Spel och casino jämförelse

Turneringar i MMA

Av

kimura

05/07/2021

Med tanke på det stundande europamästerskapet i fotboll passar vi på att ta en titt på turneringar i MMA genom åren.

Turneringar i MMA

Under sportens tidiga år var utslagsturneringar under en och samma kväll ett givet format. Men i takt med att ”supermatcher” blev en grej som var enklare att genomföra och marknadsföra har vi sett färre och färre turneringar i MMA under senare år. Men när det väl är dags för en så är det skönt att få all information samlad på ett och samma ställe, något vi på Kimura alltid ser till att styra upp inför alla stora turneringar. Gillar man också fotboll så kan man besöka sajter där man får koll på fotbolls EM 2021.

UFCs tidiga turneringar

I MMAns begynnelse valde den nystartade organisationen UFC att hålla galor i turneringsform. En massa olika stilar var inbjudna att delta och regler och viktklasser togs bort för att ingen skulle ha ett regelövertag. Syftet var att visa upp och marknadsföra Gracie Jiu Jitsu (Brasiliansk Jiu Jitsu) som den bästa kampsportsformen. Det var något som lyckades då representanten för sporten, Royce Gracie gick obesegrad under de första fyra turneringarna.

Även PRIDE var kända för att styra ihop turneringar med deras främsta fighters. Något som på den tiden var de största händelserna i MMA-världen där stjärnor som Mirko ”Cro Cop” Filipovic, Fedor Emelianenko, Minotauro Nogueira och fler av organisationens stjärnor ställde upp.

I modern tid – Strikeforce Heavyweight Grand Prix

När sporten gradvis skiftade över till den modernare formen den har idag var Strikeforce den organisationen som styrde ihop den fetaste turneringen för sin tid med några av världens största fighters utanför UFC. Startfältet var minst sagt imponerande där vi fann Fedor Emelianenko, Antonio ”Big Foot” Silva, Andrei Arlovski, Sergei Kharitonov, Alistair Overeem, Fabricio Werdum, Josh Barnett och Brett Rogers.

Vad som skulle komma att bli mest förvånande är att ingen av dessa skulle komma att vinna turneringen. Det blev istället nykomlingen Daniel ”DC” Cormier som kammade hem allting. DC kom in i semifinalen som inhoppare efter att Overeem lämnat organisationen efter en vinst mot Fabricio Werdum i kvartsfinalen. Cormier ställdes då mot Antonio Silva som hade besegrat Fedor på ett övertygande sätt. Men ”DC” visade upp sin fantastiska brottning, snabbhet och fantastiska boxning när han slog sig förbi både Big Foot och senare veteranen Josh Barnett i finalen.

Kort efter att ha vunnit turneringen skrev Cormier kontrakt med UFC, och resten är sedan historia som man brukar säga. Cormier slog sig igenom den lätta tungvikten och senare tungvikten för att bli en av få dubbelmästare i UFCs historia.

Deltagare på Strikeforce Heavyweight grand prix

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök