UFC 216: Demetrious Johnson vs Ray Borg officiellt bekräftat

ufc 216 demetrious johnons vs ray borg

En titelmatch i flugviktsklassen mellan den regerande mästaren Demetrious Johnson (26-2-1 MMA, 14-1-1 UFC) och Ray Borg (11-2 MMA, 5-2 UFC) blev under natten till torsdagen officiellt klar för UFC 216. Organisationen bekräftade mötet via Twitter.

Mötet mellan DJ och Borg var planerad för den gångna helgens UFC 215, men en virusinfektion hos Borg satte stopp för matchen två dagar innan galan.

Den 30-årige mästaren har 12 raka vinster och har inte förlorat sedan förlusten i titelmatchen i bantamvikt mot Dominick Cruz i oktober 2011. I sin senaste match besegrade Johnson brassen Wilson Reis via armlås i den tredje ronden. Skulle Johnson vinna matchen mot Borg slår han Anderson Silvas rekord för antal titelförsvar på raken (10 stycken).

Borg har vunnit fem av sina sex senaste matcher och har en vinstsvit på två matcher. I sin senaste match besegrade 23-årige Borg brassen Jussier Formiga via domslut på UFC Fight Night: Belfort vs. Gastelum i mars i år. Borg två förluster har varit via domslut och sex av hans 11 vinster har varit via submission.

UFC 216 äger rum den 7:e oktober i Las Vegas, Nevada, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT
Lättvikt: Tony Ferguson vs. Kevin Lee
Flugvikt: Ray Borg vs. Demetrious Johnson
Tungvikt: Fabrício Werdum vs. Derrick Lewis
Flugvikt: Paige VanZant vs. Jessica Eye
Tungvikt: Walt Harris vs. Mark Godbeer
Lättvikt: Beneil Dariush vs. Evan Dunham

UNDERKORT
Lättvikt: Will Brooks vs. Nik Lentz
Fjädervikt: Tom Duquesnoy vs. Cody Stamann
Stråvikt: Pearl Gonzalez vs. Poliana Botelho
Lättvikt: Bobby Green vs. Lando Vannata
Flugvikt: John Moraga vs. Magomed Bibulatov
Mellanvikt: Thales Leites vs. Brad Tavares
Flugvikt: Matt Schnell vs. Marco Beltrán
Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Undrar fortfarande vilken fight som blir mainevent. Men men bangaren mini mouse som va så rädd för utebliven lön pga att TJ kanske hoppar av eller missar vikten fick nyss uppleva just dom sakerna av Borg som har en historik av just dessa saker. Trots det så ger mini mouse dessutom Borg en till chans trots att risken för antingen missad vikt eller pullout finns där. Mini Mouse är dessutom så ”snäll” att han inte kräver eller ens nämner att han borde få full ersättning om Borg missar vikten eller drar sig ur. Så som han krävde det om han ska gå fight mot TJ. Om det här inte är att banga och tydligt fega ur då vet jag inte vad som är det. Vad händer med UFC den ene påstådda goat är en fuskare och den andra påstådda current p4p fighter är en bangare. Det här är Germaine Randemine klass på som när hon rymde ifrån Cyborg. På samma sätt rymmer han ifrån TJ just nu.

  • Barfly_nr1

   Ha,ha,ha. Mr bitter i farten igen med att smuts kasta nummer 1 P4P fighter. Ditt syfte är uppenbart.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Om mitt syfte är uppenbart då är det onödigt att skriva det? Hahaha…… Nä men jag vädrar bara mina åsikter och argument som du tydligen inte kan svara på.

    • Barfly_nr1

     Känns inte som jag behöver svara på dina smutskastningar, han är P4P nummer1.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      OK. Din åsikt. Jag håller dock inte med om det.

     • Barfly_nr1

      Inte min åsikt. Läs rankingen! Listan tas fram genom röstning av speciellt utvalda experter inom mma.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Håller fortfarande inte med även fast jag respekterar åsikten.

     • Ric _Ohet

      När du inte håller med är du riktigt 100% objektiv i din slutsats då?

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Självklart.

     • Ric _Ohet

      Som jag sa du fattar inte betydelsen av att vara objektiv. DU får gärna tycka som du tycker men du är inte objektiv.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Du får gärna tycka det.

     • Barfly_nr1

      Nej, du håller inte med, vilket är ok. Men det sorgliga med dig är att du måste smutskasta honom i varje artikel du ser som handlar om honom.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jag smutskastar inte. Jag ifrågasätter honom som atlet och är inte förtjust i hans agerande och vädrar sedan mina åsikter om hela grejen. Smutskastar gör jag absolut inte.

     • Barfly_nr1

      Ja,ja, kalla det vad du vill. Jag kallar det smutskastning. Min åsikt.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      OK. Din åsikt

    • Styrbjörn

     Vi har ju gång på gång svarat på dina argument men du upprepar dig bara och kommer inte med något givande. Man kan liksom aldrig nå en gemensam punkt med dig. Därav har vissa av oss tröttnat. Du däremot, verkar ha gjort det till ditt livsuppdrag att kommentera varje artikel om DJ där du häver ur dig samma dynga. I princip som du gör på artiklar relaterade till Conor kan man säga men det här är din negativa motpart istället. Typ som Yin och Yang.

     Jag oroar mig ibland för ditt mentala tillstånd. Jag menar inte det som en förolämpning typ ”du är cp” utan snarare att jag tror du kanske lider av något syndrom? Du är nästan sjukligt fanatiskt i ditt förfarande att ”hata” och ”hylla” respektive fighter. Som en slags profet som druckit för mycket av sin egna Kool-Aid. ”Här har jag en chans att sprida mitt budskap, här är min scen, mitt livsuppdrag”. Det känns inte sunt.

     Klart du kan ha negativa åsikter om DJ, du är inte den enda. Skillnaden mellan dig och de andra är att det inte går att diskutera med dig och att du verkligen måste skriva det på varje artikel som en raspig jävla LP-skiva. Du snackar om inspiration, ta lite inspiration från resten av gänget och tagga ner en aning så ska du se att det blir ändring.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      När du säger vi har svarat gång på gång menar du dig själv och hen som jag pratade med eller menar du dig själv och andra personer? Viktig detalj.

      Jag hatar ingen fighter eller atlet. Att hata är ett starkt ord som jag väldigt sällan använder eller känner för den delen. Däremot så ser jag det här som ett mma forum där man vädrar sina åsikter och det är egentligen allt jag gör. Jag vädrar mina åsikter om allt möjligt. Så att kalla det sjukligt fanatiskt osv osv tycker jag är att ta i lite väl mycket.

      Om du snackar om att det inte går att diskutera med mig det tycker jag inte heller stämmer. Det beror på hur man ser på det. Jag tycker att jag vädrar mina åsikter och att jag lägger fram mina argument på ett 100%igt objektivt sätt och jag tycker att mina argument faktiskt för det mesta är fakta baserat och min tolkning av hela situationen. Väldigt ofta så tycker jag inte att någon kommit med relevanta eller ens för den delen korrekta svar till det jag skriver. Därför fortsätter jag på samma spår.

      Sen har jag väldigt lätt att erkänna mina fel om jag håller med någon i deras motargument. Jag uppskattar också konstruktivt svarande av människor även om jag inte skulle hålla med dom.

      Så jag vet inte riktigt vad det du skriver här att föra med min diskussion med föregående skrivare.

     • Ric _Ohet

      —>
      ”Att hata är ett starkt ord som jag väldigt sällan använder”

      -Att kalla personer råttor å allt annat du brukar slänga ur dej är ju inte speciellt snällt iallafall…

      —>
      ”Om du snackar om att det inte går att diskutera med mig det tycker jag inte heller stämmer”

      -Håller med Björne, det går inte ha en konversation med dej

      —>
      ”jag lägger fram mina argument på ett 100%igt objektivt sätt och jag tycker att mina argument faktiskt för det mesta är fakta baserat”

      -inget du säger eller väldigt lite bygger på fakta och absolut inget du säger bygger på objektivitet, som jag sagt förrut, du vet inte ens vad ordet betyder!

      —>
      ”Sen har jag väldigt lätt att erkänna mina fel om jag håller med någon i deras motargument”

      -Du har ju aldrig fel, du har ju alltid rätt, alla andra är inte objektiva och alla andra har ju fel på sin fakta, alla andra är ju fanatiskt lagda om de råkar skriva ett inlägg om Conor som går imot dej.

      Att 7 miljarder, 441 miljoner och 999 tusen människor säger att DJ är P4P nr1 bekommer ju inte dej, eftersom alla dessa har fel. Och du är objektiv och bygger detta på fakta.

      https://uploads.disquscdn.com/images/4085551ac115e5cefdd6ad15c450b5168ffb4b850d7b74b49c2f1a1bb56bdbf6.jpg

      https://uploads.disquscdn.com/images/959dcc8e36f0676618c746ffb64be175fd89535418f244b4f91dffaded057ed4.jpg

      Vad ska man svara på det här? Ja klart som faan han är en av de sista HAN ÅKTE JU PRECIS DIT. Du får ju vänta 2 år till så har 50 till åkt fast. Är det inte lika alvarligt då? Men visst återigen har du rätt och alla andra fel.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Hahahahaha aj aj aj. Den där har du hållit inne länge va?

      Jag kan kalla någon för råtta och någon annan för bangare men det gör absolut inte att jag hatar dom.

      Du håller med Björne men jag tycker inte att ni riktigt lyckats lägga fram varför det ni säger skulle vara sant.

      Jag tycker nu att du inte är speciellt objektiv i det du skriver när du säger att jag aldrig eller nästintill aldrig hämtar fakta samt säger att jag inte är objektiv.

      Nej de är fanatiskt lagda om de skriver om Conor när ämnet i artikeln inte har något med Conor att göra.

      I Jones fall så menar jag att han valde den vägen trots alla som åkt fast och med den status han har gör det värre då han på riktigt visar vägen att man ska ta steroider för att lyckas. Lite skillnad på om någon nobody från någon håla gör det.

     • Ric _Ohet

      Att GSP en av de bästa genom alla tider som ej förlorade sitt bälte får gå före i kön till en titelmatch det tycker du minsann är skit baserat på objektivitet och fakta. Om det nu inte gäller ”brytaren av barriärer” Då finns det inget kösystem

      https://uploads.disquscdn.com/images/d861960385751506e5edad2dbc9eb2f25c8b3e853f2dfaa815e2a0a25b51393d.jpg

      Även när du blir påkommen har du ju alltid rätt din fakta stämmer oavsätt!

      https://uploads.disquscdn.com/images/098ab29353da538847b30b26c8843860f22d2aa18e4578eeb65fe106999178f4.jpg
      Du hade ju även ”the blueprint” på hur man vinner över Khabib som har noll förluster. Konstigt att ingen av de 24 som förlorat mot honom inte visste om den.

      Men jag har faktiskt inte tid att fortsätta, det skulle uppta för många månader av nonsens. hejs på dej!!

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Nu flyter du iväg lite. Ja det beror på hur. Om man varit oaktiv i 4 år och går före topcontenders då är det skillnad från när Conor bryter barriärer efter att ha dominerat.

      Blueprint för att vinna över Khabib är något Tony skulle visa upp. Alla mina argument var baserad på att den fighten skulle bli av så att ni lär er från det jag säger angående det. Men fighten blev inte av. 16 av Khabibs fighter är padded record. Så de räknas inte. 6 av hans 8 fighter i UFC är mot inga riktiga värda att nämnas och i en av de fighterna missade han vikten. Så han har 2 riktiga vinster av 24 fighter och det är mot RDA och MJ. Blueprint är att Tony skulle göra mot honom samma sak som Whittiker gjorde mot Jacare. The grapler får panik när någon har svar för hans takedowns och under stående är han så dålig att han blir isärplockad. Där har du the blueprint. Även om 16 amatörer, 6 st ok fighters och 2 riktiga proffs inte lyckats med det så ser jag det tydligt ändå och berättar the blueprint.

     • Ric _Ohet

      ”Alla mina argument var baserad på att den fighten skulle bli av”

      Jag lärde mej precis allt av ditt ”blue print” till Conors överlägsna seger över Floyd. Hans grymma och förväntade knockoutseger i 2a ronden.

      http://s2.quickmeme.com/img/45/4547755c16e559dfddad6f7a725e499f9ac9169e0f2683db0b1f805c48943723.jpg

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jag har förklarat det där så många gånger att jag börjar tröttna nu.

     • Styrbjörn

      Jag menar mig själv, Barfly och andra. Det är inte bara mot Barfly som du har sagt att han inte kan svara på argument, du har sagt det till oss andra också så det var därför jag talade generellt.

      Nej inte hata som i att faktiskt hata men du vet, häva dynga då om du föredrar det. [Negativa] åsikter. I både dina positiva och negativa sådana är du fanatisk, på ett sjukligt sätt tycker jag. Det är det intrycket jag får. Om vi säger så här, hade du varit en vän som jag kände irl så hade jag varit genuint orolig för dig. Förmodligen försökt prata med dig lite. Det känns inte hälsosamt.

      Det går inte att diskutera med dig. För att diskutera krävs det självinsikt och kritiskt tänkande. Förmågan att kunna både ge och ta. Du tycker att du är 100% objektiv fast statistiken säger annorlunda. En klar majoritet tror jag håller med om det. Du har blivit tillrättavisad flertalet gånger pga faktabrister, inte av mig men av andra. När någon av oss väljer att försöka bemöta dig ångrar man sig genast. Man kan tro du borde inse att när någon vill bemöta dig istället för att vara otrevlig som andra är så är det värt att försöka uppmuntra.

      Personligen har jag tröttnat att diskutera vissa ämnen med dig. Jag har gjort riktiga försök att diskutera med dig men det är liksom inte givande. Man kommer ingen vart. Som att prata med en vägg, bara energikrävande och tröttsamt. Tror knappast att jag är den enda, känns som att du får mindre och mindre folk som tar dig seriöst efter varje kommentar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      It is what it is. Jag håller fortfarande inte med det ni skriver. Du säger att ni har bemött det ena och det andra men jag känner att jag har besvarat det mesta som alla bemött och när jag tycker att andra svaret inte hållit måttet då har jag svarat kort och för det mesta så känner jag att jag ger och tar. Jag tycker många här istället är besatta av att prata Conor ämnen med mig och att många inte ser hur jag objektivt ger min syn på saker och ting. Sen så är ju självklart allting baserat på hur jag ser på saker. Tex mina argument angående DJ och fakta jag tog fram angående Borg och sedan tog från Dj:s öppna brev och hans argument som jag inte tyckte höll måttet där ett av hans argument handlade om TJs möjliga miss av vikt osv. Jag har pratat om det detaljerat iaf. Eller när jag pratar om Conors äventyr som är större, farligare, mer intressanta och större risker och varför jag tycker att det är ett legitimt skäl till att skjuta upp på titelförsvar. Det är ju min syn på hela grejen. Men ni blir så jävla sura på det. Aja jag fattar inte iaf. Men men ni kanske blir bättre med tiden. Jag har inget problem med någon iaf.

     • Styrbjörn

      Ingen blir sur, eller kanske de som kommer med påhopp. Jag håller känslorna utanför diskussionen.

      Precis, ETT av hans argument.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jo men de andra argumenten tyckte jag inte va relevanta. För där handlade det mest om att han inte tyckte om hur UFC målade upp honom trots att han va en company man och jag tycker inte att de argumenten stärkte hans aktier eller minskade bevisen på att han är en bangare.

     • Styrbjörn

      Haha okej :)

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Exakt

     • Ric _Ohet

      Återigen är det vi som har fel och Fotbollen kanske kan lära oss över tid ^_^

      ”Aja jag fattar inte iaf. Men men ni kanske blir bättre med tiden.”

     • John

      +1 på den

     • Ruthless

      Alltså… att ni ens orkar läsa hans kommentarer.. då får ni skylla er själva.

      Kan rekommendera att blocka skiten, för det är jäkligt skönt.

      Här är ett smakprov. https://uploads.disquscdn.com/images/2501a3d12cd444918880206fb4ab7bc44f7fe2bc5e1ce23dbbf3013dd9f9383e.png

     • Styrbjörn

      Det tar ingen energi att läsa hans kommentarer. Att försöka diskutera med honom om vissa ämnen däremot, det tar energi. Därför jag aldrig ifrågasätter något han skriver om t.ex DJ längre. Man har lärt sig.

     • John

      Skulle man bocka honom skulle man dock tappa 50% av allt content på forumet då han kommenterar överallt

  • jari edvardson

   lugn,,,han kanske ger tj ett erbjudande efter matchen,,,som lite pensions avkoppling. och är det ju tj som tar risken mot en fritidsfighter.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Förstår inte vad du vill ha sagt med att TJ tar risken.

    Hela poängen är ju att han ska sätta sitt rekord på spel och våga ta risken, inte play it safe.

    • jari edvardson

     tj är idrottsman inte gamler. ..va dä nå mer.

     om han vinner kan han ju möta dina utmanare en efter en,,,under avslappnade former ,,vem kan klandra honom för det,med nåt undantag…..

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Fattar fortfarande inte.

     • jari edvardson

      om jag inte fattat fel så går han upp i topp över försvarade titelförsvar ,,13 segrar…..silva har 12,,,,du kan ju kolla vilka medelmåttor han mötte i sina sista matcher.. sonnen och en japan,,,var du lika gapig då…!!!!!!

     • Barfly_nr1

      Han följde inte mma på den tiden, så nu gogglar han för fulla muggar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Sonen va absolut ingen medelmåtta då. Japanen va ett skämt men det är för att Silva mötte alla de bästa redan och misshandlat dom. Sen kan man lägga till Patrick Cote och Travis Luther som medelmåttor som han mötte. .en han gick upp en viktklass och hade kul mot fighters som Forrest och Bonnar sen mötte han de bästa som fanns i MW som på riktigt va riktiga fighters.

    • jari edvardson

     rekordhållare minns man många år framåt,delad 2a svalnar ganska fort..en viktig del av mma är intiligens,,,och matchen har ju inte gått än.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Man kommer ihåg risktagarna och underhållarna. DJ är varken eller.

Fler Nyheter: