Israel Adesanya UFC INVÄGNING

TUF Finale 27: Eftertankar – Israel Adesanya är hot mot alla i mellanviktsklassen

Som en aptitretare inför lördagens supergala bjöds vi på finalen av TUF 27. Det var på pappret ett ganska uselt matchkort med en trevlig huvudmatch. Våra värdar under kvällen var Brendan Fitzgerald och Jimmy Smith.

Underkortet

185 lbs. Gerald Meerschaert vs. Oskar Piechota 

Gerald Meerschaert ställdes mot den duktige polacken Oskar Piechota. I första ronden fick vi se prov på Piechotas utmärkta grappling. Han tog en klar rondvinst. I andra ronden kom amerikanen tillbaka. Han dominerade fullständigt såväl stående som på marken. Vid 4.55 av rond 2 klev domaren in och avbröt. Då hade Piechota somnat pga en mycket fin rear-naked choke. Imponerande seger för Gerald Meerschaert.

145 lbs. Matt Bessette vs. Steven Peterson 

I kvällens andra fight fick vi se Matt Bessette mot Steven Peterson. Två tuffa men mediokra fighters som tog sig till UFC via deltagande i Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Vi bjöds på aggressiv, intensiv och ganska underhållande mma, helt befriad från defense och taktisk medvetenhet.

Det blev en jämn fight och Steven Peterson fick segern av två domare. Någon borde berätta för Peterson att det är tillåtet att flytta på huvudet när motståndaren slår. Det skulle garanterat utveckla hans game. Nåja, han tog ändå sin första seger i UFC.

145 lbs. Bryce Mitchell vs. Tyler Diamond. 

Mitchell (23 år) och Diamond (27 år) är två lovande ynglingar som lite överraskande åkte ut från TUF 27 i förtid. I matchen bjöd de på bra intensitet och högt tempo. Det var en underhållande och jämn fight som i slutändan blev det 23-årige Bryce Mitchell som tog hem det via majoritetsdomslut.

155 lbs. John Gunther vs. Allan Zuniga

John Gunther och Allan Zuniga var sannolikt de två sämsta av deltagarna i TUF 27. Det bevisade de även i denna fight. Zuniga såg för övrigt ut som att han borde kunna tävla i en lägre viktklass. Alternativt undvika ostbågarna och istället lägga på sig några kilo muskler. Gunther fick två chanser i TUF 27 och att UFC ansåg att han hade förtjänat en tredje är svårbegripligt. Han lyckades besegra Zuniga men det säger inte mycket.

155 lbs. Luis Pena vs. Richie Smullen 

Luis Pena är en väldigt lång lättviktare (190 cm). Han tog sig an Richie Smullen som är en farlig grappler. Smullen gick snabbt för nedtagning och fick toppkontroll. Pena höll sig lugn och vände på det hela. Han tog sig upp och träffade med en rad fina slag som skakade Smullen och tvingade denne att gå för en panikartad nedtagning. Det utnyttjade Pena som efter några scrambles jobbade in en tight giljotin och irländaren tvingades klappa.

125 lbs. Montana De la Rosa vs. Rachel Ostovich 

Montana De la Rosa mot Rachel Ostovich i damernas flugvikt. Det var inte någon bländande mma vi bjöds på. Jag har sett schackmatcher som har varit mer underhållande. Men det är en ny viktklass och vi får väl ge den lite tid att utvecklas. Vann matchen det gjorde Montana De la Rosa. Rear-naked choke vid 4.21 i rond 3.

Huvudkortet

185 lbs. Alessio di Chirico vs. Julian Marquez 

I huvudkortets första match fick vi se italienaren Alessio di Chirico mot Julian Marquez. De satte bra fart från början, utbytte bomber och båda två träffade med hårda tekniker. Det var en svängig och ganska underhållande fight. Det var inte någon högklassig mma. I slutändan fick di Chirico segern via delat domslut.

125 lbs. Roxanne Modaffieri vs. Barb Honchak 

Två erfarna fighters bjöds vi på när Roxanne Modaffieri (#8) ställdes mot f.d. Invictamästarinnan Barb Honchak (#7). Det är två tuffa damer men det var Modaffieri som kontrollerade fighten. Hon använde sin grappling, tog full mount och säkrade segern via TKO – 3.32 rond 2.

145 lbs. Alex Caceres vs. Martin Bravo 

Alex Caceres var en gång i tiden en mycket lovande fighter – en stor talang. Det är han inte längre men i gengäld är han ganska erfaren. 24-årige Martin Bravo är varken erfaren eller någon stor talang. Dessa två bjöd oss ändå på en intensiv och svängig fight. Ganska underhållande även om nivån lämnade en hel del att önska. Segern gick till Caceres via delat domslut.

145 lbs. Brad Katona vs. Jay Cucciniello 

I finalen i fjädervikt på TUF 27 ställdes Brad Katona mot Jay Cucciniello. Det var två obesegrade men relativt oerfarna fighters som ställdes mot varann. Det var inte fråga om någon hög kvalitet men killarna kämpade och gjorde vad de kunde. Det var inga som helst tvivel angående vem som vann. Brad Katona tog ett bombsäkert domslut med 30-26, 30-26, 30-26. Han belönades med ett UFC-kontrakt.

155 lbs. Joe Gianetti vs. Mike Triziano 

I finalen i lättvikt fick vi se Joe Gianetti ta sig an Mike Triziano. Det är två talangfulla herrar men de behöver utveckla sina game för att kunna hävda sig i UFC. Själva matchen var inte särskilt minnesvärd. Mike Triziano vann via delat domslut.

185 lbs. Brad Tavares vs. Israel Adesanya 

I kvällens huvudmatch ställdes den erfarne Brad Tavares mot den mycket hypade strikern Israel Adesanya. Åttonderankade Tavares var ett rejält steg uppåt ifråga om kvalitet på motstånd för Adesanya. Vi bjöds på underhållande och bra mma-striking i huvudmatchen. Adesanya visade att han är en kreativ och mycket giftig striker. Tack vare bra fotarbete och nedtagningsförsvar kunde han hålla det stående. Det var en mycket dominant insats från nykomlingen som vann ett enhälligt domslut.

Sammanfattning

Det måste påpekas att det är obegripligt att kommissionen i Las Vegas Nevada (NSAC) ännu inte har infört det nya regelverket. Pinsamt.

Detta matchkort var, på pappret, ett av de sämre såhär långt under året. Det var också ungefär vad vi bjöds på. Huvudmatchen mellan Adesanya och Tavares höll hög nivå och framför allt Adesanya visade att han är ett potentiell hot mot alla i viktklassen.

Med de orden rundar vi av och fokuserar på UFC 226.

___________________________

Kimuraredaktionen

 

+3
Dana Sad
Dana Happy
Joanna Jedrzejczyk glad på presskonferens

Joanna Jedrzejczyk planerar att gå titelmatch i stråvikt nästa år

Det stod nyligen klart att den forna stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk kommer att ta sig an Valentina Shevchenko i en titelmatch i flugvikt. Detta efter att UFCs första mästarinna i flugvikt, Nicco Montano, fick sitt bälte fråntaget på grund av att ha missat vikten inför sitt första försvar av titeln. Matchen mellan Jedrzejczyk och Shevchenko har även bokats två gånger då UFC bokade om Shevchenko till ett möte mot Sijara Eubanks efter att först ha bokat matchen mot Jedrzejczyk.

I en intervju med FloCombat berättar nu Jedrzejczyk att hon trivs med flytten upp till flugvikt då hon känner tydliga förbättringar i sin återhämtning, sömn och i sitt humör.

I actually feel great. I feel my body is recovering better, I sleep better, I eat better, I’m in a better mood. So I’m enjoying this process more than I used to. This is what Mikey Brown said so many times: ‘J, you most move up and enjoy your life. Because for the last 15 years, I’ve been in this business and I’ve been fighting and making weight. The last six months I spent in the states preparing for my fights. I’m a pretty busy athlete and six months out of 12, I was on this diet. I’m enjoying this process. It’s new. I believe I’m going to be better in the flyweight division.

Trots att Jedrzejczyk verkar nöjd över att ha gått upp en viktklass så berättar hon att hon inte är klar med stråvikten då hon berättar att han vill ta sig an viktklassens mästarinna redan nästa år.

Yes, I will go back. Definitely I will go back. Somehow yes, I want to face myself, go through the weight cut again, drop to 115. I’m not having problems with the weight. I want to go through this and face the champion again. I hope that Rose Namajunas has been a great champion for the UFC, she’s been the champion for a year now. When I lost the belt, I was like, ‘What’s now?’ It’s been a year already. I’m happy. I have a bunch of great fans. I have a life outside the Octagon. But I want to face the champion in the strawweight division next year.

Matchen mellan Jedrzejczyk och Shevchenko kommer att äga rum på UFC 231 den 9:e december i Toronto, Kanada.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Argentina: Invägningsresultaten – Cynthia Calvillo missar vikten

Nu till helgen kommer UFC Argentina att äga rum där Neil Magny och Santiago Ponzinibbio kommer att mötas i huvudmatchen. Under fredagen hölls de officiella invägningarna inför matchen. Alla utom Cynthia Calvillo klarade vikten, som missade med 2 pounds (Ungefär 0.9 kg) över viktgränsen. Viktmissen innebär att 20% av Calvillos lön kommer att gå till hennes motståndare, Poliana Botelho. Nedanför kan ni se samtliga resultaten från invägningen.

Huvudkort
Neil Magny (171) vs. Santiago Ponzinibbio (171)
Ricardo Lamas (145.5) vs. Darren Elkins (145)
Khalil Rountree Jr. (204.5) vs. Johnny Walker (205.5)
Cezar Ferreira (185.5) vs. Ian Heinisch (185)
Guido Cannetti (135.5) vs. Marlon Vera (135.5)
Cynthia Calvillo (118) vs. Poliana Botelho (115.5)

Prelims
Michel Prazeres (170.5) vs. Bartosz Fabinski (170)
Alexandre Pantoja (125.5) vs. Ulka Sasaki (125.5)
Humberto Bandenay (145.5) vs. Austin Arnett (145.5)
Laureano Staropoli (169) vs. Hector Aldana (169.5)

Tidiga Prelims
Devin Powell (155) vs. Jesus Pinedo (156)
Nad Narimani (145.5) Anderson dos Santos (144.5)

Hela invägningen finns tillgänglig via videoklippet högst upp i artikeln.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry: ”Dramat mellan Mike Winkeljohn och Donald Cerrone påverkade min insats”

Welterviktaren Mike Perry stod som förlorare efter sin senaste match då han besegrades av Donald Cerrone via submission i första ronden. Inför matchen låg en del av uppmärksamheten dock inte på matchningen i sig utan en stor del låg på den konflikt som uppstått mellan Cerrone och en av tränarna på Jackson Wink MMA, Mike Winkeljohn. En del i konflikten ska ha uppstått strax efter att Perry börjat träna på Jackson Wink MMA och strax därefter blivit matchad med Cerrone. När matchningen utannonserades ska Winkeljohn ha valt att träna Perry, vilket inte Cerrone uppskattat.

Efter matchen har Perry ställt upp på en intervju med “Submission Radio” där han bland annat har berättat att konflikten mellan Cerrone och Winkeljohn påverkade honom negativt i matchen mot Cerrone. Detta då han ska ha känt sig inblandad i en konflikt som inte var hans egen.

Listen, I’m gonna tell you something here and it’s gonna sound crazy. I’m not gonna take nothing away from Cowboy. He won fair and square. But I felt like I was staring defeat in the face that night. I felt like, you know, okay, if it had gone the other way, they would’ve been like, oh, Cowboy had all the pressure. But me, I was fighting a fight that wasn’t my fight, it was Jackson/Wink versus Cowboy Cerrone. So, it was my coaching that took my body over. It was something, the way that we trained that I was ending up with takedowns on people. And then their Jiu Jitsu wasn’t the level of Cowboy Cerrone to counter me.

Perry berättar att han kände sig besegrad redan innan matchen började men att han trots detta ändå känner att han lärde sig någonting av matchen.

So, I think I stared defeat in the face that night and I got in the cage anyways. I felt like I was gonna lose before I ever walked in. Maybe that’s just because I lost now, but I just felt like everything was against me. And it was just to make me stronger. I felt like I learned more from that loss than I would’ve ever learned from a win. That’s it. I was looking at the grim reaper and I entered the cage with him. I brought the real Cowboy Cerrone. We were the best two fighters on the planet when we were in that cage. Period.

Matchen mellan Cerrone och Perry ägde rum den 11:e november på UFC Denver i Denver, USA.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
KimuraSvepet: Hoppas Dillashaws trut täpps till!

I veckans avsnitt går vi som vanligt igenom veckans hetaste nyheter. Idag handlar det bland annat om det osmakliga uttalandet som UFCs bantamviktsmästare stod för!

Vi har som vanligt en härlig clickbait med Vickan och veckans kommentar kommer från ”Guldmamman”.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 209: Här är resultaten efter invägningen

Bellator tuffar på som tåget, det var inte länge sedan Bellator 208 gick och nu är invägningen inför veckans Bellator 209 klara.

I huvudmatchen kommer Patricio Freire (27-4 MMA, 15-4 BMMA) att försvara sin titel mot Emmanuel Sanchez (17-3 MMA, 9-2 BMMA)

Bellator 209 kommer gå nästa torsdag på Menora Mivtachim Arena i Tel Aviv. Nedan finns viktreslutaten efter invägningen. Värt och nämnas är att den forne UFC-fightern Phil Davis går på kortet och att Randy Coutures son Ryan finns med.

Patricio Freire (144.5) vs Emmanuel Sanchez (143)
Ryan Couture (169) vs Haim Gozali (170)
Phil Davis (206) vs Vadim Nemkov (204.5)
Cindy Dandois (145.5) vs Olga Rubin (143.5)
Adam Keresh (238) vs Kirill Sidelnikov (262)

Alla fighters på huvudkortet klarade med andra ord vikten.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
PED

Fredagsfrågan: Efter USADA – vilken fighter har drabbats hårdast?

Den 1:a juli 2015 blev det officiellt att USADA skulle samarbeta med UFC för att en gång för alla sätta stopp för alla fuskare. Eller åtminstone ett försök till det. Efter intåget har flertalet fighters fastnat i USADA-fällan och i veckans fredagsfråga vill jag ta reda på vem ni anser har drabbats hårdast. Karriärsmässigt eller rent sportsligt, alternativt vilken fighter som ”gått ned sig mest”.

Har jag glömt någon? Kommentera gärna nedan.

Vilken fighter har drabbats hårdast?

Visa resultat

Läs mer
-10
Dana Sad
Dana Happy
floyd mayweather kickboxning

Floyd Mayweather möter Tenshin Nasukawa på nyårsgalan

Det har varit cirkus sedan det annonserades att Floyd Mayweather ska gå match på Rizin under deras nyårsgala mot Tenshin Nasukawa. Det annonserades, för att sedan snabbt tas tillbaka av Mayweather själv vi instagram. Lite senare gick dock den pensionerade boxaren ut igen till allmänheten och berättade att matchen fortfarande kunde bli av.

Nu har även Rizins VD Nobuyuko Sakakibara gått ut med att missförståndet mellan dem och Mayweather är löst och att matchen på nyårsafton mot Tenshin Nasukawa blir av.

Enligt Mayweather själv är det en uppvisningsmatch i boxning utan sparkar.

“It’s gonna be a little boxing exhibition,”

“No kicking. No kicking at all. I’m moving around with the guy for nine minutes”

Tenshin är Japans största kickboxningsfenomen just nu och kommer gå in som ”underdog” mot den Mayweather som dessutom är större. Oavsett utgång kommer det nog höja den 20-åriga japanens aktier rejält i kampsportsvärden.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Sean O'Malley fightas

Sean O’Malley uttalar sig om sin avstängning

Batamviktaren Sean O’Malley var som bekant tänkt att möta José Alberto Quiñónez på UFC 229 den 6:e oktober. Dessvärre testade O’Malley positivt på ett dopingtest och USADA (United States Anti-Doping Agency) stängde av honom från tävlande och matchen.

USADA kräver inte längre att resultaten av testerna visas för allmänheten, men O’Malley själv gick ut på twitter efter det positiva testet och förklarade varför han inte längre var på kortet den 6:e oktober.

Tidigare i veckan fick O’Mallet sitt straff på 6 månader av NSAC (Nevada State Athletic Commission), men väntar fortfarande på straffet från USADA, som antagligen kommer bli liknande.

Hursomhelst vill O’Malley nu försäkra sina fans och MMA-fansen att han inte medvetet stoppat i sig preparaten. Att göra det innan sin match på det största kortet i UFCs historia vore minst sagt dumt. Så här sa han via twitter.

Sean O’Malley kommer kunna gå match tidigast 6:e mars.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Sijara Eubanks utmanar Mackenzie Dern

Sijara Eubanks fick som bekant en titelchans mot Valentina Schevchenko. En match som UFC någon vecka senare tog från henne. TUF26-finalisten surar inte, blickar istället framåt och utmanar jiu-jitsu-fenomenet Mackenzie Dern.

Eubanks och Dern har tidigare mötts i grappling vilket twitterposten hänvisar till, men nu handlar ju förstås ”re-matchen” om ett möte i oktagonen.

Eubanks (4-2) kommer från seger mot Roxanne Modafferi på UFC 230, en match hon vann på enhälligt domslut. Matchen innan mötte hon Laruen Murphy i sin UFC debut på UFC Fight Night 131, som hon också vann på enhälligt domslut.

Mackenzie Dern (7-0) vann sin senaste match mot Amanda Cooper på submission i första ronden. Debuten i UFC gick mot Ashley Yoder på UFC 222 som hon van på delat domslut.

Eubanks och Dern har en sak gemensamt och det är att de båda haft problem att klara vikten. ”Sarj” missade vikten mot Modafferi och Dern var även hon för tung när hon mötte Amanda Cooper. Eubanks hade även problem under TUF27 finalen och tvingades dras sig ur. Dern har varit ökänd för att ha haft stora problem med vikten under sin karriär innan UFC.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
popeyes chicken

DC blir sponsrad av snabbmatsjätte – fansen får bestämma nästa motståndare

Den forne titelutmanaren i tungvikt, Derrick Lewis, ansåg att tungviktsmästaren Daniel ”DC” Cormier hade befläckat snabbmatskedjan PopEyes Chicken. PopEyes Chicken valde i sin tur att arbeta tillsammans med Lewis och hade han vunnit titelmatchen, ja då hade alla ätit gratis den följande söndagen efter deras match. Lewis hade dessutom ätit gratis där för resten av sitt liv.

Så blev dock inte fallet eftersom DC vann relativt enkelt genom rear-naked choke i den andra ronden.

Nu har tungviktsmästaren själv gått ihop med en annan snabbmatsjätte, Carl’s Jr. I ett Twitter-inlägg skriver DC att det är fansen som genom hashtags kommer att utse vem DC skall möta härnäst. Lyssna på hur det lät nedan.

Endast förlorat mot Jon Jones

DC gick som sagt sin senaste match mot Lewis. Han gjorde det under UFC 230 och vann genom rear-naked choke i den andra ronden. Han har ett enastående MMA-facit på 22–1 (1) där hans enda förlust är mot Jon Jones. DC har besegrat sina motståndare på följande sätt, tio genom knockout, fem genom submission samt sju vinster genom domslut.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy