Israel Adesanya UFC INVÄGNING

TUF Finale 27: Eftertankar – Israel Adesanya är hot mot alla i mellanviktsklassen

Som en aptitretare inför lördagens supergala bjöds vi på finalen av TUF 27. Det var på pappret ett ganska uselt matchkort med en trevlig huvudmatch. Våra värdar under kvällen var Brendan Fitzgerald och Jimmy Smith.

Underkortet

185 lbs. Gerald Meerschaert vs. Oskar Piechota 

Gerald Meerschaert ställdes mot den duktige polacken Oskar Piechota. I första ronden fick vi se prov på Piechotas utmärkta grappling. Han tog en klar rondvinst. I andra ronden kom amerikanen tillbaka. Han dominerade fullständigt såväl stående som på marken. Vid 4.55 av rond 2 klev domaren in och avbröt. Då hade Piechota somnat pga en mycket fin rear-naked choke. Imponerande seger för Gerald Meerschaert.

145 lbs. Matt Bessette vs. Steven Peterson 

I kvällens andra fight fick vi se Matt Bessette mot Steven Peterson. Två tuffa men mediokra fighters som tog sig till UFC via deltagande i Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Vi bjöds på aggressiv, intensiv och ganska underhållande mma, helt befriad från defense och taktisk medvetenhet.

Det blev en jämn fight och Steven Peterson fick segern av två domare. Någon borde berätta för Peterson att det är tillåtet att flytta på huvudet när motståndaren slår. Det skulle garanterat utveckla hans game. Nåja, han tog ändå sin första seger i UFC.

145 lbs. Bryce Mitchell vs. Tyler Diamond. 

Mitchell (23 år) och Diamond (27 år) är två lovande ynglingar som lite överraskande åkte ut från TUF 27 i förtid. I matchen bjöd de på bra intensitet och högt tempo. Det var en underhållande och jämn fight som i slutändan blev det 23-årige Bryce Mitchell som tog hem det via majoritetsdomslut.

155 lbs. John Gunther vs. Allan Zuniga

John Gunther och Allan Zuniga var sannolikt de två sämsta av deltagarna i TUF 27. Det bevisade de även i denna fight. Zuniga såg för övrigt ut som att han borde kunna tävla i en lägre viktklass. Alternativt undvika ostbågarna och istället lägga på sig några kilo muskler. Gunther fick två chanser i TUF 27 och att UFC ansåg att han hade förtjänat en tredje är svårbegripligt. Han lyckades besegra Zuniga men det säger inte mycket.

155 lbs. Luis Pena vs. Richie Smullen 

Luis Pena är en väldigt lång lättviktare (190 cm). Han tog sig an Richie Smullen som är en farlig grappler. Smullen gick snabbt för nedtagning och fick toppkontroll. Pena höll sig lugn och vände på det hela. Han tog sig upp och träffade med en rad fina slag som skakade Smullen och tvingade denne att gå för en panikartad nedtagning. Det utnyttjade Pena som efter några scrambles jobbade in en tight giljotin och irländaren tvingades klappa.

125 lbs. Montana De la Rosa vs. Rachel Ostovich 

Montana De la Rosa mot Rachel Ostovich i damernas flugvikt. Det var inte någon bländande mma vi bjöds på. Jag har sett schackmatcher som har varit mer underhållande. Men det är en ny viktklass och vi får väl ge den lite tid att utvecklas. Vann matchen det gjorde Montana De la Rosa. Rear-naked choke vid 4.21 i rond 3.

Huvudkortet

185 lbs. Alessio di Chirico vs. Julian Marquez 

I huvudkortets första match fick vi se italienaren Alessio di Chirico mot Julian Marquez. De satte bra fart från början, utbytte bomber och båda två träffade med hårda tekniker. Det var en svängig och ganska underhållande fight. Det var inte någon högklassig mma. I slutändan fick di Chirico segern via delat domslut.

125 lbs. Roxanne Modaffieri vs. Barb Honchak 

Två erfarna fighters bjöds vi på när Roxanne Modaffieri (#8) ställdes mot f.d. Invictamästarinnan Barb Honchak (#7). Det är två tuffa damer men det var Modaffieri som kontrollerade fighten. Hon använde sin grappling, tog full mount och säkrade segern via TKO – 3.32 rond 2.

145 lbs. Alex Caceres vs. Martin Bravo 

Alex Caceres var en gång i tiden en mycket lovande fighter – en stor talang. Det är han inte längre men i gengäld är han ganska erfaren. 24-årige Martin Bravo är varken erfaren eller någon stor talang. Dessa två bjöd oss ändå på en intensiv och svängig fight. Ganska underhållande även om nivån lämnade en hel del att önska. Segern gick till Caceres via delat domslut.

145 lbs. Brad Katona vs. Jay Cucciniello 

I finalen i fjädervikt på TUF 27 ställdes Brad Katona mot Jay Cucciniello. Det var två obesegrade men relativt oerfarna fighters som ställdes mot varann. Det var inte fråga om någon hög kvalitet men killarna kämpade och gjorde vad de kunde. Det var inga som helst tvivel angående vem som vann. Brad Katona tog ett bombsäkert domslut med 30-26, 30-26, 30-26. Han belönades med ett UFC-kontrakt.

155 lbs. Joe Gianetti vs. Mike Triziano 

I finalen i lättvikt fick vi se Joe Gianetti ta sig an Mike Triziano. Det är två talangfulla herrar men de behöver utveckla sina game för att kunna hävda sig i UFC. Själva matchen var inte särskilt minnesvärd. Mike Triziano vann via delat domslut.

185 lbs. Brad Tavares vs. Israel Adesanya 

I kvällens huvudmatch ställdes den erfarne Brad Tavares mot den mycket hypade strikern Israel Adesanya. Åttonderankade Tavares var ett rejält steg uppåt ifråga om kvalitet på motstånd för Adesanya. Vi bjöds på underhållande och bra mma-striking i huvudmatchen. Adesanya visade att han är en kreativ och mycket giftig striker. Tack vare bra fotarbete och nedtagningsförsvar kunde han hålla det stående. Det var en mycket dominant insats från nykomlingen som vann ett enhälligt domslut.

Sammanfattning

Det måste påpekas att det är obegripligt att kommissionen i Las Vegas Nevada (NSAC) ännu inte har infört det nya regelverket. Pinsamt.

Detta matchkort var, på pappret, ett av de sämre såhär långt under året. Det var också ungefär vad vi bjöds på. Huvudmatchen mellan Adesanya och Tavares höll hög nivå och framför allt Adesanya visade att han är ett potentiell hot mot alla i viktklassen.

Med de orden rundar vi av och fokuserar på UFC 226.

___________________________

Kimuraredaktionen

 

+3
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
ufc fight night 134 - Hamburg

UFC Fight Night 134: Matchkort, TV-tider, Odds, Statistik, Diskussion

Denna söndag kommer vi återigen få se UFC utspela sig i Europa då UFC Hamburg går av stapeln under sen eftermiddag. Galan kommer att bjuda oss på ett häftigt möte i form av Mauricio ”Shogun” Rua mot Anthony Smith. Kultprofilen ”Shogun” hoppas förlänga sin vinstsvit till 4 raka mot Smith.

I galans co-main event kommer vi få den ärrade brasilianske veteranen Glover Teixeira ta sig an amerikanen Corey Anderson i ännu en intressant lätt-tungviktsmatch.

Denna gala kommer vi även få se Stefan Struve ta sig an Marcin Tybura samt norrmannen Emil Weber Meek möta Batosz Fabinski.

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan tillsammans TV-tider och odds från Mobilebet, som just nu ger otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun. Längst ner finner ni utförlig statistik om matchkortet.

HUVUDKORT (Startar kl. 20:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lätt-tungvikt: Maurício Rua(2.70) vs. Anthony Smith(1.44)
Lätt-tungvikt: Glover Teixeira(1.58) vs. Corey Anderson(2.35)
Mellanvikt: Vitor Miranda(2.60) vs. Abu Azaitar(1.47)
Tungvikt: Marcin Tybura(1.37) vs. Stefan Struve(3.00)
Weltervikt: Danny Roberts(1.22) vs. David Zawada(4.00)
Lättvikt: Nasrat Haqparast(2.40) vs. Marc Diakiese(1.55)

UNDERKORT (Startar kl. 18:00 och sänds på Fight Pass)
Lättvikt: Nick Hein(1.55) vs. Damir Hadžović(2.40)
Weltervikt: Emil Weber Meek(1.54) vs. Bartosz Fabiński(2.40)
Fjädervikt: Khalid Taha(3.10) vs. Nad Narimani(1.35)
Lätt-tungvikt: Justin Ledet(1.83) vs. Aleksandar Rakić(1.95)
Bantamvikt:Davey Grant(3.25) vs. Manny Bermudez(1.32)
Lätt-tungvikt: Jeremy Kimball(3.15) vs. Darko Stošić(1.34)
Bantamvikt: Damian Stasiak(1.83) vs. Liu Pingyuan(1.95)

Nedan kan ni se intressant statistik för galan:

UFC Fight Night 134 Mauricio Shogun Rua möter Anthony Smith

UFC Fight Night 134 Glover Teixeira möter Corey Anderson

UFC Fight Night 134 Hamburg Emil Meek möter Bartosz Fabinski

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night Hamburg: Invägningsresultat

Imorgon går UFC Fight Night 134 av stapeln i Hamburg. Huvudmatch för galan är ett möte i den lätta tungvikten mellan före detta mästaren #8 Mauricio ”Shogun” Rua (25-10) och Anthony Smith (29-13).

Som co-main event bjuds vi på ytterligare ett möte i den lätta tungvikten mellan #3 Glover Teixeira (27-6) och #9 Corey Anderson (11-4).

Nu är de officiella invägningarna avklarade och nedan går det att ta del av resultatet.

Huvudkort (20.00):
Lätt tungvikt: Mauricio Rua (206) vs. Anthony Smith (205)
Lätt tungvikt: Glover Teixeira (206) vs. Corey Anderson (204)
Mellanvikt: Vitor Miranda (185) vs. Abu Azaitar (185)
Tungvikt: Marcin Tybura (246) vs. Stefan Struve (264)
Weltervikt: Danny Roberts (169) vs. David Zawada (171)
Lättvikt: Nasrat Haqparast (156) vs. Marc Diakiese (155)

Underkort (18.00):
Lättvikt: Nick Hein (153) vs. Damir Hadzovic (155)
Weltervikt: Emil Meek (170) vs. Bartosz Fabinski (170)
Fjädervikt: Khalid Taha (145) vs. Nad Narimani (146)
Lätt tungvikt: Justin Ledet (204) vs. Aleksandar Rakic (206)

Underkort (16.30):
Bantamvikt: Davey Grant (135) vs. Manny Bermudez (135)
Lätt tungvikt: Jeremy Kimball (204) vs. Darko Stosic (205)
Bantamvikt: Damian Stasiak (133) vs. Liu Pingyuan (136)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormier kan tänka sig ett returmöte mot Stipe Miocic efter Brock Lesnar

Ett returmöte mellan Daniel Cormier och Stipe Miocic är inte uteslutet enligt mästaren själv. När Cormier fick frågan av TMZ Sports, svarade han att han är öppen för idén men först efter den planerade matchen mot Brock Lesnar.

Den före detta tungviktsmästaren, Stipe Miocic, hävdar dock att han är förtjänt av en returmatch innan Cormier möter Lesnar, då Lesnar inte gått match sedan 2016 och fortfarande är avstängd på grund av en dopingöverträdelse i samband med hans match mot Mark Hunt på UFC 200. Lägg därtill att Miocic är UFC:s mest framgångsrika tungviktare genom tiderna och hade försvarat titeln vid tre tillfällen innan knockoutförlusten mot Cormier på UFC 226 i juli.

Nu fungerar inte UFC alltid som en meritokrati och då en match mot Lesnar uppenbarligen skulle inbringa mer pengar åt Cormier är det förståeligt att den 39-årige dubbelmästaren hellre väntar på att Lesnar ska komma tillbaka från sin avstängning. Cormier har tidigare meddelat att han tänker pensionera sig på sin 40-årsdag, vilken infaller i mars, så om Miocic ska få sin returmatch gäller det att skynda på.

 

 

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Brian Ortega under media dag

Brian Ortega kommer endast att acceptera en titelmatch

Brian Ortega var ursprungligen tänkt att utmana Max Holloway i en titelmatch på UFC 226. Den matchen fick dock ställas in då Holloway inte ansågs vara tillräckligt frisk för att kunna gå matchen. Sedan dess har Ortega inte accepterat någon ny match och han har även sagt att han tycker att Holloway ska bli av med sin mästartitel. I en intervju under sändningen av MMA-galan LFA 45 så berättar Ortega nu att han endast kommer att acceptera matcher som går om den riktiga fjäderviktstiteln samt att han och Dana White nu har kommit överens.

Any fight for the title – that’s it. That’s all I’m looking at. I’m just looking at that gold, that belt. For me, it doesn’t matter the opponent. I’m feeling a lot better now. The heartbreak was a little bit real at first, but then once I started to realize the bigger picture and everything – and I had to put my ego aside and put my thinking cap on in terms of business wise – we made the right decision. I talked to Dana just the other day, and everything is good between me and him. He compensated me – we reached an agreement.

När matchen mot Holloway först ställdes in så stod ett flertal fighters redo att hoppa in för att möta Ortega, bland annat Frankie Edgar. Ortega accepterade dock aldrig någon av matcherna och matchen ströks från galan. Ortega förklarar nu i samma intervju varför han inte accepterade någon av dessa matcher.

The goal was for me to go for a title, not to fight a guy who lost to the last three guys that I finished, so it just didn’t make sense to fight for anything else than a belt. I put myself in that position by finishing everyone who’s been in front of me, and I’m just going to wait for that and pray for Max because now they’re saying that it’s a possible light stroke, and that’s not a joke. I’ve got prayers on for Max, and he’s ‘Blessed,’ so he’ll come back. It doesn’t matter if you call me on one day, two days, that’s never been the issue. But the belt is what I want, and I’m going to wait for it and pray that Max gets better so we can give the fight fans the fight that you guys want to see because I know we missed out for you guys at UFC 226, but we’ll make up for it.

I nuläget är varken Ortega eller Holloway officiellt klara för någon ny match.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
matchning ufc denver korean zombie frankie edgar

UFC Fight Night 139: Frankie Edgar möter Chan Sung Jung

Ett fjäderviktsmöte mellan #3 Frankie ”The Answer” Edgar (21-6-1)och ”Korean Zombie”, #9 Chan Sung Jung (14-4), kommer att vara huvudmatch när UFC besöker Denver i november. ESPN var först med att rapportera om matchen som nu har konfirmerats av UFC:s president Dana White.

Den 36-årige Edgar tog sig tillbaka i vinstkolumnen senast genom att besegra Cub Swanson via enhälligt domslut på UFC Fight Night 128 i april tidigare i år. Innan segern mot Swanson blev Edgar knockad av Brian Ortega i en förlust som kostade honom en titelmatch. Edgar var, snöpligt nog, egentligen inbokad för en match mot mästaren Max Holloway, men när Holloway var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada hoppade Ortega in istället.

”Korean Zombie” har inte gått en match sedan februari förra året då han besegrade Dennis Bermudez via knockout i första ronden. Innan segern över Bermudez hade Sung Jung ett, nästan fyra år långt, uppehåll från MMA då han var tvungen att genomgå militärtjänstgöring i sitt hemland. Efter segern mot Bermudez efterfrågade koreanen en match mot veteranen, och före detta lättviktsmästaren, Edgar och nu får han alltså sin önskan uppfylld.

UFC Fight Night 139 går i stapeln den 10:e november i Denver. Tidigare är ett welterviktsmöte mellan Mike Perry och Donald Cerrone klart för galan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Volkan Oezdemir under mediadag

Volkan Oezdemir uttalar sig efter skadan

Det stod nyligen klart att lätt-tungviktaren Volkan Oezdemir skadat sig och inte kommer att kunna gå den tilltänkta matchen mot Alexander Gustafsson under UFC 227. Detta efter att han redan dragit sig ur två tänkta matcher mot Mauricio “Shogun” Rua. Nu har Oezdemir uttalat sig via instagram efter den senaste skadan där han skriver att han ber om ursäkt dels till Gustafsson men även till fansen och UFC. Oezdemir skriver även att han planerar att vara helt tillbaka så snart som möjligt.

I got injured and I’m not able to fight at #UFC227 🙄 damn it! I’m really sorry for all my fans, the @ufc and my opponent @alexthemauler . This event is going to be amazing anyway. I’ll be back at 100% very soon!! #NoTime

Oezdemir har inte gått någon match sedan januari detta året då han förlorade mot Daniel Cormier via knockout i andra ronden under UFC 220.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 139: Donald Cerrone ryktas möta Mike Perry

Ett möte mellan Donald “Cowboy” Cerrone och Mike Perry ryktas vara klart för galan UFC Denver. Galan äger rum i samma stad som UFCs första gala och UFC kommer här officiellt att fira sitt 25-årsjubileum. Matchen är dock ännu inte officiellt bekräftad av UFC och galan har i nuläget inga officiellt utannonserade matcher.

Cerrone blev i sin senaste match besegrad av Leon Edwards via enhälligt domslut under huvudmatchen på UFC Fight Night 132. Sammanlagt har Cerrone 4 av sina 5 senaste matcher och innan dess stod han med 4 raka segrar. Cerrone ska även nyligen ha hintat om att han inte heller är långt ifrån pension. Sammanlagt har han ett matchfacit på 33-11-1 där 16 av vinster skett via submission, 9 via knockout och 8 via domslut.

Perry lyckades i sin senaste match att besegra Paul Felder via delat domslut under UFC 226. Perry har vunnit 3 av sina 6 senaste matcher och står sammanlagt med ett matchfacit på 12-3 där 11 av vinsterna skett via knockout och 1 via domslut.

UFC Fight Night 139 äger rum den 10:e november på Pepsi Center i Denver, USA.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Gustafsson ensam i buren

Alexander Gustafsson kommer inte möta Khalil Rountree

Enligt ESPN:s reporter, Ariel Helwani, kommer Alexander Gustafsson inte att möta Khalil Rountree på UFC 227.

Gustafsson skulle ursprungligen ha mött Volkan Oestemir, men schweizaren var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada. När det blev känt att ”The Mauler” stod utan motståndare klev Rountree fram och erbjöd sig att ta matchen. Den orankade Rountree gick match så sent som på UFC 226, den 8:e juli, då han överraskande besegrade Alexander Gustafsson lagkamrat Gökhan Saki på knockout i första ronden.

Nu blir det alltså inte Rountree som Gustafssons kommer att möta på UFC 227. Jakten på en ny motståndare åt ”The Mauler”, som fortfarande är aktuell för galan, fortsätter.

UFC 227 äger rum den 4:e augusti i Los Angeles. Huvudmatch för kortet är en titelmatch i bantamviktsdivisionen mellan mästaren T.J. Dillashaw och före detta mästaren Cody Garbrandt.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy