Nyheter

Tyson Fury klar för sin nästa match – då återvänder världsstjärnan

Av

Alexander Clausson

15/11/2023
Tyson Fury vs Francis Ngannou

Tyson Fury och Oleksandr Usyk var ursprungligen planerade att mötas i december. Tyson Fury var först tänkt att möta Francis Ngannou i Saudiarabien. Med Oleksandr Usyk som åskådare gick WBC:s tungviktsmästare i krig med ”The Predator” förra månaden på ESPN pay-per-view.

Tyson Fury möter Oleksandr Usyk

Fury fick en mycket tuffare match än många förväntade sig mot PFL:s tungviktare förra månaden. Han åkte på matchens enda knockdown i den tredje ronden, men van till sist via ett delat domslut.

På grund av Furys skador drog han sig ur den inbokade matchen mot Usyk den 23 december. Efter matchen sa den brittiska boxaren att det inte fanns något sätt för honom att återvända i år. Även om inget datum annonserades, sa Frank Warren att matchen sannolikt skulle äga rum i februari.

Enligt ESPN, kommer nu matchen Tyson Fury vs. Usyk att äga rum den 17 februari, nästa år. När det gäller detaljerna utöver själva datumet är insatserna fortfarande desamma. De två tungviktarna kommer att mötas i Saudiarabien. Där kommer de att kröna den första obestridda mästaren i divisionens historia sedan Lennox Lewis uppnådde bedriften för över två decennier sedan.

Otto Wallin tar Furys plats i december

Eventet de 23 december kommer dock fortfarande äga rum. Världsstjärnan Anthony Joshua kommer gå huvudmatch mot Sveriges Otto Wallin, som är ute efter en returmatch mot den ovannämnda Fury. Någonting som han berättade om under en exklusiv intervju med Kimura.

Jag tror att om jag skulle möta Fury igen så, jag tycker att jag har blivit bättre. Jag har fått mer erfarenhet såklart sen jag mötte honom. Och att vi gick tolv ronder då betyder såklart mycket för mig för jag kan se vad jag var bra på och vad jag ska bli bättre på. Det tror jag att jag skulle kunna ta med mig om vi skulle mötas igen.

Deontay Wilder kommer att möta Joseph Parker i den delade huvudmatchen.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök