Ben Askren UFC Demetrious Johnson One FC

UFC och ONE ryktas byta DJ mot Ben Askren

Karl Johansson

Enligt rapport är UFC och ONE Championship nära att skriva på en deal om att göra ett utbyte av fighters, nämligen den före detta flugviktsmästaren Demetrious Johnson och forne welterviktsmästareni Bellator, Ben Askren.

Ännu är ingenting officiellt, men det rapporterades först av MMA-journalisten Ariel Helwani via ESPN.

Johnson och Askren har båda plikt att fullfölja sina kontrakt som fortfarande är aktuella, vilket innebär att de två stora MMA-organisationerna nu försöker komma fram till en överenskommelse.

Johnson gick senast i match i augusti, där hans långa tid som mästare tog slut när han förlorade mot Henry Cejudo via ett delat domslut under UFC 227. Han hade innan detta hela 13 raka vinster i ryggen mot bland andra Joseph Benavidez, Kyoji Horiguchi, Ian McCall, John Dodson, Ray Borg, John Moraga, Wilson Reis och har nu ett sammanlagt record på 27 vinster och 3 förluster.

Obesegrade Askren gick senast match i november 2017 när han mötte Shinya Aoki och segrade via TKO. Denna supermatchen var tänkt att bli den sista i hans karriär och han hade då fått ihop 6 raka vinster i ONE Championship. Han har nu ett record på 18-0.

Det här hade Askren att säga på Twitter:

Askren har tidigare visat intresse för att gå matcher i UFC, mne kunde inte komma överens om ett kontrakt med Dana White. I augusti berättade dock White att han ändrat inställning till det hela och menade att att det fanns en god chans för Askren att gå med i organisationen.

-3
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett