24 juni, 2024
Nyheter

Tor Sohlström inför titelmatchen – ”Gipsskivor som uppladdning!”

Av

Daniel Bergström

22/11/2023
Tor Sohlström 2

Wolf Fight Promotions kommande gala närmar sig med stormsteg. Hemmafavoriten Tor Sohlström är redo att försvara sitt bälte på galan.

Tor Sohlström inför karriärens första titelförsvar

Den andra december är det dags för Wolf Fight Promotion 9 – Kalmar Fight Night 2. Under galan kommer hemmafajtern  Sohlström genomföra sitt första titelförsvar i mellanviktsdivisionen. Kimura har träffat den medialt anonyma kalmariten som genom åren samlat på sig vinster mot välmeriterat motstånd.

Sohlström vann mellanvitkstiteln genom att besegra Josef Al-Zubeidy i samband med organisationens senaste besök till Kalmar, som ägde rum i december förra året.


Det var ju såklart mycket roligare än att inte vinna

Inför titelmatchen cirkulerade rykten om att Sohlström saknades på klubbens uppvärmningsyta och att klubbkamraterna ringde och frågade Sohlström var han befann sig.

Det var rör till fjärrvärmen som skulle isoleras! Jag märkte på kvällen innan att det var några oisolerade rör i garaget, som går till husets värmesystem, som inte var isolerade. Eftersom att det är ett källargarage så läcker värmen ut till ingen nytta. Detta var ju tvunget att åtgärdas omgående efter upptäckten.  Men i år blir det sätta upp OSB- och gipsskivor som uppladdning! Lite variation måste det vara.

Wolf Fight Promotion grundades 2019 och har sitt säte i Halmstad.


Tor Sohlström 1

”Idiot, vad gjorde jag precis!?”

Rent medialt har Sohlström varit en doldis i MMA Sverige. Redan 2016 tävlade han dock i MMA-SM och ställdes då mot Alexander Lindgren, som sedan dess har gått matcher i organisationer som Fight Club Rush och Cage Warriors. Sohlström har även tagit hem en vinst mot Halmstad Kampsports Oskar Carlsson.

Jag minns SM-finalen mot Alexander. Jag råkade tyvärr klappa ur rent reflexmässigt när jag upplevde en obehaglig känsla mot struphuvudet, trots att jag egentligen inte befann mig i någon reell fara så som jag minns det. Direkt efter klappen kom jag på mig själv och tänkte för mig själv “idiot, vad gjorde du precis!?

Vidare berättar Sohlström om sitt förhållande till kampsporten.


Annars började jag min resa inom kampsporten runt 2013 och därefter har jag kört lite periodiskt genom åren. Jag har spenderat mycket tid på resor, bott utomlands och liknande vilket gjort att det naturligt har blivit relativt periodvisa satsningar på MMA träningen. I övrigt har jag väl ingen direkt planering inför framtiden utan jag kör för att jag tycker det är väldigt roligt emellanåt. Jag är ganska ombytlig utav mig som person och gillar att ha många bollar i luften, varav MMA är en utav dom.

Wolf Fight Promotion 9 äger rum på SBB Arena i Kalmar.

Har tränat yoga för att kunna träffa med huvud spark

Den andra december väntar en match mot Gustav Sandelin, som representerar Coloseum Fightcenter i Skövde.


Jag tycker Gustaf verkar vara en trevlig kille, men mina tankar är väl mer riktade på att kunna avnjuta riktigt god mat efter matchen.

Sohlström var ursprungligen inbokad för en match mot Ahmed Aljarkas från Halmstad, som vann via knockout mot Sandelin i samband med Wolf Fight Promotion 8. Sohlström har dock inte ändrat strategi i och med motståndarbytet.

Jag har tränat precis likadant som jag hade gjort om Ahmed hade varit kvar som motståndare. Måhända att jag kört rätt mycket yoga och stretching för att kunna träffa Gustaf med en spark i huvudhöjd då, för han är väl lika lång som Burj Khalifa? 

Här återfinns biljetter till eventet.


Wolf Fight Promotion 9: Preliminärt matchkort

  • Daniel Bergström vs Rasmus Elehrs
  • Sevan Madenjian vs TBA
  • Tor Sohlström vs Gustaf Sandelin (A-klass titelmatch i mellanvikt)
  • William Swärd vs Benjamin Hajijan (A-klass titelmatch i lättvikt)
  • Sebastian Fränberg vs Simon Junkergård (A-klass)
  • Linus Jönsson vs Deldar Qaso (A-klass)
  • Mohammed Rahmani vs Osman Vaceov (A-klass)

Tor Sohlström 3

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök