UFC 218: Eftertankar

Max Holloway UFC

Detroit Michigan var igår platsen där en rad väldigt minnesvärda mma-bataljer utspelades. Ingen mma-intresserad lämnades oberörd efter vad vi bevittnade från Little Caesars Arena.

I Michigan har man ännu inte implementerat de nya unified rules. Det blev tack och lov ingen avgörande faktor då vi fick övervägande tydliga segrar – både avslut (9 st) och domslut. Det var möjligen den ena dammatchen som var något tveksam men definitivt inget rån.

De tre inledande matcherna avslutades alla i första ronden – den fjärde i andra ronden. Det satte tonen för galan. Vi bjöds på allt. Det nedre underkortet var underhållande. Det övre underkortet var riktigt underhållande och höll dessutom riktigt bra nivå på fightingen. En imponerande svensk insats gjorde inte saken sämre. Efter näst sista matchen på underkortet – som var en självklar FOTN – var man lite omtöcknad efter den holmgång man just bevittnat.  Man hade knappt återhämtat sig när det var dags för Gaethje vs. Alvarez. Efter den matchen var man helt utmattad och då var det ändå tre högklassiga matcher kvar. Co-main och main event bjöd på mma-godis av yttersta världsklass. En ny stjärna föddes och en annan befästes och bevisade att han är en ytterst värdig mästare.

Det är svårt att avgöra så här nära inpå själva galan men denna kan ha varit (nästan) lika bra som UFC 217 och det var bland det bästa vi sett. Vi får nog ge detta några dagar för att smälta intrycken innan vi kommer med ett definitivt omdöme, men klart står att det var en otroligt bra gala.

Huvudkort 

145 lbs.: Max Holloway vs. Jose Aldo

– And still.

Den 25-årige mästaren inledde starkt. Han såg avslappnad och vass ut men höll stundtals hakan en aning högt. Aldo var inte ofarlig, han använde sina vintage bensparkar och det påverkade mästaren. Holloway blev träffad då och då men han har en ruggig haka och styrde merparten av vad som hände i oktagonen. I andra ronden såg Aldo ganska trött ut. Holloway var dock fortsatt opåverkad och fortsatte i högt tempo.

Tredje ronden och då hände det igen. Holloway drev upp tempot mer och mer tills dess att Aldo var helt slut. Då satte han in stöten. Under ca 1 minut regnade det slag över Jose Aldo. Till sist tvingades domaren kliva in och sätta stopp för attacken. Max Holloway är utan tvivel världens bäste fjäderviktare just nu och han bevisar det genom att ännu en gång avsluta legenden Jose Aldo.

265 lbs.: Francis Ngannou vs. Alistair Overeem

– Ngannou.

Overeem tog tidigt ett klokt beslut och försökte clincha men han blev snabbt varse om att Ngannou är omänskligt stark. Han lyckades inte rubba honom. Nykomlingen, som har en fysisk som skulle ha fått den gamle Overeem (pre USADA) att bli grön av avund), låser upp divisionens bäste clinchfighter och håller fast honom mot buren. Domaren bryter och startar upp på nytt i mitten av buren. Återigen tillbaka till det stående. Overeem kliver in och avlossar men lämnar en liten lucka i defensiven. Det skulle han inte ha gjort.

Ngannou kliver in, undviker ett slag och levererar en osannolik KO – via vänsterkrok från helvetet. Det var något av det värsta vi har sett i en oktagon. Overeems huvud slungas bakåt och han är inte vid medvetande när han landar på marken.

I oktagonintervjun tackar Ngannou alla (nåja, nästan alla) och han tackar även Overeem för möjligheten. Han avslutar dessutom med att, inför världens ögon, belysa situationen för afrikanska migranter i Libyen. Det säger något om vilken sorts person han är. Det är fjärran megalomana Irländska showmen och så långt ifrån Colby Covingtons WWE-fasoner man kan komma. Respekt.

125 lbs.: Henry Cejudo vs. Sergio Pettis 

– Wrestling clinique

Cejudo kommer in och visar att han har brottning i blodet och att olympiskt guld betyder att man vet vad man sysslar med. Han tar ner sin motståndare när han vill och han har total kontroll från topp. Det var inte den mest underhållande match vi sett men det var en imponerande insats från Cejudo som plockar kvällens säkraste poängseger.

Vi fick dessutom 15 minuter till att hämta andan efter den föregående fighten som var direkt skadlig för blodtrycket. Detta är vi tacksamma för.

155 lbs.: Eddie Alvarez vs. Justin Gaethje 

– Alvarez!

Justin ‘The Highlight’ Gaethje och ‘The Underground King’ Eddie Alvarez bjuder oss på underbar och helt galen fighting. Två stenhårda fighters pressar och tar fram det bästa i varandra. Det böljar fram och tillbaka och det är inte mycket fokus på defensiven. Hög output hårda träffar åt båda håll. Ingen ville ta ett steg bakåt. Stenhårda sparkar och kroppsträffar, det är lika delar hjärta och haka – det är kaos i buren. Detta är fan ta mig inte klokt.

Det är svårt att hitta ord för att beskriva det vi fick uppleva. Det var bland det sjukaste man någonsin sett. Jag är fysiskt andfådd efter att ha bevittnat detta. Ni måste helt enkelt se det med egna ögon.

115 lbs.: Tecia Torres vs. Michelle Waterson 

– Torres på väg mot toppen.

Högt tempo och intensiv mma från dessa väldigt två duktiga stråviktare. Torres är stark och explosiv. Hon har ett tydligt övertag beträffande fysiken vilket hon utnyttjar till fullo. Första ronden till Torres pga bra stående och kontroll. Waterson får en nedtagning i andra och kontrollerar från topposition. Det är inte snyggt men det är effektivt mot en explosiv fighter. I tredje ronden är dock Torres den fräschare fightern och kontrollerar ronden. Hon håller högre tempo och gör mer skada. Hon tar hem ett säkert domslut och tar ytterligare ett steg mot toppen av divisionen.

Underkort

155 lbs.: Paul Felder vs. Charles Oliveira 

– GnP elbows.

En mycket explosiv och kraftfull striker mot en livsfarlig submission-expert. Det var också precis vad vi fick se prov på – det kom att prägla matchen. Oliveira fick ner Felder på marken i första och var riktigt nära att få till en submission men lyckades inte. Felder försvarade sig väl och lyckades undkomma med blotta förskräckelsen. I andra ronden får Felder topposition och väljer att stanna i brassens giftiga guard – vilket är långt ifrån riskminimering. Han kontrollerar ronden fram tills att han får en öppning från topp. Då avslutar han med en serie brutala armbågar från topp. Ground-and-pound KO. Fan, det gjorde lite ont att se de avslutande smällarna. Paul Felder är en sympatisk, vältalig och mycket elak man.

170 lbs.: Yancy Medeiros vs. Alex Oliveira 

– Fight of the night.

Intensiv start på matchen. Båda två träffar och skakar den andre. De byter tunga träffar samtidigt som Oliveiras näsa blöder ymnigt. Mot slutet av första ronden var det mycket nära att Medeiros blev avslutad men hawaiianen är förbannat tuff. Andra ronden är ett fullständigt krig – detta är något utöver det vanliga. Det böljar fram och tillbaka och när gonggongen ljuder är det nästan så att man som tittare är tacksam för lite paus.

Det är två trötta kämpar som kommer ut till tredje och sista ronden. Det fortsätter i högt tempo. Cowboy pressar framåt och träffar. Medeiros försvarar sig, biter ihop och lyckas träffa hårt. Han går in och avlossar tunga slag mot såväl kropp som huvud. Till slut kan inte Oliveira ta emot mer utan faller ihop och skyddar sig. Domaren kliver in och avbryter matchen. Medeiros via TKO.

155 lbs.: Drakkar Klose vs. David Teymur 

– Teymur got damn it!

David inleder lugnt och behärskat. Han cirklar och håller sig just utanför Kloses rävkvidd. Herb Dean beslutar i första ronden – helt obegripligt – att varna Teymur pga att han backar för mycket. Han kan inte ha sett samma match som oss. Något står inte rätt till med Herb Dean idag. Vad vi såg var en explosiv counterstriker med utmärkt fotarbete som höll avståndet och straffade Klose när denne närmade sig.

Teymur gör en stabil insats och fightas smart. Han håller sig på utsidan och plockar poäng med långa tekniker. Fina sparkar är dagens melodi och Klose har inget svar. David visar dessutom bra nedtagningsförsvar och bra förmåga att ta sig upp. Han följer gameplan föredömligt och tar en bombsäker seger mot den tuffe brottaren. Vi skickar ett stort grattis till David Teymur och till alla svenska mma-fans.

115 lbs.: Cortney Casey vs. Felice Herrig 

– Svårtdömt.

Två duktiga fighters bjuder oss på en väldigt jämn match. Casey utnyttjar inledningsvis sin reach för att kontrollera det stående men Herrig jobbar sig in i matchen. Båda saknar dock förmåga att variera sitt game för att på så sätt skapa problem för motståndaren. Det blev en ganska ensidig fight där de stod framför varann och uteslutande utbytte långa slag. Det hettar till lite i tredje när de förolämpar och ger varandra långfingret. Herrig vinner via delat domslut. Casey blir upprörd över domslutet och det är väl inte helt obefogat. Men det var en jämn och svårdömd match som kunde ha gått åt båda hållen.

115 lbs.: Amanda Cooper vs. Angela Magana 

– TKO rond 2

Magana har inte tävlat sedan 2015. Hon har skapat rubriker för annat än sin fighting och är en minst sagt kontroversiell person. Beträffande själva fighten var det spel mot ett mål. Cooper var för stark och för bra i alla delar. Magana blev fullständigt utklassad och med tanke på att det var hennes sjätte (!) raka förlust vore det märkligt om hon inte får sparken efter detta.

170 lbs.: Razak Al-Hassan vs. Sabah Homasi 

– Herb Dean gjorde bort sig

Al-Hassan är ett kraftpaket. Homasi är en tuffing som gärna byter slag. Detta är två hårdslående herrar vilket vi fick se när båda blev rockade i första ronden. Båda fighters svingade och träffade om vartannat. Det var en vild och underhållande fight som tyvärr avbröts på tok för tidigt av Herb Dean. Al-Hassan tilldelas segern pga ”referee mistake”.

205 lbs.: Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes 

– RnC 3.39 round 1

En plufsig och ’under sized’ Kimball borde gå ned till 185 lbs. Han är dock stark och väldigt aggressiv. Reyes är en lång atletisk fighter men bra teknik. Han blir pressad inledningsvis men får en fin nedtagning och jobbar sig till att ta rygg. Därifrån jobbar han med hårda armbågar innan han sätter en tight rear naked choke. Ännu en imponerande insats av Reyes. Kanske är dags att ge honom motstånd nu?

265 lbs.: Allen Crowder vs. Justin Willis 

– KO

Willis gör sin andra fight i UFC, han besegrade i debuten Engelsmannen Mulhern. Willis är 185 cm lång men måste ändå banta ner sig till 265 lbs. Han skulle eventuellt kunna gå ner till lätt tungvikt om han skaffade en bra kostrådgivare och strikt disciplin. Nåja, han ser inte helt tokig ut i tungvikt heller, trots att han hittills har ställts mot UFCs motsvarighet till cans.

Matchen: Willis som är southpaw jobbar bra med sin vänster och träffar upprepade gånger med sin raka vänster. Till sist är det en lång vild vänsterkrok som släcker motståndaren. Han KOar Crowder halvvägs in i första ronden.

_________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

UFC-mästarinnorna Cris Cyborg och Amanda Nunes har länge försökt få till en titelmatch i fjädervikt och i veckan ska båda fighters kommit överens om att mötas vid UFC 232 den 29:e december. Cyborg ville själv att fighten skulle äga rum vid UFC 228 i Dallas den 8:e september men Nunes ville enligt Cyborg vänta till senare på grund av skada.

Nunes har själv yrkat på att matchen bör marknadsföras under en längre tid och att hon behöver mer tid att förbereda sig.

Nu väljer dock Cyborg att via Facebook anklaga Nunes för att ha ljugit om att hon var skadad. Hon går även ut med att hon vill fightas nu och inte behöva vänta till slutet av december. Därför har hon manat på UFC att ge henne en match senaste i september men organisationen har valt att ”straffa” henne genom att inte ge henne någon motståndare.

Ni kan läsa hennes utlägg här nedan:

Amanda Nunes Leoa is lying about her injury. The UFC just informed my manager she is cleared to compete!
I’m ready to fight now, I’m not injured and I am healthy and training!

The UFC is leaving me without a fight as punishment for something that feels personal. They gave Holly Holm a fight against Megan Anderson, the only other opponent in my weight class so I would be forced to sit. They are now refusing to sign Ediane Gomes, Cindy Dandois, or Pam Sorenson instead making me sit out one year of my prime.

I sell PPV’s and my fans like my fights. The UFC is forcing me to lose a year of my prime sitting on the sidelines to face an opponent already cleared to fight now!
Cyborg Nation let the UFC know you want me to fight this summer! #ufc228 #ufcfn137
•••#FREECYBORG•••

Cris Cyborg anklagar Amanda Nunes för att ljuga om skadan

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC 230 - David Branch vill möta Ronaldo Jacare Souza

UFC 230: Ronaldo ‘Jacare’ Souza ryktas möta David Branch

Efter att kämpat med att få till ett lämpligt datum ska Ronaldo ”Jacare” Souza och David Branch nu ha enats om när dem ska mötas.

ESPN rapporterar att de båda topp-10 mellanviktarna kommit överens om att fightas den 3:e november i Madison Square Garden i och med UFC 230-

Branch hoppades först att deras fight skulle kunna bli huvudmatchen vid UFC Sao Paulo den 22:e september, men Souza ville vänta till senare.

David Branch(22-4) återkomst till UFC hade en trevande start och den fick ingen större uppmärksamhet inom MMA-världen.  I sin första match mötte han Krzysztof Jotko där han vann tog hem en oinspirerad domslutsseger vilket gav honom möjligheten att få fightas i en huvudmatch.

Denna match blev Luke Rockholds comeback-match efter dennes titelförlust. Branch inledde matchen starkt men blev dessvärre avslutad av Rockhold i 2:a ronden. Han revancherade sig dock mot Thiago Santos i sin senaste fight där han stod för en enastående knockoutseger.

Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6) hoppas i sin tur återvända till vinstsviterna efter att i sin senaste fight blivit besegrad av Kelvin Gastelum genom delat domslut. I sina senaste 3 matcher har han 1-2 i facit efter att ha knockat Derek Brunson samt blivit knockad av den nuvarande UFC-mästaren Robert Whittaker i matcherna dessförinnan.

Det ska bli spännande att se hur denna match slutar.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

Israel Adesanya vill möta Anderson Silva

UFC-mellanviktaren Israel Adesanya vann tidigare i månaden finalen i The Ultimate Fighter 27 mot Brad Tavares genom enhälligt domslut. Nu blickar fighterna mot kommande matcher. I dagarna blev det klart att UFC-legenden Anderson Silva kommer kunna göra comeback i oktober efter att varit dopingavstängd sedan förra året. 

Nu väljer den lovande Adesanya att utfärda en utmaning till Silva via Instagram vilket ni kan se nedan, där han även nämner att Silva enligt honom är den största fightern genom tiderna:

Yo for real…no bullshit, if not for @spiderandersonsilva I wouldn’t have looked at fighting from a different perspective. I was under the impression you gotta look like Paula to be a fighter. The Spider been fucking up muscled up beefcakes since ages ago as an lean aerodynamic man. He is still the g.o.a.t imo… With that being said…I want #alldashmoke 💨. Just cuz I’m a fan don’t mean you can’t catch these hands…and feets. So yes I am down…will do it fih di culture of fighting! #babygoat

Anderson Silva har ännu inte besvarat Adesanya och det ska bli spännande att se huruvida matchningen blir av.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Covington om Woodley-matchen: Den blir av 2018, behöver bara lite tid att återhämta mig

I onsdags gick Darren till ut med att interim mästaren Colby Covington var skadad och passade samtidigt på att utmana Woodley.

Convington tog direkt upp detta när han gästade Submission Radio kort därefter. Enligt Convington behöver han lite tid för att läka och återhämta sig, men att en match mot Woodley fortfarande är satt att gå under nästa år.

“We’re looking at doing it in November, December. You know, I need a little time off, I need to do a little recovering,”

“I’m only human, man, I gotta get a little vacation. I just can’t keep running my body through the ground, going through training camps. You have to be strategic, and you know, November, December works for me. I had little health issues after my fight, so I’m getting those taken care of and by the year’s end I will unify my belt and retire Tyron Woodley for good.”

Convington fortsätter.

“I think the storyline that makes the most sense, this is the biggest fight that the UFC’s gonna make this year,”

“There’s still questions regarding when Conor McGregor’s coming back, who knows when he’s coming back. They don’t know when Daniel Cormier is gonna fight again because he’s got a broken hand. So, this is the biggest fight that UFC can serve.”

“So, if you wanna serve the biggest fight between Colby ‘Chaos’ Covington and TyQuil Woodley, they need to serve it up at the world’s most iconic arena, and that’s Madison Square Garden in Manhattan New York. So, that makes the most sense for the fight.”

Covington har länge suktat efter en match mot Woodley, även innan han blev interim-mästare och har en plan b i fall nu allt nu av förmodan bara rinner ut i sanden.

“If Tyron Woodley gets cold feet, which I think he will, deep down inside he knows what I used to do to him, he knows I took his soul at American Top Team,”

“So, if he gets cold feet and he backs out, then I guess the perfect storyline that make sense for the pay-per-view is I guess Toronto against that little syrup sucker Georges St-Pierre.”

“He’s been seeing aliens, he’s been doing all kinds of things. Who knows what’s going on in that guy’s head. But he has expressed interest in wanting another fight, so if TyQuil can’t come together and get his grip together to sign a contract, then I guess I’m going after GSP in Canada and I’m gonna go north of the border and I’m gonna be going and getting some poontang over there. He’s getting poutine, I’m getting poontang.”

När Woodley kommer tillbaka är oklart då han fortfarande rehabiliterar sin axel sen operationen i december.

Ni kan lyssna på hela interjun här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Josh Thomson: Dana White kan bli nästa mål för #MeToo

UFCs VD Dana White har varit i luven med den pensionerade tungvikts-fightern Brendan Schaub den senaste veckan. Detta är dock inte första gången dessa två har bråkat och lär definitivt inte vara den sista. Denna gång började de bråka under en av Israel Adesanyas instagraminlägg där Schaub fick sista ordet med sin ”eskimo brother”-kommentar. Översatt till svenska betyder detta i princip buksvåger (två män som har haft sex med samma kvinna i olika förhållanden).

Nu har Josh Thomson tagit bladet från munnen. När han var och gästade Sammy and the punk (podcast) pratade Thomson om att White varit involverade i andra situationer där det handlar fighters och deras partners. Thomson menade att det funnits situationer där UFCs VD har närmat sig andra fighters flickvänner eller fruar och sedan använt detta som ett maktspel mot fighterna själva.

“There are people that I’ve been close with, that have fought for the UFC for a long time, and they have had very similar problems to what Brendan’s having right now,”

“Where he was dating a girl that maybe Dana was trying to date or either dating at the time and that girl kind of liked somebody else.

“It just became an issue. Like all of a sudden that person wasn’t on pay-per-view anymore. All of a sudden that person was getting cut for no reason,”

“It was little things like that. It just seems really, it’s so funny. For someone who has made $364 million. Really? I just don’t get it.

“I’m talking about people that have, I don’t want to put anybody else’s name out there on blast, but there are people that were so ingrained, world champions, so ingrained in the company that are now are no longer even heard of, that Dana has either tried to hang out with that person’s wife.”

Thomson passade på att ge White en varning i dessa tider efter #MeToo. Rörelsen vars mål har varit att avslöja sexuella trakasserier som kändisar och andra högt uppsatta personer gjort sig skyldiga till.

“It’s unfortunate because he is such a high-profile person,”

“Honestly, in this situation you got to be careful, Dana, because in this whole movement of Me Too, just wait for one girl to speak up and be like, ‘You know what? I’m on Brendan’s side.’”

“Think about it, I can see it, he is a guy with high powers worth hundreds of millions.”

Detta är givetvis väldigt allvarliga anklagelser, men White har än så länge inte get något svar till Thomson.

Det går att höra själv vad Thomson sa i klippet här ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jake Ellenberger vs Bryan Barberena ombokad till UFC Lincoln

Jake Ellenberger och Bryan Barberena var tänkt på UFC Utica-kortet. Matchen blev emellertid inställd då Barberena olyckligt skadade sig. Nu är det klart att welterviktsmatchen blivit ombokad och de båda herrarna kommer ställas mot varandra i oktagonen på UFC Lincoln den 25:e augusti.

Ellenberger (32-14) har haft det tungt tävlingsmässigt de senaste åren. Han har i nuläget tre raka förluster och senaste var en TKO-förlust mot Ben Saunders på Utica-kortet i juni. Ellenberger är 33 år idag och har bara två vinster på sina senaste tio matcher, men är alltid farlig och ett slag från en knockout.

Barberena är 29 år (13-5) och förlorade senast mot Leon Edwards på enhälligt domslut förra september. Han har förlorat två av sina senaste tre matcher. Han har dock en vinst över Ellenbergers bror, Joe.

UFC Lincoln går den 25: augusti på Pinnacle Bank Arena i Nebraska, USA och huvudmatchen på kortet kommer gå mellan Justin Gaethje och James Vick. Rådande matchkortet är följande.

Justin Gaethje vs. James Vick
Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Alexa Grasso vs. Angela Hill
Drew Dober vs. Jon Tuck
Eryk Anders vs. Tim Williams
Rani Yahya vs. Luke Sanders
Andrew Sanchez vs. Antonio Braga Neto

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Silva på preskoferens rolig min

Anderson Silva tror att en match mot George St-Pierre fortfarande kan bli av

Tidigare i veckan fick vi veta att Anderson Silvas kommer vara avstängd retroaktivt fram till oktober för ett kontaminerat dopingtest som han åkte dit för innan den tilltänkta matchen med Kelvin Gastelum.

Vem Silva ska möta vid en eventuell comeback är oklart, men det har just ända sedan han var mästare i mellanvikt pratats och ryktats om en super fight mellan honom den dåvarande mästaren i weltervikt Georges St-Pierre.

Båda var under den tiden på toppen av sin karriär och vem som ansågs vara pound-for-pound-kungen var en högst personlig åsikt som hade legitimitet åt båda hållen. De flesta kunde vid den tiden i alla fall hålla med om att dessa två kämpar var bäst i världen.

Idag har en match mellan dem inte samma bett, men det är fortfarande en match många fans vill se. Silva tror att ett möte fortfarande är möjligt, speciellt i denna era av UFC när underhållsvärdets sätts före ranking. Den forne mellanvikts mästaren sa så här till MMA Fighting.

“Anything is possible in the UFC, man,”

“It’s a very eclectic company, with a broad vision of the sport. They are going through a new moment, a moment of entertainment, so anything can happen.”

St-Pierre har också nyligen varit och nosat uppe i mellanvikten när han besegrade dåvarande mästaren Michael Bisping och tog titeln förra november. Silva tror inte att St-Pierre duckade honom under sin mästarera, istället tror han att kanadensaren såg en chans i Bisping till en bra match och tog den.

“I think the decisions have to be made at the time they have to be made,”

“I think he had a good strategy, did a good fight with [Michael] Bisping. They are both great fighters. If we didn’t fight that’s because it really shouldn’t have happened.”

Nu återstår det och se om dessa forna mästare faktiskt kommer att mötas här framöver. Som Silva skriver om dagens UFC – allt är möjligt idag.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy