“”

Tony Ferguson belönad med svart bälte

Tony Ferguson (1)

Den nyblivna interimmästaren Tony Ferguson är nu en svartbältare under Eddie Bravo.

Ferguson som besegrade Kevin Lee under 216 är känd som en av viktklassens bästa grapplers med hela nio submissionsvinster i karriären. Den 33-årige amerikanen fick sitt bälte av Bravo, som är grundaren av ”10th Planet Jiu Jitsu”, under onsdagen.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • jari edvardson

  högre går inte att komma,,då är man bra !!! svart bälte från mr bravo då har man tung dokumentation……plus tonys långa armar med vajer……

  • Eric

   Finns det ens andra stora coacher/gym/klubbar som har bältessystem inom SW? Eller är detta BJJ de pratar om, kör de med Gi?

   • jari edvardson

    vet ej,,jag är bara en glad intresserad amatör.

   • Styrbjörn

    Rogan fick ju sitt svartbälte nyligen och han kör utan gi, finns video på youtube. Så antar att rankingssystemet ser likadant ut

    • Eric

     Nyligen och nyligen, några år sedan nu väl? Men det var ju också under Bravo! Inte hört andra som ger ut bälten i SW, men de kanske kör BJJ utan Gi. Same shit different name, typ ;) Förr, som jag vill minnas, fanns inte ”BJJ utan Gi”, då var det helt enkelt submission wrestling.

     • Styrbjörn

      Sant, kan det inte vara så att det funkar annorlunda i usa? Att definitionerna inte är lika strikta mellan SW och BJJ?

     • Eric

      Möjligt, men vet fortfarande inga klubbar som ger bälten till folk som kör utan Gi. Visst kan klubben träna både med och utan, men de som bara kör utan graderas inte heller. Vad jag vet.

     • Styrbjörn

      De borde dock. Ser inte varför de inte ska få ha ett graderingssystem bara för att de har en morgonrock på sig när de kör. Men det är en helt annan diskussion.

     • Eric

      Well personligen tycker jag hela grejen med graderingar är rätt löjligt faktisikt. Det är så godtyckligt från klubb till klubb vad det innebär att ha ett visst bälte och det är så mycket annat töntig hierarkiskt och sektaktigt som oftast kommer med det. Någon kan vara rätt dålig och ändå ha svart bälte för de kört så länge, någon annan kan vara grym och har ett lågt rankat bälte för de är rätt nya. Det säger liksom inget. Har svårt för asiatiska synen på kampsportsträning överlag, när det kommer till just senseis, hierarki och bälten.

     • Styrbjörn

      Visserligen, men finns det verkligen ”dåliga” svartbältare? Visst kanske en svartbältare under Machado är sämre än en svartbältare hos Garcia eller vice versa. Men en ”dålig” svartbältare? Enligt kriterierna (förutsatt att de stämmer) ligger minimumtiden för ett svart bälte på 3 år (finns dock 1 undantag). Visst finns det folk som tar det på 3 år men verkar som att snittiden är ungefär 10 år. Känns som att om någon lägger ner 10 år på BJJ så bör man inte vara dålig.

     • Eric

      Oh ja! Tänk vad många tusentals klubbar det finns där ute som delar ut bälten. Möjligt att just BJJ skonats lite då det är ganska ”ny” sport (variant av Judo). Men Karate och alla möjliga svartbälten är skrattretande dåliga! Det är så klart samma i MMA, vi har folk som kört hos oss 8 år och fortfarande är ganska dåliga, men vi har heller inga bälten som påstår annat bara för de kört länge och kan rätt kator.

     • Styrbjörn

      Men om man har kört så länge utan att vara någorlunda duktig måste det vara något fel väl? Typ bara casualtränat eller fel inställning?

     • Eric

      Det tycker jag faktiskt inte, de flesta blir helt enkelt aldrig speciellt bra. En del mindre än andra. Folk är förvånansvärt dåliga på att använda sina kroppar tycker jag. Timing, kroppskontroll, ibland häpnar jag över att vuxna människor inte klarar en del grundläggande saker som kullerbyttor eller att springa korssteg i sidled. Det är fascinerande och frustrerande på samma gång som tränare. Det är dock intressant hur en del, eller många, trots att de inte blir bra ändå tycker det är kul och fortsätter. Jag har för höga krav på mig för sånt, jag vill bli bra på allt jag gör annars kan det kvitta. Oftast blir jag det med träning, men en del verkar aldrig utvecklas förbi en viss punkt.

   • Johan Wittenström

    Det är BJJ utan GI de kör på 10TH planet under Bravo.

    • Eric

     Är det ens en egen gren / sport? Vad jag vet finns ingen annan klubb som kör ”No-Gi BJJ” och har bältessystem. Bälten delas ut till de som kör BJJ, med Gi, på alla andra ställen även om de kanske har no-gi / sw-klasser med. Känns som de kallar det ”No-Gi BJJ” bara för att kunna ge ut bälten.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Ännu ett bevis på hur enkelt han hade haft det mot Khabib även om han hamnar på rygg. Khabib ska vara glad att han istället får en 50/50 fight mot Barbosa istället för en 95/5 fight till hans nackdel mot Tony. Nu kanske Khabib kan bli 25-0 och få sin första förlust i karriären mot Conor och tjäna lite pengar på det. Men då krävs det att Khabib klarar av att vinna sin 50/50 fight mot Barbosa. För Conor kommer göra sitt jobb mot Tony och rädda Khabib från att få stryk av Tony. Bättre att få första förlusten mot Conor om riktiga bältet istället för att få den mot Tony som kommer plocka isär honom bit för bit. Men men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, Khabibs 50/50 fight mot Barbosa är en fight han måste klara av först.

  • Styrbjörn

   Han hade inte haft det ”enkelt” mot Khabib på rygg bara för att han fick ett svartbälte. Visst, han har en högre chans än andra att vinna mot Khabib i det läget för sin BJJ och rubber guard. Men att säga att det är ”enkelt”? Låt oss inte glömma Khabibs Top Control, visa lite respekt för den. Oavsett vad du tycker om Khabib.

   • Laban

    För en gångs skull håller jag med dig. Bara löjligt att höja honom till skyarna bara för han fått sitt svarta.. Han e grym, men kom igen, det blir inte enkelt mot Khabib på marken för det.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Khabibs topcontroll har inte mött ett groundgame som Tony

    • Styrbjörn

     Och vice versa, din poäng fallerar ändå. Inte en chans att det kan klassas som ”enkelt”. Viktigt att vara försiktig med såna ord.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Kevin Lees topcontroll skulle jag säga är värre än Khabibs iaf minst likvärdig.

     • Styrbjörn

      Och Tony hade problem med Lee, så med andra ord kommer Khabib inte vara enkel på rygg.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Han hade bara lite problem i första ronden. Sen visade han sin överlägsenhet.

     • Styrbjörn

      Han blev räddad av klockan, alltså tog han sig inte upp, alltså löste han inte problemet med toppkontrollen.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Och dom andra ronderna? Antingen kom han upp lätt, armbågar sönder huvudet och ansiktet eller så gick han på submission. Han visste att det va lite tid kvar på första ronden och det var som sagt enda gången han hamnade i lite problem.

     • Styrbjörn

      Han hade fortfarande inte haft det ”enkelt” med Khabib. Khabibs top control är inte utav denna värld, kolla bara mot MJ, när han kontrollerade hans händer hela tiden istället för att bara hagla slag. Alltså sluta använda ord så jävla casual. Ett enda ord kan sätta hela meningen åt helvete. Du kastar runt ord hit och dit utan vetskap över dess betydelse, och tyngden ett ord kan medföra. Jag tror Tony hade vunnit mot Khabib, men inte ”enkelt” om han hamnade på rygg, givetvis hade han fortfarande kunnat vinna men inte enkelt. Det gäller att ha en viss kunskap om grammatik och formulera sig rätt. Du måste veta vilken slagkraft dina ord har, speciellt om du gör som du gör och skriver dina texter som du gör. För vi kan snacka hit och dit men när det kommer till kritan så vill du att någon ändå läser dina texter, och då får du fan veta vad det är för ord du använder.

     • Ric _Ohet

      Vad jag lärt mej är att Fotis inte förstår sig på vad som är viktigt med ORD. Fotis säger saker men kan inte koppla det till den verkliga världen och dess värden. Han är som en yreksmördare – No Clue…

     • Ric _Ohet

      Man måste oxå veta att han är en trollare. ALLA hans trådar HAN medverkar i, svarar han i, bra eller dåligt. Om man pratar OM honom i 3e person i en 3e parts kommentar – finns han inte där, han läser inget som inte rör han själv – testa, det har jag gjort nu ett tag….

      Även om man ger egna bra kommentarer som Fotis borde ha en åsikt om, kommer han inte kommentera – testa, det gäller i 90 procent av alla fall. JAG har testat. Han gillar bara att svara sig själv….

      har 10 saker till jag kan säga men jag håller det för mej själv

      KIMURA vinner, vi förlorar……

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Taget. Men jag tror fortfarande inte på att Tony skulle få större bekymmer även om han hamnade på rygg. MJ är ingen bra referenspunkt.

  • jari edvardson

   många kanske där..
   sannolikheten att tony slår conor är större en sannolikheten att khabib förlorar mot barbosa…………..vi vet ju inte ens om conor kommer tilbaka nåt mer i ufc…finns inte ett spår ens på engelska eller amerikanska sidor i dagsläget.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Kallas att skapa hype. Vi kommer se honom i slutet på året.

    • jari edvardson

     gäller hypen bara conor ???
     du har ju gnällt på khabibs återhämtning det sista halvåret-
     fresten vad har du för information som ingen annan har,,hans bältesår går ju ut i sept,,

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Conor kommer fightas i slutet av året.

  • Herren

   Hur orkar du skriva nya texter varje gång? Bara att klippa ut och klistra in. Du repeterar dig hela tiden.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Ändå inte.

  • Nils Albertsson

   Riktigt så enkelt är det inte. Khabib skulle köra över flera svartbälten i MMA. Det blir en avsevärd skillnad då du får ”slå dig fram” på backen kontra strikt grappling. Där är khabib väldigt duktig. Sen så har ju Tony rätt vassa armbågar från guarden och hade säkerligen inte gjort det enkelt för khabib. Hoppas vi får se den fighten någon gång.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Tony är vass när han är på rygg och han är bra på att ta sig upp. Sen väl i det stående så har han grym tdd. Sen när man ska slåss så kommer han plocka isär Khabib om de möts.

  • Ric _Ohet

   Nu kan vi äntligen sluta lyssna på dina procenter hit och dit pga av ”pappa” Khabib har svarat:

   Khabib:
   “We have almost 11 weeks before UFC 219,“I hope UFC gives me a championship fight. End of the year, I want to take everything back. I want to fix everything. And we’ll see what happens. But first of all, I think UFC has to make me and Tony.”

   Där har du det, det är vad Khabib vill. Sluta prata om procenter från och med nu TACK!! Annars kan jag alltid visa och härleda till vad Khabib vill – till 100%

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Ja jag lyssnade också på intervjun med Ariel. Vad är din poäng? Vad snackar du om?

 • HighFour
 • FlyLikeAnEagle

  Next level:
  Chuck Norris

 • jari edvardson

  tony fixar conor med anaconda i rond 2

  går det att få svart bälte i kommentarer ???

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Först måste Khabib ta sig förbi Barbosa.

  • Picknickname

   Heja Barbosa säger jag. Khabib! Gäsp Zzzz…

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Mat the best man win. 50/50

 • Flowsik

  interim black belt

Fler Nyheter: