17 June, 2024
Nyheter

Tre svenskar vidare till final i EM

Av

Hugo Lindström

05/04/2024
Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Idag stod det klart att hela tre svenska fighters tagit sig till final på EM i MMA.

Svensk framgång under EM i Serbien

De europeiska mästerskap i amatör-MMA är i full gång. Idag kom den välkommna nyheten av att tre svenskar lyckats avancera till final.

Svenskarna i fråga är Enes Ahmemulic, Anton Ringvall och Bianca Kristensson. Alla finalmatcherna äger rum under morgondagen. Samtliga av motståndarna representerar Ukraina.

Först upp är Enes. Han tävlar i bantamvikt och möter Andrii Protasiuk. Matchens preliminära starttid är 19:09. Ahmemulic är för många läsare kanske mest känd för att ha mött Liam Pitts på FCR 16 i fjol. Han gick då tiden ut men förlorade på domslut.

Därefter ser vi Anton Ringvall ta sig an Ivan Kurelaru. Ringvall är en av de mer erfarna i turneringen med flera matcher på bland annat Allstars Fight Night, Wolf, Battle of Botnia och FCR. Med ett matchfacit på sex vinster och två förluster hoppas lättviktaren lägga en guldmedalj till ovannämnda meriter. Matchen beräknas dra igång 20:01.

Slutligen är det Bianca Kristensson som kliver upp för att representera Sverige. Fjäderviktaren möter Marianna Skuba cirka 20:14 imorgon kväll och är den sista av ovan nämnda fighters att tävla.

IMMAF återvände till Serbien

2022 var Serbien för första gången värdnation för en av IMMAF’s turneringar. Då såg vi bland annat Nina Nikolja Milosevic ta hem VM-guldet till Sverige. I år blir det återigen huvudstaden Belgrad som håller tävlingen.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök