Nyheter, Videor

UFC 230: Nate Diaz möter Dustin Poirier – officiellt

Av

Jaser Davari

03/08/2018
nate-diaz-dustin-poirier-inne-i-UFC-bur

Den karismatiske MMA-fightern Nate Diaz är tillbaka! Tidigare under dagen rapporterade sportjournalisten Lance Pugmire att Nate kommer möta Dustin Poirier på UFC 230, men matchen bekräftades inte av UFC förrän under deras presskonferens under fredagskvällen.

Diaz har inte gått match sedan förlusten mot Conor McGregor på UFC 202 i augusti 2016. Innan förlusten mot McGregor hade Diaz en submissionvinst just mot McGregor samt en domslutvinst över Michael Johnson. Under de två åren han inte har varit aktiv har Diaz varit inblandad i flera bråk utanför oktagonen. Vid flertalet tillfällen har han ryktats vara på väg tillbaka till UFC men det har inte blivit av. Så sent som i maj i år ryktades det dock att Nate var nära en comeback, men det blev aldrig något officiellt. Den 33-årige Stocktonfightern har tävlat i såväl lätt- som weltervikt och har ett record på 19-11, där 12 av vinsterna har varit via submission.

Poirier tog en fin skalp i sin senaste match när han besegrade den före detta mästaren Eddie Alvarez via knockout i första ronden under förra helgens UFC on FOX 30. Efter vinsten sa Poirier att han inte är ntresserad av nya matcher om det inte är titelmatcher, vilket nu ser ut att ha ändrats. Den 29-årige Poirier har endast en förlust på sina 10 senaste matcher, där 6 av vinsterna har varit via avslut.  Även Poirier har tävlat i flera olika viktklasser; fjäder- och lättvikt. Sammanlagt har Poirier lyckats vinna 19 av sina 25 vinster via avslut.

UFC 230 som äger rum den 3:e november på Madison Square Garden i New York, USA. Nedan kan ni se det rådande matchkortet.

Nate Diaz vs. Dustin Poirier
Jacare Souza vs. Dave Branch
Yoel Romero vs. Paulo Costa

Skribentens kontakt

jaser@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök