23 juli, 2024

Tyson Fury

VS

Oleksandr Usyk

Betta på matchen hos

Se matchen hos DAZN

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk - Första matchen om de 4 tungviktsbältena på 20 år

Årtiondets största boxningsmatch närmar sig. Tyson Fury och Oleksandr Usyk sätter sina tungviktsbälten på spel under lördagen.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk är en av de absolut största boxningsmatcherna detta decendium. Det är inte bara två extremt vassa boxare som ställs ”toe to toe” i ringen, utan det är även en kamp om en titel som ingen har hållit på över 20 år! Denna lördag slåss de två boxarna om titeln ”undisputed heavyweight champion of the world”. En av de mest prisade titlarna inom boxning som bland annat Muhammad Ali och Mike Tyson burit under sina karriärer. Team Kimura kommer sitta bänkade inför denna match vid klockan 12 på lördag, vi hoppas att du också gör det, detta är ingen match man vill missa.

Courtesy of DAZN’

Plats

Kingdom Arena, Saudiarabien

Datum

18:e maj 2024

Odds på matchen

2.40

Mike Tyson

1.40

Jake Paul

Gå till oddsen

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk - Årets största boxningsmatch

Klicka på play-knappen här i hörnet.

Fury mot Usyk, även kallat för Ring of Fire, är en kommande tungviktsmatch som kommer att utkämpas mellan den engelske WBC-ttungviktsmästaren Fury och den ukrainske WBA (Super), IBF, WBO, IBO och The Ring-tungviktsmästaren Usyk. Den obestridda tungviktsmästartiteln står på spel i samband med drabbningen. Matchen var planerad att äga rum den 17:e februari 2024 på Kingdom Arena i Riyadh, Saudiarabien. Den blev dock uppskjuten på grund av en ansiktsskada som Fury ådrog sig under träningen. Matchen planerades om dagen efter och är nu inställd att äga rum nu på lördag. Den 18:e mars 2024.

35-åriga Fury är obesegrad i sin professionella karriär och har tagit hem sju raka vinster sedan sitt oavgjorda resultat mot Deontay Wilder. Sedan det oavgjorda resultatet har han, bland annat, besegrat Sveriges Otto Wallin, samt besegrat Wilder via slag två gånger. Engelsmannen står med ett totalt matchfacit som lyder 34-0-1.

Likt helgens motståndare Fury har inte heller de 37-åriga ukrainaren Usyk fått känna på en förlust i sin professionella karriär. Han kommer senast från en vinst över Daniel Dubois och står med ett totalt matchfacit som lyder 21-0-0. En av de två boxarna kommer att få sin första förlust efter helgen. 

Tider och information om sändning

Fury vs Usyk går av stapeln på Kingdom Arena i Saudiarabien. Det innebär en behaglig starttid för europeiska boxningsfans. I Sverige kommer lördagens boxningsgala att exklusivt visas på DAZN. Visningen av det nedanstående matchkortet startar klockan 18:00 under lördagskvällen. Ringswalks för huvudmatchen förväntas börja klockan 00:05, natten till söndag.

Fury vs Usyk - Bakgrund och uppladdning

Matchen kommer att kröna den första obestridda tungviktsmästaren sedan Lennox Lewis år 2000. Såväl som den första under fyrbälteseran.

I oktober 2023 ryktades det att Fury mot Usyk skulle äga rum den 23:e december i Saudiarabien. Det rapporterades även att Anthony Joshua mot den ovannämnda Wilder skulle vara med som delad huvudmatch.

Den 25:e oktober gick Fury och Usyk ut på sociala medier för att tillkännage att de hade skrivit på för en match. Datum för den drabbningen var satt till den 23:e december. Detta ändrades efter den 28:e oktober, förra året. Fury hade slagits och besegrat den före detta UFC-tungviktsmästaren Francis Ngannou, men krävde att matchen mot Usyk måste skjutas upp på grund av de skador han ådrog sig i fighten. Detta trots att Usyk hävdade att de var kontrakterade för den 23:e december. Den 29:e oktober meddelades det att matchen skulle äga rum i början av 2024.

Den 16:e november tillkännagavs det officiellt att matchen skulle äga rum den 17:e februari 2024 i Riyadh, Saudiarabien, med en lanseringspresskonferens i London. Matchen blev officiellt uppskjuten den 2:e februari 2024, med tanken att boka om matchen när en läkare kunde bestämma återhämtningstiden för en skärskada som Fury ådrog sig under träning. Fury:s promotor, Queensberry Promotions, bekräftade skadan. Hela kortet omplanerades för den 18 maj 2024, beslutet togs snabbt av evenemangets arrangör i Saudiarabien, Turki Alalshikh.

Sveriges Robin Safar på kortet

Sveriges Robin Safar

Utöver matchen mellan Fury och Usuk kommer ytterligare åtta matcher. Bland annat en drabbning mellan Sveriges Robin Safar och Ryssland Sergey Kovalev. 31-åriga Safar är uppvuxen i Stockholm och fostrad på Sweden Top Team. Sedan en tid tillbaka bor han i Las Vegas, USA, för att satsa fullt ut på sin professionella boxningskarriär. Den professionella karriären inleddes 2017 och han har tagit hem 16 raka vinster sedan dess. 12 av dessa har kommit via avslut. Här kan läsaren ta del av Kimuras färska intervju med Safar inför drabbningen.

I samband med lördagens gala väntar en fajt mot den den 41-åriga Kovalev. Han kommer senast från en vinst mot Tervel Pulev och står med ett totalt matchfacit som lyder 35-4-1. Under karriärens gång har Kovalev även klivit in i ringen för att ta sig an Canelo Alvarez. Den drabbningen förlorade han dock via KO.

Fury vs Usyk: Matchkort

 • Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk (För titlarna i IBF, WBA, WBC  & WBO)
 •  
 • Jai Opetaia vs. Mairis Briedis; (För IBF:s vakanta titel i cruiservikt)
 •  
 • Joe Cordina vs. Anthony Cacace (För Cordina’s IBF:s titel i super fjädervikt)
 •  
 • Frank Sanchez vs. Agit Kabayel (tungvikt)
 •  
 • Moses Itauma vs. Ilija Mezencev (tungvikt)
 •  
 • Mark Chamberlain vs. Joshua Wahab (lättvikt)
 •  
 • Sergey Kovalev vs. Robin Sirawn Safar (lätt tungvikt)
 •  
 • Daniel Lapin vs. Octavio Pudivtr (lätt tungvikt)
 •  
 • David Nyika vs. Michael Seitz (cruiservikt)
 •  
 • Isaac Lowe vs. Hasibullah Ahmadi (fjädervikt)

Senaste artiklarna om matchen

Tyson Fury faceoff
Tyson Fury dissar Oleksandr Usyk under faceoff
🥊 ”Han ser skrämmande ut”
Tyson Fury Oleksandr Usyk
Så ser du Tyson Fury mot Oleksandr Usyk: Streaming & tider!
🥊 Allt du vill veta inför århundradets boxningsmatch
Zlatan Ibrahimovic ansikte
Zlatan Ibrahimović har valt sida inför Tyson Fury mot Oleksandr Usyk
🥊 ”Njut av fajten”
Tyson Fury vs Oleksandr Usyk
Tyson Furys ärliga ord om helgens motståndare Oleksandr Usyk
🥊 Uttalar sig inför historiska galan
Tyson Fury John Fury
John Fury förklarar bråket med team Oleksandr Usyk
🥊’Känslorna går på högvarv’
Tyson fury
Se när Tyson Fury reagerar på sin blodiga pappa
Tyson Fury John Fury
VIDEO: Tyson Furys pappa blodig efter bråk med team Usyk
🥊
Sveriges Robin Safar
Exklusivt: Sveriges Robin Safar om fajten på Fury vs Usyk
🥊
Tom Aspinall tippar Tyson Fury mot Oleksandr Usyk
🥊
Oleksandr Usyk Tyson Fury
Nytt bälte på spel när Tyson Fury möter Oleksandr Usyk
🥊
Oleksandr Usyk Tyson Fury
Tyson Fury mot Oleksandr Usyk har fått ett nytt datum
🥊

Här kan du söka!

Search