UFC 221: Eftertankar

Oktagonen hade landat i Perth i Australien. Därifrån bjöds vi på ett matchkort ovärdigt en ppv-gala. Men vi behövde åtminstone inte betala $65 för eländet så vi får väl vara nöjda.

– Nä, nu kör vi.

Underkortet

170 lbs.: Luke Jumeau vs. Daichi Abe

Kvällen inleddes med en stand up-fight mellan två ganska mediokra fighters. Nivån var alltså inte alltför imponerande. Halvvägs in i andra ronden tröttnade Abe och Jumeau tog över alltmer. Nya Zeeländaren tog hem ett säkert domslut. Det kan han tacka Abe för som taktiskt genomförde en dålig match.

135 lbs.: Teruto Ishihara vs. José Quinonez 

Ishihara är en hårdslående herre och Teco Quinonez valde tidigt att göra det till en grinder. I andra och tredje ronden fick vi se stående fighting mellan två försiktiga och avvaktande fighters. Ishihara gav bort segern genom att avvakta alltför mycket. Quinonez var aningen mer aktiv i rond 2 och 3. Det räckte till seger.

155 lbs.: Ross Pearson vs. Mizuto Hirota 

I kvällens tredje match fick vi se två strikers och ’senior citizens’ som bjöd på småmysig stående fighting i behagligt tempo. I slutet av andra ronden rockade Hirota engelsmannen men det var nog inte tillräckligt för att ta hem ronden. I tredje ronden fick vi mer av samma. Pearson var tight i defensiven och lite mer aktiv än japanen. Han tog hem ett enhälligt domslut mot en ganska trött och enkelspårig Hirota.

125 lbs.: Jussier Formiga vs. Ben Nguyen 

Fjärderankade Formiga och åttonderankade Nguyen inledde andra delen av underkortet. Super-grapplern Formiga fick en nedtagning efter ca 3 minuter och tog enkelt full mount. Han behöll sedan kontroll under återstoden av ronden. Ca 3 minuter in i andra ronden fick Formiga ytterligare en nedtagning och en dryg minut av händelsefattig toppkontroll. Nguyen avvaktade för mycket och imponerade inte. I tredje ronden av en ganska tråkig match träffade Formiga med en spinning backfist som sänkte Nguyen. Han tog snabbt rygg och satte en snor-tight rear-naked choke. Bra gjort, men någon potentiell titelutmanare var det inte vi såg. Mighty Mouse skulle göra processen mycket kort med Formiga.

145 lbs.: Alexander Volkanovski vs. Jeremy Kennedy 

– Ground-and-pound!

Volkanovski fick en tidig nedtagning och manglade kanadensaren med tung ground-and-pound ronden igenom. Kennedy såg obekväm ut när han kom upp efter rondvilan. Andra ronden blev mer av samma. Volkanovskis styrka och intensiva press blev för mycket. Efter brutal ground-and-pound i slutet av rond 2 kliver domaren in och gör slut på lidandet (4.57 rond 2). Mycket imponerande insats av Volkanovski som kör över den obesegrade kanadensaren.

185 lbs.: Rob Wilkinson vs. Israel Adesanya 

– Believe the hype!

Så var det äntligen dags för den stenhårt hypade Adesanya att göra oktagondebut. Första ronden blev desperat burpress och jakt på nedtagningar från Wilkinson. Han lyckades därigenom stänga ned Adesanyas offensiv. I andra ronden lyckades han inte med det och nykomlingen höll det stående. Då var det inte längre något snack om saken. Adesanya jobbade lugnt och metodiskt. Han straffade Wilkinson med precisa tekniker tills dess att domaren fick nog och avbröt matchen. Det var tyvärr ytterligare ett exempel på ett sent domar-stopp. I oktagonintervjun skickade han ett tydligt budskap till resten av viktklassen. Jag ska inte försöka översätta exakt vad han sade men det var något i stil med att han ”markerat revir i oktagonen”. Cool snubbe och livsfarlig striker.

155 lbs.: Damien Brown vs. Dong Hyun Kim 

Jabbar, bensparkar och tjut från publiken var vad första ronden bjöd på. Andra ronden innebar mer av samma som i första ronden fast i något bättre tempo. Tredje ronden då? – You guessed it… Varken Brown eller Kim var särskilt intresserade av att föra matchen utan verkade föredra att avvakta och kontra. Det var inte optimalt utifrån ett underhållningsperspektiv. Det var en jämn och ganska tråkig fight. Två av domarna gav segern till Kim med 29-28 och det räckte för ett split decision. Vi var mest tacksamma för att skiten var slut och att det äntligen var dags för huvudkortet.

Huvudkortet

205 lbs.: Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov 

– Kimura!

I huvudkortets öppningsmatch fick vi se en dagestansk brottare och samboexpert ta sig an hemmasonen Tyson Pedro. Den talangfulle australiensaren var ute efter revansch efter att ha förlorat i sin förra fight (Ilir Latifi). Safarov inledde bra och pressade Pedro som behöll lugnet och straffade dagestaniern med några hårda träffar. Det var en jämn första rond och båda fighters hade sina stunder. Efter ett nedtagningsförsök från Safarov kontrar Pedro fint och visar sin fina grappling. Efter 3.54 av första ronden tar han en arm och avslutar med en mycket fin kimura. Imponerande insats av Pedro som välförtjänt mottar hemmapublikens jubel.

170 lbs.: Jake Matthews vs. Li Jingliang

Det var två kraftfulla welterviktare som ställdes mot varandra. 23-årige Matthews inledde mycket starkt och sänkte Jingliang med en hård vänsterkrok. Därefter tog han rygg på kinesen och kontrollerade resten av första ronden. Andra ronden blev en vild och mycket underhållande historia. Vilda svingar och åtskilliga hårda träffar från två orädda herrar. Ett livsfarligt submissionförsök från Matthews avvärjdes med en uppenbar ögonpetning. Domaren som såg exakt vad som hände tog inte ens en poäng för regelbrottet som sannolikt förhindrade att kinesen blev avslutad. Obegripligt och uselt av domaren som borde ha diskat Jingliang för förseelsen.

I tredje ronden sjönk tempot då båda fighters var trötta. Det var ändå en bra rond och en fin avslutning på en riktigt underhållande match. Matthews tar hem en mycket imponerande seger (enhälligt domslut) mot den tuffe kinesen.

265 lbs.: Tai Tuivasa vs. Cyril Asker 

Den 24-årige Tuivasa gjorde processen kort med den mediokre fransmannen. Tuivasa fick träff tidigt i första ronden och därefter var det uppenbart att Asker inte hade något att sätta emot. Domaren lät honom bli mörbultad en stund men när Asker föll ihop på marken hade han inget val. Det går inte dra några långtgående slutsatser efter en seger när motståndet håller Askers nivå. Han gör dock vad han ska och säkrar ett dominant avslut.

Tuivasa, som är mycket kraftfull, bär runt på 15-20 kilo av högst tveksam kvalitet. Han har även en hel del defensiva luckor som behöver tightas till. Om han får ordning på detta kan han bli ett rejält hot i divisionen. Kanske en framtida mästare. Han är dessutom karismatisk och har skön attityd. Det skadar inte om man planerar att bli stjärna i UFC.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Curtis Blaydes 

Första ronden inleddes avvaktande från bägge fighters. Knappt tre minuter in i matchen fick Hunt vittring efter några stenhårda träffar. Blaydes var rejält skakad men lyckades få en nedtagning och avslutade ronden med att kontrollera från topposition. I andra ronden kommer Blaydes ut och söker nedtagning. Han lärde sig i första ronden att det är riskabelt att byta slag med ”Supersamoan”. Drygt halvvägs in i ronden får amerikanen en nedtagning och kontrollerar resten av ronden från topp. Inte särskilt roligt att titta på men det är effektivt. Tredje ronden bjöd på nedtagningar och mer toppkontroll från amerikanen. Blaydes använde ground-and-pound för att ta hem en imponerande seger.

Blaydes har en haka av granit och mycket stark brottning och toppgame. Den här unge mannen kan gå långt i tungviktsdivisionen. Karisma är något han förefaller vara helt befriad från, men han är en mycket duktig fighter.

185 lbs.: Yoel Romero vs. Luke Rockhold

– Soldier of God

Vi fick se en ganska avvaktande inledning. Rockhold jobbade effektivt med bensparkar mot Romeros främre ben. Kubanen hushöll med sin energi och väntade till slutet av ronden innan han började attackera. Direkt i inledningen av andra ronden exploderade Romero och träffade med flera hårda slag. Rockhold såg ut att vara skakad men red ut stormen och var snart tillbaka i rytmen. Resten av ronden blev aningen avvaktande.

Rond 3 inleddes i bra tempo och Rockhold jobbade fint med sin jabb. Romero använde sin bedrägligt avslappnade och lunkande stil och lät Rockhold slappna av. Så växlade han tempo igen och träffade med en rak vänster som sänkte Rockhold. Sedan klev han in och avslutade med en stenhård vänster mot den liggande Rockhold innan domaren Marc Goddard avbröt matchen. Mycket imponerande vinst av Romero som tog fighten på halv-kort varsel (han skulle ju ha gått match 14 dagar senare).

Summering

Det bör inledningsvis påtalas att det var det gamla regelverket som tillämpades i Australien. Om det hade någon inverkan på matcherna är svårt att säga men det är trist att förändringen dröjer.

Kvällen började inte särskilt bra. Fight pass-delen av underkortet var ingen höjdare. I tredje matchen hade delar publiken blivit så berusad att man beslutade att börja utstöta de vidriga fylle-tjuten. Imponerande med tanke på att klockan var strax efter 9.00 på morgonen lokal tid. Det tog sig under andra delen av underkortet även om det inte direkt var fråga om några minnesvärda insatser. Volkanovski och Adesanya var de enda som stack ut. Huvudkortet innebar en klar kvalitetshöjning. Det var bitvis riktigt underhållande.

Talangerna

Det vi framförallt tar med oss från denna gala är de imponerande insatserna från en rad talanger. Det var glädjande.

Alexander Volkanovski tog en imponerande seger mot en obesegrad prospect i Jeremy Kennedy. Det var en utklassningsseger. Israel Adesanya, super-strikern, gjorde ingen besviken i sin debut. Tyson Pedro tog sig tillbaks till vinstkolumnen med en utsökt kimura. Jake Matthews (23 år) besegrade den tuffe Li Jingliang och visade att han har potential. Tai Tuivasa körde över Cyril Asker och visade att han är en underhållande och talangfull kille. Curtis Blaydes tog sin tyngsta (bokstavligt) skalp genom att besegra Mark Hunt.

Yoel Romero kan kanske inte beskrivas som en talang. Men han visade återigen att han är en oerhört farlig fighter. Vid 40 års ålder besegrade han 2-rankade Luke Rockhold via KO i rond 3 och tystade alla tvivlare – mig inräknad. Han är ett fenomen. Luke Rockhold hamnar i en märklig situation efter förlusten. Frågan är vart han tar vägen efter detta. Lätt tungvikt skulle kunna vara ett rimligt karriärsdrag.

Vi hade Jon Anik och Jimmy Smith vid rodret genom natten. Intressant att få bekanta sig med nykomlingen Jimmy Smith (ny i UFC) som gjorde en mycket stabil debut. Bara att tacka Bellator som släppte honom till UFC.

Det var allt vi hade att bjuda på så vi säger tack och på återseende! 

__________________

Kimuraredaktionen 

0
Dana Sad
Dana Happy
askren hånar gastelum

Ben Askren hånar Kelvin Gastelum: ”Hey fat boy he beat you with a broken foot”

Ben Askren försvarar sin lagkamrat och UFCs welterviktsmästare, Tyron Woodley. Woodley hade under veckan berättat för MMA-reporter Ariel Helwani att han planerar en flytt upp till mellanvikt. Woodley sade dessutom att han var intresserad av ett returmöte mot Kelvin Gastelum.

Gastelum är schemalagd att gå titelmatch mot Robert Whittaker under UFC 234 som äger rum den 10 februari.

Gastelum kunde genom sin egen Twitter skriva att Woodley gör ett stort misstag om han tror att han har en chans i mellanvikt, men då fick träningskamraten Askren nog.

Möter Robbie Lawler

Askren har utmanat samt blivit utmanad av flertalet fighters. Han har själv utmanat #2 welterviktaren Darren Till, forne lätt- och fjäderviktsmästaren Conor McGregor, den frispråkige interimmästaren i weltervikt Colby Covington, den forne mellan- och welterviktsmästaren Georges St-Pierre och även den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Den 29 november stod det dock klart att det inte blir någon av de ovannämnda namnen. Askren kommer under UFC 235 att möta Lawler. Matchen skulle först äga rum på UFC 233 men matchen blev framflyttad.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ryktas möta

Justin Gaethje ryktas möta Edson Barboza i mars

Två publikfavoriter ryktas möta varandra i mars. Det handlar om de två stående fighters Justin Gaethje och Edson Barboza. MMA-reporter Farah Hannoun var först ut med nyheten.

Gaethje gick sin senaste match i somras där han ställdes mot James Vick under ’UFC Fight Night: Gaethje vs. Vick’. Den matchen kunde Gaethje vinna genom knockout och avancera till 19–2 i karriären. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 1 vinst genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Byte av gym

Edson Barboza gick sin senaste match mot Dan Hooker under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ och vann i den tredje ronden genom teknisk knockout. Brassen tränar numera på American Top Team med bland andra Frankie EdgarMarlon Moraes och där huvudtränarna är Mark Henry och Richardo Almieda. Barboza har ett MMA-facit på 20-6 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tolv genom knockout, en vinst genom submission samt sju vinster genom domslut.

Matchen ryktas äga rum i mars men har ännu inte skrivits på och ingen gala är offentlig för den potentiella matchen.

Vem vinner matchen?

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis och Stephen Thompson överens om möte i weltervikt

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis och den tvåfaldige titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson, är verbalt överens om att möta varandra. Detta rapporterar MMA-reporter Ariel Helwani.

Pettis utmanade Thompson förra veckan vilket Thompson accepterade mer eller mindre på en gång. Thompson (14-3-1), har inte gått match sedan han förlorade mot Darren Till genom domslut i Liverpool förra året. Pettis (21-8) har förlorat tre av sina fem senaste matcher, senast förlorade han genom teknisk knockout mot Tony Ferguson under UFC 229.

Vem skulle vinna matchen?

Visa resultat

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Paulie Malignaggi utmanar Conor McGregor: ”Det finns ingen annan match som genererar mer pengar”

Boxaren Paulie Malignaggi har återigen utmanat UFCs forne lättviktsmästare Conor McGregor. Ända sedan det läckte bilder från en sparringmatch mellan McGregor och Malignaggi inför McGregors boxningsmatch mot Floyd Mayweather har Malignaggi uttryckt sitt missnöje ett flertal gånger. Malignaggi har tidigare även utmanat McGregors lagkamrat Artem Lobov.

Den här gången berättar Malignaggi för “Off The Ball” att han inte ser någon annan match McGregor kan ta som möjligen genererar mer pengar.

There’s no other fight he can make that he makes more money than he does fighting me – the problem is, he gets beaten by me. Eddie Hearn can easily put the fight together, Al Haymon can easily put the fight together, Showtime have said they’d be interested in it. I don’t think it’s a no-brainer at this point. I don’t think it’d any secret at this point, there’s money in the fight.

Malignaggi berättar även att han ser sig själv som en solklar vinnare i en eventuell match mot irländaren.

I would love to fight Conor McGregor in a winner-takes-all fight in a boxing match, I would absolutely love it because I would beat him to a pulp, I would hospitalize him and I’d make him go home broke too. In boxing I’d be interested in it. I’d love to do a winner-takes-all fight just so he can go for free but I don’t think he’d ever agree to that.

Malignaggi menar även att McGregor visar tecken på att han håller på att bli desperat då han bland annat har utmanat den japanska kickboxaren Tenshin Nasukawa.

McGregor’s trying all that he can to keep himself relevant as best he can – even going as far as calling out the Japanese featherweight Nasukawa. That guy just did an exhibition with Floyd Mayweather. I don’t think he was intending to fight guys as big as Floyd and Conor, that physically big, he’s a very small guy. It was a one-off situation. Conor’s not the same, he’s not Floyd Mayweather. In truth, he’s trying to look for free money because he knows that his time at the top is coming to an end.

McGregor gick sin senaste match i UFC under UFC 229 då han förlorade mot Khabib Nurmagomedov via submission i 4:e ronden.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy
Henry Cejudo Presskonferens

Henry Cejudo: ”Jag slåss för att rädda flugvikten.”

Nu till helgen kommer bjuder UFC på en supermatch då flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarar sin titel mot bantamviktsmästaren TJ Dillashaw. Innan matchen officiellt utannonserades väcktes rykten om att UFC planerar att lägga ner hela flugviktsklassen, vilket Cejudo sedan tidigare uttryckt sig negativt om.

I en intervju med Flo Combat berättar nu Cejudo att han kommer att slåss för alla flugviktare i UFC och att han vill vara ett exempel för framtida flugviktare.

I’m here fighting for the fighters, for all the little guys, all the guys that have kids, have families, that still have hopes of becoming a world champ. It’s not just for me. It’s for all the flyweights, all their families, all their kids, I’m trying to employ people here. I believe the UFC is sending down TJ Dillashaw, they are sending down the hitman to try and take out ‘The Messenger’ but there’s a reason why Henry Cejudo’s nickname is ‘The Messenger.’ I couldn’t ask for a better fairytale. I couldn’t ask for a better storyline.

Cejudo berättar även att han planerar att återuppväcka flugvikten och säger att han kommer att göra flugvikten “great again”.

I am going to resurrect the flyweight division. I’m going to be looking through those snake eyes and I’m going to let him know he’s messing with ‘The Messenger.’ He’s messing with something much bigger than the fight. He’s messing with the flyweight division. We are going to make the flyweight division great again.

Cejudo och Dillashaw möts på UFC Brooklyn som äger rum den 19:e januari i Brooklyn, USA.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Leon Edwards vill möta Darren Till i London

I sin senaste match lyckades den brittiska welterviktaren Leon Edwards besegra veteranen Donald “Cowboy” Cerrone. Nu har han siktat in sig på en ny motståndare då han utmanar Darren Till till UFC galan som kommer att äga rum i London om några månader. Detta trots att det redan sett ut som att Till ställt sig in på att möta Jorge Masvidal på galan.

Det var under en intervju med “Eurobash” som Edwards förklarade att han ansåg att den bästa matchen som kan bokas till galan är en mellan honom och Till.

I think that the best fight for London is obviously me and Darren Till, but for some reason either him or the UFC don’t want to make it happen. I think that is 100 percent the best fight for the U.K. fans.

Edwards uttalade sig även om matchen som ser ut att kunna bli av mellan Masvidal och Till. Han berättar bland annat att han har försökt få till en match mot bägge sedan en tid tillbaka.

It’s ridiculous because I’ve been calling both of them out for quite awhile now. First of all, Masvidal said he wouldn’t come to the U.K. and now I’m seeing this sh*t today about him and Darren. At this stage it’s just bullying, I’m trying to bully and force these guys into fighting me. I’ll say it again, the best fight for the U.K. is me versus Darren. Masvidal doesn’t even matter in the U.K., nobody even knows him there.

I nuläget är ingen match mellan Till och Masvidal officiellt påskriven och bokad så en match mellan Till och Edwards är även ett möjligt alternativ för UFC London som äger rum den 16:e mars i London, England.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
rankat motståndare

Jack Hermansson till Kimura.se – vill möta Elias Theodorou eller Brad Tavares

Jack Hermansson tog en imponerande seger under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ när han ställdes mot Gerald Meerschaert. Hermansson totaldominerade amerikanen och vann redan i första ronden genom giljotinstrypning. Genom Twitter skriver Hermansson att han är redo för nästa steg och villa ha ett svar av sin arbetsgivare.

I think I wan’t a new fight! Let’s 📞 the @ufc and see what they say. #thejokerdominates #fightersportnorge #ufc #itstime #mma #oslo #frontlineacademy

Till Kimura säger Hermansson att han helst ser sig möta rankat motstånd härnäst. Det är något han efterfrågat sedan en lång tid tillbaka. Frågan är om UFC är villiga att släppa in svensken mellanviktstoppen. Till Kimura säger svensken även att han gärna skulle vilja ställa sig mot #14 Elias Theodorou eller #9 Brad Tavares härnäst.

Jag har ju tidigare nämnt Brad Tavares och Elias Theodouro som bra motståndare. Men jag lägger inte mycket vikt vid det för som regel så kan vi inte påverka speciellt mycket ändå. Men får jag någon rankad blir jag väldigt glad!

Vunnit fem matcher

Hermansson har hunnit gå sju matcher sedan 2016 och har vunnit fem under UFC-fanan. Han har ett MMA-facit på 18–4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, elva genom knockout, fyra genom submission samt tre vinster genom domslut.

Vem vill ni att Jack möter härnäst?

Visa resultat

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy

FCR 4: Hamza Bougamza ryktas möta obesegrade Darius Buda

Fight Club Rush 4 börjar ta form. Nu är en bantamviktsmatch mellan obesegrade Hamza Bougamza och obesegrade Darius Buda i stort sett klar, matchen kommer stå som galans co-main event. Detta bekräftar våra källor till Kimura.se. Huvudmatchen under galan är en match i lättvikt mellan hemmasonen Tobias Harila vs. Carlos Eduardo de Azevedo.

Hamza Bougamza har vi inte sett tävla sedan 2016 och det beror till stor del av att han har haft extremt svårt att få matcher. Han är endast 1-0 i sin unga MMA-karriär. I sin proffsdebut under ’SFN 1 – Scandinavian Fight Nights’ besegrade han Makis Sioutis genom teknisk knockout i rond tre. Bougamza är en meriterad thaiboxare och några av hans meriter är följande; 5x Swedish champ, 2x Scandinavian champ, 1x European champ, 2x Worldchampion.

Han möter den obesegrade Darius Buda från Rumänien. Han har endast gått två matcher som proffs men har avslutat båda. I sin senaste match ställdes han mot Grancea Sorinel och vann genom triangelstrypning. I hans proffsdebut vann han mot Razvan Velcheran genom teknisk knockout.

Se galan LIVE

Kimura.se kommer att vara på plats i Västerås den 27:e januari och sända LIVE! På måndagens MMA-panel den 21:a januari kommer vi även gästas av tränare Jörgen Hamberg och Tobias Harila. Vill ni gå på galan kan ni köpa biljetter här.  Har ni inte möjlighet att ta er till Västerås kommer även galan att sändas för endast 149 kronor som PPV. Streamen till galan kan ni köpa här.

Matchkort

 • Harila vs Azevedo
 • Hamza vs Buda
 • Gustafsson Berg vs Magnor
 • Turkalj vs Vujic
 • Roos vs Sivard
 • Zidar vs Tenorio
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Firas Zahabi vill se GSP mot Khabib Nurmagomedov i 165 pounds

Huvudtränare till Georges St-Pierre, Firas Zahabi, vill se en match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och sin egen fighter. Han vill att matchen äger rum i den potentiellt nya viktklassen 165-pounds och säger att det är den mest logiska matchen att göra härnäst.

Kimuras Izabelle Kostic var på plats under UFC 232 och hann med ett snack med Zahabi. Han säger bland annat att han hoppas ryktena stämmer kring en ny viktklass och skulle mer än gärna se den forne mellan- och welterviktsmästaren GSP tävla där.

UFC 217

Georges St-Pierre gick sin senaste match mot Michael Bisping under UFC 217. Den matchen vann GSP genom rear-naked choke i den tredje ronden.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

UFC 234: Lando Vannata vs Charles Rosa officiell plus 2 lättviktsmatcher klara

Tre stycken lättviktsmatcher är officiella för UFC 234 som äger dum i Australien.

Vi börjar med Lando Vannata som är tillbaka efter sin oavgjorda match mot Matt Frevola under UFC 230. Vannata har tävlat under UFC-fanan sedan 2016 och har hunnit med att gå sex matcher. Under UFC 209 ställdes han mot svensken David Teymur men förlorade genom enhälligt domslut. Han har ett MMA-facit på 9–3–2 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, fyra genom submission samt en vinst genom domslut.

Vannata möter submission-specialisten Charles Rosa. Rosa gick sin senaste match mot Shane Burgos under UFC 210 men förlorade genom teknisk knokcout i rond tre. Han har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre vinster genom knockout, sju vinster genom submission samt en vinst genom domslut.

Lando Vannata möter Charles Rosa, ”Maestro” Dong Hyun Kim möter Devonte Smith och Jalin Turner ställs mot Alex Gorgees.


”Maestro” Dong Hyun Kim vs Devonte Smith

Lättviktsmatch #2

”Maestro” Dong Hyun Kim har hunnit gå fem matcher under UFC-fanan. Han har vunnit sina tre senaste matcher och ställdes senast mot Damien Brown. Den matchen vann han genom delat domslut. Kim har ett MMA-facit på 16–8–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout, sex vinster genom submission samt fyra vinster genom domslut.

Devonte Smith har vunnit sina fem senaste matcher men endast gått en match under UFC-fanan. En intressant notis är att han aldrig har gått till domslut. Under ’UFC Fight Night 139 – Korean Zombie vs. Rodriguez’ ställdes han mot Julian Erosa och vann genom knockout efter bara 46 sekunder. Han har ett MMA-facit på 9-1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta vinster genom knockout samt en vinst genom submission.


Jalin Turner vs Alex Gorgees

Lättviktsmatch #3

Jalin Turner hade en tuff UFC-debut under UFC 229 då han ställdes mot Vicente Luque. Han förlorade matchen genom knockout i rond ett. Han har ett MMA-facit på 7-4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout samt en vinst genom submission. Turner har endast gått till domslut en gång i sin unga MMA-karriär.

Alex Gorgees är endast 23 år gammal och kommer från Nya Zeeland. Han har ett MMA-facit på 6-1 och förlorade sin UFC-debut genom enhälligt domslut. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre vinster genom knockout, två vinster genom submission samt en vinst genom domarstopp (ögonpetning).

UFC 234 äger rum den 10 februari på Rod Laver Arena i Melbourne, Australien.

Matchkort

HUVUDKORT

UNDERKORT

 • Fjädervikt: Austin Arnett vs. Shane Young
 • Flugvikt: Montana De La Rosa vs. Nadia Kassem
 • Flugvikt: Kai Kara-France vs. Raulian Paiva
 • Baantamvikt: Teruto Ishihara vs. Kyung Ho Kang

UNDERKORT (FIGHT PASS)

 • Lättvikt: Charles Rosa vs. Lando Vannata
 • Lättvikt: Alex Gorgees vs. Jalin Turner
 • Bantamvikt: Wuliji Buren vs. Jonathan Martinez
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy