Nyheter

Tyson Fury mot Oleksandr Usyk har fått ett nytt datum

Oleksandr Usyk Tyson Fury

Den efterlängtade matchen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk har bokats om efter att den förstnämnda åkt på en skada under fredagen.

Tungviktsdrabbningen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk inbokad på nytt

Under en sparring öppnades Furys ögonbryn upp och engelsmannen tvingades ställa in sin match mot Usyk, som var inbokad för den 17:e februari, senare i februari. Här kan läsaren ta del av en video av den ovannämnda händelsen. Engelsmannen har sedan dess bett om ursäkt till alla iblandade parter för att han inte kommer dyka upp i ringen den här gången.

Det verkar dock som att de båda tungviktsmästarna kommer få chansen att mötas inom en snar framtid.

I samband med ett specialavsnitt av Ariel Helwanis The MMA Hour deltog Fury, Usyk samt Saudiarabiens Turki Alalshikh. Där bekräftade samtliga parter ett nytt datum för tungviktsmatchen. Tungviktsdrabbningen kommer nu istället att äga rum lördagen den 18:e maj. Även övriga matcher på galan, som skulle äga rum den 17:e februari, kommer nu att äga rum den 18:e maj istället. Där ingår troligtvis det inbokade mötet mellan Sveriges Robin Safar och Rysslands Sergey ”Krusher” Kovalev. Alalshikh berättar att man även kommer försöka boka in en ny stor match på kortet fram till dess.

Om någon drar sig ur den kommande drabbningen kommer utövaren som ställer in sin medverkan betala 10 miljoner amerikanska dollar till den kvarvarande boxaren.

Föregående artikel

Nassourdine Imavov tar hem vinsten – hamnar i bråk med Chris Curtis

Nästa artikel

Resultat och liverapportering från UFC Vegas 85

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök