Nyheter

Tungviktsveteranen skriver på nytt kontrakt med UFC – så långt blir det

Av

Ralph Nordahl

10/08/2023
Derrick Lewis invägning UFC

Vid UFC 291 såg vi Derrick Lewis ta hem en spektakulär TKO-seger mot Marcus Rogerio de Lima. Det var sista matchen på UFC-kontraktet men efter en del spekulationer har nu skrivit på ett nytt kontakt med organisationen.

UFC förlänger med Derrick Lewis

En del trodde att Derrick Lewis nu skulle kolla på andra organisationer men rapporteras det att amerikanen kommer fortsätta i UFC vilket gjort många fans glada.

Lewis är en mycket populär fighter på grund av sin personlighet och brutal avslut men efter hans sista match i UFC 291 nämnde UFC-bossen Dana White att tungviktaren övervägde att lägga handskarna på hyllan. Lewis hade en förlustsvit på tre raka inför galan men en teknisk knockout efter endast 33 sekunder hjälpte fightern att ändra sig.

Ni kan se Lewis firande efter segern nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UFC (@ufc)

I och med fightern popularitet var det givet för UFC att förlänga kontraktet som enligt organisationens exekutive vicepresident Hunter Campbell är på 8 matcher. Detta har dessvärre dock tagit död på idén om att han skulle möta tungviktsstjärnan Francis Ngannou, numera i PFL.

Även om Lewis har hunnit bli 38 år så tvekade UFC inte att ge honom 8 matcher till och nu tror många att fightern siktar på att behålla sitt rekord för antal knockouts.

Utmanade om bältet 2018

Derrick Lewis hade kanske sitt största år i karriären år 2018 där han gick tre matcher och besegrade Marcin Tybura, Francis Ngannou och Alexander Volkov innan han på grund av den sista spektakulära segern fick utmana Daniel Cormier om tungviktstiteln i november blått en månad senare.

Lewis fick dock se sig dominerad av den mindre Cormier som lyckades submitta sin väldige landsman via rear-naked-choke i rond två. Sedan detta har Lewis vunnit 6 matcher och förlorat 5. Där har han bland annat besegrat svenske Ilir Latifi via enhälligt domslut år 2020.

Relaterade Artiklar

Lerone Murphy fortsatt obesegrad – imponerade mot Edson Barboza

Hugo Lindström
19/05/2024
0 kommentarer

Oleksandr Usyk chockar världen – besegrar Tyson Fury!

Hugo Lindström
19/05/2024
2 Svar

Sveriges Samuel Bark MÄSTARE! Tar bältet i UAE Warriors

Alexander Clausson
18/05/2024
3 Svar

Svensk triumf på storgalan – Robin Safar besegrar forne mästaren

Hugo Lindström
18/05/2024
3 Svar

Sveriges Elin Öberg avslutad under UAE Warriors 50

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Kändisarna tippar Tyson Fury vs Oleksandr Usyk – vem har DU som vinnare?

Alexander Clausson
18/05/2024
1 Svar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök