max Holloway (23-6)meddelade att han var tvungen att dra sig ur sin trilogimatch mot Alexander Volkanovski så var Jung snabb med att hoppa in. Många fans möttes dock av missnöje när matchen väl utspelade sig. Det var över i fjärde ronden då Herb Dean klev in och stoppade. Nu har Jung släppt ett uttalande på sin Instagram om matchen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av 정찬성 (@koreanzombiemma)

Det är ledsamt eller ångerfullt, eller något i den stilen, men det finns inget sånt. Jag känner mig lättad, min fysiska form var perfekt och träningen inför matchen var perfekt, men jag förlorade så perfekt haha. Jag är ledsen för dom som såg fram emot att se mig, tack till ni som oroat er för mig, jag är okej. Jag är bara besviken över att detta är hur en mästare är och jag hoppas att koreansk kampsport kan hjälpa yngre generationer. Och jag vill tacka Alexander Volkanovski som visade värdigheten av en mästaren. Tack Alex.

Eventuell pension från sporten

När han blev intervjuad efter matchen så pratade han om tankarna kring en eventuell pension. Han sa att han inte var säker, men att han får fundera över det. Med en så lång karriär med många krigarmatcher förväntade sig samtliga detta vid en förlust.

Tror ni att The Korean Zombie har mer att ge i oktagonen? Kan han komma tillbaka efter en förlust som denna?

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök