UFC 223: Tony Ferguson vs Khabib Nurmagomedov ska vara klar

UFC 223 Khabib Nurmagomedov Tony Ferguson

Enligt den ryska nyhetssidan Tass.ru ska en titelmatch mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov vara klar för UFC 223. I slutet av förra veckan var det en annan rysk sida som meddelade att källor till dem hade fått veta att Nurmagomedov och Ferguson skulle mötas i april i New York.

Enligt Tass.ru kommer UFC att matchen vara om UFC:s lättviktsbälte, som just nu är i irländaren Conor McGregors ägo. UFC kommer dock att frånta Conor bältet som de kommer att bekräfta under lördagens UFC 220.

Även BJpenn.com bekräftade uppgifterna.

Nurmagomedov och Ferguson har varit inbokade tre gånger tidigare, men matcherna har inte blivit av på grund av skador eller viktproblem. Senaste tillfället de skulle mötas var i mars förra året, där Nurmagomedov insjuknade dagarna innan matchen och var tvungen att hoppa av.

Nurmagomedov mötte senast Edson Barboza under UFC 219, där han segrade via ett enhälligt domslut och imponerade stort. Den 29-årige ryssen är fortfarande obesegrad och har ett record på 25-0, där 16 av vinsterna har varit via avslut.

Ferguson har 10 raka vinster bakom sig och har ett record på 23-3. Senast mötte han Kevin Lee under UFC 216, där han segrade via submission i tredje ronden. Den 33-årige forne TUF-vinnaren har vunnit 18 av sina 23 vinster via avslut, 9 via submission och 9 via TKO/KO.

UFC 223 kommer att äga rum den 7:e april i Brooklyn, New York.

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Chingate Wey

  Hell yeah!

  Det lindrar smällen efter att läsa om Ilir Latifis skada. OSP letar efter ny motståndare till den 27 jan. Jävligt trist.

  Fan vilken grym fight den får inte bli inställd igen bara.

  Andale wey!

  • jonzyjonzy

   Hoppas allt går vägen.

 • Hoobabalooba

  Min hälsa klarar inte av att denna matchen blir inställd igen! Den bara måste bli av nu. Vet inte om jag nånsin velat se en match lika mycket, skulle vara Alex mot Jones isåfall.

 • Kimura guest

  Snackas bland kända mmajournalister om att fighten är nära att färdigställas. Det vore helt överfett om matchen blir av till slut.

  Håller tummarna och ber till den allsmäktige guden (Dana White) för denna!

 • Picknickname

  Yes! Och om det riktiga bältet förutsätter jag. :-)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Låt oss se nu! Det här är den fighten jag varit mest säker på av alla mina tips någonsin. Den här fighten kommer visa er alla hur grym jag är på att tippa. Nu har ni ALLA en extra stark anledning att följa denna fight. Är så hypad över att se hur mitt tips på att Tony plockar isär Khabib bit för bit går in. Den kommer gå in och jag undrar vad ni kommer säga.

  • Chingate Wey

   Du är grym Fotfetischism_Mer_Än_En_Sport!

   Vi behöver inte se fighten för att förstå hur fantastisk du är. Det har du redan berättat så många gånger så ingen kan ha missat det.

   Tack cabrón för att du grejade fighten. Vi hade gett upp hoppet men du räddade den.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Hahahahaha varsågod

Fler Nyheter: