UFC 223: Rose Namajunes möter Joanna Jedrzejczyk

UFC 223 Rose Namjunes vs Joanna Jedrzejzcyk
En titelmatch i damernas stråviktsklass mellan den regerande mästarinnan Rose Namajunas (7-3 MMA, 5-2 UFC) och den forne mästarinnan Joanna Jedrzejczyk (14-1 MMA, 8-1 UFC) blev under fredagen officiell för UFC 223. UFCs VD Dana White meddelade det under fredagens presskonferens för UFC 222 & 223.

Namajunas och Jedrzejczyk möttes i november förra året på UFC 217 där amerikanskan lyckades chocka MMA-världen när hon besegrade den dittills obesegrade polskan i den första ronden via TKO.

Den 25-årige Namajunes hade innan vinsten mot Jedrzejczyk besegrat Michelle Waterson via submission och förlorat mot Karolina Kowalkiewicz via delat domslut.

Jędrzejczyk hade innan förlusten mot Rose lyckats försvara stråviktsbältet hela fem gånger efter att hon hade blivit mästare 2015 efter att ha besegrat Carla Esparza. Den 30-åriga ”American Top Team”-fightern har vunnit 5 av sina 14 vinster via avslut.

UFC 223 äger rum den 7:e april i Brooklyn, New York, och nedan hittar ni det rådande matchkortet

Lättvikt Tony Ferguson (c) vs. Khabib Nurmagomedov
Stråvikt Rose Namajunas (c) vs. Joanna Jędrzejczyk
Lättvikt Paul Felder vs. Al Iaquinta

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • jari edvardson

  du vinner Rose,, visa gaphalsen var skåpet ska stå.

 • Ric _Ohet

  Jag är säkert illa ute nu men Jedrzejczyk behöver vinna 1 fight till.

  Gillar inte att (om man nu inte är DJ) får direkta rematches. Ingen som förlorar väldigt klart ska få en rematch (om man inte är DJ)

  • Kimura guest

   Fanns väl ingen annan värdig utmanare just nu och ufc behöver använda sina mästare för att sälja ppv.

   Det är min gissning för efter en sån knockout när hon klappar pga slag så är det mkt tveksam om det ska bli rematch direkt.

   • Eric

    På sätt och vis kan jag hålla med, men samtidigt tycker jag en mästare som varit dominant kan förtjäna direkt rematch, även om det inte alltid är det roligaste. Tycker Aldo t ex borde fått en, men det var rätt tydligt att det inte skulle hända.

    Tror tyvärr JJ vinner mot Rose, men hejar på Rose.

 • Kimura guest

  Tre jävligt bra matcher på galan redan. Om det fortsätter på det spåret kan det bli riktigt grymt.

  • Iliad

   Känns som att det här året kan bli ett av, om inte det bästa, någonsin sett till kort. Jävlar.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Dålig idé av Joanna att ta en sådan direkt rematch mot någon som brutalt knockat henne så snabbt som sist. Men hon ska ha cred för att hon vågade ta fighten iaf. Jag trodde inte att hon vågade men hon motbevisade mig. Ska bli väldigt intressant nu att se denna fight. Hur tar man sig an någon så tätt inpå speciellt mot någon som tagit ens själ på det sättet Rose gjorde mot Joanna?

  Jag gillade inte presskonferensen heller med en och samma journalist som ställde typ 5 frågor och frågorna va väldigt dåliga och Ariel Helwani kan se fram emot att möjligen bli bannad efter hur han satte dit Dana hahaha…….

  Kan inte tippa på Frankie vs Max. Väldigt svårt. Men man gillar ändå Max. Skön inställning.

  Tony såg laddad och självsäker ut som bara den. Han övertygade mig ännu mer att han kommer köra över Khabib. Det är över för Khabib nu. Kom ihåg vart ni hörde det först. Han kommer plocka isär honom bit för bit. One trick pony kommer ta slut här och nu.

  • jari edvardson

   det intressanta var väl att khabib fick mer jubel än tony…och det syntes att tony var irriterad av någon anledning…….gangsta locken går väl inte hem längre i usa.. tonys svaghet är att han slår mycket men ytterst sällan har kraft att knocka nån….och det passar khabib utmärkt.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Det va Conor fans som buade ut Tony mest. Därför märker man att han blir som mest buad emot när det handlar om hans bälte eller frågor om Conor.

    Tony har kraft i hans boxar. Men om vi leker med tanken att han inte har det då har han bra rörelser och en grym jabb som han kommer ge Khabib problem med hans långa reach. Många bäckar små vet du. Dvs många jabbar mot ansiktet samtidigt som han själv inte blir slagen då kommer de där jabbarna mot ansiktet wear Khabib down.

    DU kommer bli så ägd den 7:e April.

    • jari edvardson

     fans inga conorfans där,,för satt vid sina tangentbord och hoppades att allt skulle ordna sig.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jo då dom va där om du inte förstod det då är det ditt problem.

     • jari edvardson

      svårt att förstå nåt som inte existerar,,,,,,men om du hör röster så sök hjälp

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Ok. Du fattade inte fattar jag nu

 • AndreiArlovski The Chin Of God

  JJ IS BACK!

 • Mr Couch

  Förstår inte hur någon kan heja på favoriten JJ i denna, obegripligt.

Fler Nyheter: