Nyheter

UFC 235: Cody Garbrandt möter Pedro Munhoz

cody garbrandt i bur

Den forne bantamviktsmästaren #1 Cody Garbrandt (11-2 MMA, 6-2 UFC) är klar för match. Han ställs mot #9 rankade Pedro Munhoz (17-3 MMA, 7-3 UFC). Garbrandt bekräftar matchningen.

Garbrandt är 11–2 i sin MMA-karriär men har förlorat sina två senaste matcher. Hans två senaste förluster är mot en och samma man, den nuvarande bantamviktsmästaren TJ Dillashaw. De är två forna lagkamrater som inte kommer överens i överhuvudtaget.

Båda ställde upp i en säsong av The Ultimate Fighter och i slutet av säsongen ställdes de mot varandra. Under UFC 217 ställdes de mot varandra och Dillashaw vann genom teknisk knockout i den andra ronden. De möttes även under UFC 227 och då sänkte Dillashaw sin forne lagkamrat redan i den första ronden. Garbrandt har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio vinster genom knockout och två vinster genom domslut.

Pedro Munhoz har istället vunnit sina två senaste matcher. I hans senaste match ställdes han mot den forne TUF-deltagaren Bryan Caraway. En match han vann genom teknisk knockout redan i den första ronden. 32-åriga Munhoz har tävlat för UFC sedan 2014 och har hunnit med att gå tio matcher för organisationen. I sina tio matcher har han vunnit sju, förlorat en samt en match som slutat i ett så kallat no-contest.

Han har ett MMA-facit på 17-3 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre vinster genom knockout, nio vinster genom submission samt fem vinster genom domslut.

UFC 235 äger rum den 2:a mars på T-Mobile Arena i Las Vegas. Galan har numera två titelmatcher i form av Jon Jones vs Anthony Smith i lätt-tungvikt samt Tyron Woodley vs Kamaru Usman i weltervikt.

Matchkort

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Titelmatch i lätt-tungvikt: Jon Jones vs. Anthony Smith
Titelmatch i weltervikt: Tyron Woodley vs Kamaru Usman (Rykte)
Weltervikt: Robbie Lawler vs. Ben Askren
Stråvikt: Tecia Torres vs. Weili Zhang
Bantamvikt: Holly Holm vs. Aspen Ladd
Fjädervikt: Jeremy Stephens vs. Zabit Magomedsharipov
Lätt-tungvikt: Ovince Saint Preux vs. Misha Cirkunov
Bantamvikt: Gina Mazany vs. Macy Chiasson
Weltervikt: Diego Sanchez vs. Mickey Gall
Bantamvikt: Cody Garbrandt vs. Pedro Munhoz

Föregående artikel

UFC-fighter utsatt för rånförsök – rånaren blåslagen

Nästa artikel

Alexander Gustafssons meddelande till sina fans

Skriven av

Vicktor Winquist

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök