UFC 221: Eftertankar

Oktagonen hade landat i Perth i Australien. Därifrån bjöds vi på ett matchkort ovärdigt en ppv-gala. Men vi behövde åtminstone inte betala $65 för eländet så vi får väl vara nöjda.

– Nä, nu kör vi.

Underkortet

170 lbs.: Luke Jumeau vs. Daichi Abe

Kvällen inleddes med en stand up-fight mellan två ganska mediokra fighters. Nivån var alltså inte alltför imponerande. Halvvägs in i andra ronden tröttnade Abe och Jumeau tog över alltmer. Nya Zeeländaren tog hem ett säkert domslut. Det kan han tacka Abe för som taktiskt genomförde en dålig match.

135 lbs.: Teruto Ishihara vs. José Quinonez 

Ishihara är en hårdslående herre och Teco Quinonez valde tidigt att göra det till en grinder. I andra och tredje ronden fick vi se stående fighting mellan två försiktiga och avvaktande fighters. Ishihara gav bort segern genom att avvakta alltför mycket. Quinonez var aningen mer aktiv i rond 2 och 3. Det räckte till seger.

155 lbs.: Ross Pearson vs. Mizuto Hirota 

I kvällens tredje match fick vi se två strikers och ’senior citizens’ som bjöd på småmysig stående fighting i behagligt tempo. I slutet av andra ronden rockade Hirota engelsmannen men det var nog inte tillräckligt för att ta hem ronden. I tredje ronden fick vi mer av samma. Pearson var tight i defensiven och lite mer aktiv än japanen. Han tog hem ett enhälligt domslut mot en ganska trött och enkelspårig Hirota.

125 lbs.: Jussier Formiga vs. Ben Nguyen 

Fjärderankade Formiga och åttonderankade Nguyen inledde andra delen av underkortet. Super-grapplern Formiga fick en nedtagning efter ca 3 minuter och tog enkelt full mount. Han behöll sedan kontroll under återstoden av ronden. Ca 3 minuter in i andra ronden fick Formiga ytterligare en nedtagning och en dryg minut av händelsefattig toppkontroll. Nguyen avvaktade för mycket och imponerade inte. I tredje ronden av en ganska tråkig match träffade Formiga med en spinning backfist som sänkte Nguyen. Han tog snabbt rygg och satte en snor-tight rear-naked choke. Bra gjort, men någon potentiell titelutmanare var det inte vi såg. Mighty Mouse skulle göra processen mycket kort med Formiga.

145 lbs.: Alexander Volkanovski vs. Jeremy Kennedy 

– Ground-and-pound!

Volkanovski fick en tidig nedtagning och manglade kanadensaren med tung ground-and-pound ronden igenom. Kennedy såg obekväm ut när han kom upp efter rondvilan. Andra ronden blev mer av samma. Volkanovskis styrka och intensiva press blev för mycket. Efter brutal ground-and-pound i slutet av rond 2 kliver domaren in och gör slut på lidandet (4.57 rond 2). Mycket imponerande insats av Volkanovski som kör över den obesegrade kanadensaren.

185 lbs.: Rob Wilkinson vs. Israel Adesanya 

– Believe the hype!

Så var det äntligen dags för den stenhårt hypade Adesanya att göra oktagondebut. Första ronden blev desperat burpress och jakt på nedtagningar från Wilkinson. Han lyckades därigenom stänga ned Adesanyas offensiv. I andra ronden lyckades han inte med det och nykomlingen höll det stående. Då var det inte längre något snack om saken. Adesanya jobbade lugnt och metodiskt. Han straffade Wilkinson med precisa tekniker tills dess att domaren fick nog och avbröt matchen. Det var tyvärr ytterligare ett exempel på ett sent domar-stopp. I oktagonintervjun skickade han ett tydligt budskap till resten av viktklassen. Jag ska inte försöka översätta exakt vad han sade men det var något i stil med att han ”markerat revir i oktagonen”. Cool snubbe och livsfarlig striker.

155 lbs.: Damien Brown vs. Dong Hyun Kim 

Jabbar, bensparkar och tjut från publiken var vad första ronden bjöd på. Andra ronden innebar mer av samma som i första ronden fast i något bättre tempo. Tredje ronden då? – You guessed it… Varken Brown eller Kim var särskilt intresserade av att föra matchen utan verkade föredra att avvakta och kontra. Det var inte optimalt utifrån ett underhållningsperspektiv. Det var en jämn och ganska tråkig fight. Två av domarna gav segern till Kim med 29-28 och det räckte för ett split decision. Vi var mest tacksamma för att skiten var slut och att det äntligen var dags för huvudkortet.

Huvudkortet

205 lbs.: Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov 

– Kimura!

I huvudkortets öppningsmatch fick vi se en dagestansk brottare och samboexpert ta sig an hemmasonen Tyson Pedro. Den talangfulle australiensaren var ute efter revansch efter att ha förlorat i sin förra fight (Ilir Latifi). Safarov inledde bra och pressade Pedro som behöll lugnet och straffade dagestaniern med några hårda träffar. Det var en jämn första rond och båda fighters hade sina stunder. Efter ett nedtagningsförsök från Safarov kontrar Pedro fint och visar sin fina grappling. Efter 3.54 av första ronden tar han en arm och avslutar med en mycket fin kimura. Imponerande insats av Pedro som välförtjänt mottar hemmapublikens jubel.

170 lbs.: Jake Matthews vs. Li Jingliang

Det var två kraftfulla welterviktare som ställdes mot varandra. 23-årige Matthews inledde mycket starkt och sänkte Jingliang med en hård vänsterkrok. Därefter tog han rygg på kinesen och kontrollerade resten av första ronden. Andra ronden blev en vild och mycket underhållande historia. Vilda svingar och åtskilliga hårda träffar från två orädda herrar. Ett livsfarligt submissionförsök från Matthews avvärjdes med en uppenbar ögonpetning. Domaren som såg exakt vad som hände tog inte ens en poäng för regelbrottet som sannolikt förhindrade att kinesen blev avslutad. Obegripligt och uselt av domaren som borde ha diskat Jingliang för förseelsen.

I tredje ronden sjönk tempot då båda fighters var trötta. Det var ändå en bra rond och en fin avslutning på en riktigt underhållande match. Matthews tar hem en mycket imponerande seger (enhälligt domslut) mot den tuffe kinesen.

265 lbs.: Tai Tuivasa vs. Cyril Asker 

Den 24-årige Tuivasa gjorde processen kort med den mediokre fransmannen. Tuivasa fick träff tidigt i första ronden och därefter var det uppenbart att Asker inte hade något att sätta emot. Domaren lät honom bli mörbultad en stund men när Asker föll ihop på marken hade han inget val. Det går inte dra några långtgående slutsatser efter en seger när motståndet håller Askers nivå. Han gör dock vad han ska och säkrar ett dominant avslut.

Tuivasa, som är mycket kraftfull, bär runt på 15-20 kilo av högst tveksam kvalitet. Han har även en hel del defensiva luckor som behöver tightas till. Om han får ordning på detta kan han bli ett rejält hot i divisionen. Kanske en framtida mästare. Han är dessutom karismatisk och har skön attityd. Det skadar inte om man planerar att bli stjärna i UFC.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Curtis Blaydes 

Första ronden inleddes avvaktande från bägge fighters. Knappt tre minuter in i matchen fick Hunt vittring efter några stenhårda träffar. Blaydes var rejält skakad men lyckades få en nedtagning och avslutade ronden med att kontrollera från topposition. I andra ronden kommer Blaydes ut och söker nedtagning. Han lärde sig i första ronden att det är riskabelt att byta slag med ”Supersamoan”. Drygt halvvägs in i ronden får amerikanen en nedtagning och kontrollerar resten av ronden från topp. Inte särskilt roligt att titta på men det är effektivt. Tredje ronden bjöd på nedtagningar och mer toppkontroll från amerikanen. Blaydes använde ground-and-pound för att ta hem en imponerande seger.

Blaydes har en haka av granit och mycket stark brottning och toppgame. Den här unge mannen kan gå långt i tungviktsdivisionen. Karisma är något han förefaller vara helt befriad från, men han är en mycket duktig fighter.

185 lbs.: Yoel Romero vs. Luke Rockhold

– Soldier of God

Vi fick se en ganska avvaktande inledning. Rockhold jobbade effektivt med bensparkar mot Romeros främre ben. Kubanen hushöll med sin energi och väntade till slutet av ronden innan han började attackera. Direkt i inledningen av andra ronden exploderade Romero och träffade med flera hårda slag. Rockhold såg ut att vara skakad men red ut stormen och var snart tillbaka i rytmen. Resten av ronden blev aningen avvaktande.

Rond 3 inleddes i bra tempo och Rockhold jobbade fint med sin jabb. Romero använde sin bedrägligt avslappnade och lunkande stil och lät Rockhold slappna av. Så växlade han tempo igen och träffade med en rak vänster som sänkte Rockhold. Sedan klev han in och avslutade med en stenhård vänster mot den liggande Rockhold innan domaren Marc Goddard avbröt matchen. Mycket imponerande vinst av Romero som tog fighten på halv-kort varsel (han skulle ju ha gått match 14 dagar senare).

Summering

Det bör inledningsvis påtalas att det var det gamla regelverket som tillämpades i Australien. Om det hade någon inverkan på matcherna är svårt att säga men det är trist att förändringen dröjer.

Kvällen började inte särskilt bra. Fight pass-delen av underkortet var ingen höjdare. I tredje matchen hade delar publiken blivit så berusad att man beslutade att börja utstöta de vidriga fylle-tjuten. Imponerande med tanke på att klockan var strax efter 9.00 på morgonen lokal tid. Det tog sig under andra delen av underkortet även om det inte direkt var fråga om några minnesvärda insatser. Volkanovski och Adesanya var de enda som stack ut. Huvudkortet innebar en klar kvalitetshöjning. Det var bitvis riktigt underhållande.

Talangerna

Det vi framförallt tar med oss från denna gala är de imponerande insatserna från en rad talanger. Det var glädjande.

Alexander Volkanovski tog en imponerande seger mot en obesegrad prospect i Jeremy Kennedy. Det var en utklassningsseger. Israel Adesanya, super-strikern, gjorde ingen besviken i sin debut. Tyson Pedro tog sig tillbaks till vinstkolumnen med en utsökt kimura. Jake Matthews (23 år) besegrade den tuffe Li Jingliang och visade att han har potential. Tai Tuivasa körde över Cyril Asker och visade att han är en underhållande och talangfull kille. Curtis Blaydes tog sin tyngsta (bokstavligt) skalp genom att besegra Mark Hunt.

Yoel Romero kan kanske inte beskrivas som en talang. Men han visade återigen att han är en oerhört farlig fighter. Vid 40 års ålder besegrade han 2-rankade Luke Rockhold via KO i rond 3 och tystade alla tvivlare – mig inräknad. Han är ett fenomen. Luke Rockhold hamnar i en märklig situation efter förlusten. Frågan är vart han tar vägen efter detta. Lätt tungvikt skulle kunna vara ett rimligt karriärsdrag.

Vi hade Jon Anik och Jimmy Smith vid rodret genom natten. Intressant att få bekanta sig med nykomlingen Jimmy Smith (ny i UFC) som gjorde en mycket stabil debut. Bara att tacka Bellator som släppte honom till UFC.

Det var allt vi hade att bjuda på så vi säger tack och på återseende! 

__________________

Kimuraredaktionen 

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Helt rätt av Khabib Nurmagomedov att sätta hårt mot hårt

Igår var publikfavoriten Sadibou Sy på plats i studion och gästade MMA-panelen. I gårdagens program följde vi upp UFC 229 och dess efterdyningar. Khabib Nurmagomedov har ställt ett ultimatum till UFC där han hotar att lämna organisationen, skulle UFC sparka hans två lagkamrater som slog Conor McGregor inne i buren.

Helt rätt av Khabib att sätta hårt mot hårt.

Khabib Nurmagomedov försvarade sin lättviktstitel för första gången under UFC 229 när han ställdes mot Conor McGregor. Matchen vann han genom ett så kallat neck crank. Avslutet kom i den fjärde ronden. Efter slutsignalen väljer Khabib att hoppa över buren och attackera McGregors lagkamrat Dillon Danis, detta efter att Danis skall ha slängt ur sig glåpord. Danis förnekar dock att han skall ha gapat något rasistiskt.

Sadibou Sy ger sin syn på händelsen och tycker att Khabib gjorde helt rätt i att försvara sina lagkamrater och sätta hårt mot hårt. Lyssna på diskussionen lät i klippet ovan.¨

Följ Sadibou Sys chans att bli miljonär. Den 20:e oktober gå Sy kvartsfinal i PFLs miljonturnering där han har möjlighet att kamma hem hela åtta miljoner svenska kronor, skulle han vinna hela mellanviktsturneringen. I hans nästa match ställs han mot den forne UFC-fightern Bruno Santos, en returmatch han hoppas kunna revanschera sig i. Skulle Sy vinna kommer han få gå en semifinalsmatch senare samma kväll.

Vi kommer att dela en artikel om Sys match där ni kan se den LIVE, här på Kimura.se

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

DC om Alexander Gustafsson vs Jon Jones 2: ”Alex har svårt att prestera när det gäller”

Tungviktsmästaren och just nu den fortsatt lätta-tungviktsmästaren, Daniel ”DC” Cormier, gav sin syn på returmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones.

Cormier som har tävlat mot båda tror att det är Jones som kommer dra det längsta strået den 29:e december under UFC 232. Enligt DC har svensken svårt att prestera när det verkligen gäller och sade i sin medverkan på gårdagens ‘The MMA Hour’ att Jones i slutändan kommer att vinna. Trots sitt ‘hat’ mot Jones, medger DC att han är en fantastisk MMA-fighter som alltid jobbar hårt.

I understand, but it does suck. It is what it is at this point. I’m not going to change it. What’s the point in wasting the energy on complaining. I’m just going to go into this thing at Nov. 3 as double champion and hopefully defend my title and then I will be the heavyweight champion of the world and move forward to the Brock Lesnar fight.

I think Jones wins the fight. I have never once shied away from the fact that he’s a fantastic fighter. He is a really talented guy. He obvious can go with me, keep up with me, he has obviously put in a lot of hard work, so, he must be a hard worker in that sense.

I know that Alex, for as good as he is, too, Alex struggles in the big moments. This is a really, really big moment and he is going to have to fight to his level or above his level to try and win.

Försvarar sitt tungviktsbälte på kort varsel.

DC har som tidigare nämnt tävlat mot båda herrar. I sin match mot Alexander Gustafsson vann han matchen genom delat domslut under UFC 192. Jones har han tävlat mot två gånger och förlorat båda. I sin senaste match mot Jones blev han besegrad genom huvudspark i rond tre, men matchen omvandlades till ett så kallat no-contest då Jones testat positivt för steroiden turinabol.

Gustafsson anordnade en egen presskonferens på Allstars Gym igår där han utlovade att sänka Jones i den fjärde ronden. Alex tror inte att Jones kommer att orka följa med i svenskens tempo och till slut bli avslutad.

Daniel Cormier kommer gå sin nästa match mot Derrick ”The Black Beast” Lewis under UFC 230. Matchen sker på kort varsel och kommer stå som galans huvudmatch samt vara en match om tungviktsbältet. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan. UFC 230 äger rum 3:e november på Madison Square Garden i New York.

HUVUDKORT
Daniel Cormier (c) vs. Derrick Lewis
Luke Rockhold vs. Chris Weidman
Ronaldo Souza vs. David Branch
Derek Brunson vs. Israel Adesanya

UNDERKORT
Jason Knight vs. Jordan Rinaldi
Lyman Good vs. Sultan Aliev
Brian Kelleher vs. Domingo Pilarte
Matt Frevola vs. Lando Vannata
Karl Roberson vs. Jack Marshman
Julio Arce vs. Sheymon Moraes
Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
Sijara Eubanks vs. Roxanne Modafferi

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
conor mcgregor oktagon khabib nurmagomedov oktagon ufc 229

Conor McGregor erbjöd Khabib 134 miljoner för returmatch

Lättviktsmästaren i UFC, Khabib Nurmagomedov, tycks inte vara lättövertalad. Pengar är inget dagestaniern verkar vara särskilt intresserad av. Enligt Khabib Nurmagomedovs farbror, Alex Nurmagomedov, skall han ha blivit erbjuden 15 miljoner dollar av Conor McGregor för en returmatch, vilket i svenska mått sträcker sig till 134 miljoner svenska kronor. Khabib säger nej tack och vill att irländaren rättar in sig i ledet.

En match mot den forne interimmästaren Tony Ferguson är härnäst och de hoppas kunna gå match nästa år i april eller maj. Det förutsätter förstås att UFC löser situationen med Khabibs lagkamrtat Zubaira Tukhugov och inte sparkar honom. Följande citat är hämtat från sport-express.ru och nedan kan ni ta del av vad Khabibs farbror sade.

We planned to have a fight with Tony Ferguson . They expected to hold this fight in April-May. And after this battle, they planned to end Habib’s sports career. But after the fight with Conor, they unjustly punished our fighter Zubair Tuhugov, who was supposed to fight October 27 against Artem Lobov. After all, it was MacGregor who started this conflict, and we just finished. I believe that there should be no conflict. Habib had to pull himself together.

I in no way justify him for jumping over the net after the fight. Habib reacted calmly to the possible fine of 250 thousand dollars – yet the fee for the fight was much higher. But when Zubayr was fired, he said that he refused the fee and left the UFC. We do not exclude that this can happen in reality. But if they keep Tukhugov, then in April-May we will fight Ferguson. We would be interested in this fight. Ferguson is a good fighter.

From the start, they (Conor McGregor) offered him 15 million, if he agrees. But Habib said no. Let Conor stand in line, let him fight with others. But Habib wants to fight Ferguson, and then finish his career.

Khabib besegrade McGregor under UFC 229 i den fjärde ronden genom ett så kallat neck crank. Efter att matchen var över uppstår tumult då Khabib väljer att hoppa över buren och attackera irländarens lagkamrat Dillon Danis. Enligt åskådare skall Danis ha skrikit glåpord åt dagestaniern, vilket fått honom att hoppa över buren.

Hotar att lämna organisationen.

Zubaira Tukhugov var en av männen som attackerade McGregor inne i buren och som var schemalagd att gå match mot irländarens lagkamrat, Artem Lobov. Den matchen ställdes in efter tumultet. UFCs VD, Dana White, har i efterhand sagt att Tukhugov sannolikt kommer bli av med sitt UFC-kontrakt. Det är något Khabib inte köper och har ställt ett ultimatum till UFC och Dana White.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Eddie Alvarez skriver på för ONE Championship

Den forne lättviktsmästaren i UFC, Eddie Alvarez, skriver på för den asiatbaserade organisationen, ONE Championship. Nedan kan ni ta del av MMA-reporter Ariel Helwanis Tweet och vad Alvarez själv hade att säga.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
GSP vs Khabib Nurmagomedov

Video
Georges St Pierre öppen för en match mot Khabib Nurmagomedov

Det har snart gått ett år sedan den forne welter- och mellanviktsmästaren Georges St Pierre gick sin senaste match, och kanadensaren är inte ivrig att återvända. Det finns dock en match som skulle få han vilja komma tillbaks till MMA-scenen, och det är mot den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Sjukdom sätter stopp för comeback

Under måndagen medverkade GSP på ”Ariel Helwani MMA Show” där han berättade bland annat att han inte hade samma motivation som tidigare när det kommer till MMA. Den nu 37-årige kanadensare berättar att kolit (tarmsjukdom) som han dragits med under flera år, var en av anledningar till hans inställning till fighting.

The motivation is not the same that it used to be. I don’t have the same motivation to go to the lineup again and to fight my way up to another title. I’m done with this. I’ve done it for so many years.

You reach a point in your career where you want to do things different. That’s why this fight with (Michael) Bisping was different because it was a superfight. For me, that’s what I look for.

The big issue for fighting for me is the symptoms of colitis. I have to get rid of my medication. Once I get the dose down to where I want it to be I’ll make the decision. Right now I’m not ready to sign a fight deal as we speak. Mentally, I don’t want to fight right now.

Khabib är en stor mästare

Om GSP skulle återvända till MMA är det endast för stora matcher som stärker hans MMA-arv. En sådan sak skulle t.ex. vara att bli den förste att besegra den regerande lättviktsmästaren.

The thing that excites me the most is when I could be the first to do something. When something cannot be done and people doubt me. He’s a great champion, and in terms of legacy, I can’t think of a better fighter right now who has a better legacy than Khabib.

Om en match mellan Khabib och GSP skulle bli av kommer det förmodligen att vara i lättvikt, en viktklass som GSP aldrig tävlat i tidigare. Kanadensaren berättade att med rätt träningsupplägg så är han säker på att han kan lyckas gå ned till 155 lbs. För tillfället går GSP runt på 183 lbs, vilket innebär att han måste banta bort runt 13 kg.

Ni kan se delar av intervjun i videoklippet nedan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jorge Masvidal hoppas på match under UFC 232 – Vill möta Paul Felder

Jorge Masvidal gick senast match slutet av 2017, då han förlorade via ett domslut mot Stephen Thompson. Nu känner han sig redo att komma tillbaka och hoppas på att gå match under samma gala som Jon Jones vs. Alexander Gustafsson under UFC 232. Tidigare ville han ersätta Dustin Poirier under UFC 230, som var tänkt att möta Nate Diaz.

Det här berättade Masvidal via BJPenn Radio:

I’m trying to get on the Jon Jones card. December 29th, just date wise, it’ll be a good [amount of] time for me to get in the gym, sweat it out, get a bunch of adrenaline, get my timing back. I really haven’t done any training on MMA whatsoever.

I don’t know if I still got my jab. Is my jab still the fastest jab in MMA? I gotta go refresh that. I gotta hit the refresh button. While I do that I would want some time. December 29th would be perfect. So then I can get in there and just mark up whoever they put in front of me. Just destroy somebody utterly.

Masvidal gick senast matcher i wletervikt, men är nu beredd på att gå tillbaka till lättvikt där han påbörjade sin karriär.

I’m super open to fighting at ’70. It’s more chances that I’m gonna fight at ’70. It’s like a 70 percent chance that I’m gonna fight at ’70, but the window for ’55 has never been so big for me to go back down.

’70 is my home, and I only want a fight at ’55 that makes sense. The top-10 dudes or something like that. Somebody close to it. I just don’t wanna drop down and fight somebody that just won The Ultimate Fighter show or some shit like that.

I wanna get a true test of what the ’55 [division] brings and if I could pass that test with flying colors I’d drop down again and fight the next biggest name I could get my hands on.

Masvidal nämner också Paul Felder som en motståndare han vill möta:

I didn’t really get too many names and stuff that are available. I think ’55 and ’70 are kind of locked up. A lot of stagnant movement. And Paul Felder is a scrap, if that’s the biggest name we could get.

Vem ni se Masvidal möta när han kommer tillbaka?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Mendes

UFC 231: Chad Mendes ryktas möta Renato Moicano

En fjäderviktsmatchning ska just nu planeras för UFC 231 i november, mellan Chad Mendes och Enato Moicano. 

Mendes hade tidigare 5 raka vinster innan han förlorade mot den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo under UFC 179 i oktober 2014. Han har sedan dess förlorat två matcher mot Conor McGregor och Frankie Edgar, och segrat mot Ricardo Lamas och senast Myles Jury via TKO i första ronden under UFC Fight Night 133. Mendes har nu ett record på 18 vinster och 4 förluster.

Moicano hade tidigare 6 raka vinster innan han förlorade mot Brian Ortega via submission under UFC 214 i juli förra året. Han har sedan tagit igen detta med två raka vinster mot Calvin Kattar via ett enhälligt domslut under UFC 223 och senast mot Cub Swanson via submission under UFC 227. Han har nu ett record på sammanlagt 13 vinster och 1 förlust.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
khabib nurmagomedov boxing

Floyd ”Money” Mayweather svarar Khabib Nurmagomedovs utmaning

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov skickade tidigare idag iväg en utmaning till en av, om inte den bästa boxaren genom alla tider, Floyd ”Money” Maywether. Mayweather ställdes mot Conor McGregor i sin senaste match och kunde besegra irländaren genom teknisk knockout i rond tio.

Nu har den obesegrade boxaren svarat Nurmagomedov och skriver följande genom sitt Twitter-konto.

CBS, Showtime and MGM Grand get the checkbook out! Go to @leonardellerbe ‘s page to view Khabib Nurmagomedov challenging me. #CBS #SHOWTIME #MGMGRAND #MayweatherPromotions

Mayweather ryktas gå sin nästa match i ringen och kan komma att ställas i ett returmöte mot Manny Pacquiao. Än är inget spikat om det blir en returmatch mot Pac Man, Pacquiao.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Alexander Gustafsson till Kimura: ”Jon Jones huvud åker ned i golvet i rond 4”

Efter mer än 5års väntan kommer den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson att få chansen att ta revansch för sin förlust mot Jon Jones. Matchen äger rum den 29:e december i Las Vegas på UFC 232 och innan det mötet fick Kimura.se en exklusiv intervju med The Mauler.

”Jag kommer sänka honom i fjärde ronden”

Jones och Gustafsson möttes i september 2013 på UFC 165 där svensken förlorade via domslut, efter fem otroligt jämna ronder. Inför rematchen är Gustafsson självsäker och berättar för Kimura att han kommer avsluta Jones i rond fyra.

Hans huvud åker ned i fjärde ronden. Inget annat. Jag kommer sänka honom i den fjärde ronden, då kommer han inte orka något mer.

Ni kan ta del av intervjun i videoklippet ovan.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
GSP vs Khabib Nurmagomedov

Tränaren: Khabib Nurmagomedov mot GSP vore en gigantisk fight

Innan UFC 229 talades det mycket om en potentiell match mellan 2 av de mest populära MMA-fighters genom tiderna, Georges St-Pierre och Conor McGregor. Det var en match som inte tycktes intressera McGregor mycket och den verkar än mer långsökt efter dennes match mot Khabib Nurmagomedov.  Dock uttalade sig Georges St-Pierres tränare, Firas Zahabi, om hur han tror matchen mellan hans adept och McGregor sett ut.

Han uttalade sig som följande rapporterar bloodyelbow där han menade att det hade slutat ännu värre för McGregor än i matchen mot Nurmagomedov där ryssen dominerade irländaren på mattan och tillslut vann genom submission :

I think GSP would do much of the same, even more than what Khabib did. GSP has an explosive shot from the outside, and he understands — he has a better range. He has a longer range for his takedowns, a longer range for his striking.

His submissions and ground and pound and jiujitsu, it’s very similar to Khabib. They’re very strong wrestlers, but GSP can do it all from a longer range, further range.

And GSP is very familiar with what McGregor does, that karate, taekwondo, kickboxing hybrid style. That’s stuff we grew up with, so we know that very very well. We do a lot of that. We’re very familiar with those teeps, those counter lefts, very familiar with those kind of stuff.

Gällande en potentiell match mellan St-Pierre och Nurmagomedov, som verkar desto troligare då båda fighters markerat sitt intresse, så skulle detta bli en gigantisk fight:

Khabib (vs GSP) would be a mega fight. It would, definitely. If they did it for 155, or I’m hearing now a 165 lb title, that would make sense — or 170. Whatever it is, just those two names, would probably beat McGregor vs Khabib. Because of this win, Khabib now is going to be more famous than ever. Khabib is going to be the biggest name in the lightweight division for a while.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy