UFC 215: Resultat och statistik

UFC 215 Valentina Shevchenko vs Amanda Nunes

UFC 215 ägde under natten till söndagen rum i Edmonton, Kanada, där huvudmatchen var en titelmatch i damernas bantamvikt mellan den regerande mästarinnan Amanda Nunes och Valentina Shevchenko.

Nedan kan ni se fullständiga resultat från galan och under det finner ni statistik från varje match.

HUVUDKORT

 • Amanda Nunes besegrade Valentina Shevchenko via delat domslut (47-48, 48-47, 48-47)
 • Rafael dos Anjos besegrade Neil Magny via submission (arm-triangel) – Rond 1, 3:43
 • Henry Cejudo besegrade Wilson Reis via knockout (slag) – Rond 2, 0:25
 • Ilir Latifi besegrade Tyson Pedro via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 30-27)
 • Jeremy Stephens besegrade Gilbert Melendez via enhälligt domslut (30-26, 30-26, 30-25)

UNDERKORT

 • Ketlen Vieira besegrade Sara McMann via submission (arm-triangel) – Rond 2, 4:16
 • Sarah Moras besegrade Ashlee Evans-Smith via submission (armlås) – Round 1, 2:51
 • Rick Glenn besegrade Gavin Tucker via enhälligt domslut(30-25, 30-24, 29-27)
 • Alex White besegrade Mitch Clarke via TKO (slag) – Rond 2, 4:36
 • Arjan Bhullar besegrade Luis Henrique via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Kajan Johnson besegrade Adriano Martins via knockout (slag) – Rond 3, 0:49


Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Va ruttet, jag tyckte Valentina vann, jag håller inte med domslutet!

  • aikon

   Det är ju så det funkar i UFC, en Champ har alltid en liten hemlig bonuspoäng. ”Dont leave it to the judges”-. Bara några exempel: Machida – Shogun 1 – Shogun lowkicka sönder Machidas ben i 5 ronder redan i fjärde kunde han knappt gå. Men vann ett ”champ decision” som jag brukar kalla det. För att inte tala om vår egen Gus mot Jones… De flesta ‘mma folket’ tyckte Gus vann…. men som sagt, champ decision….
   En äkta Champ möter sina tighta decision rivaler så snart dom kan, Machida gjorde de och blev tokknockad av Shogun.
   José Aldo har-

   —(trots sina ofta inställda matcher, vissa skadar sig lättare än andra,så är det bara, igen, titta på vår egen Gus och hans skador, men är så trött på brasse-hatet här inne)—

   -alltid gett folket i hans viktklass en andra chans. A.Silva fick möta Weidman direkt efter. Junior Dos Santos ”gav” Cain en ny chans direkt efter att han knocka han på typ 30 sekunder på UFC’s försa Fox sändning(och dom sände bara titelfighten =)
   Men men, börjar ni se en röd tråd här om hur UFC vill se att sina champs kommer från rätt land kanske….? =) Var inte många år sen då det var en brasse-champ i alla viktklasser förutom WW……

   • aikon

    Jag vann faktiskt stora pengar på ett Live-betting spel när GSP körde sin sista fight mot Hendricks, i slutet av rond 4 var unibet så säkra på att Hendicks skulle vinna på troligtvis decision, så live-oddset på att GSP skulle vinna på dec var astronomiskt högt. Detta var när unibet var nya med MMA-betting…. självklart vann GSP på dec och jag vann en massa pengar! =)
    SOM jag också hade gjort inatt om Jaser’s galna 9.0 i odds på Latifi på submission, bra chansning, sjukt odds. Synd bara. =/

   • Johan Wittenström

    Denna fight är inte ens nära att kunna jämföras med Shogun VS Machida 1 eller Gus VS Jones.

    Machida hade inte bara fått benen söndersparkade men även tagit generellt mer stryk än Shogun. Shogun hade DUBBELT så många signifikanta attacker landade med bensparkar inräknade och Machidas ansikte var smått sönderslaget medans Shogun såg inte ens ut att varit i en fight.

    Shogun vann överlägset både på skada och signifikanta attacker landade.

    Gus VS Jones så var Jones helt färdig och totalt sönderslagen och haltade ut ur octagonen raka vägen till sjukhuset medans Gus var redo att gå fler ronder om så behövdes.

    Jones vann med något fler signifikanta attacker landade medans Gus överlägset vann i skada gjord.

    Medans Nunes Vs Shevchenko så hade inte Nunes bara dubbelt så mycket signifikanta attacker landade men hade octagon kontroll nästan hela fighten, ingen av fightersen var markant mer skadad än den andra och inte heller fick Shevchenko fler takedowns eller hade mer mark kontroll.

    Den enda slutsats jag kan dra av att du gör denna extremt dåliga jämförelse är att antingen är du hög/full och jävligt förvirrad eller har ett par redigt stora fanboy briller på dig. Besluten i Jones VS Gus och Shogun VS Machida 1 och denna är som natt och dag i jämförelse.

   • Totte

    Henderson vs Melendez är också exempel på champion robbery. Sen är nog anledningen till brassarnas kollaps usada och inte ufcs fel!

  • Totte

   Blir det split dec så vinner typ alltid champen, aldrig varit med om något annat.

   • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

    Ja, så brukar det ju bli, jag måste se om matchen och räkna igen

  • Johan Wittenström

   Varför tycker du Valentina vann när Nunes har mycket fler signifikanta slag träffade, hade octagon kontroll större delen av fighten samt även fick 2 vs 1 takedown?

   På vilket sätt tog Valentina fler ronder/poäng än Nunes?

 • jari edvardson

  nunes har gjort sin läxa å skaffat kondis och lugn,,komplett fighter som kommer att bli svårslagen……och det svåra är ju att vinna jämna fighter,,bonnröta och slumpslag kan väl vem som helst lära sig…viva brasil

 • Viking

  Vad har octagon kontroll för verkan när man blir kontrad vid varje attack? Jämn fight, som skulle kunnat gå åt båda hållen.

  • Johan Wittenström

   Vad har kontrad vid varje attack för betydelse i ett domslut på poäng när man har dubbelt så många slag träffade? Det hjälper inte att kontra med ett slag medans motståndaren får 2slag.

   Det är lättare att vara defensiv och kontra i stående på samma sätt som det är lättare att enbart vara defensiv i submission game, när man attackerar öppnar man upp sig. Därmed iaf en av anledningarna till att octagon kontroll och vara den drivande i fighten är en avgörande faktor vid jämna fighter.

   Valentina var defensiv och kontrade medans Nunes håll octagon kontrollen och pushade. Dessutom fick Nunes fler signifikanta attackar träffade.

   Det var en jämn fight men långt ifrån kontroversiellt domslut. Den enda anledningen att hålla Valentina som vinnare är om man har noll koll på reglerna.

Fler Nyheter: