Nyheter

Tidigare motståndaren lovar avsluta Sean O’Malley igen

Av

Ralph Nordahl

21/08/2023
Sean O'Malley presskonferens

Marlon Veras drömscenario kan ha uppenbarat sig vid helgens UFC 292. Detta då både han och Sean O’Malley tog starka segrar vilket bäddar för en potentiell rematch där den senare vill ha revansch.

Marlon Vera ber Sean O’Malley skicka kontraktet

Marlon Vera (21-8-1) är den ende fightern som mäktat med en MMA-seger över den nykrönte bantamviktsmästaren Sean O’Malley (17-1). Denne erövrade natten till söndag Aljamain Sterlings bälte genom att avsluta landsmannen via TKO i andra ronden i Boston, Massachusetts. Tidigare under natten besegrade ecuadorianske Vera Pedro Munhoz via enhälligt domslut.

De två resultaten bäddar för ett rimligt tidsspann för en rematch efter att Vera avslutade O’Malley via TKO i första ronden vid UFC 252 i augusti 2020. Direkt efter helgens seger var det tydligt att mästaren inte glömt förödmjukelsen och nu vill ha revansch.

O’Malley föreslog den 16 december och UFC 296 som tidpunkten för rematchen och Vera är helt klart taggad på att uppfylla önskningen. Ecuadorianen uppmanar nu rivalen att skicka ett kontrakt:

Fighting for a world tittle very soon.

O’Malley backar kring utmaningen

Bantamviktsmästaren kom dock att backa lite från sina utmaning av Vera under post-fight presskonferensen. Detta då han är kluven om han ska ge sin ”irriterande” rival en titelchans. Han anser dock matchen som väldigt möjlig att vinna som skulle inbringa mycket pengar.

Om O’Malley vill förbli aktiv så är Vera en klar kandidat då andra toppfighters som Merab Dvalishvili och Cory Sandhagen dras med skador. Detta gör att ecuadorianen är högaktuell om Sterling inte får en omedelbar rematch.

Fightern är nu redo för möjligheten och säger att det inte kommer sluta med att mästaren revanscherar sig för sin enda förlust i karriären. Istället kommer O’Malley ligga under med 2-0 i matcher.

Vera sade även följande efter galan till samlad media enligt MMA Junkie:

Let’s f*cking go. I’ll beat his ass again.

Det återstår att se Vera får som han vill.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök