UFC 218 – Holloway vs Aldo: Genomgång av underkortet

Det är ett ovanligt intressant underkort vi bjuds på, åtminstone den övre halvan. Det finns flera riktigt spännande fighters, bl.a en svensk striker vid namn Teymur som vi verkligen ser fram emot att se ta sig an en farlig amerikansk brottare. Det finns även en rad andra kompetenta och underhållande fighters som brukar bjuda på spännande matcher. Det finns ingen anledning att tro att det kommer bli annorlunda den här gången.

Den undre halvan av underkortet är desto mer tveksamt. Kvaliteten imponerar inte direkt. Det finns dock två matcher som potentiellt kan bli slug-fests vilket kan ha visst underhållningsvärde.

Underkort

155 lbs.: Charles Oliveira vs. Paul Felder

paul-felder-ufc113-photo-per-haljestam

Charles Oliveira (22-7) är 28 år gammal och 178 cm lång med en reach på hela 188 cm. Oliveira började träna bjj när han var 12 år och har svart bälte under Ericson Cardoso. Han tävlar professionellt sedan 2007. Oliveira är en erfaren fighter med 30 matcher på sitt record. Av hans vinster har 6 kommit via KO och 14 via submission. Han gjorde UFC-debut 2010 och gör på lördag sin 19:e match i organisationen. Oliveira besegrade senast Will Brooks via submission. Innan dess förlorade han två raka.

Oliveira är en aggressiv fighter både stående och på marken. Han är så trygg i sitt mark-game att han är orädd för att bli nedtagen. Stående har han en thaiboxningsorienterad stil. Han håller hög guard och gillar att pressa framåt med kombinationer av sparkar och slag. Han har bra frontkicks, knän och armbågar som han mixar in bl.a i clinch. Han har förbättrat sin brottning och har skapliga nedtagningar och nedtagningsförsvar. Oftast använder han sig av sin giftiga grappling – tex en grym giljotin – när motståndaren går för nedtagningar. Hans grappling är aggressiv och offensiv. Mycket underhållande men det lämnar ibland defensiva luckor som gjort att han har fastnat i submissions mot sämre grapplers.

Paul Felder (14-3) är 33 år gammal och mäter 180 (räckvidd 178 cm). Han började med kampsport vid 12 års ålder – taekwondo och karate. I college började han träna thaiboxning och tog sedermera klivet över till mma. Han gjorde professionell debut 2011. Han har 9 vinster via KO och 1 via submission. Han signades 2014 och gör sin tionde UFC-fight på lördag – record i UFC 6-3. Felder kommer in med två vinster och senast besegrade han Stevie Ray via KO (armbågsgodis).

Felder är en utpräglad och mycket vass muay thai-striker. Han har fin teknik och stenhårda slag och sparkar. Han är orädd och byter gärna tekniker “muay thai-style”. Han har bra långa tekniker men är också vass på boxningsdistans och i clinch – han är alktså bekväm på de flesta distanser. Han är aggressiv och söker aktivt efter avslut. Han har hyfsade nedtagningar men är på det hela taget en medioker brottare. Han har starka höfter och är relativt svår att ta ner. Han är inte direkt något hot på marken, inte såvitt avser submissions, men han har vass ground-and-pound. Han har helt okej defensiv grappling.

Detta är en mycket intressant matchning mellan två tuffa och aggressiva fighters. Felder har ett övertag i storlek och kraft. Oliveira brukar vilja gå framåt och det passar Felder bra som har precisa och hårda tekniker. Felder är den bättre strikern av de två och om han kan hålla matchen stående ska han plocka isär Oliveira och vinna detta. Oliveiras farliga submissions gör att han aldrig kan avfärdas. Om han lyckas ta ner Felder, vilket är högst tänkbart, kommer brassen att ha ett stort övertag på marken. Vi tror dock att Felder lyckas freda sig genom defensiv medvetenhet och lite tur. Han dominerar Oliveira i det stående och försvarar nedtagningar. Felder vinner detta på domslut.

170 lbs.: Alex Oliveira vs. Yancy Medeiros

alex oliveita vs. yancy medeiros

Alex Oliveira (17-3-1) är 29 år gammal och mäter 180 cm – reach 196 cm (!). Han är en stand up fighter med 3 kickboxingmatcher på sin meritlista. Han började med mma när han var 22 år och gjorde professionell debut 2011. Han signades av UFC 2015 och har hunnit gå 10 matcher sedan dess. Han kommer in med en fin streak på 4 raka vinster. Senast KO:ade han den farlige Ryan LaFlare.

Cowboy är en mycket giftig striker som har bra kraft i slag och sparkar. Han har bra armbågar och knän, både i clinch och i det öppna. Han är bra på att utnyttja sin räckvidd och rör sig bra. Han har en aggressiv stil och gillar att gå framåt. Han har vissa luckor defensivt men är tuff och kan ta en smäll. Hans grappling är ganska ojämn – 3-3 i submissions. Från topposition har han riktigt elak ground-and-pound. Oliveiras brottning är medioker och han har haft problem att försvara nedtagningar.

Yancy Medeiros (14-4) är 30 år gammal och mäter 180 cm med en räckvidd på 192 cm. Medeiros började träna karate som barn och senare brottades han i high school. Han gjorde professionell debut 2007 och tävlade bl.a i Strikeforce innan han 2013 följde med över till UFC (5-4, 1 NC). Noterbart är att Medeiros inledde sin karriär som lätt tungviktare och gick sedan ner. Han har 2 raka vinster och besegrade senast Erick Silva via TKO.

Medeiros är i första hand en stående fighter – en kickboxare med bra kraft och snabbhet. Han har bra teknik rent offensivt hyfsat fotarbete, men är relativt enkel att träffa (hans haka är aningen tveksam). Han är tuff och drar sig inte för att växla slag. Han har starka höfter och bra defensiv brottning och är svår att ta ner. Medeiros är inte känd som någon grappler men har 4-1 i submissions och är inte helt ofarlig.

Oliveira har haft svårt mot brottartyper som pressat honom bakåt, clinchat och tagit ned honom på marken. Han är absolut vassast i det stående och därför kan det vara klokt att undvika det. Medeiros har dessutom kortare reach än brassen. Problemet är bara att Oliveira är stark och kraftfull. Troligen för stark för att Medeiros ska kunna grinda ner honom och hålla honom på marken. Medeiros tenderar även att vara för tuff för sitt eget bästa. Han har kraft i slagen men det är riskabelt att byta slag med Cowboy. I synnerhet om man har problem med hakan. Båda dessa fighters har vad som krävs för att avsluta den andre, men Oliveira är den mer sannolike att lyckas med det. Han har helt enkelt fler faktorer till sin fördel och vi tror att han lyckas vinna denna match. Alex Oliveira som vinnare.

155 lbs.: David Teymur vs. Drakkar Klose

David Teymur vs Drakkar Klose

David Teymur (6-1) är 28 år gammal och och mäter 175 cm med en reach på 185 cm. Han har gått hela 41 kickboxningsmatcher (39-2) innan han tog steget över till mma. David gjorde mma-debut 2013. Han tog sig till UFC via The Ultimate Fighter: McGregor vs. Faber. Han har en fin streak på 6 raka vinster och senast besegrade han den mycket farlige Lando Vannata.

På grund av sin bakgrund är David en utpräglad striker med utsökt muay thai. Han har fin teknik och dessutom stenhård attityd. Han är southpaw och han är bra på att utnyttja detta mot ortodoxa fighters. Han är en metodisk fighter med god förmåga att kontrollera distansen med hjälp av slag och sparkar – samt stenhårda knän. Han har bra fotarbete, är en duktig counter striker och läser sina motståndare väl. David är pga sin muay thai väldigt stark och riktigt giftig i clinch. Hans svagheter är sannolikt hans brottning och grappling. Dessa delar är under utveckling och även om han gör framsteg så är detta hans mindre starka delar. Det gäller alltså att undvika att hamna på rygg.

Drakkar Klose (8-0-1) är 29 år gammal, 173 cm lång och har en räckvidd på 180 cm. Han är en mycket kompetent brottare med erfarenhet från såväl high school som college. Efter college flyttade han till Arizona för att satsa på mma. Han signades av UFC 2016. Han har 3 raka vinster och senast besegrade han den hypade Marc Diakiese. Klose har 4 vinster via KO och 4 via submission.

Han är en explosiv och vrålstark brottare. Han är kraftigt byggd och har ett brottningsorienterat game. Han har bra press-game och får flertalet av sina nedtagningar mot buren. Hans fysiska styrka gör honom farlig i clinch. Hans striking är under utveckling och håller ganska basic nivå. Han är orädd och vågar kliva in för att avfyra och har kraft i slagen. Han har stenhårda bensparkar mot vaden, något han använde framgångsrikt mot Diakiese.

MMA - 640x240 - SE

Tyvärr är detta en matchning som passar Klose väldigt väl. Han visade i matchen mot Diakiese att han har vad som krävs för att neutralisera farliga strikers. Han bör i denna fight pressa Teymur bakåt, klistra fast honom mot buren och söka nedtagningar. Även om han inte får ned svensken ska han grinda och trötta ut de duktige strikern genom att ge honom mjölksyra i armar och axlar. För Teymur gäller det omvända. Att vara oförutsägbar, röra på fötterna och straffa Klose hårt när denne försöker stänga distansen. Han har även ett litet övertag i räckvidd vilket gynnar en duktig striker. Om Teymur kan hålla matchen övervägande i det stående tar han hem detta. Han har precision och kraft för att straffa Klose och även om den frenetiske brottaren, tuff som han är, fortsätter att pressa framåt så kommer domarna ge poäng för Teymurs fina träffar. David Teymur som vinnare – troligen via domslut.

115 lbs.: Felice Herrig vs. Cortney Casey

Felice Herrig vs. Cortney Casey

Felice Herrig (13-6) är 33 år gammal och 163 cm lång (reach 165 cm). Hon har gedigen bakgrund inom muay thai och kickboxning med ett record på 23-5. Hon är dessutom lilabälte i bjj. Herrig kom in i UFC 2014 via The Ultimate Fighter. Hon har ett record på 4-1 i organisationen. Hon har nu 3 raka vinster och besegrade senast Justine Kish.

Herrig är en erfaren och well-rounded fighter. Hon är från början en hyfsad stående fighter med vissa “ground-skills”. Hon har tidigare i karriären kämpat med den mentala delen men verkar ha fått ordning på det nu. Hon har förbättrat alla delar av sitt game sedan hon kom in i UFC. Hon har framför allt förändrat inställning och arbetar idag mer målmedvetet och fokuserat på att utveckla sitt game. Detta har betalat sig. Idag är hon en bättre fighter inom såväl striking som grappling.

Cortney Casey (7-4) är 30 år gammal och är hela 170 cm lång. Hon är f.d. fotbollsspelare på universitetsnivå men tvingades sluta pga en skada. Hon är brunbälte i bjj och började träna mma 2009. Hon gjorde professionell debut 2013 och signades av UFC 2015. Hon har ett record på 3-3 i organisationen och besegrade senast den tuffa mexikanskan Jessica Aguilar.

Casey är främst en kraftfull striker och gillar att pressa sina motståndare. Hennes längd och reach gör henne till ett problem för flertalet stråviktare. Trots sin slanka kroposbyggnad är hon överraskande stark. Hon har ett okej mark-game och riktigt farlig ground-and-pound. Hon är svår att ta ner och är pga sin längd och styrka en habil clinchfighter.

Detta är en jämn matchning. Troligen jämnare än vad man kan tro. På pappret har 9-rankade Herrig ett övertag gentemot 11-rankade Casey. Hon är mer erfaren och har sett riktigt bra ut på senare tid. Det har dock även Casey gjort. Hennes förlust mot Claudia Gadelha är inget att skämmas för. I övrigt har hon sett riktigt vass ut. Detta är en intressant matchning mellan två lovande fighters med liknande skill set. Vi tror att Herrig pga erfarenhet och lite större verktygslåda lyckas överlista den långa och starka Casey. Herrig är lite för duktig rent tekniskt för att låta sig bli ‘musklad’ – bullied – i tre ronder. Hon växlar striking med clinch och nedtagningar för att störa Caseys rytm. Det tror vi räcker för att få till ett fördelaktigt domslut. Vinnare Felice Herrig.

Fight Pass Prelims

115 lbs.: Amanda Cooper vs. Angela Magana

Amanda Cooper vs. Angela Magana

Amanda Cooper (3-3) är 26 år gammal och 160 cm lång. Hon är lilabälte i bjj. Hon kom in i UFC via TUF 23 där hon förlorade i finalen mot Tatiana Suarez. Hon förlorade i sin senaste match mot Cynthia Calvillo via submission. Hon är oerfaren men en kraftfull och atletisk fighter.

Angela Magana (11-8) är 34 år och 155 cm lång. Hon gjorde mma-debut 2007 och har 6 vinster via submission. Hon kommer in till denna fight med 5 raka förluster. Hon gjorde UFC-debut 2014 och kom in via TUF 20 – där förlorade hon mot Aisling Daly och blev utslagen. Hon har sedan dess förlorat mot Tecia Torres och Michelle Waterson. Hon gör nu sin första match på över 2 år och det är knepigt att bedöma hennes form. Hon har dock inte vunnit sen 2011 så vi har lågt ställda förväntningar.

Magana har mycket större erfarenhet än Cooper men i övrigt är detta sannolikt en jämn matchning. Båda dessa damer har medioker striking och vi kan vänta oss att de söker nedtagningar. Magana är troligen lite vassare i sin grappling men troligen inte tillräckligt vass för att submitta från rygg. Cooper är den starkare av de två och kan troligen hamna i topposition. Därifrån kan hon kontrollera eller plocka poäng med ground-and-pound. Att hon ska lyckas vinna på submission är tveksamt men hon vinner denna fight.

170 lbs.: Sabah Homasi vs. Abdul Razak Alhassan

Abdul Razak Alhassan
Abdul Razak Alhassan

Sabah Homasi (11-6) är 29 år gammal och 183 cm lång – reach 183 cm. Han gjorde professionell debut 2009. Han tränar på ATT i Florida. Han förlorade i sin UFC-debut mot Tim Means via TKO (augusti 2016). Han gör nu sin andra match i organisationen. Han har vunnit 8 matcher via KO och 2 via submission.

Homasi förlitar sig till stor del på sin KO-kraft i händerna. Han vill arbeta från boxningsdistans och hitta öppningar för sina power punches. Han har skapligt fotarbete och är bra i clinch. Han har medioker brottning och grappling. Han tenderar även att tröttna under matcher.

Abdul Razak Alhassan (7-1) är 32 år gammal och 178 cm lång – reach 185cm. Alla hans 7 vinster har kommit via TKO. Alhassan har svart bälte i judo och har tränat sedan tioårsåldern. Han gjorde mma-debut 2013. Han vann i sin första match i UFC via KO efter 53 sekunder. I sin andra match förlorade han på domslut mot Omari Akhmedov.

Alhassan är atletisk, stark och otroligt explosiv. Hans kardio är därefter. Han har medioker teknik i sin striking men rejält med kraft. Vi har inte sett mycket av hans mark-game och kan därför inte säga något om hur bra/dålig han är där.

Detta är två mediokra men tuffa och orädda strikers som kommer byta slag med varann. Homasi är troligen något bättre tekniskt. Båda har KO-kraft och det kan ta slut när som helst. Alhassan är den fysiskt starkare fightern och har ett bra clinch-game med starka judo-höfter. Han tjänar sannolikt på att pressa sin motståndare och göra det till en dirty fight. Han har dock haft problem med sin kardio och det kostar på att grinda. Vi tror ändå att han lyckas ta hem detta. Alhassan som vinnare.

205 lbs.: Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes

dominick-reyes.
Dominick Reyes

Jeremy Kimball (15-6) är 26 år och mäter 183 cm med lika lång räckvidd. Han började träna kampsport vid 8 års ålder, tillsammans med sin far som är mma-coach. Han gjorde professionell debut 2010. Han har vunnit 11 matcher via KO och 1 via submission. Kimball gör sin tredje UFC-match och han kommer senast från en KO-vinst mot Josh Stansbury.

Dominick Reyes (7-0) är 27 år gammal och 193 cm lång. Han brottades under tonåren men valde att satsa på amerikansk fotboll. Efter college stod det klart att det inte skulle bli någon NFL-karriär. Reyes beslutade då att satsa på mma. Han har 5 KO och 1 submission. I sin UFC-debut besegrade han Joachim Christensen via TKO efter 29 sekunder.

Detta är två KO-benägna fighters. Reyes är nästan 4 inches (10 cm) längre än Kimball och har ca 13 cm räckviddsövertag. Faktum är att Kimball är för liten för viktklassen. Han är förvisso förhållandevis snabb jämfört med många i lätt tungvikt men mot duktiga strikers med bra fotarbete har han inte mycket att hämta. Reyes tar hem detta.

265 lbs.: Justin Willis vs. Allen Crowder 

Justin Willis vs. Allen Crowder

Justin Willis (5-1) är 30 år gammal och 185 cm lång. Han har 5 raka vinster och senast besegrade han James Mulheron i sin UFC-debut. Willis är en oerfaren och ganska medioker fighter som främst förlitar sig på sin boxning och ground-and-pound. Med sina 120 kilo är han jobbig att få över sig.

Allen Crowder (9-2) är 28 år och mäter 190,5 cm. Han kom in i UFC genom att vinna ett kontrakt i Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Han har 4 raka vinster med sig inför sin stundande UFC-debut. Crowder har hyfsad brottning och kraft i slagen. Detta gav honom segern mot den hypade Don’Tale Mayes i Dana Whites contender series.

Det är två brottare som ställs mot varandra i denna match. Det brukar innebära att vi kan se fram emot en stående fight. Det finns såklart en chans att någon av dessa jättar får in en träff och då är det god natt. Men sannolikt kommer detta bli en utdragen historia, en grinding affair mellan två brottare med tveksam kardio. Det låter lagom lockande. Willis tränar på AKA tillsammans med Cain Velasquez och Daniel Cormier. Det innebär att vi vet att han får topp-sparring mot brottare av yttersta klass. Han är dessutom mer erfaren än Crowder. Vi tror att det räcker för att ge honom övertaget i denna match. Willis vinner på domslut.

______________________
Text: Frasse på Kimura

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Hamburg: Få maxade 25X på Mauricio ”Shogun” Rua

På söndag är det dags för UFC att återigen inta Europa. Denna gång kommer vi att få bevittna när den forne Pride- och UFC-mästaren Mauricio ”Shogun” Rua tar sig an den orankade Anthony Smith under UFC Hamburg. Nu har alla nya kunder på Mobilebet möjlighet att få en grym bonus inför mötet – otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun.

Först var tanken att Mauricio Rua skulle möte Volkan Oezdemir under galan, men efter lite turbulens vad gäller Oezdemirs visum i USA, hoppade den orankade amerikanen Anthony Smith in på kort varsel.

Inför UFC-galan i Hamburg har nu alltså alla nya kunder chansen att få en unik oddsboost, som ger 25 gånger pengarna på en vinst för UFC-legendaren Mauricio ”Shogun” Rua. Det enda du behöver göra är att följa stegen nedanför.

  1. Öppna ett nytt konto på Mobilebet HÄR eller knappen nedan 
  2. Gör en insättning på valfri summa, men sätter du in 200kr får du totalt 800kr att spela för som en extra bonus
  3. Välj Mauricio Rua som vinnare till det ordinarie oddset.
  4. Vid vinst boostas ditt odds till 25X och du får pengarna i CASH – helt utan omsättningskrav.

Regler och villkor:

  • Du måste registrera ett nytt konto hos Mobilebet
  • Minsta insättning är 100kr för att ta del av erbjudandet
  • Vinner Mauricio Rua får du vinsten i kontanter – utan omsättningskrav
  • 20kr räknas till kampanjen – resterande belopp betalas ut till ordinarie odds.
Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
ufc fight night 134 - Hamburg

UFC Fight Night 134: Matchkort, TV-tider, Odds, Statistik, Diskussion

Denna söndag kommer vi återigen få se UFC utspela sig i Europa då UFC Hamburg går av stapeln under sen eftermiddag. Galan kommer att bjuda oss på ett häftigt möte i form av Mauricio ”Shogun” Rua mot Anthony Smith. Kultprofilen ”Shogun” hoppas förlänga sin vinstsvit till 4 raka mot Smith.

I galans co-main event kommer vi få den ärrade brasilianske veteranen Glover Teixeira ta sig an amerikanen Corey Anderson i ännu en intressant lätt-tungviktsmatch.

Denna gala kommer vi även få se Stefan Struve ta sig an Marcin Tybura samt norrmannen Emil Weber Meek möta Batosz Fabinski.

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan tillsammans TV-tider och odds från Mobilebet, som just nu ger otroliga 25 gånger pengarna på en seger för Shogun. Längst ner finner ni utförlig statistik om matchkortet.

HUVUDKORT (Startar kl. 20:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lätt-tungvikt: Maurício Rua(2.70) vs. Anthony Smith(1.44)
Lätt-tungvikt: Glover Teixeira(1.58) vs. Corey Anderson(2.35)
Mellanvikt: Vitor Miranda(2.60) vs. Abu Azaitar(1.47)
Tungvikt: Marcin Tybura(1.37) vs. Stefan Struve(3.00)
Weltervikt: Danny Roberts(1.22) vs. David Zawada(4.00)
Lättvikt: Nasrat Haqparast(2.40) vs. Marc Diakiese(1.55)

UNDERKORT (Startar kl. 18:00 och sänds på Fight Pass)
Lättvikt: Nick Hein(1.55) vs. Damir Hadžović(2.40)
Weltervikt: Emil Weber Meek(1.54) vs. Bartosz Fabiński(2.40)
Fjädervikt: Khalid Taha(3.10) vs. Nad Narimani(1.35)
Lätt-tungvikt: Justin Ledet(1.83) vs. Aleksandar Rakić(1.95)
Bantamvikt:Davey Grant(3.25) vs. Manny Bermudez(1.32)
Lätt-tungvikt: Jeremy Kimball(3.15) vs. Darko Stošić(1.34)
Bantamvikt: Damian Stasiak(1.83) vs. Liu Pingyuan(1.95)

Nedan kan ni se intressant statistik för galan:

UFC Fight Night 134 Mauricio Shogun Rua möter Anthony Smith

UFC Fight Night 134 Glover Teixeira möter Corey Anderson

UFC Fight Night 134 Hamburg Emil Meek möter Bartosz Fabinski

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night Hamburg: Invägningsresultat

Imorgon går UFC Fight Night 134 av stapeln i Hamburg. Huvudmatch för galan är ett möte i den lätta tungvikten mellan före detta mästaren #8 Mauricio ”Shogun” Rua (25-10) och Anthony Smith (29-13).

Som co-main event bjuds vi på ytterligare ett möte i den lätta tungvikten mellan #3 Glover Teixeira (27-6) och #9 Corey Anderson (11-4).

Nu är de officiella invägningarna avklarade och nedan går det att ta del av resultatet.

Huvudkort (20.00):
Lätt tungvikt: Mauricio Rua (206) vs. Anthony Smith (205)
Lätt tungvikt: Glover Teixeira (206) vs. Corey Anderson (204)
Mellanvikt: Vitor Miranda (185) vs. Abu Azaitar (185)
Tungvikt: Marcin Tybura (246) vs. Stefan Struve (264)
Weltervikt: Danny Roberts (169) vs. David Zawada (171)
Lättvikt: Nasrat Haqparast (156) vs. Marc Diakiese (155)

Underkort (18.00):
Lättvikt: Nick Hein (153) vs. Damir Hadzovic (155)
Weltervikt: Emil Meek (170) vs. Bartosz Fabinski (170)
Fjädervikt: Khalid Taha (145) vs. Nad Narimani (146)
Lätt tungvikt: Justin Ledet (204) vs. Aleksandar Rakic (206)

Underkort (16.30):
Bantamvikt: Davey Grant (135) vs. Manny Bermudez (135)
Lätt tungvikt: Jeremy Kimball (204) vs. Darko Stosic (205)
Bantamvikt: Damian Stasiak (133) vs. Liu Pingyuan (136)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormier kan tänka sig ett returmöte mot Stipe Miocic efter Brock Lesnar

Ett returmöte mellan Daniel Cormier och Stipe Miocic är inte uteslutet enligt mästaren själv. När Cormier fick frågan av TMZ Sports, svarade han att han är öppen för idén men först efter den planerade matchen mot Brock Lesnar.

Den före detta tungviktsmästaren, Stipe Miocic, hävdar dock att han är förtjänt av en returmatch innan Cormier möter Lesnar, då Lesnar inte gått match sedan 2016 och fortfarande är avstängd på grund av en dopingöverträdelse i samband med hans match mot Mark Hunt på UFC 200. Lägg därtill att Miocic är UFC:s mest framgångsrika tungviktare genom tiderna och hade försvarat titeln vid tre tillfällen innan knockoutförlusten mot Cormier på UFC 226 i juli.

Nu fungerar inte UFC alltid som en meritokrati och då en match mot Lesnar uppenbarligen skulle inbringa mer pengar åt Cormier är det förståeligt att den 39-årige dubbelmästaren hellre väntar på att Lesnar ska komma tillbaka från sin avstängning. Cormier har tidigare meddelat att han tänker pensionera sig på sin 40-årsdag, vilken infaller i mars, så om Miocic ska få sin returmatch gäller det att skynda på.

 

 

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Brian Ortega under media dag

Brian Ortega kommer endast att acceptera en titelmatch

Brian Ortega var ursprungligen tänkt att utmana Max Holloway i en titelmatch på UFC 226. Den matchen fick dock ställas in då Holloway inte ansågs vara tillräckligt frisk för att kunna gå matchen. Sedan dess har Ortega inte accepterat någon ny match och han har även sagt att han tycker att Holloway ska bli av med sin mästartitel. I en intervju under sändningen av MMA-galan LFA 45 så berättar Ortega nu att han endast kommer att acceptera matcher som går om den riktiga fjäderviktstiteln samt att han och Dana White nu har kommit överens.

Any fight for the title – that’s it. That’s all I’m looking at. I’m just looking at that gold, that belt. For me, it doesn’t matter the opponent. I’m feeling a lot better now. The heartbreak was a little bit real at first, but then once I started to realize the bigger picture and everything – and I had to put my ego aside and put my thinking cap on in terms of business wise – we made the right decision. I talked to Dana just the other day, and everything is good between me and him. He compensated me – we reached an agreement.

När matchen mot Holloway först ställdes in så stod ett flertal fighters redo att hoppa in för att möta Ortega, bland annat Frankie Edgar. Ortega accepterade dock aldrig någon av matcherna och matchen ströks från galan. Ortega förklarar nu i samma intervju varför han inte accepterade någon av dessa matcher.

The goal was for me to go for a title, not to fight a guy who lost to the last three guys that I finished, so it just didn’t make sense to fight for anything else than a belt. I put myself in that position by finishing everyone who’s been in front of me, and I’m just going to wait for that and pray for Max because now they’re saying that it’s a possible light stroke, and that’s not a joke. I’ve got prayers on for Max, and he’s ‘Blessed,’ so he’ll come back. It doesn’t matter if you call me on one day, two days, that’s never been the issue. But the belt is what I want, and I’m going to wait for it and pray that Max gets better so we can give the fight fans the fight that you guys want to see because I know we missed out for you guys at UFC 226, but we’ll make up for it.

I nuläget är varken Ortega eller Holloway officiellt klara för någon ny match.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
matchning ufc denver korean zombie frankie edgar

UFC Fight Night 139: Frankie Edgar möter Chan Sung Jung

Ett fjäderviktsmöte mellan #3 Frankie ”The Answer” Edgar (21-6-1)och ”Korean Zombie”, #9 Chan Sung Jung (14-4), kommer att vara huvudmatch när UFC besöker Denver i november. ESPN var först med att rapportera om matchen som nu har konfirmerats av UFC:s president Dana White.

Den 36-årige Edgar tog sig tillbaka i vinstkolumnen senast genom att besegra Cub Swanson via enhälligt domslut på UFC Fight Night 128 i april tidigare i år. Innan segern mot Swanson blev Edgar knockad av Brian Ortega i en förlust som kostade honom en titelmatch. Edgar var, snöpligt nog, egentligen inbokad för en match mot mästaren Max Holloway, men när Holloway var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada hoppade Ortega in istället.

”Korean Zombie” har inte gått en match sedan februari förra året då han besegrade Dennis Bermudez via knockout i första ronden. Innan segern över Bermudez hade Sung Jung ett, nästan fyra år långt, uppehåll från MMA då han var tvungen att genomgå militärtjänstgöring i sitt hemland. Efter segern mot Bermudez efterfrågade koreanen en match mot veteranen, och före detta lättviktsmästaren, Edgar och nu får han alltså sin önskan uppfylld.

UFC Fight Night 139 går i stapeln den 10:e november i Denver. Tidigare är ett welterviktsmöte mellan Mike Perry och Donald Cerrone klart för galan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Volkan Oezdemir under mediadag

Volkan Oezdemir uttalar sig efter skadan

Det stod nyligen klart att lätt-tungviktaren Volkan Oezdemir skadat sig och inte kommer att kunna gå den tilltänkta matchen mot Alexander Gustafsson under UFC 227. Detta efter att han redan dragit sig ur två tänkta matcher mot Mauricio “Shogun” Rua. Nu har Oezdemir uttalat sig via instagram efter den senaste skadan där han skriver att han ber om ursäkt dels till Gustafsson men även till fansen och UFC. Oezdemir skriver även att han planerar att vara helt tillbaka så snart som möjligt.

I got injured and I’m not able to fight at #UFC227 🙄 damn it! I’m really sorry for all my fans, the @ufc and my opponent @alexthemauler . This event is going to be amazing anyway. I’ll be back at 100% very soon!! #NoTime

Oezdemir har inte gått någon match sedan januari detta året då han förlorade mot Daniel Cormier via knockout i andra ronden under UFC 220.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 139: Donald Cerrone ryktas möta Mike Perry

Ett möte mellan Donald “Cowboy” Cerrone och Mike Perry ryktas vara klart för galan UFC Denver. Galan äger rum i samma stad som UFCs första gala och UFC kommer här officiellt att fira sitt 25-årsjubileum. Matchen är dock ännu inte officiellt bekräftad av UFC och galan har i nuläget inga officiellt utannonserade matcher.

Cerrone blev i sin senaste match besegrad av Leon Edwards via enhälligt domslut under huvudmatchen på UFC Fight Night 132. Sammanlagt har Cerrone 4 av sina 5 senaste matcher och innan dess stod han med 4 raka segrar. Cerrone ska även nyligen ha hintat om att han inte heller är långt ifrån pension. Sammanlagt har han ett matchfacit på 33-11-1 där 16 av vinster skett via submission, 9 via knockout och 8 via domslut.

Perry lyckades i sin senaste match att besegra Paul Felder via delat domslut under UFC 226. Perry har vunnit 3 av sina 6 senaste matcher och står sammanlagt med ett matchfacit på 12-3 där 11 av vinsterna skett via knockout och 1 via domslut.

UFC Fight Night 139 äger rum den 10:e november på Pepsi Center i Denver, USA.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Gustafsson ensam i buren

Alexander Gustafsson kommer inte möta Khalil Rountree

Enligt ESPN:s reporter, Ariel Helwani, kommer Alexander Gustafsson inte att möta Khalil Rountree på UFC 227.

Gustafsson skulle ursprungligen ha mött Volkan Oestemir, men schweizaren var tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada. När det blev känt att ”The Mauler” stod utan motståndare klev Rountree fram och erbjöd sig att ta matchen. Den orankade Rountree gick match så sent som på UFC 226, den 8:e juli, då han överraskande besegrade Alexander Gustafsson lagkamrat Gökhan Saki på knockout i första ronden.

Nu blir det alltså inte Rountree som Gustafssons kommer att möta på UFC 227. Jakten på en ny motståndare åt ”The Mauler”, som fortfarande är aktuell för galan, fortsätter.

UFC 227 äger rum den 4:e augusti i Los Angeles. Huvudmatch för kortet är en titelmatch i bantamviktsdivisionen mellan mästaren T.J. Dillashaw och före detta mästaren Cody Garbrandt.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

James Vick om mötet med Justin Gaethje: ‘He’s gonna get outclassed’

Justin Gaethje berättade nyligen att han kommer att lägga handskarna på hyllan om han utklassas av James Vick i deras kommande möte i Lincoln. Enligt Vick får Gaethje börja förbereda sig inför pensionen, efter som han kommer att bli just det – utklassad.

Det här hade Vick att säga via B.J. Penn Radio:

He’s gonna get outclassed. I’m fully expecting that I’m going to have to take a few leg kicks. I’m fully aware, because he’s willing to take three or four punches in his face just to land one. So I’m sure that I’m going to take a few leg kicks, but I can condition my leg to take a kick. He can’t condition his chin to take a punch, and the dude’s been knocked out two fights in a row now, and he’s been wobbled in ten of his fights. So, we’re not making it five rounds, and he will get outclassed. My skillset’s way higher than his.

I’m not delusional. I’m gonna have to slug it out somewhat. I’m pretty sure I’m gonna have to fight. I’m gonna sit there and we’re gonna be throwing down somewhat, because he’s gonna force that. And that’s fine with me cause I can bite down on my mouthpiece and throw just like he can. He ain’t the only motherfucker in the world that’s tough and can bite down and show heart and everything.

He’s gonna come right off the bat swinging, so we probably will be colliding right off the bat. And then, he’s gonna get caught with something big and go to sleep.

Vick förutspår här hur han tror att han kommer att avsluta Gaethje:

He always comes out hard and aggressive and I think that it’s gonna backfire on him. He’s gonna get caught with something big and he’s gonna get knocked out, probably within two rounds.

De två möter varandra i Lincoln i Nebraska den 25 augusti. Vem tror ni går segrande ur mötet?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold var nära att hoppa på Brock Lesnar under UFC 226

Daniel Cormier tog under UFC 226 hem sitt andra bälte när han mötte tungviktsmästaren Stipe Miocic. Under intervjun som hölls efter mötet kom tungviktaren Brock Lesnar upp i buren och knuffade Cormier baklänges.

Lagkamraten och den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold var precis bredvid när det hela utspelade gillade inte alls detta och försökte bedöma om han skulle agera mot Lesnar eller inte.

Via Submission Radio:

I was trying to judge the situation because I was about to pull a Diaz brother and jump on his back and kick Brock in the head. I saw Brock enter the arena as we were getting staged and ready for DC, so I knew something was up.

I was trying to judge Brock, I was trying to judge Brock. Brock was coming in hot and pushing DC but DC kept his composure and he was trying to laugh it off, so… *laughs* I’m not a big fan of Brock and his style, so I wouldn’t mind taking a leg home.

Med ‘en Diaz’ refererar Rockhold till det bråket som uppstod under tiden i Strikeforce i Nashville. Bröderna Nick och Nate Diaz gick då till attack mot Jason ‘Mayhem Miller’ när denne avbröt en intervju med Jake Shields.

Rockhold berättar att han överhuvudtaget inte gillar Lesnar.

I don’t like him because of the fact] that he cheats. That he was exempt. That he was exempt from [USADA testing] so that he could cheat. And the fact they bring him back after that positive test and treat him like a king, that’s everything that’s wrong with the sport.

I understand DC’s point of view. He wants the money, I wish him the best, I want him to kick Brock’s ass and do that, but the fact that this sport promotes Brock Lesnar coming back off of a positive steroid test after they exempt him before the fight and he still tested positive. You don’t see that happening in any other sport and it’s sad to see it happen in this sport.

Det ser nu ut som att Cormier kan få göra sitt första titelförsvar mot Lesnar i början på 2019, men ännu är ingenting färdigställt eftersom Lesnar ska testas för dopning.

Det här hade Rockhold att säga om ett potentiellt möte mellan de två:

We’ll see if it happens or not, but DC wins the fight fairly easy. Brock runs forward, he tries to double leg him, DC stuffs it, gets back up, whether he gets taken down or not and he starts to throw hands on him and probably falls the same way as Stipe.

You never know [if Brock will even make it to the fight]. Brock’s not even cleared to fight until next year. I just… It’s sad that we talk about this, that whole public and everyone gets behind this shit. It just pisses me off. I’m fed up with this shit. I don’t like talking about cheaters.

Rockhold gick själv senast match under UFC 221 när han mötte Yoel Romero ochförlorade via knockout i tredje ronden. Han har ett record på 16-4 men nuläget inget planerat möte. Det var tidigare tänkt att han skulle möta Alexander Gustafsson i lätt tungvikt, men han skadade sig sedan och gick nyligen igenom en operation för sitt knä.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy