t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

UFC 227: Eftertankar – TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter

Staples Center i Los Angeles Kalifornien var skådeplats för lördagnattens gala. Det var ett ojämnt matchkort kryddat med några riktiga toppmatcher. Jon Anik, Joe Rogan och Daniel Cormier var våra värdar genom den kaliforniska natten. Med det var vi redo att åka.

Underkort

135 lbs. Wuliji Buren vs. Marlon Vera

Wuliji Buren ställdes mot den farlige Chito Vera som hoppade in på kort varsel. Den kinesiske fightern var hårt nederlagstippad men inledde starkt. Vera däremot inledde uselt och låg under i matchen när han i slutet av andra ronden vred upp tempot. Chito träffade med en stenhård vänster mot levern som fällde kinesen. Vera vann via TKO efter 4.53 av rond 2.

115 lbs. Danielle Taylor vs. Weili Zhang

Danielle Taylor ställdes mot den aggressiva kinesiskan Weili Zhang. Den 20-åriga kinesiskan inledde starkt och pressade hårt men amerikanskan arbetade sig successivt in i matchen. I sista ronden vred Zhang upp tempot en aning och det var tillräckligt för att säkra segern. Det var hennes sjuttonde raka vinst och hon ser onekligen ut som en fighter med potential. Hur långt det räcker i UFC är svårt att säga men viktklassen är tunn och Zhang är väldigt ung.

125 lbs. Alex Perez vs. Jose Torres

Alex Perez ställdes mot den hypade och obesegrade Jose ”Shorty” Torres. Perez är en mycket kompetent brottare och grappler. Torres är en wellrounded fighter med brottningsbakgrund men han har sin styrka inom striking. Dessa förutsättningar hindrade emellertid inte Perez som inledde starkt med högt tempo och pressade Torres. Efter någon minut vaknade Torres och vi bjöds på en härlig ’slugfest’. I slutet av första ronden höjde Perez tempot ytterligare och satte stenhård press med skurar av slag. Han blandade kroppsslag och huvudslag och till sist sjönk Torres ihop på marken och då var det över. Alex Perez tog en imponerande seger när han avslutade Jose Torres i första ronden.

145 lbs. Sheymon Moraes vs. Matt Sayles

Sheymon Moraes mot Matt Sayles var en match mellan två duktiga strikers. Amerikanen, som debuterade i UFC, pressade framåt men det var den något mer tekniske brassen som träffade med fler rena träffar. I andra ronden tröttnade Moraes en aning men han träffade fortfarande med hårda tekniker och det var en jämn rond. I tredje ronden vred Sayles upp tempot ytterligare mot den trötte Moraes. Ronden vanns klart av Sayles. Alla tre domare gav emellertid segern till Moraes. Den brasilianske strikern vann utan att imponera. Tvärtom uppvisade han en hel del brister i sitt game. Bättre motståndare skulle utan tvekan exponera dessa brister så han har en del att jobba på.

135 lbs. Kyung Ho Kang vs. Ricardo Ramos

Koreanen Kyung Ho Kang tog sig an den 23-årige brasilianske talangen Ricardo Ramos. Inledningsvis bjöds vi på fin striking och den unge brassen visade prov på ett varierat game. Tempot sjönk en aning efter hand som fighten fortskred och underhållningsvärdet var inte särskilt högt. Det var en jämn fight och i slutändan tog Ramos en delad domslutsseger.

135 lbs. Ricky Simon vs. Montel Jackson

I kvällens tredje bantamviktsmatch ställdes Ricky Simon mot nykomlingen Montel Jackson. Simon inledde starkt men den store Jackson arbetade sig in i fighten. Simon jobbade med hård burpress och nedtagningar. Matchen bjöd inte på särskilt stor underhållning och den uttråkade publike svarade med härliga ”fylletjut”. Domarna gav enhälligt segern till Ricky Simon som tog sin andra vinst i UFC.

135 lbs. Pedro Munhoz vs. Brett Johns

I den sista matchen på underkortet bjöds vi än en gång på bantamviktsaction. Brassen Pedro Munhoz (#9) tog sig an Walesaren Brett Johns (#14). De två bjöd på en intensiv stand up fight. Munhoz jobbade bra med låga bensparkar och i andra ronden fick Johns svårt att stödja på sitt vänsterben. Därefter var det i praktiken spel mot ett mål. Den tuffe walesaren kunde knappt stå upp men svingade vilt och vägrade att vika ned sig. I tredje ronden fick vi se Johns kämpa för att överleva. Munhoz hade alla möjligheter att avsluta fighten i sista ronden men istället drog ned på tempot och ”safe’ade”. Det gillar inte hans arbetsgivare och inte heller mma-fans.

Huvudkort

185 lbs. Thiago Santos vs. Kevin Holland

Den brasilianske powerstrikern Thiago Santos ställdes mot debutanten Kevin Holland. Amerikanen som tog fighten på kort varsel är en skaplig striker med lång räckvidd. Marreta fick en tidig och ganska turlig nedtagning. Därefter jobbade han med tung ’ground-and-pound’ under merparten av ronden. Efter att ha sett näst intill uträknad ut kom Holland tillbaka i slutet av andra ronden. Den muskulöse Santos  såg däremot rejält trött ut. I tredje ronden var det Santos som tog över igen och säkrade därigenom segern. En inte alltför imponerande insats av Marreta.

115 lbs. J.J. Aldrich vs. Polyana Viana

J.J. Aldrich tränar tillsammans med mästarinnan Rose Namajunas i Colorado. Hon är i grunden en striker. Polyana Viana är en mycket giftig grappler som gjorde sin andra match i UFC. Dessa två fighters bjöd på en tämligen ensidig och händelsefattig fight. Det var inte särskilt bra mma vi fick se. Att denna fight hamnade på huvudkortet är en fullständig gåta. Domarna gav segern till J.J. Aldrich via enhälligt domslut.

145 lbs. Renato Moicano vs. Cub Swanson

Renato Moicano (#10) är en mycket talangfull ung fighter med teknisk striking och farlig bjj. Han kom in som storfavorit till den här matchen. Han ställdes mot veteranen Cub Swanson (#5) som var ute efter att bryta sin två matcher långa förlustsvit. Matchen inleddes i bra tempo och den storvuxne brassen imponerade. Ungefär halvvägs in i första ronden träffade han med en stenhård jabb som fällde Swanson. Väl på marken visade Moicano att han är en livsfarlig grappler när han ströp ut den duktige veteranen. Vinnare via rear-naked choke, Renato Moicano.

125 lbs. Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo

I kvällens co-main event fick vi se returmatchen mellan mästaren Demetrious Johnson och Henry Cejudo (#1). Frågan var om ”Mighty Mouse” skulle lyckas försvara titeln för 12:e gången i rad. Cejudo kom ut i bred karate-stance redo att kontra den vindsnabbe Johnson. Redan i första minuten fick utmanaren problem med ena foten som flera gånger vek sig under honom. Han återhämtade sig efter hand och kom sedermera in i fighten. Cejudo bjöd på riktigt bra motstånd och pressade mästaren hårdare än någon annan har lyckats med på många år. Vi fick se fem jämna ronder av teknisk och högklassig mma. Det var en mycket jämn fight och när gonggongen ljöd i femte ronden var det ovisst vem som hade vunnit. Två av tre domare ansåg att utmanaren hade gjort tillräckligt för att tilldelas segern. Cejudo lyckades alltså besegra den oslagbare Demetrious Johnson. Det var minst sagt en skräll.

135 lbs. TJ Dillashaw vs. Cody Garbrandt

I kvällens huvudmatch fick vi se en mycket intressant returmatch mellan mästaren TJ Dillashaw och utmanaren Cody Garbrandt. En fight mellan två grymma fighters som verkligen ogillar varandra. Denna fight hade inte föregåtts av lika mycket ‘trashtalk’ som den första, men spänningen fanns ändå där. Matchen började i mycket bra tempo och vi fick se Garbrant visa upp ett justerat game från den första fighten. Han jobbade fint med sparkar och störde TJ när denne stängde avståndet. Mästaren såg i vanlig ordning väldigt rörlig ut. De bytte tekniker, träffade varandra och vi tittare fick minst sagt valuta för pengarna. I slutet av första ronden träffade Dillashaw med en högerkrok som skakade Garbrandt. Det blev början till slutet. Dillashaw ökade trycket och attackerade med allt han hade. Han jobbade metodiskt med stenhård press tills dess att domaren klev in och avbröt fighten. TJ Dillashaw vinnare via TKO vid 4.10 av rond 1. Därmed undanröjde han alla eventuella kvarvarande tvivel från den första fighten där Garbrandt hade honom rejält rockad i slutet av första ronden. Med två raka avslutsvinster är det svårt att hävda att Dillashaw inte skulle vara en värdig mästare.

Sammanfattning

Renato Moicano visade att han är ett framtidsnamn och en contender när han avslutade Cub Swanson i första ronden. Han kommer i och med segern allt närmare en titelfight. Moicano vann dessutom $50,000 för sin prestation.

Henry Cejudo lyckades med det omöjliga. Han besegrade Demetrious Johnson via delat domslut och satte stopp för den mest dominanta mästaren i UFCs historia. Det var en jämn match och personligen trodde jag att Johnson hade gjort tillräckligt för att behålla bältet. Två av domarna ansåg dock att Cejudo lyckades vinna tre ronder och det har jag inga synpunkter på. Man måste bara nämna DJs ödmjukhet i oktagonintervjun. Inga undanflykter eller bortförklaringar. Cejudo och Johnson fick dela på $100,000 för ’Fight of the night’.

TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter. Garbrandt som var småskadad inför deras första möte berättade inför fighten att han nu var helt frisk och i toppform. Trots det lyckades Dillashaw besegra honom. Han avslutade honom i första ronden och tystade samtidigt alla tvivlare. Det var en mycket imponerande insats och han fick bonus på $50,000 för sin prestation.

Bortsett från de två sista matcherna var det ett ganska ojämnt matchkort. Vi fick se några fina avslut men i övrigt var det en rad matcher som höll låg nivå såväl tekniskt som underhållningsmässigt.

Nu tar UFC några veckors paus och återkommer den 25 augusti med en gala från Lincoln Nebraska. I huvudmatchen på galan möts James Vick och Justin Gaethje. Det kan bli intressant.
________________________
Kimuraredaktionen

+4
Dana Sad
Dana Happy

Marlon Moraes lovar att knocka Henry Cejudo: ’I’m going to silence ‘The Messenger”

I juni kommer Marlon Moraes att få sin chans att ta hem bältet i bantamvikt, när han möter flugviktsmästaren Henry Cejudo under UFC 238.

Bantamviktsbältet gjordes nyligen vakant när mästaren T.J. Dillashaw gav upp bältet i samband med att han testade positivt för EPO. Han har nu fått två års avstängning av USADA.

Under en presskonferens som hölls i samband med UFC 236 riktade Cejudo en del trash talk mot Moraes, via ’MMAJunkie’:

He looks like Mr. Clean and talks like Michael Jackson.

Moraes tur att bli mästare

Moraes gick inte ut med något svar på detta, men menar nu att han kommer visa det i deras möte.

I’m going to silence ‘The Messenger,’ my friend. No more gold medal, no more fight with the belt. That’s it. I’m going to knock you out.

I’m ready and it’s the biggest fight of my life. It’s time to become a champion.

Den forne WSOF-mästaren Moraes har just nu 4 raka vinster i UFC, mot John Dodson via domslut, Aljamain Sterling via knockout, Jimmie Rivera via knockout och senast mot Raphael Assuncao via submission under Fight Night 144. Han har nu ett record på 22-5-1.

Cejudo har även han 4 raka vinster mot Wilson Reis via TKO, Sergio Pettis och Demetrious Johnson via domslut. Han mötte senast Dillashaw under Fight 143 där han segrade via knockout i första ronden och har nu ett record på 14-2-0.

Hur tror ni att mötet kommer att utspela sig, kommer Moraes lyckas att knocka Cejudo och ta hem bantamviktsbältet?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Anderson Silvas öppna träning inför UFC 237

I maj kommer den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva att gå sin nästa match, när han möter Jared Cannonier under UFC 237 i Rio de Janeiro.

Silva tränar just nu för fullt inför sitt möte och nu kan vi ta del av detta från hans öppna träning.

Senast mötte Silva Israel Adesanya under UFC 234, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Den brasilianske mellanviktaren segrade senast mot Derek Brunson via domslut under UFC 208, vilket blev hans första seger 5 matcher sedan 2012. Han har nu ett record på 34-9-0.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Brandon Vera hoppas på match mot Vitor Belfort i ONE

ONE FC:s tungviktsmästare Brandon Vera förbereder sig just nu för sitt möte mot Aung La N Sang, som kommer äger rum i Tokyo i oktober.

Vera släpptes av UFC under 2014 efter 9 års tid i organisationen och skrev sedan på för ONE samma år. Han fokuserar för fullt på mötet matchen, men har ändå tankar på en match mot Vitor Belfort i framtiden.

Via BJPenn:

Of course. Anybody who would be challenging for the title would be an interesting match for me. I don’t care who it is or what the name is, if you’re coming for the title, yeah, it’s going to be you and I dancing.

Belfort har ännu inget datum bokat för en debut i organisationen, men han har visat intresse för ett möte mot Roy Jones Jr. i en boxningsmatch med anpassade regler.

Vera känner att detta skulle vara en perfekt matchning för Belforts debut.

I think that’s really, really cool. ONE Championship, being the largest sports media company in Asia, it’s perfect. It’s the perfect event, it’s the perfect people. Everything is too aligned for that not to happen. Roy Jones has shown interest and “The Phenom,” man, when he’s in shape, when his hands are flying… He was our best hope for a professional boxer in the MMA world for a long time. It would be very, very interesting to see what happens.

I think they can do it. I’ve never put anything past these guys, and I never doubt anyone at ONE Championship anymore. They just make things happen. I believe it could happen.

Om Vera själv fick välja skulle han gå en returmatch mot UFC:s lätt-tungviktsmästare Jon Jones, som han mötte under UFC Live 1 2010.

Han tror dock inte att Jones är rätt material för ONE och tror inte att chansen att han skulle hamna där är särskilt stor.

Man, you know, I would absolutely love to be able to have a match against Mr. Jones again.

With all of this of his problems and troubles, I don’t think he’ll ever be at ONE Championship. He’s not our type of material. He’s not martial artist material. But he would probably be the one, if I could get a do-over or a genie wish, that would be it.

Men Vera känner att ONE troligtvis kommer att skriva på kontrakt med fler ’free agents’ från bland annat UFC i framtiden.

It’s very gratifying, especially to hear from other athletes from around the world. Like ‘Brandon, you stepped out ahead of everyone else and you made the right move a long time ago and everyone else should have followed your lead.’ That makes me feel like I did the right thing [by signing with ONE].

[I hear from other fighters] every day. When Chatri [Sityodtong] and [Victor] Cui are talking about how athletes are hitting them up every day… I can only imagine. The people that are hitting me up… I can only imagine how many people are hitting those guys up per day. I can’t imagine. They’re all over social media trying to get in [to ONE].

Vera har idag 4 raka vinster och ett record på 16-7.

Vem skulle ni vilja se Vera möta efter mötet mot Sang?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Tränaren ger positiv uppdatering om Angela Maganas tillstånd

Under gårdagen meddelades det att den före detta UFC-fightern Angela Magana drabbats av komplikationer efter en operation och därefter hamnat i koma.

En i efterhand upprörande video som släpptes på Magana innan händelsen, uttryckte hon sin oro för att någonting skulle gå fel och att hon inte skulle vakna upp.

Anledningen till att Magana hamnade i koma var på grund av en reaktion på narkosen innan operationen, vilket i sällsynta fall kan leda till koma.

Nu meddelar hennes tränare man har fått nytt hopp om situationen, då Magana ska ha öppnat sina ögon, rört sina händer och vicka på tårna.

Det här berättade tränaren Gabriel Lamastus via Twitter:

She’s in a coma, and we’re waiting to hear some positive news. The surgery went fine. The problem was anesthesia. It’s very rare that patients react bad to anesthesia, but it does happen, and I guess this is one of those rare cases. But I’m being positive. She’ll be fine, and she’ll wake up. She’s a hard worker. Angela is a very, very hard worker. A lot of people only know the Angela from social media. They don’t really know the real Angela. That woman busts her tail to provide for her family.

She had a nerve block and she went from that to surge. The surgery went perfectly fine. But the anesthesia gave her a bad reaction. So she didn’t wake up from the anesthesia, which is something very rare. That’s where we’re at right now. She hasn’t wake up. the doctors are trying to reverse the medication and see if she’s responsive to it. She’s been moving her hands, opening her eyes, wiggling her toes. So everybody’s hopeful about her health status.

Magana hade under den senaste tiden upplevt smärta i ryggen, vilket ledde till operationen.

Hon släpptes av UFC under 2018, då hon hade fått 3 raka förluster.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya jämförs med Conot McGregor

Israel Adesanya slår rekord, Conor McGregor håller inte med

Israel Adesanya (17-0 mma, 6-0 UFC) hade sin tuffaste match i karriären mot Kelvin Gastelum (15-4-1 mma, 10-4-1 UFC) under lördagens co-main event på UFC 236 i Atlanta, Georgia. Ett möte som skulle utse mellanviktens nya interim-mästare.

”Knock-down”-rekord

Både Adesanya och Gastelum tog mycket skada under matchen och det var först i den sista ronden som en avgörande segrare kunde skönjas när Adesanya växte med uppgiften och bara var sekunder ifrån att avsluta Gastelum.

Kort efter matchen meddelade UFC att endast Forrest Petz och Jeremy Stephens med 5 ”knock-downs” i en och samma match hade fler dito än Adesanya. MMA Junkie’s Mike Bohn var inte sen att tillägga att Adesanya med sina fyra ”knock-downs” slagit ”knock-down”-rekordet när det kommer till titelmatcher.

“Israel Adesanya’s (@Stylebender) knockdowns tonight are tied for 3rd most by a fighter in a single @UFC fight, behind Forrest Petz and Jeremy Stephens each connecting with five in a fight. #UFC236” – UFC

“Israel Adesanya (@stylebender) dropped Kelvin Gastelum four times at #UFC236. No one has ever connected with more knockdowns in a championship fight.” – Mike Bohn

Sakta i backarna

Sakta i backarna menar Conor McGregor (21-4 mma, 9-2 UFC). Adesanya slog, trots en imponerande prestation, inga rekord den natten enligt ett uppmärksamt fan. Med fem (5) ”knock-downs” av Eddie Alvarez (29-7-1 mma, 4-3-1 UFC) i deras titelmöte så är det ingen annan än McGregor som har det titelmatchsrekordet.

“Wait, what? The @ufc did what? That’s twice now! I want plaques before I’m back. Digital plaques shall do. Hurry up @ufc, I’ll be here. And use a good image.” – Conor McGregor

McGregor har trots all uppmärksamhet i media inte vunnit en match sedan vinsten mot Eddie Alvarez i november 2016. Senast han var i buren förlorade han mot den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov (27-0 mma, 11-0 UFC).

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Dustin Poirier avslöjar hur han ska besegra Khabib Nurmagomedov

Under lördagens huvudmatch på UFC 236 i Atlanta, Georgia, kröntes en ny interim-mästare i UFC:s lättviktsdivision när den hårt slående, Dustin Poirier (25-5-1 mma, 17-4-1 UFC), för andra gången i sin karriär besegrade den regerande lättviktsmästaren, Max Holloway (20-4 mma, 16-4 UFC).

Näst på tur

Med vinsten över Holloway och interim-bältet kring sin midja så är Poiriers nästa motståndare den regerande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov (27-0 mma, 11-0 UFC). Någonting som Dana White bekräftade vid presskonferensen efter UFC 236:

“Yes, that’s the fight. Poirier will fight Khabib next. Probably in September.”

White fortsätter:

”Some guys have the Israel Adesanya path and the Conor McGregor path and some have the Poirier path. If you look, I don’t remember what the numbers were, but Chuck Liddell had to go through that same thing and then Tito (Ortiz) wouldn’t fight him and there’s been a lot of guys — Tony Ferguson, look at the bad luck that guy’s had. And the list goes on and on, some people it works out for and some people have longer roads.

Poirier has stayed the path and trained hard and done what he’s had to do to to get here and tonight was his night. He fought an incredible fighter and he won.”

Poiriers simpla plan

Inför mötet mot Nurmagomedov är Poirier en stor underdog – någonting som Poirier förvisso är van att vara trots sin imponerande resa i sporten. Han ställs dock mot en än så länge obesegrad mästare som gått fram som ett ånglok i organisationen och sporten i Nurmagomedov.

Trots att det är gott om tid innan sammandrabbningen mellan dessa två så tror sig Poirier redan nu veta hur man besegrar Nurmagomedov. Och han tror sig ha det som behövs.

“Grit, determination, the right amount of crazy, self-belief. Everything it takes to be a champion, I have that.”

Vad tror ni? Kommer det att bli Dustin Poirier som ger Khabib Nurmagomedov hans första förlust, eller kommer den ryska ”Örnen” att flyga vidare obesegrad?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Anderson Silva tar Jon Jones parti mot Israel Adesanya

Anderson Silva (34-9-1 mma, 17-5-1 UFC) har valt sida i fejden mellan den nya interimmästaren i mellanvikt, Israel Adesanya (17-0 mma, 6-0 UFC), och den lätta tungviktens mästare, Jon Jones (24-1-1 mma, 18-1-1).

”Respektlöst”

Tjafset mellan Jones och Adesanya startade när Adesanya i en intervju på The Ariel Helwani MMA Show uttryckte sig om Jones på ett mindre smickrande sätt. Sedan dess har de båda mästarna varit i luven på varandra på sociala medier.

Silva, som i sin senaste match förlorade mot just Adesanya, menar att mellanviktsmästaren agerade respektlöst mot Jones med sitt trash-talk.

“The way I see it, as an athlete, he disrespected Jon Jones. I think for the business, for (UFC President) Dana (White), it’s great. It’s great business for the UFC. Regardless of whether they fight or not, the UFC wins – and the fans. But there is a lack of respect. I think he crossed the line a bit.”

Ung och hungrig

Silva menar att han förstår att Adesanya är ung, hungrig och mån om att bevisa sig vara den bäste i världen, men att han borde visa Jones samma respekt som han visade Silva själv inför deras möte.

“With time, he’ll learn how to deal with those things. I think he has to respect everything Jon Jones has done. It’s two great fighters. In the future, who knows – they might fight. But I’m from a time when you have honor. You respect everyone’s space. And that’s my opinion.

That’s my personal opinion because Israel is young and Jon Jones has a great story for a long time in this sport. I think Adesanya needs to respect Jon Jones, but for the business, it’s good for Dana.

I respect all fighters, especially Jon Jones. Jon Jones is my young brother and I don’t have a problem talking about Jon Jones. He’s the best fighter in the world.”

Håller du med Silva om att Adesanya borde respektera Jones mer och inte gå på så mycket i sitt trash-talk?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Francis Ngannou: Jag är en seger ifrån titelmatch

Den 12 april höll UFC en stor presskonferens inför våren och sommarens största galor. På plats fanns bland annat våra svenska stjärnor Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-5-0) och Jack ”The Joker” Hermansson (19-4-0) men även tungviktsbjässen Francis Ngannou (13-3-0). Fransmannen möter Junior Dos Santos (21-5-0) på UFC 239 den 6 juli.

Glad att möta dos Santos

Ngannou kommer senast från en vinst mot Cain Velasquez (14-3-0) och förväntade sig därför en chans på titeln. Trots att möjligheten till mästarbältet inte visade sig, är den tidigare titelutmanaren nöjd med det inbokade mötet.

After the last fight I thought I would get the title fight back, but it didn’t happen, I don’t know why. I’m so happy to have the fight against Junior. He don’t have the belt, but we all know he’s a champion. We have seen him since he comes back, he looks like a champ.

Daniel Cormier vs. ?

Ngannou menar att en vinst till räcker för att fransmannens nästa fight ska vara för titeln i tungviktsdivisionen. Den regerande mästaren Daniel Cormier (22-1-0 1NC) har för avsikt att försvara sitt bälte mot Brock Lesner (5-3-0) härnäst, någonting som UFCs president förnekade var på gång. En annan potentiell kandidat är den tidigare mästaren Stipe Miocic (18-3-0). Utöver dessa två möjligheter finns det ingen anledning att tro att vinnaren i Ngannous nästa möte bör gå någon mer match efter den, innan vinnaren får chansen på bältet.

I think after this there will be no issues with the belt. It’s the only thing that makes sense.

Då Ngannou och dos Santos är rankade tvåa respektive trea i UFCs tyngsta division är det svårt att argumentera emot fransmannens slutsatser. Om Daniel Cormier dessutom kommer hålla sitt ord och pensionera sig inom den närmaste tiden kommer den resterande toppen av divisionen alla ett steg närmare titeln.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Our first stare down for #UFC239 on July 6th. I really hope this time it will happen 🤨. #thepredator #ufc #atlanta #pressconference

Ett inlägg delat av Francis Ngannou (@francisngannou)

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Saint Petersburg: Kimuras läsare tippar Overeem vs Oleinik

I helgen fick vi se en av årets bästa galor. Två interimtitlar sattes på spel. I huvudmatchen ställdes den regerande fjäderviktsmästaren Max Holloway mot Dustin Poirier. En match där endast Kimuras Izabelle Kostic hade Poirier som vinnare. Poirier vann till slut genom enhälligt domslut (49-46, 49-46, 49-46). Galans huvudmatch utspelade sig mellan Israel Adesanya och Kelvin Gastelum, också det en match som gick till domslut. Adesanya vann tillslut genom enhälligt domslut (48-46, 48-46, 48-46).

Hur gick det för oss alla? Nedan kan ni se det sammanställda resultatet.

Ensam vinnare på tronen den här veckan blir Izabelle Kostic som sätter tre av fem matcher! I topp är fortsatt chefredaktör Jaser Davari som är ett poäng före skribent Gustaf Boman.

I helgen är det åter igen dags för en UFC-gala och denna gången beger sig den amerikanska organisationen till Ryssland. I huvudmatchen möter UFC-veteranen Alistair Overeem en submission-specialist känd för sina Ezekiel chokes, Alexey Oleinik. Galans co-main event utspelar sig i lättvikt mellan Islam Makhachev och Arman Tsarukyan.

Nedan skall vi ta en närmare titt på huvudkortsmatcherna. Under statistiken hittar ni omröstning för samtliga matcher.

HUVUDMATCH


Alistair Overeem

 • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
 • Senaste match: Sergei Pavlovich
 • MMA-facit: 44–17
 • Utmärkande: 22 knockouts & 17 subs – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

VS


Alexey Oleinik

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
 • Senaste match: Mark Hunt
 • MMA-facit: 57-11
 • Utmärkande: 45 vinster genom submisson – endast gått till domslut åtta gånger i sin karriär

CO-MAIN


Islam Makhachev

 • Vinst/förlustsvit: 4 raka vinster
 • Senaste match: Conor McGregor
 • MMA-facit: 16-1
 • Utmärkande: 7 knockouts & 6 domslutsvinster

VS


Arman Tsarukyan

 • Vinst/förlustsvit: 12 raka vinster
 • Senaste match: Felipe Olivieri
 • MMA-facit: 13–1
 • Utmärkande: 5 knockouts & 5 submissions

MATCH #3


Sergei Pavlovich

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Alistair Overeem
 • MMA-facit: 12-1
 • Utmärkande: 9 knockouts

VS


Marcelo Golm

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka förluster
 • Senaste match: Arjan Singh Bhullar
 • MMA-facit: 6-2
 • Utmärkande: 5 knockouts

MATCH #4


Ivan Shtyrkov

 • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
 • Senaste match: Thiago Silva
 • MMA-facit: 15-0-1
 • Utmärkande: 6 knockouts

VS

Devin Clark

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Aleksandar Rakic
 • MMA-facit: 9.3
 • Utmärkande: 5 domslutsvinster

MATCH #5


Roxanne Modafferi

 • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
 • Senaste match: Sijara Eubanks
 • MMA-facit: 22-15
 • Utmärkande:  13 domslutsvinster

VS


Antonina Shevchenko

 • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
 • Senaste match: Ji Yeon Kim
 • MMA-facit: 7-0
 • Utmärkande:  5 domslutsvinster

MATCH #6


Krzysztof Jotko

 • Vinst/förlustsvit: 3 raka förluster
 • Senaste match: Brad Tavares
 • MMA-facit: 19-4
 • Utmärkande: 12 domslutsvinster

VS


Alen Amedovski

 • Vinst/förlustsvit: 8 raka vinster
 • Senaste match: Ibrahim Mane
 • MMA-facit: 8-0
 • Utmärkande: 8 knockouts!

Alistair Overeem vs. Alexey Oleinik

Visa resultat


Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan

Visa resultat


Sergei Pavlovich vs. Marcelo Golm

Visa resultat


Ivan Shtyrkov vs. Devin Clark

Visa resultat


Roxanne Modafferi vs. Antonina Shevchenko

Visa resultat


Krzysztof Jotko vs. Alen Amedovski

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Max Holloway donerar handskar till Dustin Poirier efter förlusten

I helgen stod Max Holloway (20-4-0) och Dustin Poirier (25-5-0 1NC) för en av årets matcher när de gjorde upp om interim titeln i UFCs division för lättviktare. Redan på förhand trodde många på ett spännande möte då den regerande fjäderviktsmästaren gick upp en viktklass för att möta en av divisionens hetaste namn. Poirier var den bättre fightern för kvällen och efter fem hårda ronder kröntes ”The Diamond” till ny mästare via enhälligt domslut.

Donerade signerade handskar till välgörenhet

Efter matchen donerade Max Holloway de handskar han använde under fighten till Dustin Poirier och hans välgörenhet ”Good Fight”. Välgörenheten driver det gifta paret Poirier tillsammans och på deras hemsida beskrivs den på följande vis.

The Good Fight Foundation is a 501c Nonprofit based in Louisiana founded by Dustin Poirier and his wife Jolie Poirier. Dustin Poirier is a professional fighter who started auctioning off his fight worn memorabilia for charity and to benefit his local community. One thing led to another and his passion to help out Acadiana along with his wife’s support became their own Nonprofit! The Good Fight Foundation is committed and true to helping those in need.
#FightTheGoodFight

”The Thrill and the Agony” fångade reaktionerna

I videon ovan kan vi se hur Poiriers familj och team reagerar när de får reda på Holloways storslagna gest efter den svidande förlusten. Dustins fru, Jolie Poirier, söker efter beskedet upp Holloway för att tacka fjäderviktsmästaren personligen. Matchens efterspel har präglats av ömsesidig respekt mellan Holloway och Poirier, både i intervjuer och på sociala medier.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Thank you for the battle @blessedmma you are a champion. We need more people like you in MMA.

Ett inlägg delat av Dustin Poirier (@dustinpoirier)

Läs mer
+13
Dana Sad
Dana Happy