Transsexuell kvinna besegrar man i Brasilien

anne veriato

Under lördagen gick den transsexuella MMA-fightern Anne Veriato sin första proffsmatch, och detta mot en man. Veriato som identifierar sig som en kvinna mötte Railson Paixao på Mr. Cage i Manaus, Brasilien och vann matchen via domslut.

Ni kan se matchen i klippet nedan.

21-årige Veriato har tävlat flera år inom brasiliansk jiu jitsu berättade innan matchen för MMAfighting.com att hen inte ville möta kvinnor då hen tyckte att hen var för bra.

It’s only fair to fight men. It never crossed my mind to fight a woman because I think I’m too good. If I beat men my entire career, I can still beat them despite the hormone process. I only know that I’m good after I beat men. That’s what makes me happy and hungrier to train. I don’t think it’s fair to fight women.

Detta är den första gången en transsexuell kvinna möter en man i en MMA-match. Tidigare har Fallon Fox gått flera matcher, men då har hen enbart mött kvinnor.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Styrbjörn

  Hahaha undrar hur mycket han kommer få höra om det på träningen framöver.

  • jari edvardson

   ingen törs möta henne,,för tänk om man åker på däng av …henne,,,
   tänk om hen skulle ta ett bälte….ho ho var är du Conor..

  • Daniel

   Haha spöad av en transa

 • Krille Krokodil

  Kvinna?

  • ChuteBoxe

   A ”chick” with a dick.

   • tojo77

    Är det belagt att hon sitter inne på en redig penis? Eller är det något skrumpet kvar? Kanske har hon helt sonika klippt av den?

 • Albin Henriksson

  Så länge personen fightas mot män har jag inga problem med det.

 • MannenMyten
 • Johan Wittenström

  Vad han gör på sin fritid och vilket kön han väljer att identifiera sig med är hans val,det är hans liv och han får göra precis vad han vill med det.

  Verkligheten ändrar sig dock inte, han är född man och har dom biologiska fysiska fördelar en man har. Eftersom den fysiska skillnaden mellan män och kvinnor är huvud orsaken till varför dom flesta sporter har män och kvinnor separerade i egna ligor så ska diskussionen om han ska fightas mot män eller kvinnor inte ens behöva finnas uppe och är på dagisbarns nivå.

  Fakta är fakta och verkligheten ändrar sig inte bara för man önskar det, det är något som ska vara så självklart hos vuxna att det inte ens ska behöva diskuteras utanför ett mental sjukhus.

  • the_immortal

   ”It’s only fair to fight men. It never crossed my mind to fight a woman because I think I’m too good. If I beat men my entire career, I can still beat them despite the hormone process. I only know that I’m good after I beat men. That’s what makes me happy and hungrier to train. I don’t think it’s fair to fight women.”

  • MMAkungen

   ”Fakta är fakta och verkligheten ändrar sig inte bara för man önskar det”

   Visst är det så. Men här handlar det ju om mer än bara det man ”önskar”, hon genomgår också en hormonbehandling. Så om vi nu ska prata ”fakta”, har du full koll på vad en hormonbehandling innebär och hur den påverkar människokroppen? Vet du hur anatomiskt likt man kan få en manskropp till att bli en kvinnokropp genom hormonsbehandling och vilka fysiska attribut som förändras samt vilka som består? Av din kommentar att döma så vet du inte det, utan gör en generalisering som att man skulle ha kvar de ”bilologiska fysiska fördelar” en man har.

   Då ska jag ge dig en liten lektion. Om vi utelämnar allt det här med reproduktion osv (som ändå inte har med saken att göra), så är det endast benstommen i människokroppen som inte förändras fysiskt samt några områden i hjärnan som delvis styr reaktionsförmågan. I övrigt så förändras alla andra saker som muskulatur, uthållighet (till och med lungkapacitet) osv. Efter en fullt genomgående hormonsbehandling vid könsbyte från man till kvinna (förutsatt att den är lyckad och man fortsätter med den långvariga efterföljande behandlingen) så har man inga ”biologiska fördelar” från sitt tidigare kön, bortsätt då möjligtvis något snabbare reaktionsförmåga och kraftigare benstomme.

   • Kallen

    Sen är det ju även så att hur mkt man påverkas av hormonerna är individuellt. Så det är faktiskt fel att säga att man inte har kvar några ”biologiska fördelar” för det kan man visst ha. Sannolikheten är så klart stor att de har minskat, men frågan är hur mkt? Dessutom så går kroppen tillbaka i de flesta avseenden om man slutar med kuren.

    • MMAkungen

     ”Sen är det ju även så att hur mkt man påverkas av hormonerna är individuellt.” – Det är därför ingen behandling nödvändigtvis är den andra lik, de är individuella och anpassas därfeter med målet att de ska nå samma resultat.

     ”Så det är faktiskt fel att säga att man inte har kvar några ”biologiska fördelar” för det kan man visst ha.” – Läste du min kommentar ordentligt, eller bara beslutade du dig för att inte läsa: ”förutsatt att den är lyckad och man fortsätter med den långvariga efterföljande behandlingen”?

     ” Sannolikheten är så klart stor att de har minskat, men frågan är hur mkt?” – Återigen, förutsatt att det är en lyckad behandling så ska de fysiska förutsättningarna (borsett från bestomme) vara detsamma som en människa som föddes som kvinna.

     ”Dessutom så går kroppen tillbaka i de flesta avseenden om man slutar med kuren.” – Citerar mig själv igen: ”och man fortsätter med den långvariga efterföljande behandlingen”.

     • Styrbjörn

      Anser du att dessa personer borde få gå matcher mot kvinnor?

     • Kallen

      Tänker spontant att MMAkungens svar borde vara ett solklart -Ja! iom att en lyckad behandling tar bort alla biologiska fördelar.

     • Kallen

      Nej ingen behandling är den andra lik och oavsett hur man varierar den så garanterar det inte samma resultat. I detta fallet så antar jag att du inte har nån aning om huruvida det faktisk hat skett t.ex. en minskning av muskel massa eller hur? Hur långt in i behandlingen är personen? Vilka effekter har den haft än så länge? Vilka effekter kommer den faktiskt få? Har du dem svaren i detta enskilda fall eller generaliserar du bara?

     • MMAkungen

      Nej, jag har inte de svaren i detta ”enskilda fall” och jag har heller aldrig påstått mig ha det. Eller?
      Och nej, jag ”generaliserar” inte. Jag skriver utifrån kliniska studier på området som gett de resultaten som jag skrivit om.

      Om du går till doktorn med en ond fot och läkaren säger: Den här behöver vi gipsa för att den ska läka, för den är bruten”.
      Är din fråga till läkaren då: ”Är du säker på det eller generaliserar du bara? Ingen behandling är den andra lik och garanterar inte samma resultat”?

     • Kallen

      Ok så det var noll variation i resultatet i dessa kliniska studier du nämner? Har du någon länk till dem?

 • Picknickname

  Hokuspokus!

 • 1897

  Varför skriver du ”hen” i artikeln. Hon identifierar sig ju som kvinna??

  • jari edvardson

   av ren ovana sånt här går ju inte 13 på dussinet ,,jag lär mej

  • Krille Krokodil

   Varför skriver du ”hon” när han har en balle?

   • Curt Johnson

    Varför skriver du ”han” när personen känner sig på insidan vara en kvinna?

    • Krille Krokodil

     Kalla mig elefant. På insidan är jag en elefant.

   • Styrbjörn

    Vet vi att han eller hon har en åderpåle då? Kan ju ha vikt in den vid det här laget.

    • Krille Krokodil

     Chuteboxe skrev ju att han har en pillefjong.

     • Styrbjörn

      Jaha han talade från erfarenhet? Då uppstår en helt ny rad av frågor.

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Trodde det skulle bli avslut via snorre i stjärten :(

  • Styrbjörn

   Där gick dina drömmar åt helvete, pornhub nästa?

 • LÄKARE

  Man med med psykiskt könsidentitets störning besegrar Man med normal könsidentifiering.
  Så ska det stå.
  Ledsamt hur världen väljer att acceptera en psykiskt ohälsa som någonting helt normalt…
  /Läkare

  • Läkare

   Bara för att klargöra att detta är faktiskt en diagnos.

   F64.9 könsidentitetsstörning, ospecificerad

   • Styrbjörn
    • Läkare

     Grejen är att hur man än vrider och vänder på det. Så är faktiskt Medicinskt kön alltså. XY och XX kromosomerna som är det korrekta. Allt annat är bara politiskt korrekt och ett sätt att tjäna pengar på i denna värld med medicineringar, psyksiskt ohälsa, könsoperationer m.m.

     Det är ett FAKTUM att alla patienter jag haft som varit transexuella eller vill gå igenom en sextransaktion har flera diagnoser av personlighets störningar.

     • Läkare

      Problemet är inte att dessa människor har störningar heller. Problemet är att mänskligheten ser på sex på ett annorlunda sätt än alla andra arter på denna planet. Vad det är och hur folk ska se det, låter jag vara osagt.

      Inget ont om någon som känner sig som kvinna eller vice versa. Men att tycka att man är kvinna i en mans kropp så är det bara att ens feminina sida är mer prominent. Är Det Man i en kvinnas kropp så är det den maskulina sidan som är mer prominent. Alla människor har en feminin sida och en maskulin sida. Den man relaterar till är den man känner att man är. Men biologiskt sätt är XY en man och XX en kvinna.

      Att skriva en sån här artikel som att den här transexuella kvinna har gjort är bedrift är absurd. Anledningen till att den här artikeln finns är just för att människor är så intresserade av det okända, det man inte känner till.

     • Styrbjörn

      Frågan är varför det har blivit som det blev utan att läkare sa ifrån, eller kanske gjorde de detta? Jag tänker rent spontant att det måste vara många läkare som motsätter sig detta ur ett psykosocialt hälsoperspektiv. Jag försöker inte skuldbelägga läkare på något sätt, men ser ändå att ett visst inflytande borde finnas.

     • Läkare

      Jag skrev ett långt och väl förklarad svar till dig. Men det har tagits bort. Väldigt besviken på Kimura just nu

     • tojo77

      Innehåller det svordom så visas det inte, men du kan kopiera in från ett svar som ”avvaktar moderatorns godkännande”

     • Irani baladi läkare

      Jag valde väl ett grövre superlativ om man säger så hahaha. Men lika bra att det togs bort. Nu efter att ha sovit på saken så är det väl inget jag vill sitta och diskutera på Kimuras kommentatorsfält faktiskt.

     • Läkare

      kort sagt, dogma existerar inom vetenskapen. Läkare kan inte yttra sig som de vill utan att bli utstötta av kåren eller ifrågasatta och anmälda. Bättre än så kan jag inte förklara utan att kommentaren blir raderat.

      Ha en god kväll!

     • jari edvardson

      har din trosuppfattning betydelse i den här frågan.
      har du svurit nån läkared..

      jag tror du är en stor bluff..

     • Läkare

      Vad har min atheism med saken att göra?

      Du kan tro vad du vill. Jag är inte här för att ändra någons tro….

     • jari edvardson

      läkareden. hoppade du över.

     • Läkare

      Ja. För att inte försöka ändra din tro… Nu kan du fortsätta tro. Men för ”guds” skull spräng inte upp dig eller nån annan så är allt lugnt.

     • jari edvardson

      läkareden har inte med tro och religion att göra.
      det borde väl du som ..läkare.. veta.???
      vet du vad du pratar om ?? du verkar komma från nåt land där man med lite kontakter kan köpa en doktortitel,, min tro är att du inte är läkare och kommer aldrig att bli….

     • Läkare

      Lite längre upp så kan man läsa att du är bara här för att provocera.

      Jag ska därför irritera dig genom att svara din fråga genom att ställa en annan fråga. För det är vad du är värd.

      Vad är skillnaden mellan nån ed? nån tro? ett löfte? När du märker att värdet är psykologiskt så märker du hur dum din fråga verkligen är.

     • jari edvardson

      ed och löfte håller man.
      tro kan tex vara en vägvisare i livet.
      konkret och enkelt.

     • Styrbjörn

      Inte direkt som att du inger trovärdighet när du utger dig för att vara läkare men särskriver identitetsstörning och personlighetsstörningar. Begrepp som en läkare borde höra, läsa och skriva nästintill dagligen. Jag är inte här för att vända och vri på något, men du är rätt shady och jag betvivlar starkt på att du är det du utger dig för att vara.

      Och om det stämmer är du således ett hyffsat patetiskt rövhål då du utger dig för att vara något du inte är för att ge trovärdighet och sympati till den agenda du bedriver. Men samtidigt finns det en chans att du talar sanning som man får ha i åtanke, tycker bara det verkar skumt.

     • Läkare

      Styrbjörn. så bara för att jag använder space knappen lite för flitigt så kan jag inte vara läkare?

      Måste jag stava helt korrekt för att jag är en läkare? Tror du jag sitter och skriver identitetsstörningar varje dag? Tror du inte att svensken kommer in mer eller mindre för utmattningssyndrom och hosta 1000ggr om?

      Jag är en läkare. Vet inte hur jag ska bevisa det. Du bort ser min argument, (Eller vänta nu är det bortser eller bort ser?) (Förstår du vad larvigt de blir när allt ska bli korrekt?) Men går hårt på stavningarna. Jag är ingen svenska läkare men ta mig fan att jag vet att du behöver 1gx3 heracillin i 7-10 för din hudinfektion och 750mg flukloxacillin i 7-10 dagar om du är ett barn under 12 år. Vad är viktigast?

      Jag gillar dina argument Styrbjörn, älskar o läsa dina komments, eller är det comments? Får man blanda svenska med engelska? Svengelska? Aja hur som helst, underminera inte mig och diskutera gärna poängen. Läkare eller ej, argumenten är detsamma. Jag kan skriva mitt namn, men vill helst vara anonym pga patientkontakten.

     • Styrbjörn

      Som sagt, jag har inget emot dina argument. Har man läst mina kommentarer om ämnet så kan man nog klura ut mitt ställningstagande i frågan ganska enkelt även om jag ofta inte skriver ut exakt vad jag tror. Och visst kan du vara läkare fast du inte har så bra grammatik, men nu snackar vi yrkesmässiga termer som du åtminstone har hört och skrivit och läst ganska frekvent. För mig, ger det lite misstanke kring vad du utger dig för att vara. Det är bra att vara kritisk när man granskar intryck och information. Det handlar inte om att underminera dig egentligen, för det har jag ingen poäng för, då mina sympatier ligger åt det hållet som du argumenterar för snarare än det motsatta. Men rent allmänt är jag ofta misstänksam mot någon som utger sig för att vara något som är perfekt för poängen de försöker göra. Och det skulle vara riktigt rövigt att göra. Mitt syfte är inte att underminera dig, även om det kanske känns så, eller kanske rentav blir en bieffekt. Men snarare bara vara ärlig om vilka intryck jag får, och ge det till dig straight, vilket jag faktiskt tror att du kan uppskatta. Hoppas inte att du blev förolämpad. Trevligt att höra att du gillar mina kommentarer förresten, det gör mig glad.

     • tojo77

      Du behöver inte skriva ditt namn, men du kan få berätta i vilket land du är född. Din svenska är bristfällig och din grammatik likaså. Du kan säkert vara läkare. Jag gissar på ditt språkbruk att du är född i Iran.

     • Läkare

      Bra gissat. Jag har bott i Sverige i 30 år dock. Men alltid pratar farsi med mina föräldrar. Därför brister min svenska grammatik. Dock bryter jag inget när jag pratar.

     • tojo77

      Tack, jag är stolt över den gissningen :D Små detaljer som pekade åt det hållet, plus det faktum att perser brukar välja högstatusyrken och skylta med det rätt friskt. Vilket ni gör rätt i, ni är den mest välutbildade invandrargruppen i Sverige och gör får ta plats, särskilt då många andra från Mellanöstern både tar och får en del skit, ibland med rätta.

  • jari edvardson

   läkare ??? osökt kom jag att tänka på lägerläkare,,när jag läste…

 • Herr Buxboom

  Får man gå in på damernas om man har fillidutten kvar?

  • Herr Buxboom

   Å vad säger de andra damerna om det?

   • Styrbjörn

    Nu har jag sällan varit inne på en damtoa men en kvalificerad gissning är att de saknar pissoarer, så ser ju inte riktigt hur någon annan dam skulle få reda på det.

Fler Nyheter: