UFC

Tobias Harila och Josefine Knutsson fightas om UFC-kontrakt samma kväll

Tobias Harlila mot Rafael Macedo

Svenskarna Tobias Harila och Josefine Lindgren Knutsson kommer om ett UFC kontrakt inför Dana White samma kväll.

Svenskarna går match samma kväll

Dana White’s Contender Series lanserades 2017 och har pågått under sju säsonger. Närmare 200 fighters har fått kontrakt med organisationen genom sitt direkta medverkande i serien. Ytterligare utövare från programmet har fått kontrakt vid ett senare tillfälle.

Harila har tagit hem två raka vinster via slag i Cage Warriors och står med ett totalt matchfacit som lyder 12-3-0. Nedan kan läsaren ta del av några höjdpunkter från Harilas tid i den ovannämnda organisationen.

27-åriga Knutsson är obesegrad med fem raka vinster. Hon har tidigare tagit hem en domslutsvinst i samband med Road to UFC 3, men imponerade inte tillräckligt mycket för att ta hem ett kontrakt den gången.

Josefine Lindgren Knutsson träffar med en spark

Harila ställs mot Perus Luis Pajuelo. 28-åringen föredrar striking inne i buren och sex av Pajuelas sju vinster har kommit via slag. Karriärens, hittills, enda förlust kom via delat domslut.

Knutsson möter Nederländernas Isis Verbeek. Likt Knutsson har Verbeek en bakgrund inom kickboxning. 28-åringens totala record lyder 4-1-0.

Båda matcherna kommer äga rum på Apex anläggningen den 22 augusti.

Herdem Alacabek och Anton Turkalj har tävlat i programmet

Hittills har endast två svenska fighters deltagit i DWCS. Den första är Herdem Alacabek och den andra är GBG-Mac’s Anton Turkalj. Alacabek förlorade sin match via slag och har inte klivit in i buren sedan dess. Turkalj tog hem sin fight via domslut. Trots att organisationen hade inledningsvis var missnöjda med Turkalj prestation, fick svensken ändå möjlighet att skriva på för UFC vid ett senare skede. För närvarande har han tävlat i organisationen två gånger. Båda fighterna har resulterat i förluster.

Föregående artikel

Dana White får kritik av Brendan Schaub för ”gimmick”-uttalande

Nästa artikel

Aljamain Sterling svarar ”idioten” Sean O’Malley

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök