UFC 217 – Eftertankar: The GOAT is back!

Detta var UFCs andra besök i Madison Square Garden. Det var det första besöket utan deras megastjärna Conor McGregor. UFC 205 var en total succé med över 20,000 betalande åskådare och en gate på $17.7 miljoner. Det är dock unika siffror som inte kan användas för en rättvis jämförelse. Som underhållning kan dock UFC 217 mäta sig med 205:an.

Precis som förra året toppade UFC kortet med tre titelmatcher. Därutöver fanns det ytterligare några godbitar på kortet, men trots detta gick biljettförsäljningen länge trögt. Det tog sig dock på slutet och de som valde att köpa biljett, eller ppv, blev sannolikt nöjda med sitt köp.

Själva galan

När mma är bra så har det allt. Spänning, intensitet, överraskningar, stora prestationer, starka känslor och mycket mer. Igår var en sådan kväll. En magisk mma-kväll som bjöd på allt och efteråt lämnade oss utmattade men nöjda.

Underkortet var helt okej. Flera minnesvärda matcher och några som vi kanske helst vill glömma. Huvudkortet var dock något utöver det vanliga. Vi fick 3 nya mästare på en och samma kväll. Det var det nog ingen som hade väntat sig. Matcherna höll dessutom god, eller i vissa fall fantastisk, kvalitet.

En glad Dana White på post-fight presskonferensen berättade att man hade 18.201 åskådare med en gate på 6,2 miljoner dollar, samt att eventet trendar mot över 1 miljon ppv:s –  vilket om det stämmer är mycket bra. Det innebär i så fall att det är det mest framgångsrika kortet under 2017.

Låt oss gå igenom hur kvällen utspelade sig och vad de olika matcherna gav oss.

185 lbs.: Michael Bisping vs. Georges St-Pierre

Han är tillbaka – GOAT är tillbaka!

George St-Pierre kommer in till oktagonen för första gången på 4 år och han ser lite spänd ut. Inget konstigt med det. MIchael Bisping kommer in med sedvanlig attityd och intensitet. MSG välkomnar mästaren med burop. Han svarar med ett hånflin.

GSP ser förvånansvärt bra ut i första ronden som han vinner. Bisping kommer ut i andra och håller högt tempo. GSP ser trött ut redan i inledningen av andra. Bisping som börjar bli uppvärmd tar över alltmer, använder sin höga frekvens och plockar hem ronden. Tredje ronden är ett krig. Det böljar fram och tillbaka tills dess att GSP träffar och sänker Bisping med en hård vänsterkrok. Han går in för avslut på marken och när Bisping är på väg att ta sig upp så tar GSP ryggen och applicerar en tight rear naked choke – 4.20 in i tredje ronden. Bisping väljer att somna framför att klappa (“bad ass”).

Wow – GSP såg alltså trött ut redan i andra ronden och det var inte utan att man började fundera på om det emotsedda återtåget var på väg att ta slut. Bisping var på väg att ta över matchen när mästaren, den nygamle, lyckades med det omöjliga. Han gjorde det och han såg bra ut när han gjorde det. Han tog risker, visade fint stående, hanterade motgång och stod upp bra.

– GOAT är tillbaka. GSP är tillbaka.

135 lbs.: Cody Garbrandt vs. T.J. Dillashaw

And the new!

Otroligt spännande och högklassig match. TJ Dillashaw rörde sig fint. Han flyter runt och är mycket svår att läsa. Cody Garbrandt var 100% fokuserad och avlossade blixtsnabba och stenhårda slag. Han är ruskigt bra. I sista sekunderna av första ronden träffade Cody med en kort höger och sänkte TJ som kom att räddas av gonggongen.

TJ kommer ut till andra och förefaller ha återhämtat sig. Han har anpassat sin strategi och håller sig på sparkdistans, varifrån han avlossar farliga tekniker. Han sänker Cody med en huvudspark men Cody studsar tillbaka upp. Intensiteten ökar och i en slagväxling träffar TJ med en höger som på nytt sänker Cody. TJ dyker på honom med ground and pound och Dan Mirgliotta går in och bryter matchen. TJ Dillashaw via TKO.

Cody Garbrandt såg riktigt vass ut. Han är en läskigt begåvad fighter med framtiden för sig. Dillashaw är långsammare än Cody – påtagligt långsammare – men han har ett väldigt varierat, svårläst och farligt game. Han är erfaren, anpassningsbar och kan hantera motgångar. Han var av många uträknad på förhand men visade att han är en världsklassfighter. Han blir den förste att besegra Garbrandt. Otroligt imponerande. Fantastisk match, fantastiska fighters och en fantastisk rivalitet. Gott folk, vi kommer att få mer av detta. Grattis till oss.

I intervjun efteråt kallar TJ ut Mighty Mouse och meddelar att kommer till 125 lbs. för musens bälte.

115 lbs.: Joanna Jedrzejczyk vs. Rose Namajunas

There’s a new queen in town!

Rose Namajunas såg obehagligt fokuserad ut när hon kom in till tonerna av Oasis. Joanna Jedrzejczyk var sitt vanliga jag. Intensiteten var total när Big John gav dem instruktioner inför fighten.

Rose verkade ha någon form av aura runt sig. Hon såg läskig ut. Hon kliver in helt utan respekt och visar att detta kommer att bli ett krig. Hon står upp mot Joanna och viker inte en tum. Rose ”Thug” Namajunas sänker Joanna med en hård vänster krok och avslutar med ground and pound. Joanna klappar pga slag vid 3.03 i första ronden. Sjätte titelförsvaret, där tog det stopp.

Rose Namajunas slår hårt, mycket hårt för en tjej på 115 lbs. Hon är the real deal. And the neeeeew straw weight champion of the world.

Så, vad lärde vi oss denna kväll? Jo, att Joanna Jedrzejczyk uppenbarligen har en ganska känslig haka. Att Rose Namajunas har ett ruskigt starkt psyke och är riktigt vass. Genom hela upptakten till matchen har hon stått emot Joannas psykningar. Med stoiskt lugn och totalt fokus har hon stängt ute allt utom det hon behövt fokusera på. Medan andra titelutmanare har varit halvt slagna på förhand av Joanna, pga av psykningar och aura av oslagbarhet, så var Rose som en tidsinställd bomb som bara väntade på att få kliva in i buren och brisera. Det var just vad hon gjorde och det resulterade i ett mästarbälte och Jedrzejczyks första förlust.

170 lbs.: Stephen Thompson vs. Jorge Masvidal

Välkomna till Thompsons strikingskola!

Stephen Thompson intar sedvanlig bred karate-stance, börjar studsa på lätta fötter och sen sätter han igång. Han håller sig på avstånd, just utom räckhåll och plockar poäng med sina tekniker. Han är löjligt snabb och hans precision är optimal. Han ser riktigt bra ut.

Jorge Masvidal – hans nya fina frisyr, den fluffiga Dressman-looken, funkar inte riktigt med hans bad boy-personlighet. Men bortsett från det så inleder han avvaktande. Han tvekar och avlossar inte som han borde. Han kommer inte in på Thompson. Han kommer över huvud taget in i matchen och visar frustration. Inte bra mot Wonderboy. Precis som vid tidigare tillfällen så lyckas han inte prestera i de riktigt viktiga matcherna. Han hade här chansen att positionera sig som titelutmanare men föll än en gång på målsnöret. Enhälligt domslut och en solklar vinst för Wonderboy. Inte den mest underhållande match vi sett men inte desto mindre en imponerande vinst för Thompson.

– I intervjun efteråt är han sedvanligt respektfull och ödmjuk – en riktig ”good guy”.

185 lbs.: Paulo Borrachinha vs. Johny Hendricks

New Vitor!

Paulo Borrachi….Costa, som tröttnat på att kallas för “Borrachinha” (det lilla fyllot) kommer in och ser ut som en ung Vitor Belfort, som en ung bodybuilder – Costas fysik är verkligen något utöver det vanliga. Johny Hendricks ser ut som – ja, som en liten skäggig farbror. Men han är en jäkligt tuff farbror.

Hela första ronden käkar han brutalt hårda sparkar och slag men biter ihop och svingar tillbaka. Den andra ronden fortsätter som den första och ganska snart får Costa fäste med sina brutala tekniker. Efter 1 minut och 23 sekunder kliver Big John in och bryter matchen. Han anser att Hendricks har fått tillräckligt med stryk.

– Costa är en skrämmande ung striker. Johny Hendricks är snart arbetslös. Han dök upp på invägningen och förvarnade alla närvarande om att han troligen skulle missa vikten. Igen. Han blev sedan lika förvånad som alla åskådare när han trots allt klarade 186 lbs. Det här håller inte längre.

155 lbs.: James Vick vs. Joe Duffy
Uppercuuut!

Mycket fin teknisk boxning från Joe Duffy som pressar framåt i första ronden. I andra blir Duffy avvaktande och statisk. Nu tar Vick över och styr matchen fram tills dess att han träffar med en hård uppercut, med bara sekunder kvar av andra ronden. Domaren bryter samtidigt som signalen går. Vick tar en imponerande skalp när han vinner på TKO.

James Vick är bra – han är dessutom obegripligt lång för att vara lättviktare – 6,3′. Han blir ett problem för många på topp 15. Om någon av dem vågar möta honom.

265 lbs.: Walt Harris vs. Mark Godbeer

Diskvalificering.

Walt Harris kommer ut till Nirvana. Oväntat för en atletisk jätte på 6,5′. Han inleder starkt med bra stående och efter en fin nedtagning kontrollerar han från topposition. Sen går det snabbt utför. Knä mot scrotum av Harris (ouch!) och när domaren går in och bryter pga den otillåtna tekniken så beslutar Harris att passa på och skicka iväg en hård huvudspark som rockar Engelsmannen rejält. Hur tänkte han här egentligen?

Läkaren bryter matchen och Harris diskvalificeras – vilket innebär att Godbeer döms som segrare. The Big Ticket dominerade matchen men gav bort den med en oavsiktlig pungträff, följt av en idiotisk move.
– Vi tittare blev blåsta på en halv match… Fan.

205 lbs.: Corey Anderson vs. Ovince Saint Preux

Nasty head kick KO!

Ovince St. Preux är kraftfull både med slag och sparkar – mycket farlig stående. Men han kommer in på kort varsel och det är svårt att bedöma hans form. Corey Anderson ser avslappnad ut. Han implementerar sin brottning och använder konstant press mot buren. Han grindar sakta ner OSP som blir allt tröttare under matchen. Anderson leder med 2-0 i ronder inför tredje och allt ser bra ut. I tredje ser OSP rejält trött och sliten ut, när han plötsligt släcker Corey med en otäck huvudspark. Boom… Otäck “walk away” KO.

– OSP avslutar med att ”kalla ut” Ilir Latifi för en fight den 30 december. Den tar vi!

170 lbs.: Mickey Gall vs. Randy Brown

“Dana White’s: Looking for a refund”

Randy Brown från Queens, N.Y. är sjukt lång. Han är dessutom flera nivåer bättre än Mickey Gall i det stående. Det blir pinsamt uppenbart och Gall ser väldigt grön ut i första ronden. Brown dominerar första ronden, först stående och därefter från topposition. I andra ronden hamnar de återigen på marken men Gall sveper Brown i inledningen och dominerar från toppen hela ronden. I tredje ronden är det Brown som dominerar från topposition. Han vinner ett enhälligt domslut i en bedrövlig match.

Både nybörjaren och långskranken visar att de inte, åtmi inte ännu, hör hemma på ett kort som detta. Kanske inte ens i UFC, så låt oss glömma, gå vidare och aldrig mer tänka på de 15 minuter vi förlorade.

265 lbs.: Curtis Blaydes vs. Aleksei Oleinik

Märklig match, ännu märkligare avslut.
Sammanlagt 505 lbs. – det är mycket man i buren.

Galen första rond i mycket högt tempo för att vara två tungviktare. Blaydes visar skaplig teknik och snabba händer. Aleksei Oleinik, ja han svingade vilt med sin usla teknik innan han blev rejält skakad i slutet av första ronden. Men ryssen har hård skalle och lyckades överleva. Sen tog han ännu mer skada i början av andra ronden. Efter en mycket märklig situation, med vad som såg ut att vara en illegal teknik, stoppade ringläkaren matchen. När domaren beslutar att titta på ”instant replay” medför detta att matchen stoppas – orsaken till stoppet var inte otillåten teknik utan troligen pga att Oleinik sa att han var för skakad och därför gav man segern till Blaydes. Märklig situation, men troligtvis helt korrekt.

12-rankade Blaydes såg bra ut. Han är atletisk och rörlig som en 260-pounds mellanviktare. En inte alltför skärpt ung man, men det är ju heller inte därför vi betalar för att se honom.

Vi fick bara en halv match – vi blev blåsta på andra halvan. Det är inte okej.

135 lbs.: Ricardo Ramos vs. Aiemann Zahabi

Whaaat!

Ynglingen från Campinas, Sao Paolo, står för kvällens första skräll. En intensiv, jämn och smått underhållande fight. Första ronden innehöll en del grappling och vilda scrambles. Andra ronden var mer kontrollerad. Det stod 1-1 i ronder inför tredje. Då tog det slut – snabbt och brutalt. Det är ett sådant avslut som man behöver se reprisen på 2-3 gånger för att kunna ta in vad som just hände.

Det som hände var att Ramos sänkte Zahabi med en ”spinning elbow” från helvetet.

Lillebror Zahabi har just blivit förevigad på sämsta möjliga vis. Lite som när Hendo tok-KO’ade Bisping. Vissa KO’s glömmer man aldrig. De spelas i highlight-filmer och fight promos i åratal. Detta är en sådan. Inte desto mindre en trevlig inledning på kvällen.

Sammanfattning

UFC 217 kommer att bli ihågkommen som en av de bästa galor vi sett. Den innehöll det mesta man kan önska sig – vi fick ett veritabelt mma-smörgåsbord och vi njöt. Galan öppnade dessutom upp för spännande framtida matchningar vilket vi är väldigt tacksamma för.

Efter ett kort med så många överraskningar och exceptionella insatser tar det vanligen några dagar innan känslor och intryck landar och låter sig summeras korrekt. Därför kommer vi sannolikt att få anledning att återkomma till vad som utspelade sig i Madison Square Garden den 4 november.

Håll utkik på Kimura – hovleverantör av mma-nyheter- de kommande dagarna för reflektioner och uppföljning av en magisk kväll för mma-fans.

_________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington Darren Till Tyron woodley UFC

Colby Covington ryktas vara skadad – Darren Till utmanar Tyron Woodley

Den regerande interimmästaren i weltervikt Colby Covington verkar få vänta på sin titelmatch mot den regerande mästaren Tyron Woodley. Enligt den brittiska fightern Darren Till hävdar att Covington är skadad och utmanar Woodley via Twitter.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Sage Northcutt vinst i oktagonen UFC

UFC Boise: Eftertankar – Sage Northcutt är på väg att växa in i rollen som talang

UFC besökte, för första gången, CenturyLink Arena i Boise Idaho för UFC Fight Night 133: “Dos Santos vs. Ivanov”. Det var ett trevligt matchkort med en rad intressanta matchningar. Därför förväntade vi oss god underhållning och bra mma. Vid mikrofonen hade vi firma Fitzgerald/Smith och i buren regerade Senor Joe Martinez.

Underkort 

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Jodie Esquibel 

Detta var en rätt usel fight, men så brukar det vara på Fight Pass-delen av underkortet. Jodie Esquibel har professionella boxningsmatcher på sitt CV. Det kunde man inte ana utifrån hennes prestation. Jessica Aguilar lär vid en tidpunkt ha setts som den främsta stråviktaren i världen. Det hade man aldrig kunnat gissa. Domarna gav segern till Jessica Aguilar. Det var säkert helt rätt. Gäsp.

125 lbs.: Mark De La Rosa vs. Elias Garcia 

Elias Garcia är kickboxare och kusin med bröderna Pettis. Han tränar följaktligen på Roufus Sport. Han ställdes mot Mark De La Rosa som gick ned till flugvikt efter att ha förlorat i UFC-debuten. Dessa två flugviktare bjöd på okej tempo men det var inte fråga om någon stor underhållning. Vid 2.00 in i rond 2 fick De La Rosa en tight rear-naked choke som tvingade Garcia att klappa.

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Jennifer Maia 

Liz Carmouche (#7) är en veteran som har varit med länge. Hon tävlade tidigare i bantamvikt men när UFC öppnade flugvikten för kvinnor gick Carmouche dit. Jennifer Maia är f.d. Invictamästarinna och debuterade alltså mot riktigt tufft motstånd. Matchen då? Ja, den var aningen bättre än kvällens öppningsmatch men särskilt minnesvärd var den inte. Carmouche tog en säker poängseger.

145 lbs.: Raoni Barcelos vs. Kurt Holobaugh

Kurt Holobaugh är en riktigt tuff striker som tog sig till UFC via DWTNCS, men hans första fight försenades av en USADA-avstängning. Raoni Barcelos är en intressant debutant med stark grappling och KO-kraft. Fighten höll bra tempo och de var inte rädda för att växla slag i det stående. Barcelos säkrade dessutom några nedtagningar men gjorde inte någon avgörande skada på marken. I tredje ronden fick brassen träff och han visade prov på god ’killer instinct’ när han följde upp med precisa och stenhårda slag. En slagserie avslutades med en klockren uppercut som fällde Holobaugh till marken och då hade domare Herb Dean sett tillräckligt. Han avbröt fighten vid 1.29 av rond 3 och Raoni Barcelos tog en imponerande TKO-seger i sin UFC-debut.

125 lbs.: Said Nurmagomedov vs. Justin Scoggins 

Debutanten Said Nurmagomedov är kusin till Khabib men tränar tillsammans med Zabit Magomedsharipov under coach Mark Henry i New Jersey. Han ställdes mot erfaret och tufft motstånd i form av Justin Scoggins. Detta var en match up mellan två giftiga strikers. Amerikanen har karatebakgrund vilket syns tydligt i hans rörelsemönster. Nurmagomedov hade också problem med sin motståndares fotarbete. Scoggins cirklade på utsidan och prickade med ett fåtal långa tekniker. Två av domarna gav det delade domslutet till den ryske debutanten. Ett tveksamt domslut.

Det vi kommer minnas tydligast från matchen var när den usle domaren, Rulon Day (ja han heter faktiskt så), dömde upp Nurmagomedov när denne jobbade med ground-and-pound från topposition. Amatörmässigt.

145 lbs.: Darren Elkins vs. Alex Volkanovski 

Alex Volkanovski är en talangfull och mycket kraftfull fighter som kom in med 4 raka vinster. Han ställdes mot den tuffe veteranen Darren Elkins (#10) som kom in med 6 raka vinster. Matchen höll högt tempo och bjöd på bra underhållning. Volkanovski träffade upprepade gånger med sin överhandshöger och hade amerikanen rejält skakad. Elkins visade att han är omänskligt tuff som höll sig kvar i fighten. I slutändan var det inget snack om saken. Volkanovski tog en solklar domslutsseger i vad som var en stark kandidat till ”Fight of the night”.

135 lbs.: Alejandro Perez vs. Eddie Wineland 

Alejandro Perez (#13) och Eddie Wineland (#15) är duktiga strikers. Mexikanen, som har boxningsbakgrund, är den mer tekniske av de två men Wineland har krut i nävarna. Vi bjöds på en ganska ensidig fight från dessa strikers. Det var en jämn fight men inte något vi kommer att minnas. Alla tre poängdomarna gav segern till Perez med siffrorna 29-28.

Huvudkort 

135 lbs.: Cat Zingano vs. Marion Reneau

36-åriga Cat Zingano (#6) ställdes mot 41-åriga Marion Reneau (#7) i en match mellan två riktiga veteraner. Det blev en tuff fight. Det är en jäkla tur för Zingano att hon har bra takedowns och ett kvävande toppgame för hennes striking har inte utvecklats på 10 år. Det räckte ändå till en seger för ”Alpha Cat” som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

145 lbs.: Myles Jury vs. Chad Mendes 

Myles Jury (#12) har sett bra ut sedan han tog klivet ned till fjädervikt. Nu ställdes han inför en mycket tuff utmaning i Chad Mendes. ”Money” Mendes, som tillhört eliten i fjädervikt sedan många år, gör comeback efter en längre dopingavstängning. Själva fighten inleddes förvånansvärt avvaktande och det dröjde ett tag innan det lossnade. Efter halva första ronden träffade Mendes med en hård vänster som fällde Jury till marken. Efter en stunds ground-and-pound klev domare Jason Herzog in och avbröt matchen. Avslutet kom vid 2.52 via TKO.

170 lbs.: Randy Brown vs. Niko Price

Randy Brown är en onormalt lång welterviktare (190,5 cm) som har avslutat 8 av 10 vinster i förtid. Niko Price är en explosiv och aggressiv fighter som även han har för vana att avsluta sina motståndare. Frågan var bara hur han skulle hantera Browns enorma räckvidd. Som väntat hade Brown ett övertag i det stående och Price såg aningen långsam ut. Det vägde han delvis upp med nedtagningar och ground-and-pound.

I andra ronden fick Brown en nedtagning och jobbade bra från topp. I en märklig scramble-situation lyckades Price, som låg på rygg, träffa med 4-5 hårda hammerfists. Dessa träffade klockrent och Herb Dean klev in och avbröt matchen vid 1.09 av rond 2. Seger via KO i ett av de märkligaste avslut vi har sett.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Rick Glenn 

Dennis Bermudez är en explosiv veteran med brottningsbakgrund och en giftig överhandshöger. Han har haft det motigt på sistone och är i stort behov av en seger. Rick Glenn är en erfaren och southpaw-fighter med bra boxning och 75% avslut. Matchen blev jämn, höll bra tempo och bjöd på rätt skaplig underhållning. Två av domarna valde att ge segern till Glenn som tog hem det delade domslutet. Inte något solklart domslut och Bermudez var märkbart förvånad när resultatet lästes upp. Nåja, det var åtminstone inget rån.

170 lbs.: Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ett synnerligen ovärdigt co-main event. Zak Ottow är en handplockad medelmåtta som UFC har valt ut för att ge 22-årige ”Super” Sage Northcutt en rimlig chans till seger i sin återkomst till weltervikt. Frågan är om den atletiske ynglingen ska klara av att hantera en stor och fysiskt stark welterviktare som Ottow. Det blev en märklig fight. Ottow kontrollerade hela första ronden från topposition. I andra ronden såg Ottow trött ut och det blev tydligt att han inte ville stå upp med ”Super Sage”. Tre minuter in i andra ronden träffade Northcutt med ett hårt slag som fällde Ottow. Han klev in, avlossade några hårda hammerfists och därmed var det klart. Northcutt vinnare via KO vid 3.13 av rond 2. Den unge mannen såg kraftfull ut i 170 pounds och kanske har han hittat rätt viktklass.

265 lbs.: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov 

I kvällens huvudmatch fick vi se den f.d. tungviktsmästaren Junior Dos Santos (#8) ta sig an UFC-debutanten

Blagoy Ivanov. Dos Santos hade haft problem med USADA och därför inte kunnat tävla på drygt ett år. Matchen var ingen höjdare. Dos Santos jobbade från utsidan, utnyttjade sitt fotarbete och överlägsna räckvidd. Han genomförde en smart lågriskstrategi. Det räckte till ett solklart domslut.

Sammanfattning

Idaho State Athletic Commission har infört de nya reglerna. Det applåderar vi. Poängdomarna verkade dock inte vara bekanta med det nya regelverket. Deras poängsättning var stundtals riktigt märklig.

Kvällens FOTN-bonus gick till Barcelos och Holobaugh. Övriga två bonusar gick till Niko Price och Chad Mendes. Alla kammar de hem $50,000 för sina insatser.

Alexander Volkanovski tog sin femte raka, och karriärens viktigaste, seger när han besegrade 10-rankade Darren Elkins. Han tar sannolikt över Elkins plats på rankingen och är redo att ställas mot toppmotstånd.

Chad Mendes tog en imponerande seger mot den duktige Myles Jury. Efter lång dopingavstängning måste det ha känts bra med en avslutsvinst i comebacken. Vore det inte för att han nyss varit dopingavstängd skulle vi ha varit glada för hans skull.

Sage Northcutt gjorde en stark insats när han besegrade Zak Ottow. Han såg kraftfull och avslappnad ut. Kanske är han på väg att växa in i rollen som talang.

Junior Dos Santos är tillbaka. Nja, han vann åtminstone. Det var inte den bästa versionen av Dos Santos vi någonsin sett. Kanske var det ringrost efter drygt ett års frånvaro. Kanske är han inte längre samme fighter. Vem vet. Mot en fighter som Ivanov, vars striking är ensidig och lättläst, skulle den gamle JDS ha gjort processen kort.

I slutändan blev detta ett okej kort, inte mer. Men man kan inte alltid få allt man önskar. Nästa vecka är det UFC-gala från Hamburg. Det kan bli intressant.

______________________

Kimuraredaktionen

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC-moskva-aleksei-olieneik-vs-mark-hunt

UFC Moskva: Mark Hunt mot Aleksei Oleynik officiellt bekräftad

Ett tungviktsmöte mellan Mark Hunt och Aleksei Oleynik blev under torsdagen klar för UFC:s första gala i den ryska huvudstaden Moskva. Mötet har under den senaste månaden ryktats vara klar för galan, men UFC bekräftade matchningen idag via deras Twitter-konto.

Oleynik var inbokad först mot den forne mästaren Fabricio Werdum, men den matchen ställdes in när Werdim testade positivt för otillåtna preparat. In kliver istället Mark Hunt och ersätter brassen.

Oliynyk är den första i UFCs historia att vinna genom ‘ezekiel-strypning’, han har dessutom gjort det två gånger. I sin senaste match ströp han ut sin motståndare, Júnior Albini, via en ”ezekiel”.  Den 41-årige MMA-veteranen har gått hela 68 proffsmatcher och samlat ihop ett record på 56–11–1(!) där hela 44 har varit via submission.

Den 44-årige gick sin senaste match mot amerikanen Curtis Blaydes under UFC 221, en match han förlorade genom enhälligt domslut. Innan förlusten mot Blaydes besegrade Hunt den topprankade Derrick Lewis via TKO på ”UFC Fight Night: Lewis vs. Hunt” i juni förra året.

UFC Moskva äger rum den 15:e september och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Tungvikt: Mark Hunt vs. Aleksei Oleynik
Tungvikt: Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov
Mellanvikt: Omari Akhmedov vs. CB Dollaway
Bantamvikt: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Darren Till i oktagonen

Darren Till svarar på ”Wonderboys” önskan att förbjuda oblique-sparkar

För några månader sedan förlorande Stephen Thompson ett enhälligt domslut mot Darren Till på UFC Liverpool. Thompson berättade senare att han skadade knät i matchen och att han gärna skulle se att oblique-sparkar blir förbjudna (en spark som går mot framsidan av knät). Nu en månad senare, i en intervju till MTKGlobal, ger britten ett svar på vad Thompson önskan.

“If he wants leg kicks banned, why don’t we ban spinning head-kicks to the face while we’re at it?

“I was not trying to hurt his knee. I was trying to deaden his leg to stop him using it. That was my strategy. I know he’s had surgery on his left knee and I was not trying to cause him another injury in that area but this is a fight and we’re in the most brutal sport in the world. In my opinion, you can’t really come out and say you want this thing banned or that thing banned.”

Vinsten över “Wonderboy” var Tills största i karriären och skickade honom upp till nummer två på rankingen direkt bakom Tyron Woodley och Colby Convington. Då dessa två ska mötas senare i år verkar det dock som Till får vänta på sin titelchans. Han säger emellertid att han är villig att ge Thompson en rematch medan han väntar.

“If a rematch with Thompson is what the UFC want me to do, I’ll do the rematch,”

“If he wants another fight, it’ll be the different this time. I’ll be much stronger. If he wants it, he can have it. I’m not one for turning down a fight – especially not a rematch.”

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Glad Paul Daley

Paul ”Semtex” Daley är klar för Bellators weltervikts GP

Det har inte varit helt klart om Paul Daley kommer vara en del av Bellators kommande weltervikts GP. Men inatt har ESPN kunnat avslöja att ”Semtex” skrivit på kontrakt för att delta i turneringen. Dock är ingen motståndare satt för den hårt slående britten än, men kanske blir det Michael ”Venom” Page som Daley tidigare uttryckt sig vilja möta.

Daley har ju haft en intressant karriär då han blev avskedad från UFC efter hans incident med Josh Koscheck under UFC 113. På senare tid verkar han även haft dispyter med Bellator och det var oklart om han ens kommer skriva på ett nytt kontrakt för organisationen. Nu verkar det emellertid som om parterna har kommit överens. Ali Abdelaziz, Daley’s manager gick nämligen ut på twitter och prisade organisationen efter förhandlingarna var färdiga.

Bellators weltervikts GP kommer starta den 29:e september med att Doublas Lima möter Andrey Koreshkov. Andra deltagare i turneringen är bland annat Rory MacDonald, Michael Page, Lorenz Larkin och Jon Fitch.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC hjärta M1

Ryska M-1 Global har skrivit avtal med UFC

Enligt instagram har den ryska organisationen M-1 Global skrivit på ett avtal med UFC. Avtalet ska ge M-1 Challenge mästarna en chans att kontrakt med UFC och även ge ryska organisationen verktyg att scouta talanger till UFC. Här nedan är i alla fall instagraminlägget.

The Russian-Chinese investment fund, Mubadala Investment Company and the Ultimate Fighting Championship announced foundation of UFC Russia. The new company is going to promote MMA and organize new shows in Russia and the Commonwealth of Independent States (CIS). M-1 Global is going to be a partner taking care of finding Russian athletes and preparing them for the fights. M-1 Challenge champions will get a unique opportunity to sign contracts with the UFC. M-1 Global president Vadim Finkelchtein: «We are looking forward to further cooperation with the UFC and the Russian-Chinese investment fund working on developing young Russian talents and this will benefit our sports very much. MMA is a very popular kind of sports and cooperation of the UFC, investment fund and M-1 Global can take MMA in Russia to new level. Competition in M-1 Global is going to be even tougher and that means we are going to see even more excellent and spectacular fights!» _____ Чемпионы М-1 будут автоматом попадать в UFC «В смешанных единоборствах России будет больше ярких и зрелищных поединков» 18 июля Российско-китайский инвестиционный фонд, Mubadala Investment Company и американская компания UFC (Ultmate Fightng Championship) объявили о создании совместной компании UFC RUSSIA. Новое предприятие сфокусируется на развитии индустрии смешанных боевых искусств (MMA) в России и СНГ, займется подготовкой и проведением спортивных мероприятий под брендом UFC. Поиском и подготовкой новых ММА-атлетов в РФ займется M-1 Global, которая станет гарантированным трамплином в эту организацию – чемпионы M-1 будут автоматически переходить в UFC. «Мы с нетерпением ждем возможности работать с UFC и РКИФ над развитием молодых ММА талантов в России и СНГ, что, несомненно, поможет развитию этого вида спорта в целом. ММА уже является очень популярным видом спорта среди наших атлетов, и совместная работа с UFC и РКИФ поможет вывести ММА на принципиально новый уровень. Это означает, что в Лиге смешанных единоборств М-1 возрастет конкуренция, будет больше ярких и зрелищных поединков», – считает Вадим Финкельштейн, президент M-1 Global.

Ett inlägg delat av M-1 Global (@m1global)

“The Russian-Chinese investment fund Mubadala Investment Company and the Ultimate Fighting Championship announced foundation of UFC Russia,”

“The new company is going to promote MMA and organize new shows in Russia and the Commonwealth of Independent States (CIS). M-1 Global is going to be a partner taking care of finding Russian athletes and preparing them for the fights. M-1 Challenge champions will get a unique opportunity to sign contracts with the UFC.”

Det står även ett statement från M-1 VD President Vadim Finkelchtein.

“We are looking forward to further cooperation with the UFC and the Russian-Chinese investment fund working on developing young Russian talents and this will benefit our sports very much,”

“MMA is a very popular kind of sports and cooperation of the UFC, investment fund and M-1 Global can take MMA in Russia to new level. Competition in M-1 Global is going to be even tougher and that means we are going to see even more excellent and spectacular fights!”

Om detta kommer innebära att de co-promotar den kommande UFC-galan i Moskva tillsammans och om vi kanske även kommer få se Fedor Emelianenko i UFC, det återstår att se. Att UFC och M-1 Global samarbetar är i vilket fall som helst en stor grej.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Rory MacDonald seger!

Rory MacDonalds titel på spel under Bellators welterviktsturnering

Scott Coker berättade genom ESPN att Bellators welterviktsturnering kommer vara lite annorlunda än andra turneringar. Rory MacDonald deltar som bekant i turneringen och det innebär också att hans titelbälte i weltervikt kommer vara på spel.

Förutom att den som vinner turneringen kommer vara mästare i weltervikt innebär det här att bältet rent teoretiskt kan byta händer flera gånger under turneringens gång. Dessutom kommer varje match i turneringen gå i fem ronder istället för tre.

Bellators welterviktsturnering kommer, förutom Rory MacDonald, även ha deltagare som forne mästaren Andrey Koreshkov, forne mästaren Douglas Lima, Lorenz Larking, Jon Fitch, Michael Page, Neiman Gracie, Ed Ruth och Yaroslav Amosv. Paul Daley förväntas att ansluta sig till turneringen, men detta är inte officiellt klart än.

Turneringen startar den 29:e september med Koreshkov mot Lima. På samma kort kommer Rory MacDonald gå upp en viktklass och möta Gegard Mousasi för titeln i mellanvikt. Oavsett resultat kommer han sen gå tillbaka till weltervikten för att delta i turneringen och försvara sin titel i weltervikt där. Den så kallande ”Red King” kommer med andra ord vara väldigt upptagen här framöver.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC-228-Zabit-Magomedsharipov-vs-Yair-Rodriguez

UFC 228: Zabit Magomedsharipov mot Yair Rodriguez officiellt bekräftad

Efter att rykten kring ett möte mellan de två fjäderviktarna Zabit Magomedsharipov (15-1 MMA, 3-0 UFC) och Yair Rodriguez (10-2 MMA, 6-1 UFC) florerat, bekräftade UFC under onsdagen matchningen för UFC 228 via deras Twitter-konto.

Magomedsharipovs och Rodriguez har ryktats vara klara för ett möte vid flera tillfällen de senaste månaderna,  bland annat för UFC 227 och för UFC Ryssland. Rodriguez förnekade dock ryktena och avskedades från UFC . Enligt UFC:s VD Dana White var anledningen bakom avskedandet att Rodriguez hade tackat nej till två matcher i rad, bland annat mot Zabit Magomedsharipov. I början av juni fick dock 25-årige mexikanaren ett nytt kontrakt av UFC.

Rodriguez (10-2 MMA, 6-1 UFC) har inte gått match sedan TKO-förlusten mot Frankie Edgar i maj förra året. Förlusten bröt en 8-matchers vinstsvit för Rodriguez, som vann den första upplagan av The Ultimate Fighter: Latin America.

Magomedsharipov (15-1 MMA, 3-0 UFC) besegrade i sin senaste match amerikanen Kyle Bochniak via domslut på UFC 223 tidigare i år. Den 27-årige ryssen har 11 raka vinster, varav 10 av dem har varit via avslut.

UFC 228 äger rum den 8:e september i Dallas, Texas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
MONTANO nicco vs valentina shevchenko ufc 228

UFC 228: Valentina Shevchenko mot Nicco Montaños officiellt bekräftad

En titelmatch i damernas flugvikt mellan den regerande mästarinnan Nicco Montano (4-2 MMA, 1-0 UFC) och utmanaren Valentina Shevchenko (15-3 MMA, 4-2 UFC) blev under onsdagskvällen klar för UFC 228. ESPN rapporterade om mötet förra veckan, men matchen blev officiellt bekräftad av UFC idag.

Den 29-årige Montaño blev UFC:s första flugviktsmästare, för damer i december när hon vann finalen av ”The Ultimate Fighter 26”. Montaño besegrade Roxanne Modafferi i finalen via enhälligt domslut. Montaño har gått tre matcher i flugvikten och vunnit alla. De tre övriga matcherna har hon gått i bantamviktsklassen.

Shevchenko gick ned till flugviktklassen i februari i år där hon mötte UFC-debutanten Priscila Cachoeira sin första match i den nya viktklassen. Den 30-årige forne VM-mästaren i thaiboxning vann matchen via submission i den andra ronden, efter att ha dominerat matchen helt och hållet. Matchen blev kritiserad i efterhand både för sent domarstopp och för att den var en rejäl missmatchning.

Innan flytten ned till flugvikt utmanade Shevschenko brasilianskan Amanda Nunes på UFC  215 i september förra året. Hon förlorade en jämn match på domslut.

UFC 228 äger rum den 8:e september i Dallas, Texas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
karolina kowal vs jessica andrade UFC 228

UFC 228: Karolina Kowalkiewicz möter Jessica Andrade

Ett stråviktsmöte för kvinnor har blivit färdigställt för UFC 228 i september, där Karolina Kowalkiewicz  (12-2 MMA, 5-2 UFC) möter Jessica Andrade (18-6 MMA, 9-4 UFC).

Det här kunde man läsa via Twitter:

Kowalkiewicz hade 10 raka vinster innan hon mötte Joanna Jedrzejczyk och förlorade via ett enhälligt domslut. Hon gick sedan med en till förlust mot Claudia Gadelha via submission, men mötte sedan Jodie Esquibel och segrade via ett enhälligt domslut. Senast mötte polskan Felice Herrig under UFC 223 där hon segrade via ett enhälligt domslut och har nu ett record på 12 vinster och 2 förluster.

Andrade hade 3 raka vinster innan hon mötte Joanna Jedrzejczyk och förlorade via ett enhälligt domslut. Hon har sedan tagit igen detta med två raka vinster mot Gadelha och Tecia Torres via enhälliga domslut och har ett record på 18-6.

UFC 228 äger rum i Dallas den 8 september och nedan kan ni se det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy