Nyheter

UFC 215 flyttas fram till september

Dana White presskonferens

UFC meddelade under tisdagen att den tilltänkta galan, UFC 215 inte blir av i augusti utan istället flyttas fram till den 9:e september, som från början var datumet för UFC 216. Galan som skulle äga rum den 19:e augusti hade aldrig bekräftats officiellt av UFC att vara en PPV-gala men mycket pekade på att den skulle vara augustimånads PPV-gala. Huvudkortet för UFC 215 har ännu inte annonserats men kommer att ta plats i Edmonton, Kanada.

Så här skriver UFC i ett pressmeddelande om UFC 215:

UFC announced Monday that UFC 215 will take place on September 9 at Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada. the event marks the promotion’s first visit to Edmonton. An originally planned August Pay-Per-View event has been removed from the schedule.

Det ryktades tidigare att att augusti eventet skulle ske i Seattle och skulle innefatta ett huvudkort där Demetrious Johnson skulle ta sig an antingen T.J. Dillashaw eller Ray Borg. ESPN rapporterade förra veckan att T.J Dillashaw inte längre har som fokus att gå ner till flugviktsdivisionen utan att istället siktar på en framtida match mot Cody Garbrandt inom bantamvikt.

Att augusti-eventet ställdes in är inget som förvånade många då matchen mot Conor McGregor mot Floyd Mayweather tidigare den här månaden annonserades med datumet 26:e augusti.

UFC är inte den officiella promotorn för Mayweather vs McGregor men har en väldigt viktig roll i att assistera med marknadsföringen för eventet.

UFC ställde tidigare i år in ett tilltänkt event planerat för januari och flyttade istället fram det till den 29:e juli. Detta är nu UFC 214 där Daniel Cormier kommer att göra upp med Jon Jones om mästartiteln i lätt-tungvikt.

Föregående artikel

Megan Anderson ger sin åsikt om hur UFC borde hantera fjäderviktsklassen

Nästa artikel

Matt Hughes familj meddelar att UFC-legendens tillstånd sakta förbättras

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök