UFC

Tyson Fury drar sig ur årtiondets boxningsmatch

Oleksandr Usyk Tyson Fury

Den mycket uppmärksammade och mycket efterlängtade matchen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk är inställd.

Uppgifter: Tyson Fury skadad under träning

På fredagen rapporterade Sports Illustrated att Fury (34-0-1, 24 KOs) tvingats dra sig ur tungviktsmästerskapsfighten den 17:e februari efter att ha ådragit sig en skada under träningen. Detta enligt Usyks manager Egis Klimas.

Fajten, planerad att äga rum i Riyadh, Saudiarabien, var inbokad för att kröna en obestridd tungviktsmästare, med Usyk (21-0, 14 KOs) som innehar WBA, IBF och WBO-titlarna, medan Fury har WBC-titeln.

Fury och Usyk har varit i diskussioner om att möta varandra de senaste åren, och vägen blev tydligare efter att Fury knappt undkom en överraskande förlust mot Francis Ngannou i oktober förra året. UFC:s tidigare tungviktsmästare stod för matchen enda knockdown, men förlorade till sist via delat domslut. Usyk kommer senast från ett lyckat titelförsvar mot Daniel Dubois.

Ingen av världsboxarna har ännu kommenterat statusen för matchen offentligt. Det är ännu inte känt om det finns planer på att schemalägga drabbningen till ett senare datum.

På samma kort kommer svensken Robin Safar, som utgår från USA, gå match. Med ett imponerande matchfacit på 16-0-0 tar han sig an karriärens, hittills, tuffaste motstånd. Detta i form av Sergey ”Krusher” Kovalev.

Tidigare i veckan släpptes en episk trailer inför matchen. En drabbning som nu är ytterst oklar.

Föregående artikel

VIDEO: Armbågen som ställde in Tyson Fury mot Oleksandr Usyk

Nästa artikel

Sean O’Malley tipsar Cory Sandhagen hur man blir känd

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök