Nyheter

Topplista över de fem största skrällarna i UFCs historia

Av

Alexander Clausson

16/03/2023

Till helgen smäller det i London när UFC anordnar den första numrerade galan på europeisk mark sedan 2016. Mästaren Leon Edwards skrällde mot Kamaru Usman i samband med utövarnas senaste match och nu är det dags för ett nytt möte.

Flera titelmatcher bland de största skrällarna någonsin

Det kan vara klurigt att hitta dagens bästa spel, men det fanns fans som hade förtroende för underdogsen i nedan nedanstående listan. Vi räknar ner från topp fem och avslutar med den största skrällen i UFCs historia.

Mike Jackson vs. Dean Barry

På en femteplats återfinns en match mellan journalisten Mike Jackson och talangen Dean Barry. Jackson hade troligtvis en av de mest underliga UFC karriärerna någonsin. Han fick kontrakt med UFC innan han hade genomfört sin första professionella match. I debuten ställdes han mot Mickey Gall och den sistnämnda tog hem segern via en rear-naked choke på under minuten in i drabbningens första rond. I matchen därpå lyckades han ta hem sin första – och hittills enda – proffsvinst. Han vann dock inte på grund av sina förmågor inne i buren, utan på grund av att Barry skickade iväg en otillåten teknik i form av en ögonpetning och diskvalificerades.

Ett rakt vinnarspel på Jackson inför matchen gav 8.00 gånger insatsen tillbaka.

Julianna Peña vs Amanda Nunes

Amanda Nunes klev in i buren som dubbel bälteshållare när hon skulle ställas mot Julianna Peña för första gången. Peña skördade framgångar med hjälp av sin striking och kunde ta ner en trött och skakad Nunes till kanvasen. Därifrån gick hon för en rear-naked choke och den dåvarande mästarinnan tvingades klappa.

Vinnarspelet på Peña gav – likt den ovannämnda fighten – 8.00 gånger pengarna tillbaka.

I returmatchen återerövrade Nunes bältet via ett enhälligt domslut.

Holly Holm vs. Ronda Rousey

Ronda Rousey stod som obesegrad fighter med sex raka titelvinster inför hennes match mot Holly Holm. Tre av vinsterna hade kommit på under 40 sekunder in i respektive matchers första rond. Därför var det inte helt oväntat att Rousey klev in som storfavorit mot Holm. Den sistnämnda tog dock kommandot tidigt och kontrollerade matchen med hjälp av sin striking. Avslutet kom via en huvud spark i matchens andra rond. Rousey har inte vunnit en fight sedan dess.

Ett rakt vinnarspel på Holm gav 9.3 gånger insatsen på förhand.

Matt Serra vs. Georges St. Pierre

Den äldsta matchen på listan ägde rum 2007, i samband med UFC 69. Den dåvarande bälteshållaren George St. Pierre ställdes mot The Ultimate Fighter vinnaren Matt Serra. Den sistnämnda gick på offensiven tidigt och lyckades skaka den mer tekniskt lagda St. Pierre. Avslutet kom via slag. Drabbningen tog slut 3:35 minuter in i matchens första rond.

Ett rakt vinnarspel på Serra gav 9.5 gånger insatsen tillbaka. 

I returmatchen tog St. Pierre hem en bekväm seger.

Shana Dobson vs. Mariya Agapova

På en förstaplats hittar vi en fight som möjligtvis flög under radarn för många. I samband med UFC Vegas 7 klev Mariya Agapova in i buren med ett totalt matchfacit på nio vinster och en förlust. Dobson i sin tur klev in i buren med tre raka förluster. Oddsmakarna såg Agapova som den mer kompletta fightern, men Dobson hade ett tydligt övertag både när det kom till stående fighten och kamp på kanvasen.  Amerikanskan tog ner sin motståndare till kanvasen och började avlossa ground and pound. Dobson hittade avslutet 1:38 minuter in i matchens andra rond.

Spelarna som hade förtroende för Dobson tog hem 10.5 gånger insatsen tillbaka på ett rakt vinnarspel.

Relaterade Artiklar

Lerone Murphy fortsatt obesegrad – imponerade mot Edson Barboza

Hugo Lindström
19/05/2024
0 kommentarer

Oleksandr Usyk chockar världen – besegrar Tyson Fury!

Hugo Lindström
19/05/2024
3 Svar

Sveriges Samuel Bark MÄSTARE! Tar bältet i UAE Warriors

Alexander Clausson
18/05/2024
3 Svar

Svensk triumf på storgalan – Robin Safar besegrar forne mästaren

Hugo Lindström
18/05/2024
3 Svar

Sveriges Elin Öberg avslutad under UAE Warriors 50

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Kändisarna tippar Tyson Fury vs Oleksandr Usyk – vem har DU som vinnare?

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök