UFC 215: Bonusar

Jeremy Stephens

Efter flera avhopp på grund av skador och dopning kunde UFC 215 ändå leverera bra matcher under söndagsnatten. När bonusarna för galan delades ut var det enbart fighters på huvudkortet som fick ta del av dem.

Fight of the Night på 50 000 dollar (ca: 400 000 kr) gick till fjäderviktsmötet mellan Gilbert Melandez och Jeremy Stephens. Det var en relativ intensiv match där Stephens vann via enhälligt domslut.

Performance of the night på 50 000 dollar (ca: 400 000 kr)  gick dels till Rafael dos Anjos för hans fina arm-triangel i första ronden mot Neil Magny, och till Henry Cejudo för hans knockoutvinst i andra ronden mot Wilson Reis.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Gilbert Melendez är en riktig krigare men Jeremy va rent av dålig att han inte lyckades göra bättre och kanske tom få till avslutet.

  Är Wilson Reis ens en fighter? Känns som att han mer hör hemma i en BJJ matta än i en octagon. Jag kan inte ge cred till Henry Cejudo som mötte en fighter som är lika rörlig som robocop. Hela den här divisionen är död. Finns inget riktigt att hämta här i denna division. Henry Cejudo som inte ens kunde vinna en TUF med massa loosers vinner nu helt plötsligt mot en som gick titelfight för några månader sedan och han vinner med ”spektakulär” knock mot en titlecontender som i det stående är lika rörlig som robocop. Vad finns det imponeras av egentligen? Ingenting.

  Ilir måste bli mycket bättre på sin topcontroll och han måste sluta säga till hela världen hur han böjer på huvudet innan han ska slå och hur han verkligen visar med hela kroppen när han ska go for the takedown. Jag va nervös hela fighten. Mot bättre fighters (som tex Bader) så straffar dom honom för det direkt.

  Väldigt kul att se RDA tillbaka på vinnarspåret igen. Väldigt komplett fighter som nu har 2 bra vinster bakom sig. Ilir borde lära sig av RDA vad topcontroll betyder. Här var det världsklass i just det. Hans nästa fight borde antingen vara mot Robbie Lawler eller mot förloraren eller vinnaren av Wonderboy vs Masvidal. Om vinnaren blir Wonderboy då måste Wonderboy åtminstone möta RDA innan han ska få ännu en tredje fight mot Woodley. Om vinnaren blir Masvidal då kan han få titelfighten och Wonderboy som eventuell förlorare kan möta RDA eller Maia. Så iaf 4 fighter att göra i denna division är mellan RDA, Maia, Lawler och Masvidal/Wonderboy. Dessa måste göra upp om att få möta Woodley. Beroende på vem som kommer med mest imponerande vinst av dom eller rent av vem som vinner. Det är för tidigt att göra Maia eller Wonderboy vs Woodley 2.

  Amanda var helt enkelt för stor och för stark för Valentina. Den sistnämnde hade inget svar till det som Amanda kom med. Amanda va grym på att kontrollera avståndet och utnyttja sin storlek samt hota med sin styrka. Den här fighten va tråkig men glädjande på ett annat sätt, nämligen att den visade hur otroligt mycket kvinnlig mma har utvecklats. Det va verkligen två dekorerade fighters som är bra på allt som utmanade varandra. Så när the skills var jämnbra då kom storlek och gameplan in till Amandas fördel. Sen va hon väldigt smart i hennes energisparande….. I really don’t like her but fairplay to her, she done well. Hon är verkligen The Lioness och jag ser inte vem som ska kunna slå henne i den divisionen.

  Overall så var det en helt ok gala faktiskt.

  • Patrik Persson

   Tänker enbart kommentera det du skrev om Jeremy Stephens och Gilbert Melendez fighten eftersom att jag är så satans trött på dina roman inlägg, (starta en blogg). Jeremy Stephens klev in i octagonen med två raka förluster, Melendez klev in med tre, Stephens skadade Melendez ben riktigt rejält väldigt tidigt i matchen, redan där förstod Stephens att han kommer att vinna matchen antingen på domslut eller avslut, allt han behövde göra var att behålla sitt lugn (vilket är ovanligt för JS) och kontrollera fighten ståendes vilket han gjorde bra. Stephens har en tendens att rusa in i fighter just för att gå på K.O vilket bara hade varit väldigt onödigt att göra i en fight som han redan vunnit med tanke på Melendez skada, det är nog en jävla tur att du inte är fighter på den nivån för du hade ju varit en av de trögaste som finns.

   • Bongo

    Sluta vara så jävla otrevlig, finns ingen anledning till det.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Allt du sade va konstruktivt och bra fram tills sista onödiga meningen som visade prov på enorm omognad. Men du har förmodligen rätt i det sista du skrev också. Men jag hade varit en publikfavorit.

  • Xavi

   Wonderboy vs Woodley 3*

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Nej nej nej. För tidigt.

    • Xavi

     Du skrev 2 ! Det jag menade

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Aha ok. Bra där

  • Ric _Ohet

   Cejudo har tränat MMA lika länge som CM Punk ditt stolpskott. Ge honom några matcher till, med hans vilja att lära sig och förmåga att se ut som en komplett ny fighter varje gång man ser honom i oktagonen kommer det gå bra för han.

   Vilket det inte kommer göra för CM Plump!

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    CM Plump?

    Det är just det som är problemet. Hur kan en som tränat mma lika länge CM Punk bli en titlecontender som kör om titeln? Det betyder att divisionen är mördad och usel.

    • Barfly_nr1

     Cejudo vann ju bara OS guld i brottning 2008. Jämför det med DC som ”bara” har en 4:e placering och kolla hans status.

     • Styrbjörn
     • Barfly_nr1

      He,he. Jo,det är ju så det känns.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      DC kan så mycket mer och har en längre karriär inom mma. Går inte ens jämföra dessa två.

  • Freedomforall

   Cejudo har endast varit med som tränare i tuf.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Ok. Men poängen kvarstår.

  • Batman

   Bra och läsvärd analys! Jag håller med om det mesta men inte allt. Fortsätt med dina analyser och kommentarer!

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Mycket är mer än tillräckligt för mig

 • E

  Cejudos knock var galet snabb. Riktigt snygg!

 • ChuteBoxe

  Melendez har inte vunnit på 4 år, ungefär.

  4 raka förluster nu, va?

  Snart Bellator. Hej.

  • Headown

   Yup.

Fler Nyheter: