Alexander Gustafsson, UFC

Alexander Gustafsson vill gå match snart – motiveras av Khamzat Chimaev

Av

Ralph Nordahl

11/07/2021

Alexander ’The Mauler’ Gustafsson medverkade inatt i Viaplaystudion inför UFC 264 där han tillfrågades om sin nya satsning som fighter och den tunga tiden som varit. Han berättade även att han motiveras av att träna med Khamzat Chimaev.

’The Mauler’ hoppas få fightas snart

Gustafsson berättade att han fortfarande känner sig motiverad och att han hoppas boka in en match snart:

Jag har glädjen och glöden jag skulle bara vilja kunna sätta någonting på papper så att man har en morot…. Det är att få tävla. En morot är att få ta en fight och få ett ansikte framför sig, en plats, ett datum.

Så vi får se, det lär väl bli här snart.

Känner sig stark i lätt-tungvikt

Svarade bekräftade inte att han möter Paul Craig , som det snackats om, härnäst men han förnekade inte att nästa match blir mot just honom. ’The Mauler’ förklarade också varför han återvänder till lätt-tungvikt från tungvikt.

Jag känner mig stark i den viktklassen, jag är bland dem största som finns i den divisionen just nu. Jag har ett övertag. Jag känner mig stark och sparrades bara med tungviktare i Las Vegas.

Jag känner att jag är på en annan nivå rent fysiskt så nu vill jag bara ner och klippa de sista kilona…tillbaka till lätt-tungvikt och göra en satsning.

Gustafsson fick också frågan om han motiveras av det faktum att två fighters han tidigare besegrat, nuvarande mästaren Jan Blachowicz och Glover Teixeira, fightas om divisionens titel härnäst:

Samtidigt har dem ju utvecklats. All kredd till dem här gubbarna, dem här tagit sin förlust och lärt sig någonting av det. De är inte som Blachowicz som jag mötte då och inte samma Teixeira heller. Men det är klart att det kliar i nävarna när jag ser att de ska tävla om titeln.

Anser att han har haft otur vid förlusterna

Han svarade också på hur det varit att hantera de senaste åren där han förlorat tre raka matcher:

Det har varit skittufft, jag är en jävligt dålig förlorare. Det känns som att jag bara har haft jävla otur. Jag har inte blivit knockad.

Det är en mix av otur och att jag kanske haft fel strategi.

Gustafsson menade att han förutom en ibland undermålig strategi har haft otur gällande de incidenter som blivit hans fall i matcherna:

Jon Jones fick ett sånt jävla knä jag kunde inte röra mig, det var rakt mellan benen.

Det här är ingenting som jag kan lära mig av. Möter jag dem nästa gång kommer det här aldrig hända igen.

Det är vissa förändringar som jag måste göra om det är mitt mentala game eller strategi. Men jag känner mig taggad, jag känner mig redo.

Motiveras av att träna med Khamzat Chimaev

Gustafsson berättade också om att han motiverats stort av att åka till Las Vegas med det mycket lovande svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev (9-0) som han tränat med där i några veckor.

Han motiverar mig som fan faktiskt. Det är liksom en maskin. När jag var 22- 23 så fanns det ju ingenting som stoppade en. Och så har man en sådan kille som är det man själv var för 12 år sedan då gäller det att steppa upp.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök