Nyheter

Tyson Furys ärliga ord om helgens motståndare Oleksandr Usyk

Av

kimura

15/05/2024
Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Tyson Fury tror att han kan befästa sig som den största tungviktaren genom tiderna med en seger över Oleksandr Usyk på lördag. Se eventet här.

Tyson Fury om Oleksandr Usyk

Fury och Usyk ska enas om tungviktsdivisionen i en av de största matcherna i boxningshistorien. Inför matchen har oddsmakarna det som en jämn kamp, och Fury håller med eftersom han kallar Usyk den bästa boxaren han någonsin mött. Någonting han berättar om under en intervju med DAZN. Transkribering via BJPenn.com.

Jag tycker att han är den bästa motståndaren jag någonsin mött, eftersom jag har kämpat mot världsmästare i tungvikt förut eller obesegrade personer förut, jag har kämpat mot olympiska guldmedaljörer förut, men jag har aldrig kämpat mot en tvåvikts världsmästare förut. Så jag tycker att det placerar honom högst upp av alla.

Det är högt beröm från Fury med tanke på att han har mött några av de mest namnkunniga inom tungviktsdivisionen. Men med Fury som anser att Usyk är den bästa boxaren han någonsin mött, vet han att en seger skulle göra underverk för hans karriär. Inte bara skulle Fury bli enad mästare för, men han tror att en seger skulle befästa honom som den största tungviktaren genom tiderna.

Jag tycker att den här segern placerar mig på nummer ett, utan tvekan. Att besegra Usyk nu placerar mig som nummer ett genom tiderna,’ tillade Fury.

Om Fury besegrar  Usyk på lördag i Saudiarabien för att bli den enade tungviktsmästaren kommer han utan tvekan att vara med i diskussionen om att betraktas som den bästa tungviktaren någonsin. Fury har aldrig förlorat i sin karriär.

Tyson Fury går in i matchen med ett rekord på 34-0-1 och kommer från en seger via delat domslut över Francis Ngannou. Han är för närvarande WBC-tungviktsmästare. Fury har anmärkningsvärda segrar över Deontay Wilder, två gånger, Wladimir Klitschko, Derek Chisora och Dillian Whyte bland andra.

Sändningen drar igång 18:00 den 18:e maj. Galan sänds exklusivt som PPV hos DAZN till en kostnad av 230 SEK. Här kan läsaren kolla på den historiska galan.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök