t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

UFC 227: Eftertankar – TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter

Staples Center i Los Angeles Kalifornien var skådeplats för lördagnattens gala. Det var ett ojämnt matchkort kryddat med några riktiga toppmatcher. Jon Anik, Joe Rogan och Daniel Cormier var våra värdar genom den kaliforniska natten. Med det var vi redo att åka.

Underkort

135 lbs. Wuliji Buren vs. Marlon Vera

Wuliji Buren ställdes mot den farlige Chito Vera som hoppade in på kort varsel. Den kinesiske fightern var hårt nederlagstippad men inledde starkt. Vera däremot inledde uselt och låg under i matchen när han i slutet av andra ronden vred upp tempot. Chito träffade med en stenhård vänster mot levern som fällde kinesen. Vera vann via TKO efter 4.53 av rond 2.

115 lbs. Danielle Taylor vs. Weili Zhang

Danielle Taylor ställdes mot den aggressiva kinesiskan Weili Zhang. Den 20-åriga kinesiskan inledde starkt och pressade hårt men amerikanskan arbetade sig successivt in i matchen. I sista ronden vred Zhang upp tempot en aning och det var tillräckligt för att säkra segern. Det var hennes sjuttonde raka vinst och hon ser onekligen ut som en fighter med potential. Hur långt det räcker i UFC är svårt att säga men viktklassen är tunn och Zhang är väldigt ung.

125 lbs. Alex Perez vs. Jose Torres

Alex Perez ställdes mot den hypade och obesegrade Jose ”Shorty” Torres. Perez är en mycket kompetent brottare och grappler. Torres är en wellrounded fighter med brottningsbakgrund men han har sin styrka inom striking. Dessa förutsättningar hindrade emellertid inte Perez som inledde starkt med högt tempo och pressade Torres. Efter någon minut vaknade Torres och vi bjöds på en härlig ’slugfest’. I slutet av första ronden höjde Perez tempot ytterligare och satte stenhård press med skurar av slag. Han blandade kroppsslag och huvudslag och till sist sjönk Torres ihop på marken och då var det över. Alex Perez tog en imponerande seger när han avslutade Jose Torres i första ronden.

145 lbs. Sheymon Moraes vs. Matt Sayles

Sheymon Moraes mot Matt Sayles var en match mellan två duktiga strikers. Amerikanen, som debuterade i UFC, pressade framåt men det var den något mer tekniske brassen som träffade med fler rena träffar. I andra ronden tröttnade Moraes en aning men han träffade fortfarande med hårda tekniker och det var en jämn rond. I tredje ronden vred Sayles upp tempot ytterligare mot den trötte Moraes. Ronden vanns klart av Sayles. Alla tre domare gav emellertid segern till Moraes. Den brasilianske strikern vann utan att imponera. Tvärtom uppvisade han en hel del brister i sitt game. Bättre motståndare skulle utan tvekan exponera dessa brister så han har en del att jobba på.

135 lbs. Kyung Ho Kang vs. Ricardo Ramos

Koreanen Kyung Ho Kang tog sig an den 23-årige brasilianske talangen Ricardo Ramos. Inledningsvis bjöds vi på fin striking och den unge brassen visade prov på ett varierat game. Tempot sjönk en aning efter hand som fighten fortskred och underhållningsvärdet var inte särskilt högt. Det var en jämn fight och i slutändan tog Ramos en delad domslutsseger.

135 lbs. Ricky Simon vs. Montel Jackson

I kvällens tredje bantamviktsmatch ställdes Ricky Simon mot nykomlingen Montel Jackson. Simon inledde starkt men den store Jackson arbetade sig in i fighten. Simon jobbade med hård burpress och nedtagningar. Matchen bjöd inte på särskilt stor underhållning och den uttråkade publike svarade med härliga ”fylletjut”. Domarna gav enhälligt segern till Ricky Simon som tog sin andra vinst i UFC.

135 lbs. Pedro Munhoz vs. Brett Johns

I den sista matchen på underkortet bjöds vi än en gång på bantamviktsaction. Brassen Pedro Munhoz (#9) tog sig an Walesaren Brett Johns (#14). De två bjöd på en intensiv stand up fight. Munhoz jobbade bra med låga bensparkar och i andra ronden fick Johns svårt att stödja på sitt vänsterben. Därefter var det i praktiken spel mot ett mål. Den tuffe walesaren kunde knappt stå upp men svingade vilt och vägrade att vika ned sig. I tredje ronden fick vi se Johns kämpa för att överleva. Munhoz hade alla möjligheter att avsluta fighten i sista ronden men istället drog ned på tempot och ”safe’ade”. Det gillar inte hans arbetsgivare och inte heller mma-fans.

Huvudkort

185 lbs. Thiago Santos vs. Kevin Holland

Den brasilianske powerstrikern Thiago Santos ställdes mot debutanten Kevin Holland. Amerikanen som tog fighten på kort varsel är en skaplig striker med lång räckvidd. Marreta fick en tidig och ganska turlig nedtagning. Därefter jobbade han med tung ’ground-and-pound’ under merparten av ronden. Efter att ha sett näst intill uträknad ut kom Holland tillbaka i slutet av andra ronden. Den muskulöse Santos  såg däremot rejält trött ut. I tredje ronden var det Santos som tog över igen och säkrade därigenom segern. En inte alltför imponerande insats av Marreta.

115 lbs. J.J. Aldrich vs. Polyana Viana

J.J. Aldrich tränar tillsammans med mästarinnan Rose Namajunas i Colorado. Hon är i grunden en striker. Polyana Viana är en mycket giftig grappler som gjorde sin andra match i UFC. Dessa två fighters bjöd på en tämligen ensidig och händelsefattig fight. Det var inte särskilt bra mma vi fick se. Att denna fight hamnade på huvudkortet är en fullständig gåta. Domarna gav segern till J.J. Aldrich via enhälligt domslut.

145 lbs. Renato Moicano vs. Cub Swanson

Renato Moicano (#10) är en mycket talangfull ung fighter med teknisk striking och farlig bjj. Han kom in som storfavorit till den här matchen. Han ställdes mot veteranen Cub Swanson (#5) som var ute efter att bryta sin två matcher långa förlustsvit. Matchen inleddes i bra tempo och den storvuxne brassen imponerade. Ungefär halvvägs in i första ronden träffade han med en stenhård jabb som fällde Swanson. Väl på marken visade Moicano att han är en livsfarlig grappler när han ströp ut den duktige veteranen. Vinnare via rear-naked choke, Renato Moicano.

125 lbs. Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo

I kvällens co-main event fick vi se returmatchen mellan mästaren Demetrious Johnson och Henry Cejudo (#1). Frågan var om ”Mighty Mouse” skulle lyckas försvara titeln för 12:e gången i rad. Cejudo kom ut i bred karate-stance redo att kontra den vindsnabbe Johnson. Redan i första minuten fick utmanaren problem med ena foten som flera gånger vek sig under honom. Han återhämtade sig efter hand och kom sedermera in i fighten. Cejudo bjöd på riktigt bra motstånd och pressade mästaren hårdare än någon annan har lyckats med på många år. Vi fick se fem jämna ronder av teknisk och högklassig mma. Det var en mycket jämn fight och när gonggongen ljöd i femte ronden var det ovisst vem som hade vunnit. Två av tre domare ansåg att utmanaren hade gjort tillräckligt för att tilldelas segern. Cejudo lyckades alltså besegra den oslagbare Demetrious Johnson. Det var minst sagt en skräll.

135 lbs. TJ Dillashaw vs. Cody Garbrandt

I kvällens huvudmatch fick vi se en mycket intressant returmatch mellan mästaren TJ Dillashaw och utmanaren Cody Garbrandt. En fight mellan två grymma fighters som verkligen ogillar varandra. Denna fight hade inte föregåtts av lika mycket ‘trashtalk’ som den första, men spänningen fanns ändå där. Matchen började i mycket bra tempo och vi fick se Garbrant visa upp ett justerat game från den första fighten. Han jobbade fint med sparkar och störde TJ när denne stängde avståndet. Mästaren såg i vanlig ordning väldigt rörlig ut. De bytte tekniker, träffade varandra och vi tittare fick minst sagt valuta för pengarna. I slutet av första ronden träffade Dillashaw med en högerkrok som skakade Garbrandt. Det blev början till slutet. Dillashaw ökade trycket och attackerade med allt han hade. Han jobbade metodiskt med stenhård press tills dess att domaren klev in och avbröt fighten. TJ Dillashaw vinnare via TKO vid 4.10 av rond 1. Därmed undanröjde han alla eventuella kvarvarande tvivel från den första fighten där Garbrandt hade honom rejält rockad i slutet av första ronden. Med två raka avslutsvinster är det svårt att hävda att Dillashaw inte skulle vara en värdig mästare.

Sammanfattning

Renato Moicano visade att han är ett framtidsnamn och en contender när han avslutade Cub Swanson i första ronden. Han kommer i och med segern allt närmare en titelfight. Moicano vann dessutom $50,000 för sin prestation.

Henry Cejudo lyckades med det omöjliga. Han besegrade Demetrious Johnson via delat domslut och satte stopp för den mest dominanta mästaren i UFCs historia. Det var en jämn match och personligen trodde jag att Johnson hade gjort tillräckligt för att behålla bältet. Två av domarna ansåg dock att Cejudo lyckades vinna tre ronder och det har jag inga synpunkter på. Man måste bara nämna DJs ödmjukhet i oktagonintervjun. Inga undanflykter eller bortförklaringar. Cejudo och Johnson fick dela på $100,000 för ’Fight of the night’.

TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter. Garbrandt som var småskadad inför deras första möte berättade inför fighten att han nu var helt frisk och i toppform. Trots det lyckades Dillashaw besegra honom. Han avslutade honom i första ronden och tystade samtidigt alla tvivlare. Det var en mycket imponerande insats och han fick bonus på $50,000 för sin prestation.

Bortsett från de två sista matcherna var det ett ganska ojämnt matchkort. Vi fick se några fina avslut men i övrigt var det en rad matcher som höll låg nivå såväl tekniskt som underhållningsmässigt.

Nu tar UFC några veckors paus och återkommer den 25 augusti med en gala från Lincoln Nebraska. I huvudmatchen på galan möts James Vick och Justin Gaethje. Det kan bli intressant.
________________________
Kimuraredaktionen

+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Donald Cerrone: ”Förhoppningsvis är Conor McGregor min nästa match”

UFC-veteran Donald Cerrone möter en relativt ny UFC-fighter i form av Alexander Hernandez på underkortet nu i helgen. Det var inte alls den motståndaren som Cerrone hade hoppats på och säger till media att fem stycken fighters hade tackat nej till att möta honom.

Matchen han verkligen vill ha härnäst är mot den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregor. Cerrone berättar att de jobbar på att få matchen klar men säger också att det är irländaren som dikterar om den blir av eller inte.

Cerrone gick sin senaste match mot Mike Perry och kunde vinna genom armbar i den första ronden. Han har ett MMA-facit på 34–11 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 9 genom knockout, 17 genom submission samt 8 vinster genom domslut.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Video
Kimuras läsare hyllar Zebaztian Kadestam: ”En förebild för unga MMA-fighters”

ONE Championships welterviktsmästare Zebaztian Kadestam gästade Kimura-studion under måndagen och blev hyllad av er läsare, Kimuras Izabelle Kostic och chefredaktör Jaser Davari.

Den 17 november ställdes svensken mot den tuffa brottaren Tyler McGuire under ’One Championship – Warrior’s Dream’. Det var en match om det vakanta welterviktsbältet och Kadestam kunde på ett imponerande sätt och stort hjärta, avsluta matchen i den femte ronden(!) genom ett välplacerat knä på marken. Det är den en av de största, om inte den största bedriften en svensk MMA-fighter har åstadkommit på den stora MMA-scenen.

Lyssna på hela Kadestams segment under måndagens MMA-panel i videon ovan.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
dan hooker bestulen

UFC-fighter Dan Hooker rånad – bjuder in boven till sitt MMA-gym

UFC-fighter Dan Hooker har blivit bestulen på sin plånbok. Detta skriver han om genom sin egen Instagram.

Boven stal hans plånbok när han sett den liggandes i UFC-fighterns bil, sedan tog tjuven ut pengar i en bankomat (inte allt för klipsk) och visar bland annat sina tatueringar han har på armarna. I ett första skede erbjöd Hooker pengar till den som hittade boven, men nu väljer han istället att erbjuda den kriminelle en plats i sitt MMA-gym.

Genom Instagram skrev han följande.

AUCKLAND SHARE! This low life stole my wallet from my truck Saturday night. Genius then used my card to withdraw coins (just after midnight at washworld in Greenlane). He has some very distinctive tattoos on his right arm (swipe right). I would like to have a word with this man. Cash reward for who ever gets me his name.

I’m going to turn the other cheek and give him a free membership to my gym. Martial Arts will teach him self respect and discipline so he doesn’t go around stealing from hardworking Kiwis. I just need to track him down to extend the olive branch. #notatrap

Träningskamrat till Adesanya

Hooker har tävlat i UFC sedan 2014 och har hunnit med att gå elva matcher. Hooker hade tidigare fyra raka segrar under UFC-fanan, men i sin senaste match blev han stoppad av Edson Barboza genom knockout under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’. En intressant notis är att Hooker tränar tillsammans med framtidslöftet Israel ”The Last Stylebender” Adesanya på City Kickboxing, Nya Zeeland Israel.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Brooklyn: TJ Dillashaw – ”Jag vill bli ansedd som GOAT”

Bantamviktsmästaren har ett mål i sikte, och det är att bli erkänd som den bästa genom alla tider. Nu i helgen har han chans att vinna ett bälte till och bli dubbelmästare. Han möter flugviktsmästaren Henry Cejudo och kan bli den fjärde mästaren att ha två bälten samtidigt. De som redan har åstadkommit bedriften är Conor McGregor (forne lätt- och fjäderviktsmästare), Daniel Cormier (tungviktsmästare och forne lätt-tungviktsmästare) samt Amanda Nunes (bantamviktsmästare och fjäderviktsmästare).

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Brooklyn: Open workouts – TJ Dillashaw ser energifull ut

I helgen smäller det. Bantamviktsmästaren TJ Dillashaw tar sig an flugviktsmästaren Henry Cejudo i en titelmatch om flugviktsbältet. I sedvanlig ordning anordnar UFC en öppen träning för allmänheten att ta del av.

Ett stort frågetecken under de senaste veckorna har varit TJ Dillashaws viktnedgång och hur mycket han har kvar att gå ned. Förra veckan hade han ca. sex kilo kvar att gå ned. Av videon ovan och under att döma verkar han åtminstonde vara full av energi.

UFC Brooklyn (UFC Fight Night on ESPN+1) äger rumm nu i helgen på Barclays Center. Huvudmatchen är mellan TJ Dillashaw vs. Henry Cejudo.

Matchkort

HUVUDKORT

 • Tungvikt: Greg Hardy vs. Allen Crowder
 • Lättvikt: Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros
 • Flugvikt: Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz
 • Flugvikt: Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
 • Lätt-tungvikt: Glover Teixeira vs. Karl Roberson

UNDERKORT (ESPN)

 • Lättvikt: Donald Cerrone vs. Alexander Hernandez
 • Flugvikt: Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
 • Lätt-tungvikt: Alonzo Menifield vs. Vinicius Moreira
 • Bantamwvikt: Mario Bautista vs. Cory Sandhagen

UNDERKORT (ESPN+)

 • Lättvikt: Dennis Bermudez vs. Te Edwards
 • Weltervikt: Belal Muhammad vs. Geoff Neal
 • Weltervikt: Chance Rencountre vs. Kyle Stewart
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night: Cejudo vs. Dillashaw

Kimuras läsare tippar UFC Brooklyn

Uppdaterad match

Glover Teixeira skulle ha ställts mot Ion Cutelaba men Cutelaba drog sig ur matchen. Istället hoppar Karl Roberson in på kort varsel. Längst ned i artikeln kan ni rösta på den matchen om vem ni tror drar det längsta strået.

Den 19:e januari äger UFC Fight Night: Henry Cejudo vs. TJ Dillashaw rum på Barclays Center i New York. Som nytt segment här på Kimura.se vill vi involvera er läsare i vilka ni tror kommer vinna i respektive match. Har ni svårt att bestämma er kan ni alltid se vad våra spelexperter på MMABetz.se tror om galan och vilka ni skall titta närmare på.

På lördag kommer en artikel ut med resultat och procentsats på vilka ni anser har högst chans att vinna samt vilka Kimuras skribenter tror kommer dra det längsta strået.

Förra årets mästare kröntes efter UFC 232 och vinnaren detta året blev Vicktor Winquist som kommer försvara den ärorika titeln mot er läsare och följande skribenter; Jaser Davari, Jonathan Damm, Johan Lorentzon, Tim Tebras och Gustaf Boman

Rösta nedan.

Henry Cejudo vs TJ Dillashaw

Visa resultat


Greg Hardy vs. Allen Crowder

Visa resultat


Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros

Visa resultat


Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz

Visa resultat


Paige VanZant vs. Rachael Ostovich

Visa resultat


Glover Teixeira vs. Karl Roberson

Visa resultat

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Alexander Gustafssons vs Jon Jones – lika stort som Sverige i VM-final mot Brasilien’

MMA-panelen är äntligen tillbaka efter ett jul- och nyårsuppehåll. I studion gästades vi av ONE Cs welterviktsmästare Zebaztian Kadestam och vi diskuterade bland annat UFC 232.

Trots att den svenska trefaldige titelutmanaren Alexander Gustafsson förlorade mot den kontroversielle Jon Jons, anser chefredaktör Jaser Davari att det inte är något att skämmas för. Gustafsson fick se sig besegrad i den tredje ronden genom teknisk knockout. Panelen diskuterar Gustafssons insats och vad som är härnäst för svensken. Lyssna på vad de hade att säga om matchen ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC London: Gunnar Nelson möter Leon Edwards – blir co-main event

En welterviktsmatch är klar för UFC London. Islänningen #12 Gunnar Nelson möter Leon Edwards som galans co-main event. Detta bekärftar Dana White genom ESPNs Brett Okamoto. UFC bekräftade även matchningen på Twitter.

Gunnar ”Gunni” Nelson har gått elva matcher under UFC-fanan och rekordet för islänningen är fyra raka segrar. Han är en träningskamrat till Conor McGregor men har sitt huvudgym på Island, Mjölnir MMA. Nelson hade inte tävlat sedan 16 juli, 2017. Under ’UFC Fight Night: Nelson vs. Ponzinibbio’ förlorade han mot Santiago Ponzinibbio genom knockout i rond ett. En match som inte var helt utan kontrovers då Nelson blev petad i ögat flertalet gånger. Nelson har även sagt att han vill ha ett returmöte mot argentinaren Ponzinibbio

Förra månaden var Nelson tillbaka och då ställdes han mot #13 rankade Alex Oliveira. Han kunde i den andra ronden under UFC 231 strypa ut brassen genom ett klassiskt rear-naked choke. Vinsten cementerade Nelsons 17 i karriären. Han har ett MMA-facit på 17–3–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 3 vinster genom knockout, 13 vinster genom submission samt 1 vinst genom domslut.

Leon Edwards har tävlat för UFC i fem år. Han fick sitt stora genombrott i sin senaste match där han ställdes mot Donald Cerrone. Det var en match han vann genom enhälligt domslut under ’UFC Fight Night: Cowboy vs. Edwards’. Han har i dags dato sex raka vinster. En intressant notis är att Edwards i sina tio UFC-matcher gått till domslut sju gånger. Han har ett MMA-facit på 16–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout, tre vinster genom submission samt sju vinster genom domslut.

UFC London (UFC Fight Night on ESPN+5) äger rum den 16 mars på O2 Arena i London, England. Huvudmatchen är ett möte mellan den forne titelutmanaren i weltervikt, Darren Till och Jorge Masvidal.

Matchkort

 • Weltervikt: Darren Till vs. Jorge Masvidal
 • Weltervikt: Gunnar Nelson vs. Leon Edwards
 • Mellanvikt: Jack Marshman vs. John Phillips
 • Weltervikt: Cláudio Silva vs. Danny Roberts
 • Flugvikt: Molly McCann vs. Priscila Cachoeira
 • Lätt-tungvikt: Gökhan Saki vs. Saparbek Safarov
 • Lätt-tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Dominick Reyes
 • Mellanvikt: Cezar Ferreira vs Tom Breese

 

Vem vinner matchen?

Visa resultat

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC London: Darren Till möter Jorge Masvidal som huvudmatch

Dessa båda herrar har redan utmanat varandra på sociala medier. Enligt UFCs VD Dana White är nu denna match officiell och kommer vara huvudmatchen på UFC London som går den 16:e mars.

Jorge Masvidal (32-13 har inte gått match sen november 2017 då han förlorade mot Stephen ”Wonderboy” Thompson. Före det mötte han grapplingfenomenet Demian Maia på UFC 211, en match som han förlorade på delat domslut. Han har även ryktats ska möta Nick Diaz på UFC 235, denna match blev emellertid inte av.

Darren Till (17-1-1) gick match i september. Detta vara en titelchans mot ingen annan än Tyron Woodley på UFC 228 som han dessvärre förlorade på submission i andra ronden. Matchen innan var mot Stephen ”Wonderboy” Thompson och där vann britten på domslut.

UFC London är en ESPN-gala och kommer äga rum på The O2 Arena i London den 16:e mars. Det rådanden matchkortet än så länge är följande.

Läs mer
+12
Dana Sad
Dana Happy
askren hånar gastelum

Kelvin Gastelum fortsätter ordkriget på sociala medier med Ben Askren

Allt började med att Kelvin Gastelum skickade en passning åt UFCs welterviktsmästaren Tyron Woodley för att han funderar på att gå upp en viktklass.

På twitter skrev han följande där han refererade tillbaka till deras match 2015 på UFC 183 som Woodley vann på delat domslut.

“Haha [Tyron Woodley] has never wanted this smoke after we fought the 1st time! He can’t compete at MW,”

Det var här den före detta ONE och Bellator-mästaren Ben Askren la sig i och hånade Gastelum för att ha missat vikten mot Woodley.

“Hey fat boy he beat you with a broken foot and you didn’t come within 10lbs of making weight,”

Gastelum svarade syrligt med att han inte vet vem Ben Askren är och kriget var igång. Här nedan är resten av twitterkriget.

Woodley själv har än inte sagt något än, men han kanske låter dessa två kriga på helt själva?

Fortsättning följer…

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy