Okategoriserad

UFC 229: Tony Fereguson mot Anthony Pettis officiellt bekräftad

Tony Ferguson vs Anthony Pettis

Ett möte mellan den forne interimmästaren Tony Ferguson (23-3 MMA, 13-1 UFC) och den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (21-7 MMA, 8-6 UFC) blev under söndagen officiellt bekräftad för UFC 229. MMAjunkie.com rapporterade om matchningen tidigare i veckan men UFC bekräftade uppgifterna idag via deras Twitter-konto där det även framkom att matchen kommer att vara galans co-main event.

Ferguson har inte haft turen på sin sida de senaste månaderna. Den 34-årige forne TUF-vinnaren skulle ha mött Khabib Nurmagomedov under UFC 223 i en match om UFCs lättviktsbälte. En skada satte stopp för de planerna då han skall ha ramlat över ett par kablar i UFC-studion blott en vecka innan matchen. I samband med att Nurmagomedov vann lättviktsbältet mot Al Iaquinta på UFC 223, så blev Ferguson av med sitt interimbälte. Ferguson har en imponerande vinstsvit på tio raka segrar i lättviktsdivisionen och ett record på 23–3. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, nio genom submission samt fem genom domslut.

Den forne lättviktsmästaren Pettis har haft några tyngre år och har för tillfället har ett record på 3-5 på sina åtta senaste matcher. Den 31-årige amerikanen har provat lyckan i både lättvikt och fjädervikt, sedan han förlorade bältet. Vid UFC 226 såg ”Showtime” dock ut att vara bättre än på länge när han besegrade den forne TUF-vinnaren Michael Chiesa med en triangel i andra ronden.

UFC 229 äger som tidigare nämnt rum den 6 oktober på T-Mobile Arena i Las Vegas och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

HUVUDKORT
Lättvikt: Khabib Nurmagomedov (c) vs. Conor McGregor
Lättvikt: Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Lätt tungvikt: Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Tungvikt: Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Stråvikt: Michelle Waterson vs. Felice Herrig

UNDERKORT
Bantamvikt: Sean O’Malley vs. José Alberto Quiñónez
Flugvikt: Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lättvikt: Scott Holtzman vs. Alan Patrick
Weltervikt: Ryan LaFlare vs. Tony Martin
Bantamvikt: Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Lättvikt: Gray Maynard vs. Nik Lentz

Föregående artikel

UFC Lincoln: Eftertankar – Justin Gaethje besparade sig själv hjärnskador denna gång

Nästa artikel

UFC 229: Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov – Årets gala

Skriven av

Jaser Davari

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök