Nyheter

Transsexuell fighter accepterar Jake Shields utmaning

Mack Beggs

Den transsexuella fightern Mack Beggs har accepterat  Jake Shields utmaning.

Mack Beggs villig att möta Jake Shields

Jake Shields har inte tävlat i MMA sedan 2018, men kan snart ha en match på gång. Shields har fortsatt att vara en aktiv part i MMA-världen och har ofta uttryckt kontroversiella åsikter på sociala medier. Nyligen har han bland annat raljerat om transpersoner inom idrotten och haft diskussioner med MMA-fightern Alana McLaughlin, som representerar transvärlden i sportsammanhang.

Efter att Shields tidigare utmanat ”de 10 tuffaste transmännen” till en fight, har nu den tvåfaldige high school-mästaren i brottning Mack Beggs ställt sig till förfogande och accepterat utmaningen. Shields har dock inte tagit Beggs utmaning på allvar och har twittrat att ”den här saken tror att den kan besegra mig i en fight”.

Beggs, som själv genomgick en könskorrigering under sin tid på high school, blev tvungen att brottas mot tjejer och vann Texas high school-flickornas delstatsmästerskap i brottning i 110-lbs viktklassen både 2017 och 2018. Han avslutade sin high school-wrestlingkarriär med ett record på 79-0, men flera av hans motståndare valde att inte tävla mot honom på grund av hans testosteronanvändning under könskorrigeringen.

Shields, som har ett facit på 33-11-1 inom MMA, har inte tävlat sedan förlusten mot Ray Cooper III på PFL 10 år 2018. Trots detta fortsätter han att vara en viktig del i Nick och Nate Diaz förberedelser inför deras matcher.

Även om det är osäkert om Shields kommer att acceptera Beggs utmaning, så är den unge brottaren redo och villig att möta honom i buren.

Föregående artikel

Sean O’Malley inför titelmatchen: Jag nekas PPV-intäkterna

Nästa artikel

Josh Thomson uttrycker sin frustration över Joe Rogans okunnighet

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök