UFC 218: Eftertankar

Max Holloway UFC

Detroit Michigan var igår platsen där en rad väldigt minnesvärda mma-bataljer utspelades. Ingen mma-intresserad lämnades oberörd efter vad vi bevittnade från Little Caesars Arena.

I Michigan har man ännu inte implementerat de nya unified rules. Det blev tack och lov ingen avgörande faktor då vi fick övervägande tydliga segrar – både avslut (9 st) och domslut. Det var möjligen den ena dammatchen som var något tveksam men definitivt inget rån.

De tre inledande matcherna avslutades alla i första ronden – den fjärde i andra ronden. Det satte tonen för galan. Vi bjöds på allt. Det nedre underkortet var underhållande. Det övre underkortet var riktigt underhållande och höll dessutom riktigt bra nivå på fightingen. En imponerande svensk insats gjorde inte saken sämre. Efter näst sista matchen på underkortet – som var en självklar FOTN – var man lite omtöcknad efter den holmgång man just bevittnat.  Man hade knappt återhämtat sig när det var dags för Gaethje vs. Alvarez. Efter den matchen var man helt utmattad och då var det ändå tre högklassiga matcher kvar. Co-main och main event bjöd på mma-godis av yttersta världsklass. En ny stjärna föddes och en annan befästes och bevisade att han är en ytterst värdig mästare.

Det är svårt att avgöra så här nära inpå själva galan men denna kan ha varit (nästan) lika bra som UFC 217 och det var bland det bästa vi sett. Vi får nog ge detta några dagar för att smälta intrycken innan vi kommer med ett definitivt omdöme, men klart står att det var en otroligt bra gala.

Huvudkort 

145 lbs.: Max Holloway vs. Jose Aldo

– And still.

Den 25-årige mästaren inledde starkt. Han såg avslappnad och vass ut men höll stundtals hakan en aning högt. Aldo var inte ofarlig, han använde sina vintage bensparkar och det påverkade mästaren. Holloway blev träffad då och då men han har en ruggig haka och styrde merparten av vad som hände i oktagonen. I andra ronden såg Aldo ganska trött ut. Holloway var dock fortsatt opåverkad och fortsatte i högt tempo.

Tredje ronden och då hände det igen. Holloway drev upp tempot mer och mer tills dess att Aldo var helt slut. Då satte han in stöten. Under ca 1 minut regnade det slag över Jose Aldo. Till sist tvingades domaren kliva in och sätta stopp för attacken. Max Holloway är utan tvivel världens bäste fjäderviktare just nu och han bevisar det genom att ännu en gång avsluta legenden Jose Aldo.

265 lbs.: Francis Ngannou vs. Alistair Overeem

– Ngannou.

Overeem tog tidigt ett klokt beslut och försökte clincha men han blev snabbt varse om att Ngannou är omänskligt stark. Han lyckades inte rubba honom. Nykomlingen, som har en fysisk som skulle ha fått den gamle Overeem (pre USADA) att bli grön av avund), låser upp divisionens bäste clinchfighter och håller fast honom mot buren. Domaren bryter och startar upp på nytt i mitten av buren. Återigen tillbaka till det stående. Overeem kliver in och avlossar men lämnar en liten lucka i defensiven. Det skulle han inte ha gjort.

Ngannou kliver in, undviker ett slag och levererar en osannolik KO – via vänsterkrok från helvetet. Det var något av det värsta vi har sett i en oktagon. Overeems huvud slungas bakåt och han är inte vid medvetande när han landar på marken.

I oktagonintervjun tackar Ngannou alla (nåja, nästan alla) och han tackar även Overeem för möjligheten. Han avslutar dessutom med att, inför världens ögon, belysa situationen för afrikanska migranter i Libyen. Det säger något om vilken sorts person han är. Det är fjärran megalomana Irländska showmen och så långt ifrån Colby Covingtons WWE-fasoner man kan komma. Respekt.

125 lbs.: Henry Cejudo vs. Sergio Pettis 

– Wrestling clinique

Cejudo kommer in och visar att han har brottning i blodet och att olympiskt guld betyder att man vet vad man sysslar med. Han tar ner sin motståndare när han vill och han har total kontroll från topp. Det var inte den mest underhållande match vi sett men det var en imponerande insats från Cejudo som plockar kvällens säkraste poängseger.

Vi fick dessutom 15 minuter till att hämta andan efter den föregående fighten som var direkt skadlig för blodtrycket. Detta är vi tacksamma för.

155 lbs.: Eddie Alvarez vs. Justin Gaethje 

– Alvarez!

Justin ‘The Highlight’ Gaethje och ‘The Underground King’ Eddie Alvarez bjuder oss på underbar och helt galen fighting. Två stenhårda fighters pressar och tar fram det bästa i varandra. Det böljar fram och tillbaka och det är inte mycket fokus på defensiven. Hög output hårda träffar åt båda håll. Ingen ville ta ett steg bakåt. Stenhårda sparkar och kroppsträffar, det är lika delar hjärta och haka – det är kaos i buren. Detta är fan ta mig inte klokt.

Det är svårt att hitta ord för att beskriva det vi fick uppleva. Det var bland det sjukaste man någonsin sett. Jag är fysiskt andfådd efter att ha bevittnat detta. Ni måste helt enkelt se det med egna ögon.

115 lbs.: Tecia Torres vs. Michelle Waterson 

– Torres på väg mot toppen.

Högt tempo och intensiv mma från dessa väldigt två duktiga stråviktare. Torres är stark och explosiv. Hon har ett tydligt övertag beträffande fysiken vilket hon utnyttjar till fullo. Första ronden till Torres pga bra stående och kontroll. Waterson får en nedtagning i andra och kontrollerar från topposition. Det är inte snyggt men det är effektivt mot en explosiv fighter. I tredje ronden är dock Torres den fräschare fightern och kontrollerar ronden. Hon håller högre tempo och gör mer skada. Hon tar hem ett säkert domslut och tar ytterligare ett steg mot toppen av divisionen.

Underkort

155 lbs.: Paul Felder vs. Charles Oliveira 

– GnP elbows.

En mycket explosiv och kraftfull striker mot en livsfarlig submission-expert. Det var också precis vad vi fick se prov på – det kom att prägla matchen. Oliveira fick ner Felder på marken i första och var riktigt nära att få till en submission men lyckades inte. Felder försvarade sig väl och lyckades undkomma med blotta förskräckelsen. I andra ronden får Felder topposition och väljer att stanna i brassens giftiga guard – vilket är långt ifrån riskminimering. Han kontrollerar ronden fram tills att han får en öppning från topp. Då avslutar han med en serie brutala armbågar från topp. Ground-and-pound KO. Fan, det gjorde lite ont att se de avslutande smällarna. Paul Felder är en sympatisk, vältalig och mycket elak man.

170 lbs.: Yancy Medeiros vs. Alex Oliveira 

– Fight of the night.

Intensiv start på matchen. Båda två träffar och skakar den andre. De byter tunga träffar samtidigt som Oliveiras näsa blöder ymnigt. Mot slutet av första ronden var det mycket nära att Medeiros blev avslutad men hawaiianen är förbannat tuff. Andra ronden är ett fullständigt krig – detta är något utöver det vanliga. Det böljar fram och tillbaka och när gonggongen ljuder är det nästan så att man som tittare är tacksam för lite paus.

Det är två trötta kämpar som kommer ut till tredje och sista ronden. Det fortsätter i högt tempo. Cowboy pressar framåt och träffar. Medeiros försvarar sig, biter ihop och lyckas träffa hårt. Han går in och avlossar tunga slag mot såväl kropp som huvud. Till slut kan inte Oliveira ta emot mer utan faller ihop och skyddar sig. Domaren kliver in och avbryter matchen. Medeiros via TKO.

155 lbs.: Drakkar Klose vs. David Teymur 

– Teymur got damn it!

David inleder lugnt och behärskat. Han cirklar och håller sig just utanför Kloses rävkvidd. Herb Dean beslutar i första ronden – helt obegripligt – att varna Teymur pga att han backar för mycket. Han kan inte ha sett samma match som oss. Något står inte rätt till med Herb Dean idag. Vad vi såg var en explosiv counterstriker med utmärkt fotarbete som höll avståndet och straffade Klose när denne närmade sig.

Teymur gör en stabil insats och fightas smart. Han håller sig på utsidan och plockar poäng med långa tekniker. Fina sparkar är dagens melodi och Klose har inget svar. David visar dessutom bra nedtagningsförsvar och bra förmåga att ta sig upp. Han följer gameplan föredömligt och tar en bombsäker seger mot den tuffe brottaren. Vi skickar ett stort grattis till David Teymur och till alla svenska mma-fans.

115 lbs.: Cortney Casey vs. Felice Herrig 

– Svårtdömt.

Två duktiga fighters bjuder oss på en väldigt jämn match. Casey utnyttjar inledningsvis sin reach för att kontrollera det stående men Herrig jobbar sig in i matchen. Båda saknar dock förmåga att variera sitt game för att på så sätt skapa problem för motståndaren. Det blev en ganska ensidig fight där de stod framför varann och uteslutande utbytte långa slag. Det hettar till lite i tredje när de förolämpar och ger varandra långfingret. Herrig vinner via delat domslut. Casey blir upprörd över domslutet och det är väl inte helt obefogat. Men det var en jämn och svårdömd match som kunde ha gått åt båda hållen.

115 lbs.: Amanda Cooper vs. Angela Magana 

– TKO rond 2

Magana har inte tävlat sedan 2015. Hon har skapat rubriker för annat än sin fighting och är en minst sagt kontroversiell person. Beträffande själva fighten var det spel mot ett mål. Cooper var för stark och för bra i alla delar. Magana blev fullständigt utklassad och med tanke på att det var hennes sjätte (!) raka förlust vore det märkligt om hon inte får sparken efter detta.

170 lbs.: Razak Al-Hassan vs. Sabah Homasi 

– Herb Dean gjorde bort sig

Al-Hassan är ett kraftpaket. Homasi är en tuffing som gärna byter slag. Detta är två hårdslående herrar vilket vi fick se när båda blev rockade i första ronden. Båda fighters svingade och träffade om vartannat. Det var en vild och underhållande fight som tyvärr avbröts på tok för tidigt av Herb Dean. Al-Hassan tilldelas segern pga ”referee mistake”.

205 lbs.: Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes 

– RnC 3.39 round 1

En plufsig och ’under sized’ Kimball borde gå ned till 185 lbs. Han är dock stark och väldigt aggressiv. Reyes är en lång atletisk fighter men bra teknik. Han blir pressad inledningsvis men får en fin nedtagning och jobbar sig till att ta rygg. Därifrån jobbar han med hårda armbågar innan han sätter en tight rear naked choke. Ännu en imponerande insats av Reyes. Kanske är dags att ge honom motstånd nu?

265 lbs.: Allen Crowder vs. Justin Willis 

– KO

Willis gör sin andra fight i UFC, han besegrade i debuten Engelsmannen Mulhern. Willis är 185 cm lång men måste ändå banta ner sig till 265 lbs. Han skulle eventuellt kunna gå ner till lätt tungvikt om han skaffade en bra kostrådgivare och strikt disciplin. Nåja, han ser inte helt tokig ut i tungvikt heller, trots att han hittills har ställts mot UFCs motsvarighet till cans.

Matchen: Willis som är southpaw jobbar bra med sin vänster och träffar upprepade gånger med sin raka vänster. Till sist är det en lång vild vänsterkrok som släcker motståndaren. Han KOar Crowder halvvägs in i första ronden.

_________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White berättar varför han inte tänker på returmöte mellan Khabib och Conor

UFC:s VD Dana White deltog häromdagen i en intervju med journalisten Brett Okamoto, där han diskuterar bråket efter Khabib Nurmagomedovs seger mot Conor McGregor under UFC 229 och berättar varför han inte tänker på ett returmöte mellan de två. White berättar även vem han skulle vilja se Khabib möta härnäst och snacket om en match mot boxaren Floyd Mayweather.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ricardo-lamas-darren-elkins-ufc-fight-night-140-argentina

UFC Argentina: Ricardo Lamas vs. Darren Elkins

En fjäderviktsmatchning har blivit klar för UFC Fight Night 140 i Argentina i  november, mellan Ricardo Lamas och Darren Elkins.

Via Twitter:

Lamas hade tidigare 2 raka vinster mot Charles Oliveira och Jason Knight, men förlorade sedan mot Josh Emmett via knockout i  första ronden under UFC on FOX 26. Senast mötte Lamas Mirsad Bektic under UFC 225, där han förlorade via ett delat domslut. Lamas har nu ett record på 18 vinster och 7 förluster.

Elkins hade tidigare 6 raka vinster mot bland andra Mirsad Bektic, Dennis Bermudez och Michaerl Johnson, innan han mötte Alexander Volkanovski under Fight Night 133 och förlorade via ett enhälligt domslut. Han har nu ett record på 24 vinster och 6 förluster.

Fight Night 140 äger rum i Buenos Aires i Argentina den 17 november.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ufc 165

Alexander ”The Mauler” Gustafsson – allt du behöver veta om vår svenska UFC-stjärna

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är Sveriges största MMA-stjärna som tävlat som proffs i över 12år. Den nu 31-årige Arboga-sonen har ett record på 18 vinster och 4 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, elva vinster genom knockout, tre vinster genom submission och fyra vinster genom domslut.

Gustafsson började sin kampsportskarriär redan vid tio års ålder, då började han träna boxning för Redbergslids BK och sex år senare skulle han vinna svenska mästerskapen i boxning för juniorer. År 2006 bestämde sig Gustafsson för att sadla om till MMA och sätta på sig de tunna handskarna.

Den 17:e november 2007 gick svensken sin första MMA-fight. På bortaplan ställdes Gustafsson mot Saku Heikola under ‘Shooto Finland: Chicago Collision 3’. Trots sin stående bakgrund i boxning, vann Gustafsson sin första MMA-fight genom rear-naked choke. Han avslutade Heikola i rond två.

UFC-debut efter två år som proffs

Arboga-sonen skulle vinna sju raka matcher efter sin MMA-debut innan han fick det efterlängtade telefonsamtalet från UFC. Världens främsta och största MMA-organisation. Endast två år efter sin MMA-debut får Gustafsson göra ett framträdande i UFC. Han har då ett MMA-facit på 8-0 och har avslutat alla sina motståndare, förutom en. I sin UFC-debut ställs Gustafsson mot Jared ”The Messenger” Hamman under UFC 105, 2009. Det tar bara 41 sekunder för svensken innan Hammans huvud slår i backen. Gustafsson vinnare genom knockout i rond ett.

I hans nästa UFC-fight som skulle ske under UFC 112, skulle svensken ställas mot Phil ”Mr Wonderful” Davis. Det blir en av Gustafssons mest lärorika matcher. Davis kan med bara fem sekunder kvar av rond ett strypa ut Gustafsson med en så kallad ‘Anaconda-strypning’. Han hade redan sin boxningsbakgrund men behövde vässa på sitt markspel, och det gör han genom att ta hjälp av mannen som precis har besegrat honom, Mr Wonderful. Än idag åker Gustafsson till Davis och Alliance MMA.

alliance mma

Får titelchans mot efter vinsten mot Shogun

14:e april, 2012, ett datum som de flesta MMA-fans minns med glädje. Det är första gången UFC besöker Sverige. Efter fyra raka segrar i organisationen får Alexander Gustafsson chansen till sin femte raka seger när han ställs mot brassen Thiago Silva. Galan döps till ‘UFC on Fuel TV: Gustafsson vs. Silva’, svensken går huvudmatch på Globen. Gustafsson kommer in till ett fullsatt Globen med Lil’ Wayne ft. Eminem – Drop The World i bakgrunden. Till de över 10 000 hemmafansens stora lycka dominerar The Mauler, den då topprankade Silva och vinner matchen via enhälligt domslut.

I sin sjätte match i organisationen ställs Gustafsson mot den forne lätta-tungviktsmästaren och PRIDE-veteranen, Mauricio ”Shogun” Rua. Matchen skall visa sig vara ytterst betydelsefull för svensken. Gustafsson vinner matchen övertygande genom enhälligt domslut med domarsiffrorna 30-27, 30-27 och 30-26. UFCs VD, Dana White, hade innan matchen lovat att vinnaren skulle få en chans om det lätta-tungviktsbältet mot Jon ”Bones” Jones. Den här gången höll Dana White vad han lovade.

Gick fem stenhårda ronder mot Jon Jones

UFC 159, den 27:e april 2013. Jon Jones besegrar den forne titelutmanaren i både mellan- och lätt-tungvikt, Chael Sonnen. Jones kör över Sonnen och besegrar honom redan rond ett. Han vinner genom teknisk knockout. Nu finns det bara en man i sikte, och det är #1 rankade Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Den 13:e juni 2013 blir det officiellt. Jon Jones kommer försvara sitt lätta-tungviktsbälte för sjätte gången, och han gör det mot svenska Alexander Gustafsson. Här har även Jones möjlighet att bli historisk genom att bli den första fightern i UFCs lätta-tungvikt att försvara ett bälte fler än fem gånger på raken.

staredown

UFC påbörjar sin promotion för matchen och det understryks i varje hype-video att Gustafsson är den första mannen att vara längre än Jon Jones, 196 centimeter vs. 193 centimenter. Trots längdövertaget har Jones ett räckviddsövertag, 84.5 inch (214cm) till Gustafssons 76.5 (194cm).

Det är dags för UFC 165, galan äger rum på Air Canada Centre i Toronto. Det lätta-tungviktsbältet sätts på spel mellan Jon ”Bones” Jones och Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Det är här svensk MMA skjuts till nya höjder. Alexander Gustafsson går fem stenhårda ronder mot mästaren och många håller andan innan domslutet läses upp. Matchen är otroligt jämn och det är ovisst vem som ska krönas till mästare. UFC-kommentator Joe Rogan menar att den lätta-tungvikten kan ha fått en ny mästare.

träffar jon jones

Blir hyllad av hela MMA-världen

Utslaget blir dessvärre inte till fördel för ‘The Mauler’. Istället försvarar Jon Jones lätta-tungviktsbältet och blir på samma kväll historisk då han som första man är den enda som försvarat bältet sex gånger på raken. Poängkortet för matchen blir följande, Richard Bertrand dömer 48-47, Douglas Crosby dömer 48-47 och Chris Lee dömer 49-46. Enhälligt domslut till fördel Jones. Enligt många bedömare hade svensken matchen i sin hand, fram tills slutet av den tredje ronden när Jones får in en snurr-armbåge och är nära att avsluta svensken. Det tråkiga, utifrån svenska fans ögon sett, är att just den ronden är Alex bästa rond fram tills Jones får in armbågen.

Efter matchen blir både Jones och Gustafsson hyllade av hela MMA-världen för deras episka batalj i Toronto. UFCs VD Dana White hyllar svenskens insats bakom kulisserna och sade att det var få som trodde på Gustafssons möjligheter att prestera mot Jones. White var ytterst imponerad över svenskens nedtagningsförsvar och att han faktiskt fick ned Jones på backen. I efterhand har UFC 165 – Jones vs Gustafsson blivit krönt till den näst bästa matchen i UFCs historia. Före ligger Conor McGregor vs. Nate Diaz 2.

Får en andra chans på det lätta-tungviktsbältet

Efter sin förlust mot Jones skulle Gustafsson ställas mot den hårt slående Jimi ”Poster Boy” Manuwa, hemmaplan för Manuwa. ‘UFC Fight Night 37’ ägde rum på The O2 Arena i London. Gustafsson tystade hemmapubliken genom att sänka britten i rond två genom ett välplacerat knä med två uppföljande och perfekta hammarslag på hakan. Den enda kritiken en kan ge Gustafsson i den här matchen är hans försök till framåtvolt som segergest.

Ilir latifi lyfter alexander gustafsson

Matchen efter är något alla ‘The Mauler’-fans gärna vill glömma. Nattgalan ‘UFC on FOX 14’ på en fullsatt Tele 2 Arena i Stockholm där Gustafsson ställdes mot Anthony ”Rumble” Johnson. Matchen tog slut 2:24 minuter in i första ronden efter att Rumble lyckas kontra Gustafsson med högerkrok som sänker svensken. Rumble fortsätter med ground ´n pound innan domaren kliver och och bryter matchen. Trots förlusten skulle Gustafsson få ytterligare en chans på det lätta-tungviktsbältet. Den här gången mot Daniel ”DC” Cormier.

Snubblar på mållinjen

UFC 192 och Gustafsson ställs mot Daniel Cormier. Det är en oerhört jämn match där svensken lyckas sänka Cormier genom ett välplacerat knä i rond tre som får mästaren att falla till kanvasen. DC klarar av anstormningen och tar sig hela vägen till ett domslut. Med nöd och näppe vinner DC ett delat domslut mot Gustafsson.

Gustafsson har efter sin senaste titelmatch besvärats av flertalet skador som hindrat honom från att gå match. Allt från ryggskada, knä och axelskada. Han har efter titelmatchen vunnit två raka matcher och senast vi såg honom var mot brassen Glover Teixeira. En match han vann i rond fem genom tre välplacerade uppercuts och en avslutande högerkrok.

höger uppercut

Tredje gången gillt?

Nu är vi äntligen här, fem år senare. Det alla ‘The Mauler’-fans har väntat på. Returmatchen mot Jon Jones är officiell och kommer äga rum på UFC 232 på T-Mobile Arena i Las Vegas den 29:e december. Jones återvänder till buren efter sin andra dopningsavstängning där han innan avstängningen hade besegrat Daniel Cormier för andra gången. Vinsten ändrades dock till en no-contest efter att Jones testade positivt vid en dopningskontroll.

Alexander Gustafsson ställs nu för en tredje gång om det lätta-tungviktsbältet och frågan alla svenska fans ställer sig är, ska det bli tredje gången gillt för The Mauler? Den 29:e december får vi ett svar.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
”Om det är någon som har chans mot Khabib så är det Tony Ferguson”

Vem ska lättviktsmästaren möta härnäst om inte den #1 rankade Tony Ferguson?

Panelen diskuterade utmaningen mellan Khabib Nurmagomedov och boxare Floyd Mayweather. En match förmodligen inte många vill se. MMA-fighter Rostem Akman ger sin syn på vem Khabib bör möta härnäst och ger den forne interimmästaren Tony Ferguson störst möjlighet till att besegra dagestaniern.

Akman tror att Fergusons BJJ-kunskaper från rygg kan komma väl till pass om han hamnar på mattan med Khabib. Lyssna på hur det lät i klippet ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
ufc 231

UFC 231: Mirsad Bektić ryktas möta Renato Moicano

Bosniern Mirsad Bektić ryktas ställas mot Renato Moicano på UFC 231 i Toronto, Kanada. Matchen rapporterades först av brasilianska Sportv.Globo.com.

Båda två är talanger i UFCs fjäderviktsdivision med endast en förlust i sina UFC-karriärer.

Bektić har vunnit sina två senaste matcher och gick sin senaste match mot Ricardo Lamas under UFC 225. Han vann matchen genom delat domslut. Hans enda förlust är mot Darren Elkins. En match han styrde fram till han blev knockad i den tredje ronden. Han har ett MMA-facit på 13–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, tre genom submission samt fyra genom domslut.

Moicano har också vunnit sina två senaste matcher. I hans senaste match ställdes han mot Cub Swanson under UFC 227 och vann genom rear-naked choke i den första ronden. Hans enda förlust i karriären är mot titelutmanaren i fjädervikt, Brian Ortega. Den matchen förlorade han genom giljotin-strypning i den tredje ronden under UFC 214. Han har ett MMA-facit på 13–1–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom submission samt sju vinster genom domslut.

UFC 231 äger rum den 8:e december på Scotiabank Arena i Toronto, Kanada. Huvudmatchen för galan är en match om fjäderviktsbältet. Mästaren Max Holloway försvarar sitt bälte mot Brian Ortega. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan.

Max Holloway (c) vs. Brian Ortega
Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk
Jimi Manuwa vs. Thiago Santos
Cláudia Gadelha vs. Nina Ansaroff
Eryk Anders vs. Elias Theodorou
Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
Brad Katona vs. Matthew Lopez
Chad Laprise vs. Dhiego Lima
John Makdessi vs. Carlos Diego Ferreira
Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
Devin Clark vs. Aleksandar Rakić
Katlyn Chookagian vs. Jessica Eye
Renato Moicano vs. Mirsad Bektic

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Artem Lobov om konfrontationen med Khabib och Conors bussattack

Artem Lobov medverkade på The Ariel Helwani MMA-show där han ingående förklarade vad som hände mellan honom, lättviktsmätaren Khabib Nurmagomedov och hans lagkamrat Conor McGregor.

Lobov kommer i helgen att gå match mot Michael Johnson. Det är ett byte av motståndare då han egentligen skulle ha ställts mot Zubaira Tukhugov. Den matchen blev inställd då Tukhugov var en av männen som hamnade i handgemäng med McGregor inne i buren, i tumultet efter UFC 229.

Struken match p.g.a tumultet

Matchen ströks och Lobov ställs istället mot Michael Johnson. Lobov säger dock till Helwani att han aldrig kommer att ge sig förrän han får möta Zubaira Tukhugov. Vidare diskuterar Lobov konfrontationen med Nurmagomedov i hotellkorridoren innan UFC 223, att McGregor direkt efter händelsen svarade Lobov med ”jag är på väg”.

Ovan kan ni lyssna på hela intervjun med Lobov.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Jon ”Bones” Jones: ”Steroiderna påverkade inte min prestation mot DC”

Den tidigare UFC-mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones kommer att som bekant göra comeback i oktagonen mot svenske Alexander Gustafsson vid UFC 232 den 29:e december.

Jones har inte fightats i oktagonen sedan hans match mot Daniel Cormier vid UFC 214 förra året, i en match som han först vann genom knockout, men som sedan ändrades till no-contest efter att Jones testat positivt för turinabol.

Efter detta har Jones fått motta massiv kritik från MMA-profiler och fans och enligt många av dessa bör hans bedrifter inom sporten ha en asterisk bredvid sig på grund av hans båda doping avstängningar, där den första kom 2016.

Den tidigare mästaren blev i dagarna intervjuad i podcasten Jackson-Wink där han besvarade kritiken:

I would say that those would be people looking for an excuse not to give it to me, not to give credit where it’s due. In both situations, whatever was in me chemically was proven scientifically that the amounts were so small that there was no way possible to affect my performance in a positive or a negative way. The two times where I’ve failed drug tests for performance enhancers, it’s been so small that it can’t affect your performance.

Jones fortsatte med att kommentera USADA:s (USA:s anti-doping byrå) fynd i utredningen av honom där han menade att den mängd turinabol han hade i blodet var så pass liten att den inte påverkade hans prestation nämnvärt i matchen mot Cormier:

The d–k pill situation, that was proven that it was a mistake, Who takes a male enhancement pill expecting to fight better. I mean nobody. We actually found the company, found the exact pills, we ordered the pills and the pills came back with stuff in it that wasn’t supposed to be in there. Such a small amount that it’s not going to make you fight any better or be stronger.

Then in the second situation, we just found out to have USADA say ‘the amount of steroids we found in your body Jon, it was like taking a pinch of salt and throwing it in an Olympic size swimming pool’. It was such a small amount that it was pretty obvious this was an accident. For this to be something that got into your body two weeks before the fight. So two weeks before the fight, you took a pinch of steroids and threw it in an Olympic size swimming pool. It’s clear this is nothing that helped you knock out Daniel Cormier.

Jon Jones avslutade med att besvara alla de som kallar honom för fuskare

To answer your question — to anybody who would say ‘well he must have been cheating’ — after what I just said, if you still want to call me a cheater, you just don’t want to admit that I’m f–king pretty good at this.

 

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy
Ben askren i buren one championship

Ben Askren om ett UFC-kontrakt: ’98 procents sannolikhet’

Ben Askren är förmodligen en av de bästa welterviktarna utanför UFC. Han har tävlat för de flesta stora MMA-organisationer så som ONE Championship och Bellator. Han är welterviktsmästare i ONE C och en forne welterviktsmästare i Bellator.

Han har dock aldrig varit i UFC, något många MMA-profiler och fans har efterfrågat. Enligt Askren har han tidigare blivit blåst av UFC och Dana White, men det verkar som att ett skifte har skett. Genom Twitter fick han frågan om hur nära han är på att skriva på för UFC och svarade på följande sätt.

Askren likt UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är obesegrad. Han har ett MMA-facit på 18–0 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, fem genom submission samt sju genom domslut.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor talar ut om förlusten: ”If its not the rematch right away – no problem”

Den forne lätt- och fjäderviktsmästaren Conor McGregor talar ut om den tunga förlusten mot den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. McGregor ställdes mot Nurmagomedov under UFC 229 och förlorade i den fjärde ronden när han klappade ut på en så kallad neck-crank.

Nu talar McGregor ut om förlusten och bryter ned matchen rond för rond genom sin egen Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Thoughts on my last fight. Round 1. I believe from a sport standpoint, round 1 was his. Top position against the fence. Zero position advancement or damage inflicted. But top position. From a fight standpoint the first round is mine. Actual shots landed and a willingness to engage. Straight left early. Knee to the head on the low shot. Elbows in any and all tie up scenarios. Opponent just holding the legs against the fence for almost the entire round. Round 2 he is running away around the cage before being blessed with a right hand that changed the course of the round, and the fight. It was a nice shot. After the shot I bounced back up to engage instantly, but again he dipped under to disengage. That is the sport and it was a smart move that led to a dominant round, so no issue. Well played. If I stay switched on and give his stand up even a little more respect, that right hand never gets close and we are talking completely different now. I gave his upright fighting no respect in preparation. No specific stand up spars whatsoever. Attacking grapplers/wrestlers only. That won’t happen again. I also gave my attacking grappling no respect. To defense minded. Lessons. Listen to nobody but yourself on your skill set. You are the master of your own universe. I am the master of this. I must take my own advice. Round 3. After the worst round of my fighting career, I come back and win this round. Again walking forward, walking him down, and willing to engage. Round 4. My recovery was not where it could have been here. That is my fault. Although winning the early exchanges in 4, he dips under again and I end up in a bad position with over 3 on the clock. I work to regain position and end up upright, with my back to the fence. A stable position. Here however, I made a critical error of abandoning my over hook at this crucial time, exposing the back, and I end up beaten fair and square. What can I say? It was a great fight and it was my pleasure. I will be back with my confidence high. Fully prepared. If it is not the rematch right away, no problem. I will face the next in line. It’s all me always, anyway. See you soon my fighting fans I love you all ❤

Ett inlägg delat av Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Gick mot den obesegrade boxaren

McGregor hade inte gått match på ca. två år. Hans senaste match innan Khabib-matchen var mot Eddie Alvarez under UFC 205. En match där McGregor erövrade lättviktsbältet. Han vann genom teknisk knockout i rond två. Efter segern skulle McGregor möta den obesegrade boxaren Floyd Mayweather Jr. Han förlorade boxningsmatchen genom teknisk knockout i rond tio.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Juan Adams

Video
Tungviktsprospekten Juan Adams redo att ta UFC med storm

I juli fick den 26-årige tungviktaren Juan Adams (4-0) ett UFC-kontrakt efter sin knockout av Shawn Reed under Dana Whites ‘Tuesday Night Contender’. Nu kommer Adams att göra sin debut i organisationen mot Chris de La Rocha under UFC on FOX 31 i Milwaukee den 15 september.

Adams ser nu fram att introducera sig själv för UFC-fansen med en spektakulär seger i det kommande mötet och är säker på att han kommer att slå igenom i organisationen.

Via ‘BJ Penn Radio’:

Obviously the heavyweight division is lacking a couple things right now. We don’t really have a lot of star power apart from myself. You know, our top guys aren’t super entertaining and obviously Derrick Lewis adds the entertainment aspect, but I think I’m a little more aesthetically pleasing to look at than the other heavyweights in the division. There’s that aspect. I definitely connect with fans a lot better than most of the other heavyweights in the UFC. And just in terms of the athletic side of it, I’m the type of athlete the UFC has never seen before in this division and I don’t think anyone can match my pace, my power, or my combination of size, speed and strength. Its definitely something new, I’ve got a good look to me, I’m very marketable.

There’s this kind of stigma for fighters not being the most intelligent out there, but I have degree in computer science. I minored in exercise science, before this I was a loan coordinator at a bank. So I have a unique experience and a unique outlook on things. I have an ability to market myself and the company much better than most other people in the division. No one ever really has everything figured out, but I do take criticism pretty well and I like to go from there and learn from it and learn from each fight and grow and progress, and really do put myself in a good position. Because the better I do, and the better the UFC does, the better everyone does and it makes money for all of us longterm. So that’s definitely the end-game for me. Ultimately there’s gotta be a life after fighting, so that’s what I’m trying to set myself up for right now.

Adams vill hålla sig väldigt aktiv framöver och hoppas på att gå 4 matcher det kommande året.

I want to be very active. I want to fight four times a year. That’s what I want to do. When I do eventually have the belt, I want to defend it twice a year at a minimum. It’s not a fact of if I have the ability, I know I have the ability I just need the opportunity. Once I have my debut I think the world will finally see that and you’ll see a jump in activity from me. There will be an increase in demand for me and I’m happy to supply that.

The thing is, I’m more of a monster than anyone in the division. No ones as big as I am, and anyone that’s close to the same size as me has nowhere near the athletic ability that I do, and I believe [UFC President] Dana White saw that [on the Contender Series]. My accomplishments show that I’m the youngest American UFC heavyweight, I have the fewest fights of any male competitor in the UFC, so there’s clearly something there. They’ve seen something. I know it, my coaches know it. Its just a matter of time until the whole world knows it.

Tror ni att Adamas kommer att kunna görs succé i UFC?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy