Tobias Harlila mot Rafael Macedo

Tobias Harila skriver exklusivt kontrakt med Cage Warriors

Daniel Schälander

Det här året avslutas starkt för stortalangen Tobias Harila (8-1). Nu har han skrivit ett exklusivt kontrakt med den stora organisationen Cage Warriors. Samma organisation som Conor McGregor var dubbelmästare i innan han gick över till UFC.

Cage Warriors är inkörsport till UFC

MMAViking.com var först ut med att rapportera att Cage Warriors, som är är känt för att vara en inkörsport för europeiska fighters till UFC, nu har signat den heta svenska talangen. Många av organisationens mästare går vidare till antingen UFC eller Bellator. Harilas manager Zlatko Ostrogonac , som även är medgrundare till den svenska organisationen Fight Club Rush berättar för Kimura.

Det är är ett exklusivt kontrakt som sträcker sig över flera matcher. Vi hade gärna haft kvar Tobias i Sverige, men det här är det bästa för hans karriär. Förmodligen får han lägga vantarna på bältet inom kort.

”Han har varit på vår lista över top prospects under en lång tid”

Cage Warriors meddelar MMAViking att de är mycket glada över att få knyta till sig det svenska stjärnskottet.

He has been on our matchmaker Ian Dean’s top prospect list for a while, so it’s a brilliant signing for us. 7 TKO’s, he’s just such fun to watch. He will be mixing it with Europe’s best.

Harila har gått från klarhet till klarhet

”Bad Intentions” har gått obesegrad de senaste två åren och under den tiden lyckats samla på sig en imponerande svit på sex vinster, varav fem avslut. I år har han hunnit med tre vinster och etablerat sig i toppen av den svenska kampsportscenen.

Senast var han aktuell i vad som anses vara en av de bästa matcherna i svensk historia, när han mötte Gävles Adam Westlund i ett treronderskrig.

Kommer ta sikte på McGregors gamla bälte

Likt Conor McGregor har Tobias slagits i både fjädervikt och lättvikt. Innan Irländaren gjorde debut på UFC hade han erövrat titlarna i bägge viktklasserna. Kanske får vi se Harila göra detsamma inom kort.

Först ut är fjäderviktarna meddelar berättar Harila för MMAViking.

Jag ser fram emot möjligheten att få tävla på en plattform som Cage Warriors. Mitt mål är att ta bältet 2021 och sen förhoppningsvis få ett UFC-kontrakt. Fokus just nu är att mangla alla fjäderviktare i organisationen.

 

+12
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul med Jorge Masvidal i cirkel
Jorge Masvidal kritiserar Jake Paul – ”Vad fan har du gjort förutom att göda dig själv?”
kimura
Hett
Jon Jones
Jon Jones berättar om sitt nya kontrakt inför tungviktsdebuten
kimura
Hett
Fedor Emelianenko Dana White
Dana White – ”Fedor Emelianenko var aldrig en av de främsta”
kimura
Hett
Jose Aldo, Anthony Pettis och Roy Jones Jr.
Jorge Masvidals Gamebred Boxing 4 bjuder på matcher mellan forna mästare och UFC-veteraner
kimura
Hett
Michael Chandler Dustin Poirier Conor McGregor
Dustin Poirier tippar Conor McGregor vs. Michael Chandler
kimura
Hett