Nyheter, Videor

UFC 238: Henry Cejudo avslutar Marlon Moraes – se avslutet här

Av

Jaser Davari

09/06/2019
Henry Cejudo presskonferens

Den regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo (15-2 MMA, 9-2 UFC) blev under nattens UFC 238 den senaste i raden av fighters att kunna titulera sig som en ”champ champ”.

Cejudo lyckades ta hem det vakanta bantamviktsbältet när han besegrade brassen Marlon Moraes (22-6-1 MMA, 4-2 UFC) på galans huvudmatch. I och med vinsten är Cejudo den fjärde fightern i UFC:s historia att inneha bältet i två olika viktklasser samtidigt.

Rond 1

I första ronden är det Moraes som för matchen speciellt med sina sparkar. Cejudo såg inte ut att kunna hitta ett botemedel mot Moraes striking. Det var en mycket dominant insats från Moraes sida som vann ronden helt klart.

Rond 2

Cejudo kommer dock in i den andra ronden som en helt annan fighter. Cejudo satte en högre press och grisade till matchen. Den regerande flugviktsmästaren började träffa Moraes mer och mer, där några av slagen skakade om Moraes. I slutet av ronden får Cejudo in några riktigt fina knän i thaiklinchen mot Moraes ansikte, men inget skakar om honom. Cejudo fångar in Moraes några gånger till i thaiklinchen och Moraes såg inte att ha svårt att ta sig ur de situationerna, plus att brassen såg riktigt trött ut.

Rond 3

Cejudo fortsätter med sin höga press i den tredje ronden och Moraes verkar inte kunna ha något att sätta emot pressen. Cejudo skakar om Moraes ett par gånger och dominerar ronden helt och hållet. I slutet av ronden går Cejudo på en anakonda-choke under en scramble-situation men Moraes tar sig ut ur den. Dock så hamnar Cejudo i topp-position och börjar ground ´n pounda en utmattad Moraes. Brassen kan inte ta sig upp från halvguard utan får motta ett par riktigt hårda armbågar innan domaren kliver in och bryter matchen.

Cejudo vann flugviktsbältet i augusti förra året när han besegrade Demetrious Johnson via delat domslut på UFC 237. Han försvarade sedan bältet i januari i år när han besegrade den forne bantamviktsmästaren T.J Dillashaw via TKO 37 sekunder i den första ronden.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök