Trophy MMA 3: Liveuppdatering

Jaser Davari

Kimura.se befinner sig på plats i Amiralen i Malmö för att rapportera direkt från årets sista svenska MMA-gala.

Galan kickar igång runt 19.00 och ni kan följa matcherna här på Kimura.se från den första matchen till den sista matchen.

Nedan kan ni ta del av det fullständiga matchkortet:

Huvudkort:
-66 kg Martin Svensson vs. Artem Lobov
-80 kg Jonathan Westin vs. Grzegorz Lipski
+100 kg Christian Golcic vs. Mikael Gustavsson
-77 kg Erik Greisson vs. Stefan Johansson

Underkort, amatörmatcher:
-84 kg Robin Engman vs. Daniel Gorgioski
+110 kg Leo Kostic vs. Jakub Holub
-68 kg Kostantinos Persson vs. Jimmie Jensen
-70 kg Henrik Lindh vs. Linus Ahlbäck
-57 kg Jon Östergaard vs. Rene Emanuelsson

Jon Östergaard vs. Rene Emanuelsson
Dags för den första matchen på galan som är en amatörmatch mellan GBG MMA:s Rene Emanuelsson och den danska mästaren i amatör-MMA Jon Östergaard.

Rond 1.
Rene börjar matchen med att skicka ett par headkicks som Jon skyddar bra. Det är Rene som för matchen med att hela tiden skicka iväg slag och sparkar, men det är Jon som träffar renast. En träffarna får ner Rene ner på backen men han studsar snabbt tillbaks på fötterna. Jon ligger hela tiden och kontrar bra på Renes attacker.

Jon vinner rond 1 enligt mig

Rond 2.
Den andra ronden börjar precis som den första slutade, med Rene som för och skickar iväg sparkar som Jon skyddar sig emot, och besvarar med snygga kontringar. En av kontringarna är en svingande höger krok som sitter, men Rene blir inte skakad av den.
Vid en av Renes attacker lyckas Jon få ner honom en kort stund men Rene studsar upp igen. Jon har dock kvar brottargrepp runt hans rygg och försöker konstant med att dra ner Rene till marken, men lyckas aldrig med en ordentlig nedtagning.
Ronden ser dessvärre ut på det sättet, Jon hållandes hårt tag runt Renes livrem och försöker ta ner Rene.
Svårt att avgöra men en knapp rondseger för Jon.

Matchen är slut och poängdomarna ger matchen med enhälligt domslut till Jon.

Vinnare: Jon Östergaard besegrar Rene Emanuelsson via enhälligt domslut

Henrik Lindh vs. Linus Ahlbäck
Dags för den andra matchen på galan Gladius MMA:s Linus Ahlbäck mot hemmafightern Henrik Lindh (Fightzone Malmö).

Rond 1.
Ronden börjar i en intensiv fart där Henrik svingar vilt och får in halvträff med en högerkrok, sedan går han in på en dubbelleg som han får in och hamnar i Linus guard. Väl i guard så är det Linus som är mest aktiv och går på lås, dels ett armlås och dels en triangel som Henrik escapar från. Linus lyckas att scrambla sig upp men blir inte kvar allt för länge då Henrik slammar ned honom tillbaks till marken. På marken är det återigen Linus som är mest aktiv och lyckas att få in ett armlås från guard som göt att Henrik blir tvungen att klappa.

Vinnare: Linus Ahlbäck besegrar Henrik Lindh via armbar 3.30 minuter i den första ronden.

Kostantinos Persson vs. Jimmie Jensen
Tredje matchen är en match mellan Jimmie Jensen från Fightzone Sthlm mot hemmasonen Konstantinos Persson.

Rond 1.
Hemmasonen får in ett par riktigt fina kombinationer som skakar om stockholmaren lite, men inget allvarligt. När Kostantinos går på nedtagning lyckas Jimmie på ett snyggt sätt vrida om Kostantinos och hamna överst. Jimmie jobbar bra från topp-position och får in ett par fina slag som öppnar upp får guardpassering för Jimmie, som nu hamnar i sidposition.
Kostantinos lyckas dock att ta sig upp, men verkar vara mer trött än Jimmie. Efter att ha fått in ett par går Jimmie på en dubbel-leg och får återigen ner Kostantinos. Matchen slutar där på backen med Jimmie i topp-position.
Jimmie vann rond ett ganska klart.

Rond 2.
Jimmie går direkt på en nedtagning och får ned Kostantinos. Efter att fått in några slag så passer Jimmie hans guard och går sedan över från sidposition till mount. Kostantinos försöker komma ut men ger då ryggen. Jimmie ground ´n poundar Kostantinos i drygt 1,30 minut och domaren är nära att bryta matchen vid flera tillfällen. I slutet av ronden går Konstantinos på benlås (först heelhook sedan knälås) som får publiken att börja heja på sin hemmafighter, men han lyckas inte att avsluta matchen.
Jimmie vinner även den andra ronden.

Vinnare: Jimmie Jensen besegrar Kostantinos Persson via enhälligt domslut.

Leo Kostic vs. Jakub Holub
Dags för tungviktarna att ta plats där polske fightern Jakub Holub tar sig an Fight Zone Malmös Leo Kostic.

Rond 1.
Matchen startar i högfart där båda fighters svingar för att knocka, det är dock malmösonen som får mest ut i slagduellerna då han har längre räckvidd och verkar slå hårdare än polacken. När Leo får thaiklinch och börjar mata med knän mot kroppen lyckas Jakub få tag i ett ben och tar ned Leo. Väl nere på backen är det väldigt lite ground ´n pound från polackens sida som verkar vilja grapplas. Han lyckas ta sig till sidposition men ligger och kramas där. Domaren dömer upp båda fighters som ser riktigt trötta ut nu. Det finns knappt någon guard hos någon av dem, men Leo får in mest slag då polacken knappt orkar andas. I slutet av ronden lyckas Leo trycka upp polacken mot buren och dela ett par fina slag och knän.
Svårt att avgöra vem som vinner ronden, men jag skulle nog ge den till Leo som orsakade mest skada.

Rond 2.
Andra ronden börjar som den första slutade, där Leo lyckas att trycka upp polacken mot buren och slå lite som han vill mot en skyddandes polack. Efter att tagit emot slag och knän i drygt 1 minut klappar polacken och Leo vinner på tapout.

Vinnare: Leo Kostic besegrar Jakub via tapout drygt 1.50 i den andra ronden.

Robin Engman vs. Daniel Gorgioski
Dags för den sista matchen på underkortet där Gladius MMA:s Daniel Gorgioski tar sig an Robin Engman från Fightzone Malmö.

Rond 1.
Robin startar ronden riktigt bra och ser riktigt bra ut stående, den enda fighter på underkortet som ser ut att vara redo för en proffsmatch. Robin får in flera fina kombinationer som avslutas med snygga lowkicks. Daniel lyckas dock att få tag på Robin och drar ner honom till marken. Väl nere händer det inte mycket men, Daniel har väldigt bra ”posture” och ger inte Robin någon utrymme till att gå antingen på lås eller ställa sig upp.
Plötsligt, lite ur ingenstans, går Robin på armlås från guard som sitter väldigt bra. Daniel försöker att försvara sig emot den, men Robin släpper inte armlåset och Daniel blir tvungen att klappa.

Vinnare: Robin Engman besegrar Daniel Gorgioski via armbar 4.40 in i den första ronden.

Nu är det en kort paus innan galans huvudkort sätts igång, där alla matcher är promatcher.

Erik Greisson vs. Stefan Johansson
Kvällens första proffsmatch är mellan debutanten Stefan Johansson (0-0) från Kampcentret Linköping och hemmafightern Erik Greisson (1-1) från Frontier MMA.

Rond 1.
Debutanten Stefan som verkar vara en brandman till vardags söker snabbt klinch och börjar köra en gameplan som många amerikanska brottare brukar göra i MMA-matcher, nämligen trycka upp Erim mot buren och hela tiden söka nedtagningar samtidigt som han kör dirty boxing. Trots det är det faktiskt Erik som får ner Stefan ordentligt (Stefan får ner Erik ett par gånger men Erim ställer sig snabbt upp). Väl i Stefans guard lyckas Erik inte få in så mycket men Stefan går på ett armlås som ser ut att sitta, men Erik tar sig snyggt ur den och hamnar i sidposition där han lyckas att vara tills matchen är slut.

Rond 2.
Stefan kör samma gameplan i den andra ronden och denna gång lyckas han att ta ned Erik. Stefan jobbar sig snabbt till rygg där han jobbar med slag och försöker sätta in ett RNC, vilket han lyckas med att göra. Den ser ut att sitta ordentligt och Erik klappar snabbt.

Vinnare: Stefan Johansson besegrar Erik Greisson 3.35 minuter i den andra ronden

Christian Golcic (2-1) vs. Mikael Gustavsson (1-1)
Huvudkortets andra match är ett tungviktsmöte mellan Christian Golcic från Malmö Muay Thai och Mikael Gustavsson.

Rond 1.
Christian kör 100% från första början och lyckas att skaka om Mikael ordentligt med en snygg headkick han följer upp med intensiv ground ´n pound mot Mikael som ”turtlar” och försöker att överleva. Efter att ha klarat den första anstormningen lyckas Mikael att ställa sig upp, men Christian har inga planer att sakta ner utan skickar iväg en headkick som återigen får ner Mikael och denna gång klappar Mikael efter att Christian har ground ´n poundat lite.

Vinnare: Christian Golcic besegrar Mickael Gustavsson via tapout 54 sekunder i den första ronden.

Jonathan Westin vs. Grzegorz Lipski
Kvällens co-main event är mellan polacken Grzegorz Lipski (4-4) och Allstars Gyms Jonathan Westin (5-3).

Rond 1.
Jonathan pressar polacken som verkar endast vilja gå på nedtagningar och få ner matchen på marken. Efter några nedtagningsförsök lyckas polacken få ned Jonathan, eller rättare sagt Jonathan hoppar i polackens guard då han fått in en arm-in-giljotin på ploacken. Polacken klappar direkt och Jonathan inkasserar sin sjätte vinst.

Vinnare: Jonathan Westin besegrar Grzegorz Lipski på giljotin 36 sekunder in i den första ronden.

Martin Svensson vs. Artem Lobov
Dags för kvällens huvudmatch mellan irländaren Artem Lobov (7-7) och Frontier MMA:s Martin Svensson (12-4) .

Rond 1.
Martin får in fina low-kicks från sin muay thai stand men Artem som är mycket kortare än Martin klinchar upp Martin ganska snabbt och det blir en brottningsmatch mot burväggen, där Martin visar sig vara den starkare av de två. Efter drygt en minut bryts de upp och Marin fortsätter att sätta in fina front-kicks och low kicks från sin thai-stand. Inget som dock verkar bekymra Artem som går fram med händerna nere och får in flera fina kombinationer.

Nu är det Martin som klinchar upp Artem mot buren, där de ”trär” armar och kämpar om att få underhooks. Marin går på en dubbelleg som Artem stoppar men då switchar Martin snabbt till en singelleg och lyckas att ta ner irländaren. Han lyckas dock inte uträtta något på marken då Artem ställer sig snabbt upp och precis innan gongongen lyckas Martin att få in en fin flygande knä men Artem skyddar sig väl.
Svårt att avgöra vem som vinner ronden, men Martin borde få den med sin nedtagning.

Rond 2.
Artem lyckas att få ned Martin tidigt i ronden och får in ett par fina slag men inget som skakar om Martin, som ställer sig upp efter drygt en minut. Väl uppe så går Artem framåt hela tiden och tajmar in sina slag väldigt bra, mycket fina kroppslag bland annat. Martin fortsätter med sina low-kicks men inget som skadar Artem. När Martin går på attack och försöker sätta ihop en kombination blir han träffad av en väldigt fin högerkrok som sänker Martin till kanvasen. Artem följer upp med några hammarslag innan domaren kliver emellan och avbryter matchen.

Vinnare: Artem Lobov besegrar Martin Svensson 3.51 minuter via TKO/KO i den andra ronden
[contentblock id=19 img=html.png]

0
Dana Sad
Dana Happy
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett
Hamed Tawana
Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”
kimura
Hett
Conor McGregor Beneil Dariush
Beneil Dariush tror Conor McGregor dopar sig
kimura
Hett