UFC 221: Eftertankar

Oktagonen hade landat i Perth i Australien. Därifrån bjöds vi på ett matchkort ovärdigt en ppv-gala. Men vi behövde åtminstone inte betala $65 för eländet så vi får väl vara nöjda.

– Nä, nu kör vi.

Underkortet

170 lbs.: Luke Jumeau vs. Daichi Abe

Kvällen inleddes med en stand up-fight mellan två ganska mediokra fighters. Nivån var alltså inte alltför imponerande. Halvvägs in i andra ronden tröttnade Abe och Jumeau tog över alltmer. Nya Zeeländaren tog hem ett säkert domslut. Det kan han tacka Abe för som taktiskt genomförde en dålig match.

135 lbs.: Teruto Ishihara vs. José Quinonez 

Ishihara är en hårdslående herre och Teco Quinonez valde tidigt att göra det till en grinder. I andra och tredje ronden fick vi se stående fighting mellan två försiktiga och avvaktande fighters. Ishihara gav bort segern genom att avvakta alltför mycket. Quinonez var aningen mer aktiv i rond 2 och 3. Det räckte till seger.

155 lbs.: Ross Pearson vs. Mizuto Hirota 

I kvällens tredje match fick vi se två strikers och ’senior citizens’ som bjöd på småmysig stående fighting i behagligt tempo. I slutet av andra ronden rockade Hirota engelsmannen men det var nog inte tillräckligt för att ta hem ronden. I tredje ronden fick vi mer av samma. Pearson var tight i defensiven och lite mer aktiv än japanen. Han tog hem ett enhälligt domslut mot en ganska trött och enkelspårig Hirota.

125 lbs.: Jussier Formiga vs. Ben Nguyen 

Fjärderankade Formiga och åttonderankade Nguyen inledde andra delen av underkortet. Super-grapplern Formiga fick en nedtagning efter ca 3 minuter och tog enkelt full mount. Han behöll sedan kontroll under återstoden av ronden. Ca 3 minuter in i andra ronden fick Formiga ytterligare en nedtagning och en dryg minut av händelsefattig toppkontroll. Nguyen avvaktade för mycket och imponerade inte. I tredje ronden av en ganska tråkig match träffade Formiga med en spinning backfist som sänkte Nguyen. Han tog snabbt rygg och satte en snor-tight rear-naked choke. Bra gjort, men någon potentiell titelutmanare var det inte vi såg. Mighty Mouse skulle göra processen mycket kort med Formiga.

145 lbs.: Alexander Volkanovski vs. Jeremy Kennedy 

– Ground-and-pound!

Volkanovski fick en tidig nedtagning och manglade kanadensaren med tung ground-and-pound ronden igenom. Kennedy såg obekväm ut när han kom upp efter rondvilan. Andra ronden blev mer av samma. Volkanovskis styrka och intensiva press blev för mycket. Efter brutal ground-and-pound i slutet av rond 2 kliver domaren in och gör slut på lidandet (4.57 rond 2). Mycket imponerande insats av Volkanovski som kör över den obesegrade kanadensaren.

185 lbs.: Rob Wilkinson vs. Israel Adesanya 

– Believe the hype!

Så var det äntligen dags för den stenhårt hypade Adesanya att göra oktagondebut. Första ronden blev desperat burpress och jakt på nedtagningar från Wilkinson. Han lyckades därigenom stänga ned Adesanyas offensiv. I andra ronden lyckades han inte med det och nykomlingen höll det stående. Då var det inte längre något snack om saken. Adesanya jobbade lugnt och metodiskt. Han straffade Wilkinson med precisa tekniker tills dess att domaren fick nog och avbröt matchen. Det var tyvärr ytterligare ett exempel på ett sent domar-stopp. I oktagonintervjun skickade han ett tydligt budskap till resten av viktklassen. Jag ska inte försöka översätta exakt vad han sade men det var något i stil med att han ”markerat revir i oktagonen”. Cool snubbe och livsfarlig striker.

155 lbs.: Damien Brown vs. Dong Hyun Kim 

Jabbar, bensparkar och tjut från publiken var vad första ronden bjöd på. Andra ronden innebar mer av samma som i första ronden fast i något bättre tempo. Tredje ronden då? – You guessed it… Varken Brown eller Kim var särskilt intresserade av att föra matchen utan verkade föredra att avvakta och kontra. Det var inte optimalt utifrån ett underhållningsperspektiv. Det var en jämn och ganska tråkig fight. Två av domarna gav segern till Kim med 29-28 och det räckte för ett split decision. Vi var mest tacksamma för att skiten var slut och att det äntligen var dags för huvudkortet.

Huvudkortet

205 lbs.: Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov 

– Kimura!

I huvudkortets öppningsmatch fick vi se en dagestansk brottare och samboexpert ta sig an hemmasonen Tyson Pedro. Den talangfulle australiensaren var ute efter revansch efter att ha förlorat i sin förra fight (Ilir Latifi). Safarov inledde bra och pressade Pedro som behöll lugnet och straffade dagestaniern med några hårda träffar. Det var en jämn första rond och båda fighters hade sina stunder. Efter ett nedtagningsförsök från Safarov kontrar Pedro fint och visar sin fina grappling. Efter 3.54 av första ronden tar han en arm och avslutar med en mycket fin kimura. Imponerande insats av Pedro som välförtjänt mottar hemmapublikens jubel.

170 lbs.: Jake Matthews vs. Li Jingliang

Det var två kraftfulla welterviktare som ställdes mot varandra. 23-årige Matthews inledde mycket starkt och sänkte Jingliang med en hård vänsterkrok. Därefter tog han rygg på kinesen och kontrollerade resten av första ronden. Andra ronden blev en vild och mycket underhållande historia. Vilda svingar och åtskilliga hårda träffar från två orädda herrar. Ett livsfarligt submissionförsök från Matthews avvärjdes med en uppenbar ögonpetning. Domaren som såg exakt vad som hände tog inte ens en poäng för regelbrottet som sannolikt förhindrade att kinesen blev avslutad. Obegripligt och uselt av domaren som borde ha diskat Jingliang för förseelsen.

I tredje ronden sjönk tempot då båda fighters var trötta. Det var ändå en bra rond och en fin avslutning på en riktigt underhållande match. Matthews tar hem en mycket imponerande seger (enhälligt domslut) mot den tuffe kinesen.

265 lbs.: Tai Tuivasa vs. Cyril Asker 

Den 24-årige Tuivasa gjorde processen kort med den mediokre fransmannen. Tuivasa fick träff tidigt i första ronden och därefter var det uppenbart att Asker inte hade något att sätta emot. Domaren lät honom bli mörbultad en stund men när Asker föll ihop på marken hade han inget val. Det går inte dra några långtgående slutsatser efter en seger när motståndet håller Askers nivå. Han gör dock vad han ska och säkrar ett dominant avslut.

Tuivasa, som är mycket kraftfull, bär runt på 15-20 kilo av högst tveksam kvalitet. Han har även en hel del defensiva luckor som behöver tightas till. Om han får ordning på detta kan han bli ett rejält hot i divisionen. Kanske en framtida mästare. Han är dessutom karismatisk och har skön attityd. Det skadar inte om man planerar att bli stjärna i UFC.

265 lbs.: Mark Hunt vs. Curtis Blaydes 

Första ronden inleddes avvaktande från bägge fighters. Knappt tre minuter in i matchen fick Hunt vittring efter några stenhårda träffar. Blaydes var rejält skakad men lyckades få en nedtagning och avslutade ronden med att kontrollera från topposition. I andra ronden kommer Blaydes ut och söker nedtagning. Han lärde sig i första ronden att det är riskabelt att byta slag med ”Supersamoan”. Drygt halvvägs in i ronden får amerikanen en nedtagning och kontrollerar resten av ronden från topp. Inte särskilt roligt att titta på men det är effektivt. Tredje ronden bjöd på nedtagningar och mer toppkontroll från amerikanen. Blaydes använde ground-and-pound för att ta hem en imponerande seger.

Blaydes har en haka av granit och mycket stark brottning och toppgame. Den här unge mannen kan gå långt i tungviktsdivisionen. Karisma är något han förefaller vara helt befriad från, men han är en mycket duktig fighter.

185 lbs.: Yoel Romero vs. Luke Rockhold

– Soldier of God

Vi fick se en ganska avvaktande inledning. Rockhold jobbade effektivt med bensparkar mot Romeros främre ben. Kubanen hushöll med sin energi och väntade till slutet av ronden innan han började attackera. Direkt i inledningen av andra ronden exploderade Romero och träffade med flera hårda slag. Rockhold såg ut att vara skakad men red ut stormen och var snart tillbaka i rytmen. Resten av ronden blev aningen avvaktande.

Rond 3 inleddes i bra tempo och Rockhold jobbade fint med sin jabb. Romero använde sin bedrägligt avslappnade och lunkande stil och lät Rockhold slappna av. Så växlade han tempo igen och träffade med en rak vänster som sänkte Rockhold. Sedan klev han in och avslutade med en stenhård vänster mot den liggande Rockhold innan domaren Marc Goddard avbröt matchen. Mycket imponerande vinst av Romero som tog fighten på halv-kort varsel (han skulle ju ha gått match 14 dagar senare).

Summering

Det bör inledningsvis påtalas att det var det gamla regelverket som tillämpades i Australien. Om det hade någon inverkan på matcherna är svårt att säga men det är trist att förändringen dröjer.

Kvällen började inte särskilt bra. Fight pass-delen av underkortet var ingen höjdare. I tredje matchen hade delar publiken blivit så berusad att man beslutade att börja utstöta de vidriga fylle-tjuten. Imponerande med tanke på att klockan var strax efter 9.00 på morgonen lokal tid. Det tog sig under andra delen av underkortet även om det inte direkt var fråga om några minnesvärda insatser. Volkanovski och Adesanya var de enda som stack ut. Huvudkortet innebar en klar kvalitetshöjning. Det var bitvis riktigt underhållande.

Talangerna

Det vi framförallt tar med oss från denna gala är de imponerande insatserna från en rad talanger. Det var glädjande.

Alexander Volkanovski tog en imponerande seger mot en obesegrad prospect i Jeremy Kennedy. Det var en utklassningsseger. Israel Adesanya, super-strikern, gjorde ingen besviken i sin debut. Tyson Pedro tog sig tillbaks till vinstkolumnen med en utsökt kimura. Jake Matthews (23 år) besegrade den tuffe Li Jingliang och visade att han har potential. Tai Tuivasa körde över Cyril Asker och visade att han är en underhållande och talangfull kille. Curtis Blaydes tog sin tyngsta (bokstavligt) skalp genom att besegra Mark Hunt.

Yoel Romero kan kanske inte beskrivas som en talang. Men han visade återigen att han är en oerhört farlig fighter. Vid 40 års ålder besegrade han 2-rankade Luke Rockhold via KO i rond 3 och tystade alla tvivlare – mig inräknad. Han är ett fenomen. Luke Rockhold hamnar i en märklig situation efter förlusten. Frågan är vart han tar vägen efter detta. Lätt tungvikt skulle kunna vara ett rimligt karriärsdrag.

Vi hade Jon Anik och Jimmy Smith vid rodret genom natten. Intressant att få bekanta sig med nykomlingen Jimmy Smith (ny i UFC) som gjorde en mycket stabil debut. Bara att tacka Bellator som släppte honom till UFC.

Det var allt vi hade att bjuda på så vi säger tack och på återseende! 

__________________

Kimuraredaktionen 

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry till Covington: I’m gonna f***ing stab you in the eye with my thumb”

Oavsett vad man tycker om Mike Perry så måste nog alla hålla med om att han är en karaktär som gör en hel del intressanta uttalanden. Det finns något med ”Platinum” som får folk att lyfta på ögonbrynen, vilket också UFC har snappat upp då de inte är sena med att marknadsföra och hålla fram honom. Sen han slog Danny Roberts på prelimkortet på UFC 204 har nämligen Perry, vinst eller förlust, bara fått gå på huvudkort.

”Platinums” senaste vinst var över Paul Felder och i november är han satt att möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Denver.

Matchen sätter Perry i en lite obekväm sists då han och Cerrone tidigare har tränat tillsammans, men också spenderat en massa tid privat utanför träningslokalen. Under intervjun med Submission Radio lät det ändå som om detta inte ska påverka Perry.

“Shit, let’s get this money. Let’s go,”

”The guy was kind to me, but the UFC does what they want. They want to set up a fight. And I figured, shit, a year or two from now somebody from JacksonWink is probably going to be trying to fight me. So, it is what it is. We fight. The question is, do you want to get this money or not? Yeah, I need this money, so we fight. I fought his ass for free, I might as well fight his ass for a hundred grand.”

“I mean, I hope it’s as crazy if not crazier than the Felder fight,”

“I hope I can get the finish though. I’m looking for the finish always. I’m gonna try to put my hands on his face and KO him. I’m not looking for a submission. If he gives up his neck I’m gonna try to reach for it and I’ll try and grab it, but I’m looking to hit him in the face and knock him unconscious in between one to three rounds. I don’t care when, just get the job done.”

På frågan vad han tänkt göra med pengarna om han slår Cerrone svarar Perry.

“He took me shooting guns, we went out on his boat and he took me surfing on his boat. That was really cool. Really nice of the guy,”

“And he’s like, ‘Wow, look at this asshole who’s gonna come fight me now and try and take everything I work for.’ But he’s had all of this and all this money, all this time, and we in the fight business. So, I’m trying to get a damn boat too. So, you got that money, you got the notoriety. I gotta get it, I gotta come take it so I get me a boat, so I go surfing when I want.”

Perry verkar redan titta bortom matchen i november och har inget emot att möta Darren Till, en annan fighter han har tränat med. Dock är Colby Covington den han verkligen vill möta. Covington som gjort sig känd för sin outtröttlighet och brottning, vilket Perry tror sig själv ha svar på.

“If we go off of anger issues and fuckin’ Colby Covington is just a little fucking bitch, then I’ll take that fight all day. But Till would be great out of respect and skill, and I respect what the kid has done. Shit, I respect – I mean, Colby’s got the fuckin’ interim belt, so I don’t respect him for that. But, he did something that I have not done yet, so I know he’s talented as far as fighting goes. His strength, his wrestling capabilities, his cardio, it’s all there. He trains his ass off. But I’d get in there with him and try to cut his face open.”

“He doesn’t get stripped until they fight for the title. So, I mean, the guy’s got really good cardio. Actually, Darren Till had that so say about Colby. Colby runs in the mountains every day. This motherfucker has good cardio and he puts the pressure on people. He just leans on people. I feel like it’s not a very dangerous fight as far as getting injured, getting hurt, getting busted up by Colby, but his ability to lean up on you and stop you from using your game is strong. It’s strong. That’s why his wrestling background is good. You know, fuck him though. I’ll fucking cut his ass up. You wanna lean on me? You can’t just lay on me in a fight. I’m gonna fucking stab you in the eye with my thumb if I have to.”

Under reglerna skulle detta givetvis leda till att han blir diskad, men vi får kanske ta det med en nypa salt då det trots allt kommer från Perrys mun.

Det går att se hela intervjun från Submission Radion här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Anthony Smith till Cormier: ”Put up your title or get out of my way”

Anthony Smith är satt att möta Volkan Oezdemir på UFC Fight Night: Moncton i Oktober. På Submission Radion gjorde han dock klart att han inte tänker låta den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, förhala hans väg mot guldet.

“I think a finish over Oezdemir puts me in line for a title shot. I’m not here to challenge DC to a fight. The only thing I challenge DC to do is do the right thing.”

“I think that DC has had a really great career, I think that he’s been a great champion, I think that he’s a stand-up guy for the most part. I think that the UFC and the game as a whole has been good to him I challenge him to return that back to the game and either sign on the line and put up your title or get out of my way and don’t hold up my journey.”

Smith känner sig självsäker inför matchen med Oezdemir den 27:e oktober och att det kommer bli samma ko-avslutning som i de senaste två matcherna han har gått.

“I think that it’s another brutal finish. I really do. I think that our styles match up perfectly for me. Volkan’s not shooting takedowns, it’s just not happening. So even if he watches this and decides, ‘alright, I’m gonna take him down because he’s not gonna be expecting it,’ it doesn’t matter because Volkan doesn’t have it in him.

“Not that he’s not able to, but just his style and his mentality. Volkan’s not shooting any takedowns. So, with the threat of a takedown completely off the table, I don’t think that there’s anyone at 205 that’s gonna win a striking battle with me.”

Smith kommer från en brutal ko-avslutning av ”Shogun” Rua på UFC Hamburg vilket skickade upp honom som utmanare i lätta tungviktsdivisionen.

Hela intervjun finns här ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold vill ha mer betalt för att möta Weidman

Det rapporterades förra månaden att Luke Rockhold är tänkt att möta Chris Weidman på UFC 230. UFC har dock inte än officiellt annonserat ut matchen.

Nu verkar det som allt ligger i ett problem i kontraktförhandlingarna mellan Rockhold och UFC. Den före detta mästaren säger att en match på Madison Square Garden skulle vara kul, men att han väntar på ett bättre kontraktförslag.

Under ett sponsorevent i Sioux Falls sa han följande.

”No pen to paper”

“Of course it’s intriguing. Madison Square Garden vs. Weidman – (I’m) No. 2, he’s No. 3. It’s a pretty clear-cut fight.

“I don’t need to do anything. Business is good. We’re doing business everywhere. I’ve got a lot of things going on. When you show me the right contract, I’ll sign the right contract.”

“I’m nowhere near done fighting. But it’s got to make sense. I’m not going to take off time and lose money to go fight. I love what I do and I know I have a lot more to give in this sport. But these people need to get their contracts straight. They need to get their priorities straight with what they want and where they want to go. I know what I want. Everything is good. I’m not going to (expletive) lose money fighting. I’m doing very well outside the cage.”

Det ska nämnas att Rockhold även har en modellkarriär utanför UFC och ligger för närvarande under ett kontrakt med Ralph Lauren.

Senaste matchen Rockhold gick var mot Yoel RomeroUFC 221 som han förlorade på knockout i tredje ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar de la Hoya ger ett datum för Chuck Liddell vs. Tito Ortiz

Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3 ser faktiskt ut att bli av. Nu kan ett möjligt datum för matchen vara beslutat och det är promotern Oscar de la Hoya som ger det.

Efter flera månader av att de båda fighters pratat om den och häcklat varandra så ska ett kontrakt för matchen blivit accepterad av båda parterna.

Fighten kommer inte promotas av UFC eller Bellator utan detta kommer att göras av Oscar de la Hoyas Golden Boy Promotions.

Det är oklart om fighten kommer att sändas som pay-per-view och bli Golden Boys första sända MMA-event. Den senaste uppdateringarna kring fighten är att De La Hoya förra månaden ansökte om tillstånd till Kaliforniens atletiska kommitté.

Detta då han planerade att anordna ett event den 25:e november vid The Forum i Inglewood, Kalifornien. Det huvudsakliga eventet som namngavs i ansökningen var Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3.

De La Hoya berättade även i måndags för Fight Hub TV att matchen planeras äga rum helgen den 24:e-25:e november. Ni kan se detta i videon längst upp i artikeln.

Han berättade även att de båda fighters kommer få bra betalt för sin medverkan:

I’m looking forward to getting into the MMA world. Making sure these fighters are being compensated well. We risk our lives in the ring, so fighter should be compensated extremely well.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Derrick Lewis: Francis Ngannou såg rädd ut vid UFC 226

UFC-tungviktaren Derrick Lewis var allt annat än förvånad när han fick höra anledningen till Francis Ngannous underprestation vid deras senaste under UFC 226.

Den mycket efterlängtade fighten mellan 2 potentiella tungviktsutmanare slutade i ett trist antiklimax där Lewis vann genom enhälligt domslut. När det kommer till Lewis egna underprestation är anledningen simpel: en efterhängsen ryggskada som gjorde sig påmind vid den värsta tänkbara tidpunkten vilket gjorde att amerikanen blev kraftigt hämmad under matchen.

Ngannous egna problem var mer av en psykologisk natur då han erkänt att han hämmades av rädsla som uppkommit sedan han blev dominerad av Stipe Miocic i matchen dessförinnan, titelmatchen vid UFC 220.

Lewis medverkade i måndags i The MMA Hour, vilket ni kan se i videon ovan, där han berättade att Ngannous uttalande går hand i hand med hur han själv upplevde matchen:

To me, whenever he stepped inside the Octagon, he looked scared from the get-go. He wasn’t the same guy that I saw at the weigh-ins. Like, his facial expressions and his emotions and everything, it wasn’t the same. So all of that right there, that threw me off in the fight too, because I didn’t believe that he was really that scared of me, but the look in his eyes, it really did show that he was scared.

Under loppet av de 15-minuter som matchen föregick lyckades Ngannou endast träffa Lewis med 15 slag. Lewis förklarade i intervjun att förgäves försökte trigga igång Ngannou under matchen:

I was confused too. I tried to make him engage. I did a couple of things to try to make him engage, and he just wouldn’t do it.

I tried to do a little bit more than him and it just was weird to me too, the whole fight, so I don’t know. I don’t know what was going on.

I believe he was scared of taking a shot.

Lewis menade även att han aldrig någonsin sett något som liknar Ngannous osäkerhet och rädsla i sin karriär:

Never. Never. And hopefully it will never happen again.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

MMA-Panelen 3.0 – LIVE med start på måndag kl 18:00

Vi strukturerar om rejält inför säsongspremiären av MMA-Panelen!

Den största förändringen är att vi kommer att sända programmet LIVE vilket ger er tittare möjligheten att ställa era frågor till våra gäster eller panelmedlemmar under programmets gång. Vi kommer även att ha diverse tävlingar i programmet, heta samtalsämnen inför varje program och intressanta segment i form av reportage, veckans teknik med David Bielkheden och Vicktor Winquist och mycket mer.

Tanken med det nya upplägget är att vi dels vi involvera er läsare/tittare mer och att vi vill göra det mer intressant för er. Utöver att programmet sänds LIVE kommer vi även att skicka ut programmet i efterhand som Podcast, så att ni när som helst kan lyssna!

Är det något annat ni önskar se under hösten eller förslag på gäster, tveka inte att skriva ned era åsikter i kommentarsfältet nedan. Skriv gärna vilka gäster ni hade velat ha med i studion.

Programmet kommer att sändas LIVE på Kimuras officiella Facebook samt Youtube med start på måndag 18:00!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
jake shields pfl 6

PFL 6: Resultat & poängställning

Igår fick PFL 6 av stapeln där miljonturneringen fortsatte. Tyvärr för Jonatan Westins del så tog resan slut när han besegrades av Khabib Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det fullständiga resultatet efter gårdagens gala samt poängställning.

Ray Cooper III besegrade. Pavel Kusch via knockout – Rond 1, 0:18
Magomed Magomedkerimov besegrade. Bojan Velickovic via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Kayla Harrison besegrade. Jozette Cotton via TKO – Rond 3, 1:24
Abubakar Nurmagomedov besegrade. Jonatan Westin via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Joao Zeferino besegrade. Yuri Villefort via submission (rear-naked choke) – Rond 3, 1:10
Rick Story besegrade. Carlton Minus via submission (rear-naked choke) – Rond 2, 2:55
Jake Shields besegrade. Herman Terrado via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Bruno Santos besegrade. John Howard via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Abus Magomedov besegrade. Anderson Goncalves via knockout – Rond 1, 1:27
Shamil Gamzatov besegrade. Rex Harris via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Louis Taylor besegrade. Andre Lobato via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)
Gasan Umalatov besegrade. Eddie Gordon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Poängställning mellanvikt och weltervikt.
* – vidare i turneringen
U – Utslagen

Mellanvikt:
*Abusupiyan Magomedov — 12 poäng
*Louis Taylor — 7 poäng
*Shamil Gamzatov — 6 poäng
*Bruno Santos — 6 poäng
*John Howard — 5 poäng
*Rex Harris — 3 poäng
*Gasan Umalatov — 3 poäng
Sadibou Sy — 0 poäng
Danillo Villefort — 0 poäng
U-Anderson Goncalves — 0 poäng
U-Andre Lobato — 0 poäng
U-Eddie Gordon — 0 poäng

Weltervikt:
*Ray Cooper III — 11 poäng
*Joao Zeferino — 10 poäng
*Magomed Magomedkerimov — 9 poäng
*Rick Story — 8 poäng
*Pavlo Kusch — 5 poäng
*Bojan Velickovic — 5 poäng
*Jake Shields — 3 poäng
Abubakar Nurmagomedov — 3 poäng
Paul Bradley — 0 poäng
U-Jonatan Westin — 0 poäng
U-Carlton Minus — 0 poäng
U-Yuri Villefort — 0 poäng
U-Herman Terrado — 0 poäng

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
alan patrick scott holtzman invägning

UFC 229: Alan Patrick möter Scott Holtzman

En lättviktsmatch har blivit adderad till UFC 229. Scott Holtzman (11-2 MMA, 4-2 UFC) möter brasiliens Alan Patrick (15-1 MMA, 5-1 UFC), detta bekräftar MMAJunkie.com

UFC 229 börjar ta form. Det är en av årets mest upphypade galor där ingen mindre än den forne fjäder- och lättviktsmätaren Conor McGregor återgår till buren. Irländaren McGregor ställs mot den obesegrade och nuvarande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov.

Alan Patrick har tre raka vinster under UFC-fanan och gick sin senaste match mot dansk-bosniern Damir Hadžović. Han vann matchen genom enhälligt domslut under ‘UFC Fight Night: Machida vs. Anders’. 35-åriga Patrick har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, två genom submission samt nio genom domslut.

Holtzman har vunnit sina senaste två matcher i UFC. I hans senaste match ställdes han mot Darrell Horcher och vann genom enhälligt domslut. 34-åriga Holtzman har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, två genom submission samt sex genom domslut.

UFC 229 äger på T-Mobile Arena i Las Vegas den 6:e oktober. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet inför galan.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy