UFC 218 – Holloway vs Aldo: Genomgång av underkortet

Det är ett ovanligt intressant underkort vi bjuds på, åtminstone den övre halvan. Det finns flera riktigt spännande fighters, bl.a en svensk striker vid namn Teymur som vi verkligen ser fram emot att se ta sig an en farlig amerikansk brottare. Det finns även en rad andra kompetenta och underhållande fighters som brukar bjuda på spännande matcher. Det finns ingen anledning att tro att det kommer bli annorlunda den här gången.

Den undre halvan av underkortet är desto mer tveksamt. Kvaliteten imponerar inte direkt. Det finns dock två matcher som potentiellt kan bli slug-fests vilket kan ha visst underhållningsvärde.

Underkort

155 lbs.: Charles Oliveira vs. Paul Felder

paul-felder-ufc113-photo-per-haljestam

Charles Oliveira (22-7) är 28 år gammal och 178 cm lång med en reach på hela 188 cm. Oliveira började träna bjj när han var 12 år och har svart bälte under Ericson Cardoso. Han tävlar professionellt sedan 2007. Oliveira är en erfaren fighter med 30 matcher på sitt record. Av hans vinster har 6 kommit via KO och 14 via submission. Han gjorde UFC-debut 2010 och gör på lördag sin 19:e match i organisationen. Oliveira besegrade senast Will Brooks via submission. Innan dess förlorade han två raka.

Oliveira är en aggressiv fighter både stående och på marken. Han är så trygg i sitt mark-game att han är orädd för att bli nedtagen. Stående har han en thaiboxningsorienterad stil. Han håller hög guard och gillar att pressa framåt med kombinationer av sparkar och slag. Han har bra frontkicks, knän och armbågar som han mixar in bl.a i clinch. Han har förbättrat sin brottning och har skapliga nedtagningar och nedtagningsförsvar. Oftast använder han sig av sin giftiga grappling – tex en grym giljotin – när motståndaren går för nedtagningar. Hans grappling är aggressiv och offensiv. Mycket underhållande men det lämnar ibland defensiva luckor som gjort att han har fastnat i submissions mot sämre grapplers.

Paul Felder (14-3) är 33 år gammal och mäter 180 (räckvidd 178 cm). Han började med kampsport vid 12 års ålder – taekwondo och karate. I college började han träna thaiboxning och tog sedermera klivet över till mma. Han gjorde professionell debut 2011. Han har 9 vinster via KO och 1 via submission. Han signades 2014 och gör sin tionde UFC-fight på lördag – record i UFC 6-3. Felder kommer in med två vinster och senast besegrade han Stevie Ray via KO (armbågsgodis).

Felder är en utpräglad och mycket vass muay thai-striker. Han har fin teknik och stenhårda slag och sparkar. Han är orädd och byter gärna tekniker “muay thai-style”. Han har bra långa tekniker men är också vass på boxningsdistans och i clinch – han är alktså bekväm på de flesta distanser. Han är aggressiv och söker aktivt efter avslut. Han har hyfsade nedtagningar men är på det hela taget en medioker brottare. Han har starka höfter och är relativt svår att ta ner. Han är inte direkt något hot på marken, inte såvitt avser submissions, men han har vass ground-and-pound. Han har helt okej defensiv grappling.

Detta är en mycket intressant matchning mellan två tuffa och aggressiva fighters. Felder har ett övertag i storlek och kraft. Oliveira brukar vilja gå framåt och det passar Felder bra som har precisa och hårda tekniker. Felder är den bättre strikern av de två och om han kan hålla matchen stående ska han plocka isär Oliveira och vinna detta. Oliveiras farliga submissions gör att han aldrig kan avfärdas. Om han lyckas ta ner Felder, vilket är högst tänkbart, kommer brassen att ha ett stort övertag på marken. Vi tror dock att Felder lyckas freda sig genom defensiv medvetenhet och lite tur. Han dominerar Oliveira i det stående och försvarar nedtagningar. Felder vinner detta på domslut.

170 lbs.: Alex Oliveira vs. Yancy Medeiros

alex oliveita vs. yancy medeiros

Alex Oliveira (17-3-1) är 29 år gammal och mäter 180 cm – reach 196 cm (!). Han är en stand up fighter med 3 kickboxingmatcher på sin meritlista. Han började med mma när han var 22 år och gjorde professionell debut 2011. Han signades av UFC 2015 och har hunnit gå 10 matcher sedan dess. Han kommer in med en fin streak på 4 raka vinster. Senast KO:ade han den farlige Ryan LaFlare.

Cowboy är en mycket giftig striker som har bra kraft i slag och sparkar. Han har bra armbågar och knän, både i clinch och i det öppna. Han är bra på att utnyttja sin räckvidd och rör sig bra. Han har en aggressiv stil och gillar att gå framåt. Han har vissa luckor defensivt men är tuff och kan ta en smäll. Hans grappling är ganska ojämn – 3-3 i submissions. Från topposition har han riktigt elak ground-and-pound. Oliveiras brottning är medioker och han har haft problem att försvara nedtagningar.

Yancy Medeiros (14-4) är 30 år gammal och mäter 180 cm med en räckvidd på 192 cm. Medeiros började träna karate som barn och senare brottades han i high school. Han gjorde professionell debut 2007 och tävlade bl.a i Strikeforce innan han 2013 följde med över till UFC (5-4, 1 NC). Noterbart är att Medeiros inledde sin karriär som lätt tungviktare och gick sedan ner. Han har 2 raka vinster och besegrade senast Erick Silva via TKO.

Medeiros är i första hand en stående fighter – en kickboxare med bra kraft och snabbhet. Han har bra teknik rent offensivt hyfsat fotarbete, men är relativt enkel att träffa (hans haka är aningen tveksam). Han är tuff och drar sig inte för att växla slag. Han har starka höfter och bra defensiv brottning och är svår att ta ner. Medeiros är inte känd som någon grappler men har 4-1 i submissions och är inte helt ofarlig.

Oliveira har haft svårt mot brottartyper som pressat honom bakåt, clinchat och tagit ned honom på marken. Han är absolut vassast i det stående och därför kan det vara klokt att undvika det. Medeiros har dessutom kortare reach än brassen. Problemet är bara att Oliveira är stark och kraftfull. Troligen för stark för att Medeiros ska kunna grinda ner honom och hålla honom på marken. Medeiros tenderar även att vara för tuff för sitt eget bästa. Han har kraft i slagen men det är riskabelt att byta slag med Cowboy. I synnerhet om man har problem med hakan. Båda dessa fighters har vad som krävs för att avsluta den andre, men Oliveira är den mer sannolike att lyckas med det. Han har helt enkelt fler faktorer till sin fördel och vi tror att han lyckas vinna denna match. Alex Oliveira som vinnare.

155 lbs.: David Teymur vs. Drakkar Klose

David Teymur vs Drakkar Klose

David Teymur (6-1) är 28 år gammal och och mäter 175 cm med en reach på 185 cm. Han har gått hela 41 kickboxningsmatcher (39-2) innan han tog steget över till mma. David gjorde mma-debut 2013. Han tog sig till UFC via The Ultimate Fighter: McGregor vs. Faber. Han har en fin streak på 6 raka vinster och senast besegrade han den mycket farlige Lando Vannata.

På grund av sin bakgrund är David en utpräglad striker med utsökt muay thai. Han har fin teknik och dessutom stenhård attityd. Han är southpaw och han är bra på att utnyttja detta mot ortodoxa fighters. Han är en metodisk fighter med god förmåga att kontrollera distansen med hjälp av slag och sparkar – samt stenhårda knän. Han har bra fotarbete, är en duktig counter striker och läser sina motståndare väl. David är pga sin muay thai väldigt stark och riktigt giftig i clinch. Hans svagheter är sannolikt hans brottning och grappling. Dessa delar är under utveckling och även om han gör framsteg så är detta hans mindre starka delar. Det gäller alltså att undvika att hamna på rygg.

Drakkar Klose (8-0-1) är 29 år gammal, 173 cm lång och har en räckvidd på 180 cm. Han är en mycket kompetent brottare med erfarenhet från såväl high school som college. Efter college flyttade han till Arizona för att satsa på mma. Han signades av UFC 2016. Han har 3 raka vinster och senast besegrade han den hypade Marc Diakiese. Klose har 4 vinster via KO och 4 via submission.

Han är en explosiv och vrålstark brottare. Han är kraftigt byggd och har ett brottningsorienterat game. Han har bra press-game och får flertalet av sina nedtagningar mot buren. Hans fysiska styrka gör honom farlig i clinch. Hans striking är under utveckling och håller ganska basic nivå. Han är orädd och vågar kliva in för att avfyra och har kraft i slagen. Han har stenhårda bensparkar mot vaden, något han använde framgångsrikt mot Diakiese.

MMA - 640x240 - SE

Tyvärr är detta en matchning som passar Klose väldigt väl. Han visade i matchen mot Diakiese att han har vad som krävs för att neutralisera farliga strikers. Han bör i denna fight pressa Teymur bakåt, klistra fast honom mot buren och söka nedtagningar. Även om han inte får ned svensken ska han grinda och trötta ut de duktige strikern genom att ge honom mjölksyra i armar och axlar. För Teymur gäller det omvända. Att vara oförutsägbar, röra på fötterna och straffa Klose hårt när denne försöker stänga distansen. Han har även ett litet övertag i räckvidd vilket gynnar en duktig striker. Om Teymur kan hålla matchen övervägande i det stående tar han hem detta. Han har precision och kraft för att straffa Klose och även om den frenetiske brottaren, tuff som han är, fortsätter att pressa framåt så kommer domarna ge poäng för Teymurs fina träffar. David Teymur som vinnare – troligen via domslut.

115 lbs.: Felice Herrig vs. Cortney Casey

Felice Herrig vs. Cortney Casey

Felice Herrig (13-6) är 33 år gammal och 163 cm lång (reach 165 cm). Hon har gedigen bakgrund inom muay thai och kickboxning med ett record på 23-5. Hon är dessutom lilabälte i bjj. Herrig kom in i UFC 2014 via The Ultimate Fighter. Hon har ett record på 4-1 i organisationen. Hon har nu 3 raka vinster och besegrade senast Justine Kish.

Herrig är en erfaren och well-rounded fighter. Hon är från början en hyfsad stående fighter med vissa “ground-skills”. Hon har tidigare i karriären kämpat med den mentala delen men verkar ha fått ordning på det nu. Hon har förbättrat alla delar av sitt game sedan hon kom in i UFC. Hon har framför allt förändrat inställning och arbetar idag mer målmedvetet och fokuserat på att utveckla sitt game. Detta har betalat sig. Idag är hon en bättre fighter inom såväl striking som grappling.

Cortney Casey (7-4) är 30 år gammal och är hela 170 cm lång. Hon är f.d. fotbollsspelare på universitetsnivå men tvingades sluta pga en skada. Hon är brunbälte i bjj och började träna mma 2009. Hon gjorde professionell debut 2013 och signades av UFC 2015. Hon har ett record på 3-3 i organisationen och besegrade senast den tuffa mexikanskan Jessica Aguilar.

Casey är främst en kraftfull striker och gillar att pressa sina motståndare. Hennes längd och reach gör henne till ett problem för flertalet stråviktare. Trots sin slanka kroposbyggnad är hon överraskande stark. Hon har ett okej mark-game och riktigt farlig ground-and-pound. Hon är svår att ta ner och är pga sin längd och styrka en habil clinchfighter.

Detta är en jämn matchning. Troligen jämnare än vad man kan tro. På pappret har 9-rankade Herrig ett övertag gentemot 11-rankade Casey. Hon är mer erfaren och har sett riktigt bra ut på senare tid. Det har dock även Casey gjort. Hennes förlust mot Claudia Gadelha är inget att skämmas för. I övrigt har hon sett riktigt vass ut. Detta är en intressant matchning mellan två lovande fighters med liknande skill set. Vi tror att Herrig pga erfarenhet och lite större verktygslåda lyckas överlista den långa och starka Casey. Herrig är lite för duktig rent tekniskt för att låta sig bli ‘musklad’ – bullied – i tre ronder. Hon växlar striking med clinch och nedtagningar för att störa Caseys rytm. Det tror vi räcker för att få till ett fördelaktigt domslut. Vinnare Felice Herrig.

Fight Pass Prelims

115 lbs.: Amanda Cooper vs. Angela Magana

Amanda Cooper vs. Angela Magana

Amanda Cooper (3-3) är 26 år gammal och 160 cm lång. Hon är lilabälte i bjj. Hon kom in i UFC via TUF 23 där hon förlorade i finalen mot Tatiana Suarez. Hon förlorade i sin senaste match mot Cynthia Calvillo via submission. Hon är oerfaren men en kraftfull och atletisk fighter.

Angela Magana (11-8) är 34 år och 155 cm lång. Hon gjorde mma-debut 2007 och har 6 vinster via submission. Hon kommer in till denna fight med 5 raka förluster. Hon gjorde UFC-debut 2014 och kom in via TUF 20 – där förlorade hon mot Aisling Daly och blev utslagen. Hon har sedan dess förlorat mot Tecia Torres och Michelle Waterson. Hon gör nu sin första match på över 2 år och det är knepigt att bedöma hennes form. Hon har dock inte vunnit sen 2011 så vi har lågt ställda förväntningar.

Magana har mycket större erfarenhet än Cooper men i övrigt är detta sannolikt en jämn matchning. Båda dessa damer har medioker striking och vi kan vänta oss att de söker nedtagningar. Magana är troligen lite vassare i sin grappling men troligen inte tillräckligt vass för att submitta från rygg. Cooper är den starkare av de två och kan troligen hamna i topposition. Därifrån kan hon kontrollera eller plocka poäng med ground-and-pound. Att hon ska lyckas vinna på submission är tveksamt men hon vinner denna fight.

170 lbs.: Sabah Homasi vs. Abdul Razak Alhassan

Abdul Razak Alhassan
Abdul Razak Alhassan

Sabah Homasi (11-6) är 29 år gammal och 183 cm lång – reach 183 cm. Han gjorde professionell debut 2009. Han tränar på ATT i Florida. Han förlorade i sin UFC-debut mot Tim Means via TKO (augusti 2016). Han gör nu sin andra match i organisationen. Han har vunnit 8 matcher via KO och 2 via submission.

Homasi förlitar sig till stor del på sin KO-kraft i händerna. Han vill arbeta från boxningsdistans och hitta öppningar för sina power punches. Han har skapligt fotarbete och är bra i clinch. Han har medioker brottning och grappling. Han tenderar även att tröttna under matcher.

Abdul Razak Alhassan (7-1) är 32 år gammal och 178 cm lång – reach 185cm. Alla hans 7 vinster har kommit via TKO. Alhassan har svart bälte i judo och har tränat sedan tioårsåldern. Han gjorde mma-debut 2013. Han vann i sin första match i UFC via KO efter 53 sekunder. I sin andra match förlorade han på domslut mot Omari Akhmedov.

Alhassan är atletisk, stark och otroligt explosiv. Hans kardio är därefter. Han har medioker teknik i sin striking men rejält med kraft. Vi har inte sett mycket av hans mark-game och kan därför inte säga något om hur bra/dålig han är där.

Detta är två mediokra men tuffa och orädda strikers som kommer byta slag med varann. Homasi är troligen något bättre tekniskt. Båda har KO-kraft och det kan ta slut när som helst. Alhassan är den fysiskt starkare fightern och har ett bra clinch-game med starka judo-höfter. Han tjänar sannolikt på att pressa sin motståndare och göra det till en dirty fight. Han har dock haft problem med sin kardio och det kostar på att grinda. Vi tror ändå att han lyckas ta hem detta. Alhassan som vinnare.

205 lbs.: Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes

dominick-reyes.
Dominick Reyes

Jeremy Kimball (15-6) är 26 år och mäter 183 cm med lika lång räckvidd. Han började träna kampsport vid 8 års ålder, tillsammans med sin far som är mma-coach. Han gjorde professionell debut 2010. Han har vunnit 11 matcher via KO och 1 via submission. Kimball gör sin tredje UFC-match och han kommer senast från en KO-vinst mot Josh Stansbury.

Dominick Reyes (7-0) är 27 år gammal och 193 cm lång. Han brottades under tonåren men valde att satsa på amerikansk fotboll. Efter college stod det klart att det inte skulle bli någon NFL-karriär. Reyes beslutade då att satsa på mma. Han har 5 KO och 1 submission. I sin UFC-debut besegrade han Joachim Christensen via TKO efter 29 sekunder.

Detta är två KO-benägna fighters. Reyes är nästan 4 inches (10 cm) längre än Kimball och har ca 13 cm räckviddsövertag. Faktum är att Kimball är för liten för viktklassen. Han är förvisso förhållandevis snabb jämfört med många i lätt tungvikt men mot duktiga strikers med bra fotarbete har han inte mycket att hämta. Reyes tar hem detta.

265 lbs.: Justin Willis vs. Allen Crowder 

Justin Willis vs. Allen Crowder

Justin Willis (5-1) är 30 år gammal och 185 cm lång. Han har 5 raka vinster och senast besegrade han James Mulheron i sin UFC-debut. Willis är en oerfaren och ganska medioker fighter som främst förlitar sig på sin boxning och ground-and-pound. Med sina 120 kilo är han jobbig att få över sig.

Allen Crowder (9-2) är 28 år och mäter 190,5 cm. Han kom in i UFC genom att vinna ett kontrakt i Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Han har 4 raka vinster med sig inför sin stundande UFC-debut. Crowder har hyfsad brottning och kraft i slagen. Detta gav honom segern mot den hypade Don’Tale Mayes i Dana Whites contender series.

Det är två brottare som ställs mot varandra i denna match. Det brukar innebära att vi kan se fram emot en stående fight. Det finns såklart en chans att någon av dessa jättar får in en träff och då är det god natt. Men sannolikt kommer detta bli en utdragen historia, en grinding affair mellan två brottare med tveksam kardio. Det låter lagom lockande. Willis tränar på AKA tillsammans med Cain Velasquez och Daniel Cormier. Det innebär att vi vet att han får topp-sparring mot brottare av yttersta klass. Han är dessutom mer erfaren än Crowder. Vi tror att det räcker för att ge honom övertaget i denna match. Willis vinner på domslut.

______________________
Text: Frasse på Kimura

0
Dana Sad
Dana Happy
Sadibou Sy mma match

PFL 10: Sadibou Sy utslagen i semifinalen

Det blev dessvärre ingen finalplats för den svenske mellanviktaren Sadibou Sy under nattens slutspel i PFL:s mellanviktsturnering. Pancrase-fighterns lyckades vinna sin kvartsfinalsmatch men i semifinalen tog det stopp, och därmed även chansen att kamma hem en miljon dollar.

PFL 10 ägde rum under natten till söndagen iWashington DC, där kvart- och semifinalmatcherna i welter- och mellanviktsklassen avgjordes. Alla kvartsfinalsmatcher var tvårondersmatcher. Vid oavgjort resultat gick den fighter som vann första ronden hos poängdomarna vidare till semifinal.

Sy mötte den brasilianske f.d UFC-fightern Bruno Santos i kvarten, samma Santos som Sy mötte och förlorade i turneringens första omgång. Svensken lyckades tog ta revansch för den förlusten inatt då han gick vidare  trots att det blev oavgjort på poängkorten. Sy vann första ronden hos två poängdomare och var därmed klar för semifinal.

I semin fick Sy möta den tuffe Abus Magomedov (22-3) som var seedad 1:a efter gruppspelsmatcherna. Magomed hade även han gått vidare från kvartsfinalen genom att vinna första ronden mot Gasan Umalatov. Magomedov utnyttjade sin brottning och grappling för att ta hem en domslutsvinst efter tre ronder.

Nedan kan ni se samtliga resultat från nattens gala.

SEMIFINALER

Abusupiyan Magomedov besegrar Sadibou Sy via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28) – semifinal mellanvikt

Louis Taylor besegrar John Howard by first-round tiebreaker efter technical draw p.g.a illegala knän av Taylor – semifinal mellanvikt

Ray Cooper III besegrar Handesson Ferreira by TKO (slag), 2:28 in i rond 1 – semifinal weltervikt

Magomed Magomedkerimov besegrar Bojan Velickovic via TKO (slag), 3:13 in i rond 2 – semifinal weltervikt

KVARTSFINALER MELLANVIKT

#1 Abus Magomedov besegrar #8 Gasan Umalatov via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#5 Sadibou Sy besegrar #4 Bruno Santos via first-round tiebreaker efter majority draw (20-18, 19-19, 19-19) – kvartsfinal mellanvikt

#2 Louis Taylor besegrar #7 Rex Harris via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

#6 John Howard besegrar #3 Eddie Gordon by unanimous decision (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal mellanvikt

KVARTSFINALER WELTERVIKT

#3 Magomed Magomedkerimov besegrar #6 Pavlo Kusch via enhälligt domslut (20-18, 20-18, 20-18) – kvartsfinal weltervikt

#1 Ray Cooper III besegrar #8 Jake Shields via TKO (slag), 3:10 in i rond 1 – kvartsfinal weltervikt

#5 Handesson Ferreira besegrar #4 Rick Story via verbal submission (skada), 1:15 in i rond 2 – kvartsfinal weltervikt

#2 Abubakar Nurmagomedov besegrar #7 Bojan Velickovic via first-round tiebreaker efter enhälligt draw (19-19, 19-19, 19-19) – kvartsfinal weltervikt*

* Nurmagomedov drog sig ur turneringen på grund av skadad hand

FINALERNA

Finalerna för turneringen äger rum den 31:a december på Hulu Theater i New York och nedan kan ni se alla finalmatcher.

Tungvikt – Josh Copeland (8) vs. Philipe Lins (3)

Lätt tungvikt – Vinny Magalhaes (1) vs. Sean O’Connell (6)

Mellanvikt – Abusupiyan Magomedov (1) vs. Louis Taylor (2)

Weltervikt  – Ray Cooper III (1) vs. Magomed Magomedkerimov (3)

Lättvikt – Natan Schulte (1) vs. Rashid Magomedov (7)

Fjädervikt – Steven Siler (1) vs. Lance Palmer (2)
PFL Finaler

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Stängdes av i 26 år – får tävla i UFC

I september meddelades det att den kvinnliga flugviktaren Mara Romero Borella fått en avstängning på hela 26 år av den italienska anti-dopningskommittén, men det är tydligen ingenting som kommer att påverka hennes karriär som fighter i UFC.

Enligt USADA kommer Borella att fortsätta få gå matcher i UFC i framtiden.

Det här berättade Danielle Eunich, språkrör för USADA:

Following our review, we have determined and then subsequently informed the UFC that [Mara Romero] Borella is eligible to compete in UFC events because the violation that resulted in her ban by the Italian National Anti-Doping Agency (NADO) is not a recognized offense under the UFC Anti-Doping program. She was sanctioned by the Italian NADO for her involvement in trafficking street drugs – marijuana and cocaine (prohibited in-competition only) – with no intent to enhance performance.

The UFC ADP does not consider this a violation because the activity was unrelated to performance enhancement. As such, Ms. Borella remains eligible to compete in UFC events.

Borella mötte senast Katlyn Chookagian under UFC on FOX 27 i januari, då hon gick med sin första förlust sedan 2015. Hon har nu ett record på 11 vinster och 5 förluster.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Dana White

Dana White: GSP måste möta topprankad motståndare innan Khabib Nurmagomedov

Den forne welterviktsmästaren och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre har den senaste tiden uttryckt intresse om ett möte mot Khabib Nurmagomedov, som senast försvarade bältet mot Conor McGregor under UFC 229.

Via Ariel Helwani MMA SHow:

The thing that excites me the most is when I could be the first to do something. When something cannot be done and people doubt me. (Nurmagomedov) is a great champion and, in terms of legacy, I can’t think of a better fighter right now who has a better legacy than Khabib.

Enligt Dana White så kommer GSP dock inte att få någon förtur i kön att möta Khabib, utan måste först gå match mot en annan topprankad motståndare.

Via ESPN:

How does Georges St-Pierre jump over all the guys fighting in that division to face Khabib? Just because all of a sudden he wants to come out and fight this guy — he doesn’t get to do that. If Georges St-Pierre is serious, listen, I’ll give you a fight with one of these guys in the top five. If you win, you’ll be in position for a title shot.

We don’t even know if Georges St-Pierre can make 155 pounds. You know what I mean?

GSP mötte senast Michael Bisping under UFC 217 förra året i sin comeback efter 3 års frånvaro, där han tog hem bältet i mellanvikt när han segrade via submission i tredje ronden.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier i kostym på presskonferens

Daniel Cormier om ett möte mellan Khabib Nurmagomedov och Floyd Mayweather: ‘It’s insane’

Fjäderviktsmästaren Khabib Nurmagomedov segrade stort när han mötte Conor McGregor under UFC 229, där han avslutade irländaren via neck crank i fjärde ronden. Veckan efter gick sedan Khabib ut med en utmaning om ett möte i en boxningsmatch mot den obesegrade mästaren Floy Mayweather Jr.

Dubbelmästaren i lätt tungvikt och tungvikt samt lagkamraten Daniel Cormier, anser att ett möte mellan de två inte skulle sluta bra för Khabib.

Via ‘MMAJunkie’:

I think it’s insane. Khabib better not do that, unless he’s just going to get paid.

Teammate or no teammate, he’s getting beat up by Floyd Mayweather. And he’s too tough to quit, so he’ll just get beat up for 12 rounds, and getting beat up for 12 rounds is not good.

UFC:s VD Dana White verkar vara på samma sida som Cormier, då han undvek att svara på frågor om Mayweather och istället berättade om ett kommande möte mellan Khabib och Tony Ferguson.

Själv kommer Cormier härnäst att försvara tungviktsbältet när han möter Derrick Lewis under UFC 230 den 4 november.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
dustin poirier ufc invägning

Dustin Poirier svarar Nate Diaz: ‘I see through that fake a** ganster sh*t’

Dustin Poirier och Nate Diaz var planerade för ett lättviktsmöte i huvudmatchen under UFC 230 i november, men för 10 dagar sedan meddelades det att Poirier blivit tvungen att dra sig ur på grund av skada.

Diaz hånade Poirier för detta och hade följande att säga via Twitter:

Poirier har nu svarat Diaz och han var inte glad över anklagelserna.

Det ser inte ut som att ett nytt möte kommer att bokas in mellan de två, om man får tro UFC:s VD Dana White.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

T.J. Dillashaw om Cody Garbrant: ”I said I’d ruin his career, I’m doing it”

T.J. Dillashaw har för närvarande två knockout-vinster över sin nemesis Cody Garbrandt. Det kan tyckas att detta borde var tillräckligt, men tydligen finns det ont blod mellan dem båda att klara en hel livstid.

De båda möttes första gången på UFC 217 och den matchen var crescendot på en hel massa skitsnack och hat mellan de två före detta träningskamraterna. UFC valde att ge Garbrandt en returmatch 227 som också slutade i en knockout-förlust. Dillashaw har i inledande snack pratat om att han ska förstöra Garbarndt karriär och med facit i hand finns det en viss sanning i det då den forne bantaviktsmästaren nu befinner sig i något av limbo i divisionen.

Dillashaw pratade med MMJunkie om situationen och fejden med Garbrandt.

“Hell yeah I’m cool with how it unfolded,”

“It’s exactly as I said it was going to go down. I told you I was going to knock him out in the first round, I did. I said I’d ruin his career, I’m doing it. The guy is screwed at 135. He should have went back to the drawing board and gotten better, but he talked his way into another ass-whooping.”

Dillashaw har ju inte bara en fejd med Garbrandt utan den härstammar från Team Alpha Male när Dillashaw valde att följa med Duane Ludwig då han lämnade teamet och starta eget. För att göra en lång historia kort så anser hans forne lagkamrater att han är något av en förrädare, medan Dillashaw menar att han valde att fokusera på sig själv. Garbrandt tog på sig att försvara sitt teams ära, men nu har han förlorat två gånger och även om fejden mellan Garbrandt och Dillashaw kvarstår verkar det som fejden mot TAM möjligen är överspelad.

“I’m happy,”

“It’s not only him, it’s the whole team. The whole team needed a f**king ass-whooping. They talked all that crap, they want to accuse me of a bunch of bulls**t. That’s the game. Karma’s a b**ch.”

Dillashaw fokuserar nu istället framåt, även om namn som Raphael Assuncao, Dominick Cruz och Marlon Moares finns i divisionen, satsar Dillashaw på att gå ned en viktklass, jaga en till titel i flugvikt och möta Henry Cejudo. Cejudo har dock uttryckt att han vill gå upp och möta Dillashaw i bantamvikt, men Dillashaw tror starkt på att de båda kommer mötas i flugvikt.

“I guarantee you Cejudo is just as big as me right now,”

“I don’t want the excuse of me beating Cejudo’s ass and him being like, ‘Oh, it’s because he’s bigger than me.’ F**k that. I’m not. I’ll be at 125. There’s no excuses.”

Oavsett vilken viktklass det blir verkar det som om de båda mästarna kommer mötas inom den närmaste framtiden.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
sadibou sy pfl 7 invägning

PFL 10: Sadibou Sy klarar vikten

Vår svenske Sadibou Sy går match på PFL 10 i helgen. Matchen går på Sports Arena i Washington. D.C. Sadibou avslutade Caio Magalhães i första ronden på PFL 7 och säkrade en plats i slutspelet. I helgen blir det kvartsfinal och returmöte mellan honom och Bruno Santos. De möttes redan i PFL 3 men då fick Sy se sig besegrad på domslut. Vi kan nu meddela att både Sy och Santos klarade vikten och är redo för helgens batalj.

  • Kvartsfinal mellanvikt: Abus Magomedov (185.4)  vs.  Gasan Umalatov (186)
  • Kvartsfinal weltervikt: Ray Cooper III (170.4)  vs.  Jake Shields (170)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Bruno Santos (185.2)  vs.  Sadibou Sy (185.4)
  • Kvartsfinal weltervikt: Rick Story (170.8)  vs.  Handesson Ferreira (169)
  • Kvartsinfal mellanvikt: Eddie Gordon (185.6)  vs.  John Howard (184.6)
  • Kvartsfinal weltervikt: Magomed Magomedkerimov (170.6) vs.  Pavel Kusch (169.6)
  • Kvartsfinal mellanvikt: Louis Taylor (185.6)  vs.  Rex Harris (185.2)
  • Kvartsfinal weltervikt: Bojan Velickovic (170.6) vs.  Abubakar Nurmagomedov (170.4)
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC 232: Uriah Hall möter Bevon Lewis

UFC 232s senaste officiella matchuppdatering är ett mellanviktsmöte mellan Uriah Hall och Bevon Lewis. Matchen har ryktats om tidigare, men är nu alltså klar.

Uriah Hall, 13-9 MMA och 6-7 i UFC, har haft det tungt senaste matcherna då han har förlorat fyra av fem matcher. Dock ska det sägas att förlusterna varit mot toppmotståndare som Gegard Mousasi, Derek Brunson och Robert Whittaker, men TUF17-finalisten har endast en vinst under det senaste tre åren och det är mot Krzysztof Jotko.

Bevon Lewis gör sin oktagondebut. Han är 27-år och är än så länge helt obesegrad. Han har förtjänat sin plats i UFC genom två vinster i Dana White’s Contender Series. Lewis senaste vinst var mot Alton Cunningham i juli, som han vann på TKO i första ronden.

UFC 232 går den 29:e december i Las Vegas och är svenskmärkt med både Alexander Gustafssons returmöte mot Jon Jones och Ilir Latifi som möter Cory Anderson.

Det rådande kortet är följande.

Alexander Gustafsson vs. Jon Jones
Cris Cyborg vs. Amanda Nunes
Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Cat Zingano vs. Megan Anderson
Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
BJ Penn vs. Ryan Hall

Uriah Hall vs. Bevon Lewis

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White talar i en mikrofon

Dana White: ”Glöm Mayweather, nästa match för Khabib Nurmagomedov är Tony Ferguson”

En returmatch mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor har på papper alla ingredienser för att bryta PPV-rekordet, men enligt UFCs VD Dana White, är det inte alls den match han vill se.

I en intervju med ESPN förkunnar White att han vill se den före detta interim-mästaren Tony Ferguson som nästa titelutmanare.

“As a fight fan, you’ve gotta go with Tony,”

“Tony had the belt, tweaked his knee, got stripped, (McGregor vs. Nurmagomedov) happens. Tony never lost the belt in a fight.

“Neither did Conor, but Conor actually got the opportunity to fight for the belt. I think Tony deserves the next shot.”

Ferguson, som är 23-3 i MMA och 14-1 i UFC, var tänkt att möta Nurmagomedov på UFC 223, men drog sig ur på grund av en olycka bara timmarna före galan. Efter skadan var läkt fick Ferguson gå som co-main på UFC 229 (samma gala som Khabib försvarade bältet mot Conor) och fick en vinst över ex-mästaren Anthony Pettis, vilket mycket väl kan anses som en biljett till titeln.

Nu ska vi inte glömma att White med detta pratar utifrån honom själv som fan. UFC kan mycket väl i slutändan göra något helt annat som anses bättre rent ekonomiskt för organisationen.

White gjorde också ett uttalade om det senaste snacket om en boxningsmatch mellan Floyd Mayweather och Khabib då boxningslegenden under dagarna har hintat om det på sociala medier.

“First of all, the Mayweather team has not approached us at all,”

“Again, Khabib is under contract with the UFC. We haven’t talked to anybody from the Mayweather team.”

Men vi får inte glömma att det var skeptiska uttalanden även innan boxningsmatchen mellan Conor McGregor och Floyd Mayweather, och vi vet ju alla hur hela den situationen slutade.

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

UFC 230: Rockhold skadad – Jacare möter Chris Weidman

Ännu en gång har UFC 230 drabbats av en skada som lett till att galans co-main event ändrats. Tidigare denna månad ställde UFC in det tilltänkta mötet mellan Dustin Poirier och Nate Diaz på grund av en skada som Poirier ådrog sig. Nu är det mellanviktsmötet mellan Luke Rockhold och Chris Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC) som ställts in på grund av en skada som Rockhold dragit på sig. Istället kliver brassen Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6 MMA, 8-3 UFC) och tar sig an den forne mästaren Chris Weidman. UFC:s VD Dana White bekräftade ändringen under fredagen via ESPN.

Jacare skulle ha möt amerikanen David Branch på samma gala, så nu söker organisationen efter en ny motståndare till Branch. En som kan kliva in är Jarod Cannonier meddelar MMAJunkie.com.

Grapplingsesset Jacare förlorade sin senaste match mot den forne TUF-vinnaren Kelvin Gastelum via delat domslut. Dessförinnan hade Jacare besegrat Derek Brunson via en snygg knockout i den första ronden. Den 38-årige forne BJJ-världsmästaren har vunnit 21 av sina vinster via avslut, där hela 17 har varit via submission.

Weidman har sedan förlusten mot Rockhold i december 2015, haft en jobbig period. Den forne mästaren har gått 1-3 på sina fyra senaste matcher där alla förluster har varit via KO/TKO. I sin senaste match lyckades dock Weidman bryta sin förlustsvit på tre matcher när han besegrade Kelvin Gastelum via submission på UFC On FOX 25.

UFC 230 äger rum den 3:e november i Madison Square Garden i New York, och ned a kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT

Daniel Cormier vs. Derrick Lewis
Ronaldo Souza vs. Chris Weidman
David Branch vs. opponent TBA
Jack Marshman vs. Karl Roberson
Israel Adesanya vs. Derek Brunson

UNDERKORT

Jason Knight vs. Jordan Rinaldi
Sijara Eubanks vs. Roxanne Modafferi
Julio Arce vs. Sheymon Moraes
Lyman Good vs. Ben Saunders

Matt Frevola vs. Lando Vannata Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
Montel Jackson vs. Brian Kelleher
Ruslan Magomedov vs. Marcos Rogerio de Lima

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy