Tony Ferguson bekräftar matchningen mot Khabib Nurmagomedov

Tony Ferguson

Efter några veckor av ovisshet verkar det som att matchen mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov kommer att bli av under UFC 209. Tidigare denna vecka meddelade Khabibs pappa, Abdulmanap Nurmagomedov, att mötet var klar och nu bekräftar även Ferguson att de två kommer att mötas på UFC 209.

Så här skrev Ferguson på sitt Twitter-konto:

De två har blivit bokade för ett möte vid två tidigare tillfällen, men skador har kommit i vägen för deras möten.

Nurmagomedov har ett fläckfritt record på 24-0, där hans åtta senaste vinster har varit i UFC. Den 28-årige dagestaniern besegrade i sin senaste match amerikanen Michael Johnson via submission under UFC 205.

Ferguson har med sina 10 raka vinster en av de längsta vinstsviterna i UFC. Den forne TUF-vinnaren har 22-3 i record och endast en förlust i UFC. Det var en domslutsförlust mot Michael Johnson som ägde rum i maj 2012.

UFC 209 äger rum den 4:e mars i Las Vegas, Nevada.

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Holythe83

  äntligen….. måtte nu ingen skada sig bara…ajdå jinxat å klart.

 • Kbxhckdcklac

  Det var fan på tiden

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Dåså, nu kommer vi se Khabibs första förlust och Tonys väg mot en titelfight som han kommer förlora mot Conor. Nu kommer vintern gå snabbare. Khabib har inte mycket att komma med mot Tony. Så som jag ser det så kommer Tony pressa framåt och slå mycket inside and outside legkicks och raka samt hårda boxar mot Khabibs ansikte, Khabib kommer många gånger försöka att ta ner Tony utan framgång sen de få gångerna som han lyckas få ner Tony så kommer han inte kunna göra mycket skada och Tony kommer ta sig upp sen kommer han från stående position att kunna plocka isär honom med slag och sparkar, det kan tom bli så att Khabib blir så trött och utsliten av alla nedtagningsförsök som misslyckas och av alla slag som kommer emot honom att tom han blir nedtagen av Tony. Det här är om fighten går alla 5 ronder och Khabib kan stå emot alla slag och sparkar mot huvud och kropp samt lyckas stå emot den psykiska nedbrytningen att misslyckas med många takedowns och kanske tom ibland själv bli nedtagen, annars så kommer Tony få in sin choke eller knocka Khabib tidigare än de 5 rondernas slut.

  Folk snackar mycket om Khabibs top controll och takedowns men Tony är en stor jäkel som är svår att få ner och väldigt svår att hålla nere så Khabib har aldrig mött en sådan tuff fighter. Sen så har Khabib demonstrerat sina takedowns och top controll mot fighters som faktiskt inte är så bra på att försvara dom sakerna eller ta sig upp från dom. När han mötte RDA som faktiskt va mindre kroppsmässigt då än nu (Enligt Joe Rogan) så gjorde han inte mycket skada när han väl va över RDA och RDA tog sig upp konstant i den fighten men hade inte tillräckligt bra TDD så han blev nedtagen igen. Resten som han har mött så har hans top controll och takedowns sett mycket bättre ut för att de han mött inte va så bra på just dom sakerna. Nu mot Tony då får vi se om det är på riktigt det alla pratar om. Jag tror inte det iaf och jag ser hur framför mig hur Tony plockar isär honom bit för bit och med sin reach och längd är dominant i det stående samt på marken.

  Så ser jag fighten utspela sig, de bilderna får jag framför mig!

Fler Nyheter: