t.j-dillashaw-ufc-PRESSKONFERENS

UFC 227: Eftertankar – TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter

Staples Center i Los Angeles Kalifornien var skådeplats för lördagnattens gala. Det var ett ojämnt matchkort kryddat med några riktiga toppmatcher. Jon Anik, Joe Rogan och Daniel Cormier var våra värdar genom den kaliforniska natten. Med det var vi redo att åka.

Underkort

135 lbs. Wuliji Buren vs. Marlon Vera

Wuliji Buren ställdes mot den farlige Chito Vera som hoppade in på kort varsel. Den kinesiske fightern var hårt nederlagstippad men inledde starkt. Vera däremot inledde uselt och låg under i matchen när han i slutet av andra ronden vred upp tempot. Chito träffade med en stenhård vänster mot levern som fällde kinesen. Vera vann via TKO efter 4.53 av rond 2.

115 lbs. Danielle Taylor vs. Weili Zhang

Danielle Taylor ställdes mot den aggressiva kinesiskan Weili Zhang. Den 20-åriga kinesiskan inledde starkt och pressade hårt men amerikanskan arbetade sig successivt in i matchen. I sista ronden vred Zhang upp tempot en aning och det var tillräckligt för att säkra segern. Det var hennes sjuttonde raka vinst och hon ser onekligen ut som en fighter med potential. Hur långt det räcker i UFC är svårt att säga men viktklassen är tunn och Zhang är väldigt ung.

125 lbs. Alex Perez vs. Jose Torres

Alex Perez ställdes mot den hypade och obesegrade Jose ”Shorty” Torres. Perez är en mycket kompetent brottare och grappler. Torres är en wellrounded fighter med brottningsbakgrund men han har sin styrka inom striking. Dessa förutsättningar hindrade emellertid inte Perez som inledde starkt med högt tempo och pressade Torres. Efter någon minut vaknade Torres och vi bjöds på en härlig ’slugfest’. I slutet av första ronden höjde Perez tempot ytterligare och satte stenhård press med skurar av slag. Han blandade kroppsslag och huvudslag och till sist sjönk Torres ihop på marken och då var det över. Alex Perez tog en imponerande seger när han avslutade Jose Torres i första ronden.

145 lbs. Sheymon Moraes vs. Matt Sayles

Sheymon Moraes mot Matt Sayles var en match mellan två duktiga strikers. Amerikanen, som debuterade i UFC, pressade framåt men det var den något mer tekniske brassen som träffade med fler rena träffar. I andra ronden tröttnade Moraes en aning men han träffade fortfarande med hårda tekniker och det var en jämn rond. I tredje ronden vred Sayles upp tempot ytterligare mot den trötte Moraes. Ronden vanns klart av Sayles. Alla tre domare gav emellertid segern till Moraes. Den brasilianske strikern vann utan att imponera. Tvärtom uppvisade han en hel del brister i sitt game. Bättre motståndare skulle utan tvekan exponera dessa brister så han har en del att jobba på.

135 lbs. Kyung Ho Kang vs. Ricardo Ramos

Koreanen Kyung Ho Kang tog sig an den 23-årige brasilianske talangen Ricardo Ramos. Inledningsvis bjöds vi på fin striking och den unge brassen visade prov på ett varierat game. Tempot sjönk en aning efter hand som fighten fortskred och underhållningsvärdet var inte särskilt högt. Det var en jämn fight och i slutändan tog Ramos en delad domslutsseger.

135 lbs. Ricky Simon vs. Montel Jackson

I kvällens tredje bantamviktsmatch ställdes Ricky Simon mot nykomlingen Montel Jackson. Simon inledde starkt men den store Jackson arbetade sig in i fighten. Simon jobbade med hård burpress och nedtagningar. Matchen bjöd inte på särskilt stor underhållning och den uttråkade publike svarade med härliga ”fylletjut”. Domarna gav enhälligt segern till Ricky Simon som tog sin andra vinst i UFC.

135 lbs. Pedro Munhoz vs. Brett Johns

I den sista matchen på underkortet bjöds vi än en gång på bantamviktsaction. Brassen Pedro Munhoz (#9) tog sig an Walesaren Brett Johns (#14). De två bjöd på en intensiv stand up fight. Munhoz jobbade bra med låga bensparkar och i andra ronden fick Johns svårt att stödja på sitt vänsterben. Därefter var det i praktiken spel mot ett mål. Den tuffe walesaren kunde knappt stå upp men svingade vilt och vägrade att vika ned sig. I tredje ronden fick vi se Johns kämpa för att överleva. Munhoz hade alla möjligheter att avsluta fighten i sista ronden men istället drog ned på tempot och ”safe’ade”. Det gillar inte hans arbetsgivare och inte heller mma-fans.

Huvudkort

185 lbs. Thiago Santos vs. Kevin Holland

Den brasilianske powerstrikern Thiago Santos ställdes mot debutanten Kevin Holland. Amerikanen som tog fighten på kort varsel är en skaplig striker med lång räckvidd. Marreta fick en tidig och ganska turlig nedtagning. Därefter jobbade han med tung ’ground-and-pound’ under merparten av ronden. Efter att ha sett näst intill uträknad ut kom Holland tillbaka i slutet av andra ronden. Den muskulöse Santos  såg däremot rejält trött ut. I tredje ronden var det Santos som tog över igen och säkrade därigenom segern. En inte alltför imponerande insats av Marreta.

115 lbs. J.J. Aldrich vs. Polyana Viana

J.J. Aldrich tränar tillsammans med mästarinnan Rose Namajunas i Colorado. Hon är i grunden en striker. Polyana Viana är en mycket giftig grappler som gjorde sin andra match i UFC. Dessa två fighters bjöd på en tämligen ensidig och händelsefattig fight. Det var inte särskilt bra mma vi fick se. Att denna fight hamnade på huvudkortet är en fullständig gåta. Domarna gav segern till J.J. Aldrich via enhälligt domslut.

145 lbs. Renato Moicano vs. Cub Swanson

Renato Moicano (#10) är en mycket talangfull ung fighter med teknisk striking och farlig bjj. Han kom in som storfavorit till den här matchen. Han ställdes mot veteranen Cub Swanson (#5) som var ute efter att bryta sin två matcher långa förlustsvit. Matchen inleddes i bra tempo och den storvuxne brassen imponerade. Ungefär halvvägs in i första ronden träffade han med en stenhård jabb som fällde Swanson. Väl på marken visade Moicano att han är en livsfarlig grappler när han ströp ut den duktige veteranen. Vinnare via rear-naked choke, Renato Moicano.

125 lbs. Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo

I kvällens co-main event fick vi se returmatchen mellan mästaren Demetrious Johnson och Henry Cejudo (#1). Frågan var om ”Mighty Mouse” skulle lyckas försvara titeln för 12:e gången i rad. Cejudo kom ut i bred karate-stance redo att kontra den vindsnabbe Johnson. Redan i första minuten fick utmanaren problem med ena foten som flera gånger vek sig under honom. Han återhämtade sig efter hand och kom sedermera in i fighten. Cejudo bjöd på riktigt bra motstånd och pressade mästaren hårdare än någon annan har lyckats med på många år. Vi fick se fem jämna ronder av teknisk och högklassig mma. Det var en mycket jämn fight och när gonggongen ljöd i femte ronden var det ovisst vem som hade vunnit. Två av tre domare ansåg att utmanaren hade gjort tillräckligt för att tilldelas segern. Cejudo lyckades alltså besegra den oslagbare Demetrious Johnson. Det var minst sagt en skräll.

135 lbs. TJ Dillashaw vs. Cody Garbrandt

I kvällens huvudmatch fick vi se en mycket intressant returmatch mellan mästaren TJ Dillashaw och utmanaren Cody Garbrandt. En fight mellan två grymma fighters som verkligen ogillar varandra. Denna fight hade inte föregåtts av lika mycket ‘trashtalk’ som den första, men spänningen fanns ändå där. Matchen började i mycket bra tempo och vi fick se Garbrant visa upp ett justerat game från den första fighten. Han jobbade fint med sparkar och störde TJ när denne stängde avståndet. Mästaren såg i vanlig ordning väldigt rörlig ut. De bytte tekniker, träffade varandra och vi tittare fick minst sagt valuta för pengarna. I slutet av första ronden träffade Dillashaw med en högerkrok som skakade Garbrandt. Det blev början till slutet. Dillashaw ökade trycket och attackerade med allt han hade. Han jobbade metodiskt med stenhård press tills dess att domaren klev in och avbröt fighten. TJ Dillashaw vinnare via TKO vid 4.10 av rond 1. Därmed undanröjde han alla eventuella kvarvarande tvivel från den första fighten där Garbrandt hade honom rejält rockad i slutet av första ronden. Med två raka avslutsvinster är det svårt att hävda att Dillashaw inte skulle vara en värdig mästare.

Sammanfattning

Renato Moicano visade att han är ett framtidsnamn och en contender när han avslutade Cub Swanson i första ronden. Han kommer i och med segern allt närmare en titelfight. Moicano vann dessutom $50,000 för sin prestation.

Henry Cejudo lyckades med det omöjliga. Han besegrade Demetrious Johnson via delat domslut och satte stopp för den mest dominanta mästaren i UFCs historia. Det var en jämn match och personligen trodde jag att Johnson hade gjort tillräckligt för att behålla bältet. Två av domarna ansåg dock att Cejudo lyckades vinna tre ronder och det har jag inga synpunkter på. Man måste bara nämna DJs ödmjukhet i oktagonintervjun. Inga undanflykter eller bortförklaringar. Cejudo och Johnson fick dela på $100,000 för ’Fight of the night’.

TJ Dillashaw visade än en gång att han är en fantastisk fighter. Garbrandt som var småskadad inför deras första möte berättade inför fighten att han nu var helt frisk och i toppform. Trots det lyckades Dillashaw besegra honom. Han avslutade honom i första ronden och tystade samtidigt alla tvivlare. Det var en mycket imponerande insats och han fick bonus på $50,000 för sin prestation.

Bortsett från de två sista matcherna var det ett ganska ojämnt matchkort. Vi fick se några fina avslut men i övrigt var det en rad matcher som höll låg nivå såväl tekniskt som underhållningsmässigt.

Nu tar UFC några veckors paus och återkommer den 25 augusti med en gala från Lincoln Nebraska. I huvudmatchen på galan möts James Vick och Justin Gaethje. Det kan bli intressant.
________________________
Kimuraredaktionen

+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Dana White avslöjar UFC:s beräknade värde

Om man ska tro på UFC:s VD Dana White, så är den ledande MMA-organisationen nu värd uppemot 7 miljarder dollar, eller 64,1 miljarder svenska kronor.

I en intervju med motivationstalaren Tony Robbins berättade White att en stor del av detta beror på deras avtal med ESPN, som kommer att börja sända galorna på TV och via deras streaming-service på ESPN+.

Det här hade White att säga:

When you think about it we haven’t even scratched the surface yet of how big this thing can be. We just did a TV deal with ESPN for $1.5 billion for five years. Now the company is worth $7 billion.

Obviously this ESPN deal is going to be massive for us, expose us to millions of people just here in the U.S. that haven’t been exposed to the UFC. We’re going to continue to go into markets we haven’t been, we’re going to continue to find the best talent in the world. I love to find up-and-coming talent. I love to find the next guy or girl. Continue to build the sport. That’s it. That’s my focus. It’s not rocket science, it’s nothing crazy. Just continue to do what we do and get bigger and bigger.

Om detta stämmer har alltså organisationen gått upp dubbelt så mycket i värde som när den såldes i augusti 2016.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC-lättviktaren Desmond Green inblandad i dödlig bilolycka

Den 28-årige amerikanske lättviktaren Desmond Green rapporteras ha hamnat i en bilolycka i på en motorväg i Florida, med 5 bilar inblandade. Två personer har omkommit och två blev skadade i händelsen.

Green ska ha tappat kontrollen över sin SUV, men man vet inte vad som orsakade detta.

Alvaro Feola, a spokesman for the Florida Highway Patrol, said Desmond Green, 28, was driving a Dodge Durango north when he lost control of his SUV just before 6:15 a.m. near Sheridan Street. Green’s SUV veered into the path of a tractor-trailer, causing a chain-reaction crash that involved three additional vehicles, Feola said.

Emelina Morfa, 67, and Emma Suarez Hernandez, 76, — both passengers in a Toyota Yaris — were killed in the crash, Feola said. The driver of the Yaris, 64-year-old Mily Vita-Vega, was seriously hurt in the crash and is being treated at Memorial Regional Hospital in Hollywood.

Both Green and the driver of an Acura 3.2TL, 23-year-old Armando Alvarez, suffered minor injuries

Feola said the Florida Highway Patrol was still investigating why Green lost control of the SUV.

Green är just nu bokad för en match mot Mairbek Taisumov i Moskva den 15 september. Mötet har i nuläget officiellt inte blivit struket från kortet men kommer sannolikt att bli det.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Säsongspremiär – LIVE 18:00

Vi är tillbaka! Programmet börjar klockan 18:00 och vi sänder LIVE där ni har möjlighet att ställa frågor till dagens gäster och panelmedlemmar, det vill säga, era tittarfrågor kommer att tas upp i programmet.

Dagens gäst är ingen mindre än Frantz Slioa, den forne TUF-deltagaren som numera tävlar för MMA-organisationen ACB. I dagens program kommer vi sända en highlight-video av Fight Club Rush 3 som ägde rum i Västerås på Bombardier Arena. Vidare i programmet har vi ett segment vi kallar för Sarp tycker till, Sarp har tidigare jobbat för Kimura.se och kommer i det här programmet att sammanfatta Västerås galan och vilka talanger vi kan se framemot.

Vi kommer även ha en tävling i programmet där ni har möjlighet att vinna en Khabib Nurmagomedov tisha.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje firar seger

James Vick: Justin Gaethje är MMA:s Homer Simpson

Tidigare denna månad anordnade UFC en presskonferens där lättviktarna James Vick och Justin Gaethje häcklade varandra på huvudscenen i Orpheum Thatre i Los Angeles.

Den tidigare WSOF-mästaren Justin Gaethje sköt över sina Fight of the Night-bonusar och hans populäritet hos fansen medan Vick, som just nu har en vinstsvit på 4 matcher, hånade Gaethje för sin låga fighter-IQ och kallade 29-åringen för MMA:s Homer Simpson.

I en färsk intervju med MMA Fighting berättade Vick att han står fast vid sina nedlåtande kommentar om Gaethje:

I was keeping it to the fight, and then he started mouthing off.

So that’s when I called him the Homer Simpson of MMA, because it’s true. Look at the episode where Homer was boxing and kept taking a beating and still kept saying stupid things. That’s Justin Gaethje.

Trots de avfärdande orden angående Gaethjes ”Homer Simpson-liknande” fightingstil så är Vick väl medveden om sin motståndares hårdhet och förväntar sig att det blir en tuff match:

I’d be a fool if I pretended like Justin can’t hit hard. I know what he can do, but I’ve also seen what Eddie (Alvarez) and Dustin (Poirier) did to him and I’m not going to be intimidated. Everyone here is tough.

Justin Gaethje och James Vick möts i helgens UFC Fight Night 135 i Lincoln, Nebraska natten till söndagen.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
James Vick och Justin Gaethje möts vid UFC Fight Night 135

UFC Fight Night 135: Matchkort, Sändningstider, Statistik

Denna helg kommer UFC att besöka Lincoln, Nebraska där UFC Fight Night 135 äger rum. Där möts Justin Gaethje och James Vick i galans huvudmatch medan Michael Johnson möter Andre Fili i galans co-main event.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider:

HUVUDKORT (Startar kl. 4:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lättvikt: Justin Gaethje vs. James Vick
Fjädervikt: Michael Johnson vs. Andre Fili
Stråvikt: Cortney Casey vs. Angela Hill
Weltervikt: Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena
Flugvikt: John Moraga vs. Deiveson Figueiredo
Mellanvikt: Eryk Anders vs. Tim Williams

UNDERKORT (Startar kl 00.30 och sänds på Fight Pass)
Weltervikt: James Krause vs. Warlley Alves
Bantamvikt: Iuri Alcântara vs. Cory Sandhagen
Mellanvikt: Andrew Sanchez vs. Markus Perez
Weltervikt: Mickey Gall vs. George Sullivan
Flugvikt: Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria
Lättvikt: Drew Dober vs. Jon Tuck
Bantamvikt: Rani Yahya vs. Luke Sanders

Nedan kan ni se intressant statistik för galans huvudmatcher:

Justin Gaethje och James Vick möts vid UFN 135

Michael Johnson möter Andre Fili vid UFN 135

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Artem Lobov möter Zubaira Tukhogov vid UFN 138

UFC Fight Night 138: Artem Lobov möter Zubaira Tukhugov

En fjäderviktsmatch mellan Artem Lobov (13-14-1 MMA, 2-4 UFC) och Zubaira Tukhugov (18-4 MMA, 3-1 UFC) har officiellt blivit tillagd till UFC Fight Night 138 som äger rum den 27:e oktober Moncton, Kanada.

UFC:s representanter annonserade idag matchen mellan Conor McGregors träningspartner och Khabib Nurmagomedovs lagkamrat.

Artem Lobov, som är den tidigare, har i sina 3 senaste matcher ett facit på 1-2 där förlusterna varit hans senaste matcher. I oktober förlorade han mot Andre Fili genom enhälligt domslut och dessförinnan förlorade han mot Cub Swanson på samma vis. Hans senaste seger var mot Teruto Ishihara i november 2016 genom enhälligt domslut.

Zubaira Tukhugov har ett något bättre facit i sina senaste 3 matcher nämligen 2-1. I sin senaste match förlorade han mot Renato Carneiro genom delat domslut. Dessförinnan besegrade han Phillipe Nover genom delat domslut och Ernest Chavez genom teknisk knockout.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

Lätt-tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith
Tungvikt: Arjan Bhullar vs. Marcelo Golm
Lätt-tungvikt: Misha Cirkunov vs. Patrick Cummins
Lättvikt: Thibault Gouti vs. Nasrat Haqparast
Lätt-tungvikt: Gian Villante vs. Ed Herman
Bantamvikt: Gavin Tucker vs. Andre Soukhamthath
Fjädervikt: Artem Lobov vs. Zubaira Tukhugov

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Darren Till på träningen

Kamaru Usman: Darren Tills viktmissar påminner om Anthony Johnson

Welterviktaren Kamaru Usman har med 12 segrar en av de längsta pågående vinstsviterna inom UFC där 8 kommit efter hans debut inom organisationen. Han är tilltänkt att stå redo att fightas vid UFC 228 ifall Darren Till och Tyron Woodley inte skulle kunna genomföra den planerade titelmatchen.

I en nylig medverkan i The MMA Hour berättade Usman att han inte kommer bli förvånad om han kommer behöva rycka in. Även om han inte tror att Woodley kommer att få problem inför galan så tvivlar han att Darren Till kommer klara vikten, vilket han inte är ensam om.

Han hade följande att säga rapporterar BJ Penn:

For Woodley, it’s not about making the weight, that’s not the issue. He was a wrestler; it’s not about making the weight. If Woodley doesn’t fight it’s about something else. That’s the only reason Woodley is out.

With Darren Till, he’s shown that it’s a weight issue. He’s a big guy. It’s not his fault, he’s growing, he’s a human being — he’s a big guy. With Till, it could be a weight issue and it could be something else.

That’s how I think of those guys. With Woodley, weight’s not going to be an issue, it’ll be something else. With Till it could be a number of things. I’m ready for either one of them. And I’m ready if nothing happens and I make weight. I did it in college every weekend for free.
Kamaru Usman hänvisade till Darren Tills senaste fight med Stephen Thompson som anledningen till att hans tvivel. Till missade vikten grovt inför denna match och den gången hade han än mer tid att förbereda sig och behövde inte resa alls inför:

With that Stephen Thompson fight, [Till] was given ample amount of time. He knew about that awhile. He was training and training and they were basically just trying to get ‘Wonderboy’ to take the fight and fly where they were fighting. You had ample amount of time, you didn’t have to travel, you were in your hometown, you slept in you bed and things still got in the way of you making that weight. Now when you don’t have ample amount of time, you have 48 days to train and get down to weight…I saw him in Vegas he’s a big guy, a really big guy.

Now it’s 48 days to make weight and you have to travel to America. It makes it a lot more difficult.
Usman avslutade med att han ser likheter mellan Till och den tidigare lätt-tungviktaren Anthony Johnson som gång efter gång missade vikten under sin aktiva karriär:
For [Till] it’s especially tough. What it reminds me of is Anthony Johnson continuously trying to make 170 back in the day. This was the same struggle and I bet it’s the same for him.
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje invägning

Video
Justin Gaethje om förlusterna: Jag har tappat fokus i stridens hetta

Justin Gaethje har i sina första 3 UFC-fighter endast mäktat med ett facit på 1-2.  WSOF-mästaren gick in i organisationen med ett facit på 17-0 och besegrade i debuten Michael Johnson genom teknisk knockout i 2:a ronden. När han till slut ställdes mot topprankat motstånd i form av Eddie Alvarez och Dustin Poirier höll han dock inte hela vägen.

Det som har frustrerat hans fans är att han i båda dessa matcher var på väg mot seger innan hans motståndare lyckades knocka honom.  Gaethje tror sig nu ha identifierat varför han tappat matcherna: dålig fokus och en för avslappnat inställning när han fått medgång i matcherna.

Gaethje hade följande att säga till Flo Combat:

Really, what I’ve been focused on is not becoming too complacent and not having too much fun out there. Right before that knee [against Alvarez], I landed some huge uppercuts and I got too relaxed. In my mind, he was going away and you cannot do that at this level, especially against guys like Eddie Alvarez. Same thing happened with Dustin [Poirier]. I should have learned my lesson, but I get in there and I get too comfortable.

I need to go in there and I need to be scared at all times. I need to understand that it can happen with one shot and that one shot can happen at any time, especially when I’m fighting guys in the top 10 of the UFC. So just staying focused, staying vigilant in my positions has really been my focus in this camp.

Gaethje hade sedan följande att säga till den kritik han fått motta:

It’s disappointing more than anything. As much as I want to say I do it for the fans, I don’t do it for the fans, I do it for myself. I do it for my family. This is just the person that I am. I couldn’t change the way I fight if I wanted to. I can be more vigilant about staying in better positions at all times. I cannot become comfortable and I can’t have fun.

It needs to be a job to me. It can’t be a complete pleasure for me. I’ve got to go in there and I’ve got to make it a job.

Justin Gaethje ställs mot James Vick natten till söndag denna helg vid UFC Fight Night 135.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dana White bekräftar Brock Lesnar Vs Daniel Cormier

Daniel Cormiers väl valda ord för Brock Lesnar: ”Im in that ass!”

Den nykrönte tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, hade ett par väl valda ord för sin potentiellt nästa motståndare, Brock Lesnar.

Lesnar är UFCs forne tungviktsmästare som erövrade bältet under UFC 91 när han besegrade Randy Couture genom teknisk knockout i rond två. Hans mer minnesvärda matcher är mot den forne tungviktsmästaren Frank Mir. De två tävlade mot varandra under UFC 81 och UFC 100. Mir var även Lesnars första förlust i buren. Under UFC 100 skulle Lesnar få revansch på Mir genom att besegra honom genom teknisk knockout i rond två.

Lesnar har hunnit gå åtta matcher under UFC-fanan och hann försvara tungviktsbältet två gånger innan han förlorade mot Cain Velasquez under UFC 121. Senast vi såg Lesnar i buren var mot Mark Hunt under UFC 200, en match han till en början vann genom enhälligt domslut men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’ efter att han testat positivt för clomiphene.

Den nykrönte tungviktskungen Cormier har genom sin Twitter redan börjat hetsa Lesnar och skrev följande till honom.

Cormier besegrade Stipe Miocic under UFC 226 genom knockout redan i den första ronden. Efter matchen blev Cormier utmanad av Lesnar som klev in i buren där han bland annat puttade Cormier och sågade varenda tungviktare i UFCs toppskikt.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy
conor mcgregor oktagon khabib nurmagomedov oktagon ufc 229

UFC 229 – näst största galan genom tiderna

Det har tidigare rapporterats att UFC 229 sålde slut alla biljetter på ca. tre minuter.

Det är dock inte helt sant, även om de flesta biljetterna redan är köpta. Alla ‘lågprisbiljetter’ är sålda vilket gick för ca 1800 kronor styck. Det finns dock biljetter kvar i prisklassen 8000 kronor och upp. UFC 229 slår dock inte rekordet för högsta pris per biljett och hamnar strax efter UFC 205. UFC 205 som ägde rum i Madison Square Garden och var UFCs första gala i New York. Huvudmatchen för galan var en titelmatch mellan Eddie Alvarez och Conor McGregor, en match som McGregor vann och blev den första UFC-fightern i historien att inneha två bälten samtidigt.

MMAFightings Dave Meltzer kunde förtälja följande siffror.

The all-time record, which this show won’t break is the one set for UFC 205 on November 12, 2016, the company’s first-ever event in New York, held in Madison Square Garden. That show set the all-time record for any event ever held in the world’s most famous arena, doing $17.7 million. McGregor captured the UFC lightweight title beating Eddie Alvarez. McGregor was later stripped of the title for failing to defend it, and Nurmagomedov became champion beating Al Iaquinta on April 7 at the Barclays Center in the New York City borough of Brooklyn.

On the secondary market, the cheapest tickets, originally priced at $205, are going for $631 and up. A number of ringside seats are being priced in excess of $10,000, with $45,000 currently the highest asked-for price for a front row ringside seat. The number of tickets on the secondary market are substantially lower than one would expect for a show that has sold nearly 18,000 tickets.

Under UFC 229 kommer den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregor att ta sig an lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy