Tyron Woodley inte nöjd med UFCs ”Extended Preview”

Tyron Woodley 2

Welterviktsmästaren Tyron Woodley mötte tidigare Stephen Thompson under UFC 205 i New York, då matchen slutade med en draw och Woodley behöll sitt bälte. Nu kommer de två att mötas i en returmatch under UFC 209 i mars för att göra upp ännu en gång.

Inför matchen har UFC släppt en ‘Extended Preview’ där vi får se tillbakablickar från den förra matchen, men Woodley är inte nöjd med hur han framställdes i denna promo-filmen.

Det här hade Woodley att säga via Twitter:

UFC 209 äger rum i Las Vegas den 4 mars.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • E

  Tyron är inte nöjd när hans avföring har en något ljusare ton än hans skin då skitkorven då kan vara rasist.

  Gnälliga jävla unge, säger jag!

 • Styrbjörn

  Jag tyckte promon var ganska välgjord. Visst det finns inga som helst tvivel vem UFC hellre skulle vilja ha som champion, men Tyron lyckades inte avsluta honom och fighten var ganska jämn, iaf med de gamla reglerna, så han har inget att gnälla över tycker jag.

  Förövrigt kom jag att tänka på hur konstigt Woodleys huvud ser ut, påminner mig om en flyttlåda på något sätt. Eller en burk med Bullens Pilsnerkorv.

 • Metallica

  Är han UFC’ s Anna Book?

  • DonaldNorman

   Korsning mellan Anna och Arnstad kanske

 • Val Venis

  I´m not surprised,,,

 • SolklarOffsideDomarn

  Tyron framställer sig själv i dålig dager varenda ggn han öppnar mun, han är dessutom rasist, och vem gillar en sån mer än alla de som har samma genfel som Tyron själv?

 • johnny__p

  Kan han inte bara få på käften snart! Orka med en sån dryg champ!

 • Kewken

  En stilla undran är om Tyron nånsin är nöjd med nånting..? Han har alla förutsättningar att vara en superstjärna. Han är explosiv som fan, byggd som en superhjälte och är mästare i den tuffaste divisionen UFC haft på länge. Han skulle kunna vara uppe på Mcgregors nivå, helt seriöst alltså, amerikaner älskar sån där skit och UFC skulle kunna promota skiten ur honom. Men han sabbar allt med sitt otroliga gnäll, han är lika karismatisk som en sten. Hoppas wonderboy tar bältet nu, den snubben går det fan inte att tycka illa om och han är som klippt och skuren för mästarrollen.

  • SolklarOffside

   Bra skrivet.

  • Eric

   Citerar vi Dana White nu? :)

  • Pancho Villa

   Instämmer i att Tyron troligen gör sig själv en otjänst genom att gnälla.

   Men sett utifrån hans perspektiv – dvs att UFC inte satsar på honom trots att han är mästare – så ger ju den här promon honom till viss del rätt. Det är betydligt mer fokus på utmanaren än på mästaren. Brukligt är att huvudfokus ligger på mästaren. Så Tyron har i det här fallet en poäng.

   Mycket av det som Woodley tidigare har gnällt om är sådant som sker i relationen mellan honom och UFC – dvs sådant som allmänhet och media inte har inblick i. Vi kan gissa och spekulera kring vad som sägs mellan Woodley och UFC men vi vet egentligen väldigt lite. Woodley påstår saker sen säger Dana något annat och även om Woodley är förefaller vara en ganska gnällig jävel, så är det förvånansvärt många som litar rakt av på vad Dana White påstår. Om det är något vi lärt oss genom åren så är det att Dana inte alltid håller sig till sanningen. Han är en slug affärsman som inte tvekar en sekund inför att ljuga och manipulera.

   Här har vi för omväxlings skull ett någorlunda tydligt bevis på vad Woodley hela tiden har hävdat – att UFC inte vill se honom som mästare. Promon är enligt min uppfattning mer fokuserad på Wonderboy än på mästaren. Så brukar det inte vara.
   - Slump?

   Obs. Jag påstår inte att det beror på rasism eller något liknande. Bara att Woodley, denna gång, har en poäng i det han säger.

  • Barfly_nr1

   Personligen resprcterar jag honom som fan. Han står för sin åsikt o utnyttjar sin position att förmedla den. Inte som mediahoran conor som livnär sig på att förolämpa folk offentligt. Vissa värdesätter pengar medan vissa sätter större värde på moral.

 • Mathias Wädel

  Åh vad jag längtar tills han tappar bältet och flyr till Bellator.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Han verkar vilja ska en hype runt sig där han är hatad.

  • Styrbjörn

   Endast Sonnen som det funkade för.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Hatade folk verkligen Sonen?

    • Styrbjörn

     Nja om vi säger så här han var relativt omtyckt i mainstreamen. Men när han matchade upp mot en favorit så visste han hur han vänder publiken mot sig. Han kunde snacka jävligt bra. Men i överlag var han omtyckt, men vissa perioder så kunde han bli ganska illa omtyckt. Han ville ju vara ”The Bad Guy”, det funkade för han, var därför han tjänade så bra.

     Brasilien hatar honom dock sen TUF, han vände hela brasilien mot sig när han bråkade med Wanderlei.

     • SolklarOffsideDomarn

      Sydamerikas nigeria.

     • Styrbjörn

      En ytterst produktiv och relevant kommentar! Förstår precis din poäng!

   • Helix

    Sonnen var absolut inte hatad. Han var ju väldigt omtyckt.

    • Styrbjörn

     Läs gärna min förklaring där jag utvecklar också.

 • HDahlström

  Är alla här rasister?! Woodley har all rätt att klaga om han vill,när han känner sig orättvist behandlad…så alla ni här som kastar skit på honom,varför gör ni det?! När Conor klagar så håller alla (de flesta) med honom och ingen kastar skit på honom eller gör narr av honom. Men när Woodley säger något så får han alla emot sig och folk gör narr av honom?! Beviset är alla som kommenterat här.

  Så allt han säger är rätt? Folk är rasistiska/hatiska av någon anledning?!

  Finns det någon vettig här som kan svara mig på ett bra och vettigt sätt?

  • Coyote

   Tror mycket av ogillandet började när han direkt efter att ha vunnit titeln uttalat inte ville möta Wonderboy.. Wonderboy som kanske borde ha fått titelchansen innan Woodley..
   Bisping får rätt mycket hat för att han försökt handplocka sina motståndare och inte möta topprankat motstånd, precis som Woodley försöker göra…

   Woodley kallar Wonderboy ” entitled” och hans fans rasister… ( woodley som tjatade sig till en titelfight efter att ha slagit gastelum på split dec, förlorat mot Rory och slagit Condit via knäskada, och sen väntade).

   De möts tillslut, matchen slutar oavgjort, men han beter sig som om det är en vinst och ska IGEN, inte möta wonderboy?!

   Anderson Silva åker dit för doping men det är fortfarande honom publiken hejar på när han går in i oktagonen.. Samma fanbase som alltså är rasister när det kommer till Tyron? Eller kan det vara så att han är en gnällspik som är svår att tycka om, oavsett hudfärg?

   Jag såg Tyron på Helwanis podcast och han verkar i övrigt vara en rätt skön snubbe, en farsa som sätter familjen först, synd bara att han har ett gigantiskt ”chip on his shoulder”… Han har säkert haft jobbiga upplevelser vilket gör att han kanske alltid förutsätter det värsta.

   Men det betyder inte att jag eller andra ogillar honom för att han är svart, och ska folk komma och säga åt mig” Jaha, du gillar honom inte? Rasist!” kommer inte det göra att man gillar honom mer…

   Sedan så verkar Wonderboy vara bland de _absolut_ skönaste och genuina människorna inom UFC.. Ödmjuk, schysst med en publikfriande och underhållande fightingstil… Alla verkar ha höga tankar om honom, utom då Tyron Woodley… Så det är inte konstigt att folk håller på honom över Tyron…

   • Voyeur

    + 100

   • HDahlström

    Tack för ett vettigt svar. Förstår lite bättre nu.

   • Pancho Villa

    Tack för ett intressant inlägg.
    Har dock några funderingar kring det du skriver.
    - Woodley blev rejält utbuad både under pressreleasen i höstas, och därefter även under presskonferensen och invägningen inför galan. Alltså fanns det ett utbrett ogillande även före matchen mor Woodley.

    Om man ser till hans record och vad som skedde innan han fick titelfight så har du en poäng. Men man behöver nyansera det en aning.

    Om vi börjar bakifrån så tok-KO’ade han Josh Koscheck – som vid tidpunkten fortfarande var ett relevant namn. Därefter vann han på TKO mot topprankade Carlos Condit (ja Condit skadade sig men det registreras som avslut).

    Därefter förlorade han på domslut mot Rory MacDonald i en match som var något av en ”no 1 contender fight”. Rory fick sedan titelmatch.

    Efter den dåliga insatsen mot MacDonald så följde Woodley upp genom att avsluta Dong Hyun Kim – som vid tidpunkten var på uppgång, på väg mot toppen med fin win streak. Woodley KO:ade honom big time.
    Om jag inte minns fel så hoppade Woodley in och tog fighten mot Dong Hyun Kim på kort varsel och gjorde därigenom UFC en stor tjänst. Kim var tillsammans med Cung Le affisch-namn för galan som gick i Macau och var viktig för UFC’s expansion i Asien.

    Därefter bokades Woodley för match mot en annan topp contender i Kelvin Gastelum. Gastelum missade vikten (med cirka 10 pounds) men Woodley accepterade matchen ändå och vann en ”close decision”. Efteråt var han schysst och avstod de 30% av Gastelums fight purse som han hade kunnat kräva. – Class act.

    Därefter bokades Woodley i, oktober 2015, in för match mot Johny Hendricks i vad som sades var en match om vem som skulle få nästa titelchans. Men Hendricks fick problem med vikten och matchen ströks från kortet. Dana White uttalade sig om det hela och sade att Woodley näste man på tur, samt att han kunde vänta om han ville det.

    I januari 2016 fick Carlos Condit titelchans mot Robbie Lawler. Condit som vid tidpunkten hade en vinst mot Thiago Alves som enda match sedan förlusten mot just Woodley. Här kan man förstå att Woodley kände sig oschysst behandlad. I synnerhet då han ställt upp och räddat ufc i Macau och sedan tackat ja till matchen mot Gastelum trots den mycket stora viktmissen.

    När Woodley till sist fick sin chans mot Lawler – en chans som ufc undanhållit honom länge – så såg alla honom som slagen på förhand. Mycket få gav honom någon chans mot Lawler. Ufc satsade på sin storstjärna (Lawler) i fråga om exponering och marknadsföring.

    - Vi vet hur det gick i matchen. Han brutal-knockade storfavoriten.

    Men trots detta – trots att han överbevisa många – så fortsatte ufc att tvivla på honom som mästare. Satsade inte på att exponera och bygga upp honom på samma sätt som man har gjort med andra mästare.

    Så innan man kritiserar Woodley för gnällighet osv. så bör man åtminstone beakta historiken och hur han har behandlats av ufc.
    - Visst kan han uppfattas som gnällig och negativ men det finns goda skäl till det.

    • Coyote

     ”Woodley blev rejält utbuad både under pressreleasen i höstas, och därefter även under presskonferensen och invägningen inför galan”

     Vilken gala menar du? Innan fighten mot Thompson var det inte konstigt då han försökt ducka densamme i uppledningen till den fighten?

     Hurvida Koscheck var fortfarande en bra skalp kan man tvista om..( Koschecks record mellan GSP fighten och Woodley fighten innehöll en vinst över Matt Hughes (!) en split dec vinst över Mike Pierce och två förluster) Men sure, jag köper det , trots allt.

     Woodley gick in i titelfighten med en 2 fights win streak( varav en ett split decision över Gastelum), men fair enough… Toppnamnen i WW var alla värda en chans, både Woodley, Rory, Condit och Maia.. ( Dock svårt att argumentera mot att Wonderboy hade bättre streak och bättre vinster, IMO). Men egentligen inget orättvist att Woodley fick chansen, även om han valde att inte ta en fight mellan efter att han blivit lovad titelchansen( fair play till honom, jag hade inte heller gjort det, och riskerat att tappa chansen, men det är något som brukar” frownas upon”.)

     Att det sedan inte alltid är de som presterar bäst i oktagonen som är de största namnen och dragplåstren är ju inte nytt? Det som säljer är hur många som vill se dig slåss… Lawler var en bra mästare, hade en publikfriande stil och var naturligtvis en favorit..
     Och det var inte konstigt att han var favorit att vinna? Ser inget argument där, eller varför han skulle vara sur?

     Champen är nästan _alltid_ oddsfavorit, och isf skulle ju varenda utmanare som någonsin utmanat Anderson, GSP, Jones osv osv ha fog för att vara sur?

     ”Satsade inte på att exponera och bygga upp honom på samma sätt som man har gjort med andra mästare” Vem jämför vi med nu? Vad är skillnaden i hans uppbyggnad mot säg, Stipe?

     Vissa fighters är mer marketable än andra, och de som oftast är mest lyckade gör det själva, utan UFC… Vissa lyckas på olika sätt, Fedor behövde inte snacka som Conor gör, men han hade en mytisk stoisk stil, som funkade ihop med att han var _obesegrad_ över lång tid… Anderson hade sina fantastiska moves och sina långa obesegrad streak, och GSP var dominant..

     Sen finns det killar som Cowboy Cerrone, Brock Lesnar, Chael Sonnen, Diego Sanchez som lyckas och blir populära på olika sätt, genom personlighet, fightingstil, prestationer etc, inte för att UFC går ut och pushar dem.

     Woodley brukar vara relativt rolig att se på, slår hårt, har en tråkig och gnällig personlighet, blandat med att WB är fantastiskt rolig att se på och verkar vara en så mycket skönare person… Köper du inte det? Varför drabbas Woodley så illa när det finns många svarta på UFC-rostern som inte verkar ha problemet? Köper du att man kan heja mot honom utan att vara rasist?

     • Pancho Villa

      Tack för långt och tänkvärt svar.

      Ja, jag menar inför galan där han mötte Thompson. Jag påstår inte att buandet var oförtjänt eller liknande. Jag konstaterar bara att han var impopulär hos många redan före matchen mot Wonderboy. Mitt inlägg var ju ett svar på ett tidigare inlägg där det framhölls att mycket att ogillandet kom efter att han inte ville ha rematch mot Wonderboy. Jag påpekade bara att han var ogillade även före matchen – inget mer.

      Jag skrev angående Koscheck att han vid tidpunkten var ett relevant namn. Jag påstod inte att han var en top contender eller liknande. Att som fighter på uppgående, som ju Woodley var, vinna mot en ärrad veteran med titelfight i bagaget det är en skalp – man måste se det utifrån omständigheterna vid tidpunkten. En lite långt g sökt parallell skulle kunna vara Yair Rodriguez vinst mot BJ Penn. Jag anser att det är en skalp för Yair. För trots att BJ’s record de senaste åren så är han ett respekterat namn – en veteran. Jag menar inte att Koscheck är en legend i klass med BJ men du hajar poängen.

      Det stämmer att Woodley gick in i titelfighten med en 2 fights win streak (varav en ett split decision mot en 10 lbs överviktig Gastelum). Men man bör här även beakta vem Woodley hade förlorat mot. Rory MacDonald var vid tidpunkten sedd som ufc’s kommande storstjärna och bl.a. Dana var en av dem som var helt säkra på den saken. Så det var inget dussin-namn som Woodley torskade mot.

      Du skriver att toppnamnen i WW alla var värda en chans på titeln. Rory fick ju sin chans på sommaren 2015 och förlorade. Han gick alltså upp först av de relevanta i toppen.

      Demian Maia hade vid tidpunkten vinster mot Nelson, Magny, LaFlare och Yakolev. Sett till var dessa fighters befann sig rankingmässigt just då så var Maia inte värdig en titelmatch. Nu är han absolut det men inte hösten/vintern 2015/2016.

      Condit fick titelchans i januari 2016. Detta trots att Dana White mer eller mindre hade lovat Woodley en titelchans efter den inställda matchen med Johny Hendricks I oktober 2016. Condits senaste match innan titelfighten var en vinst mot Thiago Alves (som kom tillbaks efter skada och inte var en contender just då) i maj 2015.
      - Jag menar alltså att det är begripligt att Woodley känner sig orättvist behandlad när Condit fick gå före i kön. I januari 2016 anser jag att Woodley var den fighter som hade starkast abspråk på titelchans.

      Wonderboy hade absolut en grym streak och bra vinster så det var absolut rätt att han fick titelchans. Jag har heller aldrig påstått att Wonderboy inte var förtjänt av sin titelchans.

      ”Att det sedan inte alltid är de som presterar bäst i oktagonen som är de största namnen och dragplåstren är ju inte nytt?”
      - Nej, det stämmer och Lawler var en rättmätig mästare och favorit även mot Woodley. Han skulle också vara favorit mot Woodley.

      Men jag kan förstå att Woodley kände sig dissad av att folk (media, fans och delvis även ufc) snackade om en match mellan Lawler och Wonderboy redan före, och under upptakten till, matchen mellan Lawler och Woodley.

      Min poäng var också just den: Att UFC, och till stor del även fans och media, även efter att Woodley hade demolerat den obestridde mästaren – den erkänt mycket tuffe Lawler – inte fick det erkännande han ansåg sig förtjäna. Han var uträknad på förhand men hade trots det just knockat mästaren. En mästare som många såg som näst intill oslagbar.

      Om man jämför med upptakten till matchen mellan Lawler och Rory MacDonald så var oddsen ganska jämna inför den fighten, och många trodde till och med att Lawler skulle torska den matchen men han visade vilken grym fighter han är och tog sig igenom en mycket tuff utmaning. Men alla gav Rory respekt inför matchen.

      Woodley var i stort sett uträknad på förhand men knockade Lawler – och blev även fortsättningsvis ifrågasatt.
      - I denna situation anser jag det vara högst begripligt att han känner sig orättvist behandlad. Jag menar med detta att hans känslor är begripliga. Inte nödvändigtvis att jag instämmer i hur han valt att hantera situationen och uttrycka sitt missnöje. För ja, han kan framstå som gnällig.

      Du tar upp Stipe Miocic som exempel. Stipe är ju en mästare som klagat en del angående att han ser sig själv som underkompenserad. Han anser inte att UFC betalar honom vad han är värd. Huruvida det stämmer eller inte kan jag bara spekulera kring. Men det kan noteras att ingen (inte vad jag har sett) kritiserar Stipe för att vara en gnällspik för att han anser sig vara för dåligt betald.

      Stipe är för övrigt, enligt min uppfattning, ett exempel på en relativt anonym och okarismatisk fighter som har lite svårt att bryta igenom och nå ut till massorna.

      Visst är det så att vissa fighters är mer marketable än andra. Jag instämmer i att Woodley inte är den mest naturligt karismatiska personligheten och jag fattar att han inte på egen hand drar jättemånga fans. – Men han är inte heller ”osäljbar”. Tvärtom så skulle ufc, om man valde att göra det, kunna använda honom för att nå ut till nya underexploaterade marknadssegment – black urban crowd. Detta är alltså en affärsmässig möjlighet att nå ut till ett visst marknadssegment och jag menar inte att det har någon koppling till ras – inte ö.h.
      Men ufc väljer att inte satsa på honom så är det bara. Varför de inte gör det kan vi bara spekulera kring men Woodleys personlighet är nog en del av förklaringen.

      ”Varför drabbas Woodley så illa när det finns många svarta på UFC-rostern som inte verkar ha problemet? Köper du att man kan heja mot honom utan att vara rasist?”

      Har jag någonstans påstått, eller ens antytt, att behandlingen av Woodley skulle ha något att göra med hans hudfärg?

      Jag har inte heller påstått att han är karismatisk eller att man inte får ogilla honom som person. Vad jag dock har argumenterat för är att det kan vara rimligt att faktiskt begrunda historiken innan man avfärdar ”allt” Han säger som ogrundat gnäll.

      Rimligt?

      Ha en fortsatt bra dag – och tacka för ett intressant inlägg.

     • Beröm

      Vill bara tacka både Coyote och Pancho Villa för en diskussion av sällsynt hög klass, som gjorde det värt att besöka Kimura idag. Genomtänkta och välformulerade resonemang och god, konstruktiv ton. Föredömligt!

     • Coyote

      Hej, bra skrivet! ( tung helg så blir lite sent svarat)..

      kort och koncist, jag tror ogillandet beror på att han precis efter att ha slagit Lawler ville ”ducka” wonderboy… Sen hjälper det ju inte alltid att slå en fanfavorit som Robbie…

      Du har många bra poänger, och jag kanske projicerade vissa saker på dig.. Du har t ex aldrig sagt att han är illa omtyckt för att han är svart, något som Woodley själv sagt( och det stämmer säkert, till viss del)!

      Jag tror också att Tyron säkert upplevt mycket orättvisor och liknande pga hudfärg, vilket får honom att alltid ha taggarna utåt, såfort han upplever något som orättvist så går tankarna dit… Vilket inte gör det enklare när man vill bli en omtyckt världsstjärna..

      Men det är bara min enkla hobbypsykolog-analys

      ”Tvärtom så skulle ufc, om man valde att göra det, kunna använda honom för att nå ut till nya underexploaterade marknadssegment – black urban crowd.” Bra idé, vet inte hur vanligt MMA är med den, demografin, men han är klippt och skuren för” rollen”, faktiskt.

 • Cacique

  jag tycker att han har helt rätt. kalla han gnällig, dryg vad som, men han står fortfarande fast vid sin åsikt. Plus att videon vi fick se visar hur rätt han har i det han säger. Dax att fler börjar öppna ögonen, för att det sker en riktig särbehandling. Det är sjukt att folk hellre vill höra en massa skit snack (trash talk) än sanningen. Vem såg mest mörbultad ut efter fighten????

Fler Nyheter: