17 June, 2024
Nyheter

Tyson Fury skyller förlusten på kriget i Ukraina

Av

Alexander Clausson

19/05/2024
Tyson Fury faceoff

Tyson Fury vet att han får en returmatch efter att ha förlorat mot Oleksandr Usyk genom delat domslut natten till söndag i Saudiarabien, men han anser att han borde åka hem med segern.

Tyson Fury förlorade mot Oleksandr Usyk

Efter ett 12-ronders krig där Usyk nästan fick till en knockout i nionde ronden, kämpade Fury ändå tillbaka och fick erkännande på ett av domarkorten. Tyvärr för Fury var de andra två domarna inte eniga. Usyk tog hem den obestridda tungviktstiteln med poängen 115-112 och 114-113, medan den tredje domaren gav samma 114-113 till Fury. Kolla in Kimuras matchrapport från drabbningen här.

Efter att beslutet tillkännagavs gratulerade Fury Usyk för väl utfört arbete, men han känner att det kan ha visats viss partiskhet gentemot hans ukrainska motståndare med hänvisning till den pågående oron där efter den ryska invasionen 2022.

Jag tror att jag vann den matchen,” sa Fury i ringen. Vidare berättar han: ”Jag tror att han vann några av ronderna men jag vann majoriteten av dem. Jag tror det var ett sådant beslut i boxning. Vi gav båda en bra match, det bästa vi kunde göra.

Hans land är i krig så folk ställer sig på landets sida som är i krig. Men tro inte fel, jag vann den matchen, enligt min mening. Jag kommer tillbaka”. Vidare berättar Fury att en returmatch ingår i kontraktet.  ”Jag har en returmatchklausul.” Fury passar även på att tacka sin religion. ”Jag tackar Jesus för alla segrar han har gett mig. … Vi åker hem till våra familjer och vi kör igen i oktober. Lycka till Oleksandr, bra gjort, Gud välsigne dig.

Den jämna matchen såg flera ronder som kunde ha gått åt vilket håll som helst, även om några ronder gjorde det lättare för domarna. I sjätte ronden skadade Fury Usyk med en serie slag, och sedan stormade Usyk tillbaka med nästan en knockout i nionde ronden.

Frank Warren bekräftar returmatchen

Furys promotor Frank Warren anslöt sig till honom i ringen och överlämnade beslutet om en omedelbar returmatch till ”The Gypsy King”, vilket beviljades till båda boxarna som gick ifrån med en förlust.

Ja, det är vad kontraktet säger,” sa Warren. ”Det är vad han vill. Det är hans beslut, det är Tysons beslut. Vad han än vill göra, är upp till honom. Klausulen i kontraktet säger en omedelbar returmatch.

Oavsett hur han känner om resultatet, vet Fury att han kommer att få chansen att hämnas förlusten med förhoppningar om att han kommer att möta Usyk igen innan slutet av 2024.

Det betyder att andra potentiella utmanare som Anthony Joshua troligtvis måste vänta till 2025 för en titelchans. Detta eftersom Fury vs. Usyk 2 verkar vara nästa match som kommer att äga rum.

Absolut, vi kör igen,” sa Fury om returmatchen. ”Vila mycket, spendera tid med våra familjer och vi kör igen i oktober. Som jag sa, jag tror att jag vann matchen men jag kommer inte att sitta här och gråta och hitta på ursäkter. Det var en bra match, tack.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök