Nyheter

Tony Ferguson polisanmäld – har fått kontaktförbud mot exfrun

Tony Ferguson presskonferens

Christina Fergusons begärde i onsdags att ett kontaktförbud sattes på hennes exmake, den före detta interim-mästaren i lättvikt, Tony Ferguson. Anledningen ska vara våld i hemmamiljö eller ”domestic violence” som det heter på engelska.

Enligt flera polisrapporter ska det ha förekommit anmälningar om våld i hemmet från Fergusons hushåll under flera tillfällen under januari förra året. Det ska dock anmärkas att Tony aldrig blev arresterad eller anmäld för någon av dessa incidenter.

Kontaktförbudet skickades in från Christina mot Tony för lite under en vecka sedan efter att sex polisbilar skickats till parets hem. Christina berättade för polisen att hon var hos sina föräldrar i La Miranda och att Tony hade tagit deras två år gamla son tillbaka till deras gemensamma hus och bytte samtidigt alla lås på dörrarna. Hon sa även att hon inte var orolig att Tony skulle skada sonen, så poliserna lämnade platsen då de inte ansåg någon behövde häktas eller att något brott begåtts.

Den 19:e februari besökte polisen paret Fergusons hem. Enligt en separat polisrapport så hade då Christina lämnat bostaden med deras son. Polisen förhörde en oidentifierad kvinna som berättade att Tony inte hade sovit på flera dagar och slagit sönder hemmet. Han hade slagit sönder eldstaden och trodde någon hade planterat ett dator-chip i hans ben. Ett annat vittne berättade för polisen att Tony även hade sagt att någon fanns inuti husets väggar. Christian berättade senare för polisen att inte ens Tonys tränare kunde få honom att lämna huset och besöka en läkare.

Tre dagar tidigare, den 16:e februari, ringde Christina polisen från en park i närheten efter att ha lämna huset. Hon sade då att Tony inte varit våldsam mot henne eller någon annan, men att hon var oroad för hans hälsa. Enligt polisens kommentarer i rapporten hade Tony kastat ”heligt vatten” på henne och att han verkade må mentalt väldigt dåligt. Han vägrade även besöka sjukhuset för utredning.

När en polis sedan besökte hemmet hade denne givet rådet att Tony skulle uppsöka läkare. Han hade då gått med på att söka hjälp, och ansågs då inte en fara för sig själv eller andra. Men polisen hade även sagt till Christina att hon skulle ta sonen och åka till sina föräldrar och bo där ett tag.

I flera av rapporterna står det också att UFC fightern äger en taser (elchockvapen) och att poliserna aldrig skulle besöka huset ensamma om de fick larm till Fergusons hushåll.

I januari 2018 besökte polisen Fergusons hem under två tillfällen. Tonys pappa hade berättat att hans son var ”out of control” och hade då sparkat ut honom ur huset. Tony hade också anmält sin fru försvunnen under natten.

Dana White har också bara för några dagar sedan bekräftat att något inte stått rätt till vad gällande Tony. När han fick frågan om varför Tony varit borta så lång tid från oktagonen så svarade White att Ferguson i nuläget hade personliga problem som måste lösas och kunde därför inte gå några matcher.

Ferguson har 11 raka vinster och har inte gått match sen sin TKO-vinst mot Anthony Pettis förra oktober på UFC 229. Tanken var att han skulle möta Khabib Nurmagomedov, men efter att Khabib åkte på en nio månaders avstängning efter incidenten på UFC 229 så har divisionen hamnat lite i dvala. Det gick även rykten om att Ferguson skulle möta Max Holloway på UFC 236, men nu vet vi varför inga av dessa matcher blev av – i alla fall en av orsakerna.

Föregående artikel

UFC London: Gunnar Nelsons fem bästa avslut

Nästa artikel

Ahmed Abdizak stämmer Conor McGregor för mobiltelefonsincidenten

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök